Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облаштування теплої підлоги своїми руками

  1. Монтаж бетонної системи теплої підлоги
  2. Монтаж дерев'яної системи водяного теплої підлоги
  3. Монтаж пенополистирольной системи теплого водяного статі
  4. Комбіновані опалювальні системи

Облаштування водяної теплої підлоги - це не така вже й проста задача, тому перед установкою системи необхідно ознайомитися з видами конструкцій, принципами їх роботи і основними рекомендаціями щодо їх монтажу. Перед тим як почати облаштування водяного теплої підлоги, вам необхідно упевнитися в наявності певних труб і устаткування. Для того щоб успішно виконати облаштування водяного теплої підлоги, вам знадобиться в першу чергу досвід. Вам доведеться створити певний проект, за допомогою якого буде розраховуватися опалювальна навантаження на приміщення. Облаштування водяної теплої підлоги - це не така вже й проста задача, тому перед установкою системи необхідно ознайомитися з видами конструкцій, принципами їх роботи і основними рекомендаціями щодо їх монтажу

Головним достоїнством водяної теплої підлоги є комфортність.

Без спеціальної підготовки зробити такий проект самостійно не вийде. Потрібно зауважити, що найкраще виконувати облаштування водяного теплої підлоги в заміських будинках, тому що в простих міських квартирах може виникнути проблема з керуючою компанією.

Водяна тепла підлога: особливості та переваги

Мабуть, головною перевагою водяної теплої підлоги є комфортність.

Схема теплого водяного статі.

Можна помітити, що радіатор, як правило, встановлюється під вікном. І це неправильно, адже саме в цьому місці відбуваються найбільші теплові втрати. Відповідно до законів фізики, більш тепле повітря рухається вгору, витісняючи холодний. Після цього холодне повітря проходить через радіатор опалення, де нагрівається. Таким чином, найбільш комфортно при звичайному радіаторному опаленні ви будете себе почувати на відстані 1,5-2 м від батареї. Та й саме приміщення при такому опаленні нагрівається дуже нерівномірно.

При використанні ж водяного теплої підлоги площа прогріву буде набагато ширше, тому що сам нагрівальний елемент вже розташований по всій площі приміщення. Для ефективної роботи водяного теплої підлоги необхідно врахувати теплопровідність килимового покриття і меблів, встановленої в приміщенні. З огляду на те що не всі предмети характеризуються однаковою теплопровідністю, важливо знати цей параметр у матеріалу, яким буде закриватися сам тепла підлога, і покриття, по якому ви будете ходити.

Ще одним вагомим перевагою водяної теплої підлоги є те, що вартість монтажу і ціна матеріалів, з використанням яких буде влаштований тепла підлога, не такі вже й високі, а якщо ви зважитеся виконати установку водяної теплої підлоги своїми силами, то заощадите ще більше. Крім усього іншого, ви значно заощадите на сплату за електроенергію, тому що при використанні подібного статі вам не доведеться використовувати електрику.

для пристрою водяної теплої підлоги вам знадобляться наступні матеріали:

  • Сама трубка (продається в бухтах);
  • Кріплення для трубки;
  • Дюбель-цвяхи;
  • саморізи;
  • Теплоізоляція, ламінована алюмінієвою фольгою;
  • Штукатурка або алебастр;
  • Маячковий профіль;
  • пісок;
  • Цемент.

Схема пристрою теплої підлоги.

для заливки водяної теплої підлоги потрібно приготувати цементно-піщану суміш у співвідношенні 1: 3 відповідно. Необхідна кількість води визначається досвідченим шляхом, щоб розчин був не сильно рідким, але і не дуже густим, тому що рідка суміш буде розтікатися по підлозі, а густа погано вирівнюється. Замість цементно-піщаної суміші можна використовувати спеціальну готову суміш «наливна підлога для теплих підлог».

Необхідно підготувати і інструменти, а саме:

  • перфоратор;
  • Бетономішалку (або ємність для замішування бетону);
  • Ножиці по металу;
  • молоток;
  • шпатель;
  • Металеву лінійку;
  • Клейовий пістолет.

Монтаж бетонної системи теплої підлоги

Схема монтажу бетонної системи теплої підлоги.

Цей вид монтажу є одним з найпопулярніших. Для того щоб почати укладання підлоги, вам знадобляться теплоізоляційні пінополістирольні плити. Основною функцією даних плит є утримання тепла в приміщенні, тобто вони не дають теплу вийти «вниз», спрямовуючи його на обігрів кімнати. Після укладання теплоізоляційних плит необхідно встановити спеціальну демпферну стрічку, яка усуває деформаційні шви, тобто компенсує теплові розширення стяжки.

Тільки після виконання перерахованих вище дій можна укладати арматурну сітку, на яку в подальшому кріпиться труба для водяної теплої підлоги. Самі труби можуть бути розміщені в різному вигляді, в основному використовується спіральний метод установки. Неможливо дати однозначні рекомендації по використанню якогось конкретного способу укладання труб, тому що все залежить від безлічі факторів. Це і наявність перегородок, всі віконні прорізи, все зовнішні стіни. Якраз в таких місцях повинні бути встановлені труби з найгарячішим теплоносієм.

Всі труби кріпляться за допомогою хомутів. Між хомутами потрібно залишати проміжок близько 1 м. Якщо ви будете самостійно встановлювати труби, то вам потрібно запам'ятати, що кріплення не повинно бути занадто жорстким, тому що при високій температурі можуть відбутися деформації. Самі труби необхідно укладати з відстанню між ними в 10-30 см. Відстань від стіни має становити не менше 7 см.

Схема статі створеного на основі нагрівального контуру.

Після виконання перерахованих вище дій можна приступати безпосередньо до установки системи. Перед тим як розводити всю систему труб по контурах, вам потрібно закріпити один кінець трубопроводу в прямому колекторі. Як правило, колектор повинен стояти в ніші стіни, яку вам потрібно буде вирубати своїми руками. Вартість монтажу колектора досить висока, тому можна постаратися знайти і більш оптимальні варіанти його установки. У подібному «шафі» будуть розміщені всі кінці труб і вентилі, за допомогою яких ви будете регулювати температуру і зможете перекрити ваш тепла підлога.

регулювати температуру поверхні підлоги можна як своїми руками, так і за допомогою електронного вентиля. Вентиль зв'язується з термодатчиком, який реєструє коливання температури, що дозволить вам не турбуватися про збереження тепла в приміщенні. Вартість подібної системи буде істотно вище, однак при цьому ви зможете підключити свій водяний підлогу до програми «Розумний будинок», якщо така використовується. У разі якщо у вас почнеться потоп через протікання якийсь труби, то дана програма допоможе захистити будинок від затоплення. Вона в автоматичному режимі перекриє воду, що дозволить уникнути негативних наслідків.

Потрібно звернути увагу на той факт, що максимальна довжина контуру - 50 м. Після вам потрібно буде приєднати кінці контурів до поворотного колектора. Скільки кінців контурів, стільки, власне, і виходів на колектор. У місцях проходження труб через деформаційний шов вам необхідно закріпити їх за допомогою спеціальної трубки з гофри.

Не забувайте перевірити систему на герметичність, найкраще запросити для цього фахівця. Якщо ви будете проводити цю операцію самостійно, то вам потрібно буде пустити воду під тиском близько 0,6 МПа.

У разі успішного проведення тестування можна приступати до стяжки. Як правило, в таких випадках вона робиться з використанням спеціальних сумішей, які безпосередньо призначені для пристрою теплої підлоги.

Монтаж дерев'яної системи водяного теплої підлоги

Схема дерев'яної системи водяного теплої підлоги.

Монтаж подібної системи використовується тільки в заміських будинках і котеджах, побудованих з дерева. При установці такої системи труба для водяної теплої підлоги буде укладатися на дерев'яні лаги або на чорнову підлогу, що дає можливість не обтяжувати всю конструкцію. Особливість даної системи полягає в тому, що влаштовуються пази для укладання труб. Сам же теплоізоляційний шар укладається між лагами. Існує 2 типу такого монтажу: рейковий і модульний.

Якщо у вас вже є готові модулі з ДСП, в яких зроблені канали під труби для пристрою теплої підлоги , То це модульний монтаж. У разі ж якщо труби і теплопровідні пластини укладаються між ДСП, які кріпляться до основи за допомогою саморізів, то це рейковий тип монтажу.

Після укладання пластин і труб систему необхідно закрити прокладками, які будуть поглинати воду. У більшості випадків використовуються поліетиленові прокладки, іноді застосовуються прокладки з картону. Після цього все необхідно закрити чистим статевим покриттям. Якщо в якості настилу використовується лінолеум, то вам знадобиться гіпсоволокниста підкладка.

Монтаж пенополистирольной системи теплого водяного статі

Іноді трапляється таке, що стяжка не може використовуватися в деяких приміщеннях. По-перше, причиною цього можуть стати невисокі стелі, тому що вам будуть пред'явлені обмеження по висоті чистого статі. Трапляється, що тепла підлога не був запланований з самого початку. По-друге, згідно з проектом, бетонна стежка не може використовуватися в зв'язку з перенавантаження.

Як правило, тільки в цих випадках вам доведеться використовувати «суху» систему, яка відрізняється незначною вагою в порівнянні зі звичайною бетонною стяжкою. Завдяки теплоізоляційним пінополістирольним пластин з прорізами ця система і має такий невелику вагу. У вищевказані прорізи можна укладати труби, що сприяє зменшенню висоти всієї конструкції.

Отже, там, де ви будете весь час перебувати, вам потрібно використовувати мат розміром 250 мм. У «прикордонних» зонах можна покласти плити розміром 125 мм. Між двома зонами необхідно покласти перехідні елементи.

Зазвичай плити починають викладати з кута приміщення, з дотриманням певної послідовності. Після цього плити закладаються в теплорозподільні пластини, завдяки яким буде виконана фіксація труб контурів. Для фіксації необхідно використовувати спеціальні засувки.

Якщо ви сумніваєтеся в певних технічних моментах, то тут у плит є надрізи, які допоможуть вам якісно і швидко нарізати плити. Якщо ж ви захочете привернути труби, то для цього вам знадобиться купити поворотні елементи. Вам потрібно звернути увагу і на розмір труби, який залежить від умов конкретного приміщення.

Комбіновані опалювальні системи

У приміщеннях, де водяна тепла підлога служить основним джерелом тепла, найчастіше використовуються комбіновані системи. Періодично в певну пору року, наприклад, навесні або восени, повне опалення використовувати немає необхідності, коли для підтримки мікроклімату необхідно підвищити температуру на 2-3 градуси. Саме в таких випадках вам допоможе комбінована система.

Багатьом доводилося стикатися з проблемою в будинках з центральним опаленням, коли недоступна можливість самостійного налаштування температури або повного відключення або включення опалення. У такій ситуації прекрасним рішенням стане комбінований тепла підлога. Наприклад, електрична частина допоможе підтримувати необхідну температуру. Основним завданням при установці подібного статі є облік того, що використання і електричного, і водяного підлог може перегріти нагрівальний кабель.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама