Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалення на дачі своїми руками, схеми

  1. Опалення дачного будинку: робимо самостійно Опалення дачного будинку своїми руками зробити не так...
  2. Водяне опалення дачі

Опалення дачного будинку: робимо самостійно

Опалення дачного будинку своїми руками зробити не так просто, якщо ви не стикалися з цим раніше. Однак, вивчивши схеми і малюнки, ви цілком зможете виконати його під керівництвом фахівців. Не всі живуть на дачі цілий рік, тому водяне опалення не всім підійде.

В цілому доведеться опалення дачного будинку своїми руками вибирати з наступних позицій:

  • зробити пічне опалення : Встановити теплонакопительні або конвекційні печі;
  • Опалення каміном;
  • Водяне опалення;
  • Опалення електрикою.

Як зробити вигідне опалення

Схема опалення дачного будиночка

Якщо встановлювати печі, то прогрівається будинок повільно, але зате обігріву вистачає на 6-12 годин. Правда якщо ви не будете підтоплювати піч, то вона охолоне. Конвекційні печі нагрівають будинок швидко, але також залежать від постійного надходження паливного матеріалу.

Найзручніше камін, який швидко нагріває кімнату до потрібної температури, віддаючи тепло, як багаття. Однак доведеться постійно стежити потім, щоб відкритий вогонь не зіпсував ваше майно. Камін хороший для короткочасних візитів, так як весь будинок їм прогріти складно. Один з найбільш вигідних способів, як на дачі зробити опалення, це теплові гармати, тепловентилятори, вони швидко нагрівають повітря в потрібному місці.

Також останнім часом стали використовуватися інфрачервоні обігрівачі, які нагрівають предмети, а не повітря. Встановивши їх в необхідних для обігріву місцях, ви можете легко виконати опалення для дачі своїми руками.

Водяне опалення дачі

Якщо ви живете на дачі цілий рік, то можете встановити бойлери та повноцінне водяне опалення. Воно є більш економічним, ніж електричне, але розморожувати таку систему не можна. Такий опалювальний котел може працювати на природному газі або на рідкому паливі, якщо поблизу немає магістралі газопроводу. Але вам доведеться провести опалення для дачі своїми руками, тобто встановити радіатори, труби, тобто повинна бути продумана система розподілу тепла.

Виберіть те, що вам здасться оптимальним, але не забувайте, що пічне опалення потребують створення димоходів, а якщо вони не спроектовані заздалегідь, то роботи будуть дуже складні. Найпростіше планувати опалення будинку до того, як ви почнете там жити, адже для бойлерів необхідно додаткове місце, а для печей і каміна - димоходи. Прикиньте відразу все за і проти, які потрібні вам для обігріву будинку. Також на випадок відключення електрики не забудьте, що у вас повинен бути альтернативне джерело тепла, щоб не замерзнути взимку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама