Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалення теплиць своїми руками: як зробити, кращі проекти, відео, креслення, економне, просте, повітряне

  1. Різновиди обігріву для парника
  2. Як зробити опалення в теплиці на водній основі
  3. Інфрачервоне опалення для теплиць
  4. повітряний обігрів
  5. обігрів дровами

У російських кліматичних умовах вирощувати рослини в парниках буває досить проблематично. Причиною всьому можуть бути раптові заморозки. Врятувати ситуацію і майбутній урожай може опалення теплиць. У російських кліматичних умовах вирощувати рослини в парниках буває досить проблематично

Пристрій зимової теплиці.

Створивши систему в парнику, можна не турбуватися про погодні умови і значно розширити кількість видів вирощуваних рослин.

Якщо зробити обігрів в парнику, можна збирати в рік до чотирьох врожаїв, забезпечуючи свою сім'ю вітамінами.

Різновиди обігріву для парника

Схема пристрою дерев'яної теплиці покритої полікарбонатом.

На даний момент існує безліч різних способів зробити гарне і нескладне опалення в теплиці. Наприклад, це може бути газовий, пічної, паровий, електричний або водяний обігрів. Так, для створення електричного опалення теплиць необхідно на етапі закладки фундаменту попередньо закріпити електричний контур на основі спеціальної проводки для теплої підлоги. Такий спосіб підходить для обігріву парників з невеликою площею - обігрівальні кабелі в фундаменті не займуть зайвого простору.

Не рекомендується використовувати для обігріву парника електричні калорифери. Такий спосіб не може забезпечити нормальну циркуляцію повітря, викликаючи тим самим нерівномірний прогрів приміщення. Результатом буде ситуація, коли одна ділянка сильно перегрівається, а інший, що знаходиться на відстані від калорифера, залишається повністю без тепла. Для нормалізації розподілу нагрітих повітряних мас опалення для теплиць допускає використання вентилятора, вмонтованого в калорифер. До негативних моментів, якими володіє дане опалення теплиць, можна віднести вимушене охолодження повітря як наслідок роботи вентилятора і збільшення витрат на електроенергію.

Для того щоб прогрів парника виконувався рівномірно, необхідно створити повноцінну опалювальну систему своїми руками, здатну створити комфортні умови для розвитку і росту рослин. Бажано подбати про оптимальний обігріві грунту.

Теплиця призначена для вирощування фруктів, овочів і декоративних рослин в усі пори року.

Перш ніж створити тепло, необхідно розглянути різні варіанти з урахуванням безлічі факторів. При виборі обігріву необхідно враховувати розміри споруди, фінансові можливості, варіант топки в житловому будинку. Так як будь-який спосіб має свої переваги і недоліки, кожен аспект необхідно уважно вивчити.

Надзвичайно важливо, щоб опалення для теплиць поєднувалося з конструкцією самого парника. Не варто випускати цей момент з уваги. Наприклад, щоб забезпечити опалення теплиць, сконструйованих з полікарбонату, потрібно система невеликої потужності, так як цей матеріал сам по собі є відмінним теплоізолятором.

Важливу роль відіграють і особливості функціонування кожної з систем. Деякі можуть бути прості в експлуатації, зручні, але мати високу вартість. Обігрів деяких модифікацій може зажадати участі професіоналів для установки. Щоб організувати опалення теплиць промислових масштабів, буде потрібно застосування інноваційних технологій, наприклад, інфрачервоного обігріву або теплових насосів. При бажанні можна підібрати опалення теплиці своїми руками, яке допоможе заощадити велику кількість коштів на витратні матеріали та послуги фахівця.

Опалення теплиці своїми руками створити гранично просто. Перед тим як зробити обігрів, в першу чергу необхідно детально вивчити всю технологію обігрівального процесу. Дуже важливо зробити грамотний розрахунок, на підставі якого буде виконаний обігрів, для досягнення раціонального використання енергетичних ресурсів і оптимального розподілу теплової енергії.

Іноді існує можливість виконати його без необхідності створення самостійної системи. Перш ніж приступити до підключення, слід ознайомитися з можливостями котла - чи зможе він під час своєї роботи забезпечити необхідний рівень тиску. Немає сенсу створювати опалення для теплиць, підключаючись до основного, якщо сам парник розташовується на великій відстані від будинку - більше десяти метрів. Слід враховувати, що парники потребують обігріві навіть в нічний час доби.

Як зробити опалення в теплиці на водній основі

Схема водяного опалення теплиці.

Одним з найпоширеніших способів того, як виконати обігрів парника, є такий, теплоносієм в якому є вода. Водяне опалення теплиць можна буде створити функціонуючим як на газовому паливі, так і на електриці. Тут вибір залишається тільки за господарем. Опалення за допомогою гарячої води здійснюється за рахунок циркуляції води в трубах, розташованим під підлогою або всередині. Схеми виконання такого обігріву гранично прості, легко виконати подібне опалення теплиці своїми руками. Теплоносій (в даному випадку вода) циркулює по трубах, коли тепло буде передано в навколишнє середовище (приміщення парника), він повертається в котел, де знову відбувається його нагрівання.

Деякі труби дозволяють виконувати зниження температури рідини в трубах. Слід враховувати, що таке опалення для теплиць має властивість досить повільно розігріватися.

Основним елементом, за рахунок якого виконується обігрів, є котел. Вибирати його необхідно, грунтуючись на тому, на якому джерелі енергії він буде працювати. Слід розглянути на прикладі види опалення теплиць. Так, якщо обігрів будинку здійснюється за рахунок прокладеного до нього газопроводу, то аналогічний обігрів можна виконати і в парнику.

Газові котли є найбільш економічним варіантом, за рахунок якого можна створити тепло.

Газові котли є найбільш економічним варіантом, за рахунок якого можна створити тепло

Схема водяного опалення теплиці.

Обігрів для теплиць може працювати і за рахунок подачі електроенергії від мережі. Тут вода нагрівається в бойлері і з використанням циркуляційного насоса подається в труби, які прокладені в приміщенні теплиці. Для того щоб забезпечити оптимальну циркуляцію теплоносія по трубах (незалежно від того, що це буде - пар, повітря або вода), необхідно використовувати спеціальний насос. Якщо обладнати котел спеціальним терморегулятором, можна підтримувати задану температуру теплоносія автоматично.

Коли опалення для теплиць передбачає прокладку труб під землею для підгрунтового утеплення, слід враховувати матеріал, з якого вони виготовлені. Найгіршим варіантом буде використання сталевих труб для того, щоб виконати підгрунтове теплиць опалення. Корозія в короткі терміни здатна їх зруйнувати та всю систему вивести з ладу.

Водяне опалення має деякі недоліки. Це складності під час виконання монтажних робіт з укладання труб, необхідність постійного контролю за функціонуванням опалювальної системи і висока ціна на витратні матеріали. До позитивних моментів можна віднести те, що водяне опалення теплиці виробляє одночасно прогрів і повітря, і грунту.

Матеріали, необхідні для створення водяної системи:

  • котел (газовий або електричний);
  • труби (з міді, пластика або сталі);
  • насос;
  • терморегулятор.

Інфрачервоне опалення для теплиць

Схема інфрачервоного обігріву теплиці.

Рідко хто використовує такий метод, так як електроенергія є одним з найдорожчих джерел енергії. Тому потрібно розглянути інші, більш дешеві варіанти. Останнім часом опалення для теплиць споруджують за типом ПЛЕН. За рахунок високого ККД вони здатні ретельно прогріти грунт і рослинність, що не перегріваючи при цьому повітря. Нагрітий грунт і сама конструкція парника згодом самі випромінюють тепло в навколишнє середовище. Одним з плюсів, якими відрізняється дане опалення для теплиць, є те, що найтеплішим ділянкою буде нижній ярус в парнику за рахунок рівномірного прогріву грунту.

Економія виникає завдяки тому, що опалення в теплиці з використанням інфрачервоних обігрівачів працює не постійно. Тут вся справа йде досить просто. Досить забезпечити таке опалення теплиць терморегулятором, і він зможе самостійно підтримувати оптимальний температурний режим в парнику. Ще одним плюсом, яким володіє інфрачервоний обігрів, є те, що він абсолютно безпечний як для людей, так і для рослин. Він дозволяє вирощувати величезний асортимент різних рослин за рахунок можливості виконання різних температурних зон. Таке опалення для теплиць є ідеальним варіантом для тих випадків, коли потрібно виконати швидкий обігрів парника за короткий проміжок часу. Даний обігрів в парнику здатний досягти оптимального рівня температури буквально за десять хвилин.

Матеріали, необхідні для створення інфрачервоного обігріву:

  • інфрачервоні обігрівачі;
  • терморегулятор;
  • інфрачервоні лампи.

повітряний обігрів

Схема повітряного електричного обігріву теплиць.

Опалення теплиць своїми руками зробити дуже просто, особливо якщо в якості теплоносія буде виступати розігріте повітря. Тут необхідно просто знати, як все працює. Опалення в теплиці здійснюється за рахунок того, що між топкою і стінками котла нагнітається повітря, який після досягнення певної температури рівномірно розподіляється по системі повітроводів. Таку систему для обігріву парника можна створити своїми руками, якщо по всьому периметру приміщення розкласти перфорований рукав з поліетилену. Опалення для теплиць відбувається завдяки тому, що по рукаву надходить прогріте повітря, який гріє і грунт, і все приміщення парника. Явною перевагою, яким володіє дане опалення в теплиці, є те, що парник будь-якою площею можна прогріти в стислі терміни.

Потрібно відзначити той факт, що дане опалення для теплиць має вагомий недолік - постійно необхідно спостерігати за тим, який в парнику рівень вологості, так як прогріте повітря може сприяти її зниження.

обігрів дровами

Схема обігріву теплиці електричним кабелем.

Опалення в теплиці не обов'язково має бути дорогим. З урахуванням постійного зростання тарифів на поширені енергоносії можна сконцентрувати свою увагу на тому, як виконати опалення для теплиць за допомогою дров . Багато хто може заперечити, що це не зовсім практично через дим. Але є хороший вихід.

Опалення в теплиці можна здійснити, використовуючи печі Булерьян. Вони прості у використанні і дозволяють створити обігрів теплиці своїми руками . Такі печі не вимагають нагляду, опалення в теплиці навіть в нічний час відбувається без участі людини. Приміщення може прогрітися в стислі терміни, таке опалення для теплиць здатне довго підтримувати оптимальний рівень температури. Але як довго в парнику буде зберігатися потрібний температурний рівень? Для того щоб підтримати опалення в теплиці на необхідному рівні, слід регулювати його кожні вісім годин. Так як під час роботи корпус печі практично не розжарюється, таке опалення для теплиць є абсолютно безпечним.

Подібний обігрів в теплиці можна створити своїми руками, наприклад, з горизонтальним розташуванням димоходу. Цей обігрів передбачає створення цегляної топки і довгого димоходу.

За допомогою димоходу відбувається видалення чадного газу і опалення в теплиці.

Але як довго в парнику буде зберігатися потрібний температурний рівень?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама