Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Робимо піч на відпрацьованому маслі своїми руками за кресленнями і схемами

Принцип роботи печі на відпрацьованому маслі чимось нагадує роботу керогази, цього дуже поширеного приладу в радянські часи.

Родичами диво печі на відпрацювання були також, що використовуються під час війни, газогенераторні установки. У цій статті поговоримо про те, як зробити піч на відпрацьовуванні своїми руками, розглянемо схеми і креслення печей.

Отже, процес роботи печі полягає в наступних двох принципах:

- хімічне паливо довести до розкладання на фракції, які будуть активніше і легше первісного вигляду паливної енергії;

- отримані фракції спалити, як в керогазі в 2-ій або 3-ої стадії.

Сьогоднішні грубки зовсім не схожі на конструкції їх попередників, крім буржуйки на відпрацювання. Цьому є своє пояснення. У радянські часи ще не було виявлено шкідливого ефекту парникових газів, які виникали при спалюванні палива до утворення CO2 і парів води.

У той час, на жаль, ще не винайшли синтетичне масло, а прі не достатній згорянні палива виникали мутагени і канцерогени. А натуральне машинне масло не мало властивості підвищуватися до високої температури в процесі горіння. Шкідливі для людини речовини утворювалися в дуже малих кількостях.

сучасна ж чудо піч на відпрацювання здатна виробляти їх у великій кількості, що негативно позначається на стані навколишнього середовища і здоров'я людини. У сучасній медицині є термін «звеселяючий газ» - це закис азоту, що застосовується для здійснення знеболюючою процедури наркозу за особливою дозуванні і під наглядом фахівців.

При використанні печі на відпрацювання необхідно враховувати наступне:

1. Оксиди азоту в великих кількостях утворюються тільки при температурі понад 900 градусів.

2. Практично нешкідливі пари води, CO2 і азот виходять при температурі рівній приблизно 600 градусів.

3. Оксиди азоту не в змозі окислити кисень, якщо температура буде нижче 400 градусів.

Піч повинна працювати взимку постійно, а якщо немає зливного масла, тоді у скільки обійдеться покупка палива для цієї грубки?

Ціна відпрацювання коливається від 5 до 14 рублів в Росії шляхом самовивозу (це 5 руб / км).

Придбати відпрацьоване масло не так легко, необхідно придбати спеціальну ліцензію. Загалом, ніхто не продасть вам масло за низькою ціною. Але є деякі підприємства, які можуть віддати обробку практично даром, аби ви її вивезли самостійно.

Піч на відробітку зовні виглядає досить просто, але всередині неї відбуваються складні процеси. При виборі відповідного вам пристрою не зайвим було б згадати про принцип коріолісову сили.
Що це таке?

Сила Коріоліса дуже яскраво представлена ​​в процесі обертання Землі, саме ця сила діє на струмінь води, що стікає з ванни і як би закручує її. Оскільки ця сама закрутка утворюється лише в ділянках труб, що мають вертикальну форму, сила і міць цієї закрутки води залежить від розміру цієї частини труби.

Але закриття за принципом сили Коріоліса газ не так просто, оскільки гази стискаються. Для того, щоб отримати основну порцію тепла, газ все-таки треба перемішувати, тобто закручувати. Для цього використовують різні пристрої, виготовити які вручну дуже складно. І все-таки силу Коріоліса можна застосовувати простіше.

У печі на відпрацьованому маслі використовується паливо, складне за своїм складом. Для його повного згоряння необхідні важкі складові цього палива, що розкладаються на більш легкі, а кисень не здатний це зробити.

Принцип роботи печі на відпрацьованому маслі чимось нагадує роботу керогази, цього дуже поширеного приладу в радянські часи

Піч на відробітку


Даний принцип називається пиролизом . Якщо паливо спочатку випарувати, а потім ці пари нагріти до 350 градусів, тоді згоряти буде все.

Яким чином все це досягається в виробничих умовах

Масло можна просто підпалити. При нагріванні воно почне виділяти пари. Далі все відбувається з урахуванням сили Коріоліса, розміру димоходу і якості палива. При вільному припливі повітря в резервуар ваша піч на відпрацьовуванні буде працювати якісно при надмірній кількості кисню. Ось чому камері згоряння необхідні дірчасті отвори.

Розширення над камерою згоряння не завжди має форму ковпака. Воно може мати і форму перегородки. Найважливіше і це відділення зони окисно-азотного від зони кисневого дожигания, для того, щоб виник необхідний перепад температур між цими зонами.

дозаправка печей

Припустимо, що ви зробили прибудову до своєї печі, від якої в ваш будинок пішло гаряче водопостачання. Тепер вашій печі необхідно паливо терміном мінімум на одну ніч. Ви можете забезпечити дозаправку по схемі повідомляють судин. Необхідний дросель. Він буде регулювати процес горіння, що забезпечить вашому житлу безпеку.

Можна спробувати застосувати піч на відпрацьованому маслі з наддувом

Наддув до вашої печі теплової потужності, але його не так легко вбудувати в піч. Хоча спробуйте застосувати наддув для іншої мети. Збільшити тягу може димохід з поворотами. Спочатку до печі горизонтально встановлюється труба, а вже до неї монтується труба вертикальна. Якщо ви хочете, щоб тепло у вашому домі було постійно, використовуйте такий спосіб і горіння в вашій опалювальної печі буде не порушено.

Існують два способи наддуву:

- інжекційний

- ежекторний

Перший спосіб абсолютно безпечний, навіть при зменшенні функції наддуву ваша піч збереже температуру і буде проводити тепло, але недостатнє.

Для другого способу можна застосувати будь-який вентилятор: кухонний, комп'ютерний, головне, щоб він виробляв від 1500 л / ч. Але врахуйте, що при припиненні примусової подачі повітря шкідливі речовини можуть заповнити ваше житло. Для цього між ежектором і вентилятором влаштовується спеціальний клапан-хлопавка з перекриває пружиною.

Даний варіант здається нескладним тільки по-началу і на малюнку, а по-факту виходить набагато складніше. Врахуйте, що нагрів від печі на відпрацювання буде нерівномірним, тим більше, якщо приміщення не було попередньо утеплено. Деякі користувачі радять приварити на камеру спеціальний набалдашник. Ми не радимо цього робити, тому що ваш дожигатель швидко охолоне.

У печі на маслі існує певний запас тепла, це 15-20% від її потужності. Від цього запасу цілком можливо відбирати по кілька кіловат (2-3). Але робити це потрібно рівномірно і дуже обережно. Для цього вам знадобиться кімнатний вентилятор, який буде обдувати вашу піч. Вона трохи охолоне, але при цьому не відбудеться температурний стрибок, який міг би порушити роботу грубки. Цей спосіб можна ефективно використовувати в умовах гаража.

дивимося відео

Як можна використовувати гаряче водопостачання

Монтувати бак для води на дожигатель - це означає порушити процес горіння в печі. Чи не краще взяти тепло там, де воно не стане в нагоді? Для такої печі поглинач тепла необхідно вмонтувати в піч вже в процесі її складання.

Змійовик в такій конструкції краще замінити на водяну сорочку або контур, таким чином, у вас повинна вийти піч на відпрацьовуванні з водяним контуром. Не забудьте про зазор 50 мм для доступу повітря зверху і 150 мм знизу, тоді сорочка стане вище. Хоча 75% тепла все одно йде з верхньої частини, яка стикається з дожігателем. Така піч забезпечить обігрів невеликого будинку.

Не забувайте, що у системи саможога є певні недоліки.

1. У цих приладах зола згоряння завжди розпечена, тому що процес згоряння йде з відкритим полум'ям. Тому використовувати їх в будинку не можна. Як варіант, можна використовувати їх в спеціальних прибудовах.

2. Збільшити потужність, збільшивши розміри споруди теж безглуздо, отримаєте тільки сажу і газ.

3. Якщо ви вирішили погасити піч порошковим вогнегасником, порошок вибухне миттєво, потрапивши на розжарити деталі. Якщо піч розігрілася, дайте пальному вигоріти до кінця.

4. Дуже важко здійснити процес відбору тепла. Температурний режим буде порушений. Запам'ятайте: піч на відпрацьовуванні дуже скупа, вона ніколи не дасть вам своє тепло просто так.

5. При заправці може статися закипання палива відразу у всьому резервуарі, що викличе вибух.

6. При все своєю економічності (1,5 л / год), частина палива перетворюється в шлак, який потрібно постійно видаляти.

Ні в якому разі не використовуйте розбірну конструкцію резервуару, тільки цілісний зварний. Інакше ваша конструкція не впорається з киплячим маслом.

Сконструювати піч на відпрацьовуванні своїми руками, врахувавши вище сказані побічні дії? Це реально, тільки потрібно постаратися.

Адже головна небезпека всіх печей на саможоге - палаюче в баку пальне. Необхідно спробувати випаровувати масло якось інакше. І ось тут вже необхідна пальник на відпрацюванні.

Її можливо виготовити самостійно (парова чаша). В цю чашу потрапляє паливо, де спочатку відбувається процес його випаровування, а потім воно згоряє. У цю ж чашу надходить за допомогою вентилятора повітря. Для того, щоб розігріти чашу потрібно розпалити пальник.

У промисловості чаша застосовується нечасто. А ось наші «Кулібіни» використовують її з великим успіхом. Правда, для цього необхідно мати певні знання. При застосуванні в якості палива відпрацьованого масла потрібен процес допалювання палива поза чашею. Для цього в повітропроводи використовуються спеціальні розрізи. Вимальовується якась пічна камера згоряння.

Одним з найбільш ефективних пристосувань для спалювання масла є пальник Бабінгтон.

У неї є ряд переваг. Така пальник екологічно повністю безпечна і працює без кіптяви. Її можна монтувати практично в будь-яку грубку.

Отже, піч на відпрацьованому маслі для будинку або для гаража - це дуже зручний і екологічний апарат. Але, на жаль, спорудити таку конструкцію під силу далеко не всім.

Найпростіша у виготовленні піч - це піч на відпрацьовуванні з газового балона, що використовувалося.

Ці балони з товстою стінкою, тому будуть перебувати в експлуатації довго. Піч з 1 такого балона зігріє будинок до 90 кв.м. Так само цю піч цілком можливо перемонтувати для водяного обігріву . Тут не потрібна подача повітря. Зробіть так, щоб висота контура знаходилася всередині приладу.

Зробіть так, щоб висота контура знаходилася всередині приладу

Піч на відпрацьованому маслі з газового балона


Для того, щоб зібрати піч з б / у газового балона своїми руками вам треба:

- паливний резервуар об'ємом 10-13 літрів
- димохідні 4-х метрові труби, d = 100 мм, з товщиною стінки до двох міліметрів
- труби для пальника
- зварювальний апарат та електроди
- куточки з стали
- дриль зі свердлами
- супутній інструмент

Візьміть балон об'ємом 50 літрів з товщиною стінки до 15 мм. Товщі не треба, тому що балон не зможе прогрітися і паливні пари від масла не випаровуватися. Приберіть запах газу для фіксування витоку (одорант). Злийте конденсат, потім промийте водою.

Після цих процедур балон закопайте в землю або встановіть в піддон, заливши водою до самого верху. Зріжте верх балона болгаркою. Частина низу балона - це камера, а верх - кришка.

Далі приваріть ніжки з куточків, поставте на них балон.
Проріжте отвір на відстані 11-14 см від верху для витяжки. Вставте в цей отвір димохідну трубу з тонкими стінками d = 100 мм і монтажною довжиною від 4 метрів.

У самій трубі, за допомогою дриля, просвердлите отвір і прикрийте його платівкою. Так ви будете контролювати приплив повітря. Запам'ятайте - димар не повинен мати ні ухилів, ні поворотів. Сам димар повинен становити мінімум 4 метри.

На відстані 100 мм від ділянки зварювання виконайте отвір 2-3 мм. Потім ще 1 отвір вище 5 мм. Далі зробіть ще десяток таких же. Заключне отвір не вище півметра від місця зварювання. Зробіть ще один отвір для наступної труби d = 6-7 см. Вставте трубу горизонтально і заваріть.

У тій частині верху, яку ви відрізали зробіть отвір, через яке будете потім заливати масло. Не використовуйте масло, яке не пройшло попереднє очищення, тому що в ньому можуть міститися частинки води або спирту, що може привести до вибуху або пожежі.

Далі, підключіть піднос у верхній частині для підігріву гуртки води. Відпрацьоване масло заливайте не більше ніж дві третини балона. Запекти листок паперу, покладіть зверху масла і прикрийте кришку. Температура в печі підвищиться, що призведе до самозаймання парів масла.

Ніколи не використовуйте гас і не додавайте масло в уже працюючу конструкцію

Піч на відробітку із сталевих листів

Вона легка (27 кг), компактна, її можна використовувати при низькій температурі повітря, і зверху на неї навіть готувати їжу.

Що потрібно, щоб зібрати цю піч самостійно

- два листа зі сталі 4 і 6 мм завтовшки, відповідно
- зварювальний апарат + електроди
- чотириметрова труба діаметром 100 мм і товщиною стінки 4-5 мм під димохід
- чотири сталевих куточка висотою 200 мм
- креслення
- труба для пальника
- супутні інструменти

Піч на відробітку із сталевих листів

1. Роздрукуйте креслення для печей на відпрацюванні. Виготовте деталі за кресленням. Розкладіть сталевий лист і починайте «болгаркою» вирізати деталі.

2. Перевірте герметичність швів. Виріжте 11,5 см смугу, складіть її в обруч d = 34 см. Приварите її електродом. Повинна вийти місткість труба під масло.

3. З цього ж листа виріжте круглий шматок діаметром 34 см - це кришка, яку потім приварити до труби. Приварите куточки до цієї кришці з усіх 4 сторін. Ось вам і ємність для відпрацьованого масла.

4. Виріжте з сталевого листа смужку шириною 6 мм, згорніть її в обруч d = 35,2 см. З того ж листа виріжте круглий шматок d = 35,2 см.

5. Зробіть в середині отвір d = 100 мм під димохідну трубу. Відступите праворуч від цього отвору 40 мм і зробіть ще одне 50-60 мм. Зваріть обруч 35,2 см разом з колом такого ж діаметру. У вас повинен вийти бачок для затоки відпрацьованого масла.

6. З 6 мм сталевого листа виріжте обруч d = 35,2 см. Відступіть від краю кілька сантиметрів і зробіть отвір d = 10 см. Відстань від середини отвору до середини обруча має скласти приблизно 110 мм. - це отвір під патрубок, в нього вставляється димохідна труба.

7. Зробіть патрубок, відріжте від труби d = 10 см шматок висотою 130 мм.

8. Виріжте з 6 мм листа прямокутник 70 на 330 мм. У вас вийде перегородка. Вставте її та приварити в обруч d = 35.2 см. Вставте патрубок в 100 мм отвір.

9. Підготуйте трубу для пальника. Відступите знизу 360 мм, зробіть 48 отворів діаметром 9 мм, 6 кіл по 8 отворів через 6 см один від одного.

10. Вставте трубу з отвором в кришку Ємкість для відпрацьованого масла. Деталі не приварюються.

11. Вставте вихлопної патрубок в отвір бачка.

12. З'єднайте верх і низ резервуара, але не зварюються!

13. Приварите бачок до труби з 48 отворами. Зі зворотного боку до труби приварите конструкції.

14. Установіть димохід з 4 м. Труби. Чи не складайте димохід горизонтально. Зміцніть ці труби відводами зі сталевих прутків.

Подивіться цей ролик: піч на відпрацьовуванні своїми руками відео

Чи можливо придбати вже готову піч на відпрацьованому маслі і скільки вона коштує

Такі печі існують і користуються хорошим попитом. Основні проізводітелі- це турки і італійці. Найпростіша піч на відпрацьовуванні обійдеться вам близько 1 тисячі доларів, а піч складніше вже в районі 8000 $. Є можливість купити і російські печі, що працюють на нафтовому шламі, наприклад, «Тунгуска» або «Индигирка».

Читайте також:

Піч повинна працювати взимку постійно, а якщо немає зливного масла, тоді у скільки обійдеться покупка палива для цієї грубки?
Що це таке?
Чи не краще взяти тепло там, де воно не стане в нагоді?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама