Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Австралійська чорна змія (11 фото)

Наближається новий 2013 рік, рік чорної водяній змії, який обіцяє бути поточним, динамічним і гнучким. Однією з претенденток на звання головного новорічного символу, реально існуючого на нашій планеті, може бути єхидна чорна або чорна змія, яка дуже любить водне середовище.

Однією з претенденток на звання головного новорічного символу, реально існуючого на нашій планеті, може бути єхидна чорна або чорна змія, яка дуже любить водне середовище

Єхидна чорна, або австралійська чорна змія (Pseudechis porphyriacus) - це отруйна змія з роду Чорні змії сімейства аспидових. Вона входить до списку найбільш отруйних змій тропічної зони і визнана однією з найнебезпечніших в світі. Австралійці називають її просто «чорна змія». Даний вид поширений біля річок і боліт всій Східній і Південній Австралії, а також на острові Нова Гвінея. Чи не зустрінеш чорну змію тільки на півночі країни і на острові Тасманія. Вона мешкає в помірно вологих низовинах і по долинах річок, охоче контактує з водою, добре пірнає і плаває. Може близько години проводити під водою без повітря. Пік активності спостерігається в денний час доби, коли вода у водоймах добре прогрівається. Харчується ящірками, зміями і жабами. Молоді чорні змії воліють комах і інших невеликих безхребетних. У неволі добре їдять мишей.

У неволі добре їдять мишей

Загальна довжина дорослої особини досягає 1,5 - 2 м. Глянцевий блакитно-чорне забарвлення спини змії ефектно поєднується з червоною, темно-червоною або рожевою забарвленням черева з характерною чорною облямівкою. Луска у неї симетричні і гладкі. Тулуб кремезне, струнке. Голова у представників цього виду витягнута, невелика, покрита коричневими плямами, які можуть розташовуватися на носі або близько очей.

Голова у представників цього виду витягнута, невелика, покрита коричневими плямами, які можуть розташовуватися на носі або близько очей

Отруйні зуби чорної змії розташовані в передній частині верхніх щелепних кісток. Вони набагато більше за інших зубів, загнуті всередину і забезпечені ядопроводящие каналом. Зазвичай функціонує тільки один з цих зубів, другий є "запасним" - на випадок, якщо перший буде втрачено. Крім іклів на верхній щелепі є дрібні зуби. Коли єхидна чорна підозрює небезпека, вона витягує шию високо над землею (на 10-20 см), нахиляє передню частину тулуба вперед і завдає удар. Особливо небезпечна чорна змія для тих, що купаються через свою звички нерухомо відпочивати на дні річки, не подаючи жодних ознак життя. Нападе вона тільки в тому випадку, якщо її спробують зловити, настануть на неї або проявлять відкриту агресію. Смертельний результат від укусу цієї змії спостерігається досить рідко, незважаючи на те, що на території Австралії набагато більше людей укушених чорної єхидною, ніж іншими зміями. А вся справа в тому, що отрута, що виробляється у великих кількостях, не робить сильного дії в силу того, що обороняючись, змія виділяє менше отрути, ніж при полюванні.

А вся справа в тому, що отрута, що виробляється у великих кількостях, не робить сильного дії в силу того, що обороняючись, змія виділяє менше отрути, ніж при полюванні

При небезпеки або подразненні єхидна чорна розводить в сторони шийні ребра, уплощая і розширюючи шию. Дуже часто самці цього виду вступають між собою в бій. Піднявши голову і зігнувши шию, вони атакують один одного, при цьому намагаючись накрити голову супротивника своєю головою. Коли у одного з супротивників виходить це зробити, він різко обвиває своїм тілом тулуб опонента. Люто сичачи і звиваючись, обидва самця здавлюють один одного. Після цього, як за сигналом, вони припиняють боротьбу і розходяться, щоб підготуватися до наступного бою. Кожен такий "раунд" триває приблизно хвилину, і повторюються до повної знемоги бійців. Іноді чорні змії так захоплені турнірним єдиноборством, що ні розплутуються навіть якщо втрутитися і підняти їх із землі. Головна причина таких боїв - територіальний інстинкт і збудження, пов'язане з шлюбним періодом. Цікавим є той факт, що під час поєдинку противники не кусають одне одного.

Битва чорних змій:

Єхидна чорна, як і інші аспіди, відноситься до Яйцеживородящие зміям. Вона виробляє на світло вже сформувалися і життєздатних дитинчат. Яйця чорної змії розвиваються в тілі матері, а не в купі сухого листя або у моху, як у більшості змій. Самка може привести на світ від 8 до 40 малюків довжиною від 15 до 22 см, однак, у зв'язку з високою природною смертністю в дикій природі, до зрілого стану доживає дуже мало особин. Що стосується змісту чорних змій в штучному середовищі, то тут потрібна велика обережність, враховуючи її отруйність. Для створення комфортних і сприятливих умов австралійським аспідам необхідний тераріум, в якому температурний показник буде коливатися від 22 до 28 градусів. У ньому повинні бути укриття у вигляді дерев'яних будиночків або гротів, які створюють затемнену зону, і підстилка з великої деревної стружки. Щоб підтримувати комфортну вологість повітря, необхідно три рази на тиждень розпорошувати в тераріумі воду. Годувати змій можна молодими щурами, мишами і жабами. При годуванні жабами важливо приділяти увагу місцю вилову, виду і їх загальному стану, так як змії чутливі до токсинів, які можуть бути в організмі жаби.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама