Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Самостійний монтаж водяного полотенцесушителя з боковим підключенням

  1. Технологія сантехнічних робіт
  2. види полотенцесушителей
  3. водяні рушникосушки
  4. електричні рушникосушки
  5. комбіновані рушникосушки
  6. Установка полотенцесушителей в ванній
  7. Вибираємо кращий спосіб установки водяного полотенцесушителя
  8. Необхідні матеріали та інструменти
  9. порядок установки
  10. Демонтаж старого полотенцесушителя
  11. Установка байпаса і кріплення кульових кранів
  12. Сварка
  13. Який матеріал для труб слід вибрати?
  14. підключення рушникосушки

Полотенцесушитель не дозволить залишатися вологими ні рушника, ні білизни, ні іншим дрібницям.

Правильно встановивши полотенцесушитель, ви більше не будете задаватися питанням, як швидко висушити потрібну річ.

Пристрій допоможе висохнути улюблених речей в короткі терміни, не допускаючи появи додаткової вологості в приміщенні.

Технологія сантехнічних робіт

Сантехнічні роботи виконуються в зоні ванної кімнати Сантехнічні роботи виконуються в зоні ванної кімнати. В її устрій насамперед важливі комфорт і функціональність.

При плануванні сантехнічного обладнання враховуються всі необхідні для життя людини прилади.

Потрібно подбати про проведення відповідних труб для підключення до опалення, водопостачання та каналізації, вибрати і встановити необхідне сантехнічне обладнання.

види полотенцесушителей

Полотенцесушитель (або змійовик) - це зигзагоподібна нагрівальна установка Полотенцесушитель (або змійовик) - це зигзагоподібна нагрівальна установка. Служить для швидкого висихання рушників або будь-яких інших тканинних виробів у ванній. Є відмінним опалювальним радіатором. Зігріває повітря у ванній кімнаті, робить обстановку затишною.

Виходячи з гарячої ванни, ви не замерзне, завдяки постійно підтримуваної полотенцесушителем температурі в приміщенні.

Від того, в яку пору року і в якому місці будинку ви хочете встановити полотенцесушитель, залежить вибір певного виду.

водяні рушникосушки

Зиґзаґоподібні труби форми U або М нагріваються за допомогою циркулюючої в них гарячої води Зиґзаґоподібні труби форми U або М нагріваються за допомогою циркулюючої в них гарячої води. У будівлях радянського зразка вони були стандартним продовженням труб системи опалення.

При постійній подачі гарячої води або під час опалювального сезону на полотенцесушителе швидко висихають випрані речі, він служить додатковим радіатором для обігріву повітря в приміщенні.

Якщо ви плануєте встановити такий прилад, але в конструкції будівлі він не передбачений, встановіть додаткову зигзагоподібну трубу, зістикувавши її з уже наявною в квартирі трубою, передбаченої планом водопостачання або системою опалення.

Залежно від розташування труби і форми рушникосушки, закріплення здійснюється по-різному. Коли монтаж пристрою проводиться у верхній або нижній стороні, мається на увазі пряме підключення.

При монтажі з правого або лівого боку, говорять про бічному підключенні водяного полотенцесушителя.

електричні рушникосушки

Нагрівальний пристрій з поперечними перегородками Нагрівальний пристрій з поперечними перегородками. На відміну від водяного полотенцесушителя, електричний обігріває навколишній простір за допомогою електроенергії.

У монтажі він також дуже простий. Досить встановити прилад на стіні за допомогою кріплень, наданих в наборі.

Прилад не залежить від наявності гарячої води в трубах, тому може розташовуватися в будь-якій кімнаті, а не тільки у ванній.

Електричні рушникосушки різноманітні в дизайні. Моделям пристроїв надають різноманітні форми. Вони можуть використовуватися в якості елементів декору.

комбіновані рушникосушки

Такі нагрівальні пристрої працюють при подачі гарячої води, а якщо її немає, досить просто включити прилад в розетку і він нагріється, вже за допомогою електричного струму.

Комбіновані рушникосушки поєднують в собі характеристики і властивості водяних і електричних полотенцесушителей.

На сьогоднішній день найбільш затребуваним видом є водяний полотенцесушитель. Керівництво по його установці надано нижче.

Установка полотенцесушителей в ванній

Згідно СНиП 2-04-01-85, встановлювати полотенцесушитель у ванній можна, підключивши його до тепломереж з водозабором.

Підключення пристрою до системи гарячого водопостачання дозволить приладу підтримувати нагрівальну здатність протягом усього року.

Врізка труб полотенцесушителя в опалювальну систему гарантує функціональність приладу тільки на час опалювального сезону Врізка труб полотенцесушителя в опалювальну систему гарантує функціональність приладу тільки на час опалювального сезону. Винятком є ​​підключення пристрою до власних цілорічним системам опалення.

Перш ніж приєднати сполучну трубу полотенцесушителя до основної труби центрального водопостачання, зробіть між ними перегородку запірною арматурою.

Перегородка дозволить перекрити доступ води до пристрою на час відключення опалення в силу його непотрібність або при проведенні ремонтних робіт.

Перегородка дозволить перекрити доступ води до пристрою на час відключення опалення в силу його непотрібність або при проведенні ремонтних робіт

Хочете дізнатися, як правильно вибрати унітаз ?

або почитайте ТУТ про вартість монтажу пластикових вікон.

Вибираємо кращий спосіб установки водяного полотенцесушителя

Водяний полотенцесушитель підключається до системи подачі гарячої води з залученням:

  • системи опалення;
  • гарячого водопостачання.

Врізка в систему опалення, проведення приєднанням сполучних труб полотенцесушителя до двох трубах, що подає гарячу воду Врізка в систему опалення, проведення приєднанням сполучних труб полотенцесушителя до двох трубах, що подає гарячу воду. Якщо у вас раніше не був встановлений запасний канал для води, врізати прилад в систему опалення можна тільки влітку.

Ви не зможете отримати дозвіл на перекриття труб опалення взимку, так як для монтажу полотенцесушителя потрібно відключити весь стояк. Змійовик буде працювати тільки під час опалювального сезону. У теплу пору року система подачі гарячої води по трубах опалення відключена.

Підключення сушки для рушників до системи гарячого водопостачання можливе при цілорічної безперервної і безперебійної подачі гарячої води. Якщо гарячу воду відключать, то і пристрій перестане нагріватися і виявиться марним.

Підключення сушки для рушників до опалювальним трубах - більш надійний варіант Підключення сушки для рушників до опалювальним трубах - більш надійний варіант. Подачу гарячої води для господарських потреб можуть відключити в будь-який час, а система опалення перестане функціонувати тільки в разі непередбачених поломок, які трапляються відносно рідко.

Підключений до системи опалення полотенцесушитель буде функціонувати тільки під час опалювального сезону, тому, якщо на протязі багатьох років у вас включена безперебійна цілорічна подача гарячої води по системі водопостачання, приєднувати полотенцесушитель краще до неї.

Необхідні матеріали та інструменти

Хочете дізнатися про різні варіантах обробки ванної кімнати ?

або почитайте ТУТ про склінні балконів і лоджій.

А в цій статті ви дізнаєтеся про вологостійкому гіпсокартоні: http://realconstruct.ru/inter/roughing/otdelka-gipsokartonom.html

порядок установки

  1. Старий полотенцесушитель знімаємо і готуємо труби для нового;
  2. Встановлюємо байпас і скріплюємо його з основною трубою водопостачання кульовим або регулювальним краном;
  3. Виконуємо монтаж сушки для рушників до трубам водопостачання.

отримання дозволу

Якщо у вас раніше не був встановлений байпас з кульовим краном або запірним клапаном, вам знадобиться відключити воду на всьому стояку Якщо у вас раніше не був встановлений байпас з кульовим краном або запірним клапаном, вам знадобиться відключити воду на всьому стояку.

Для цього буде потрібно відвідати ЖЕК і в письмовому вигляді скласти заяву про необхідність перекриття води в стояку на деякий час.

Послуга вважається комерційною, тому вас попросять внести в касу ЖЕКу певну грошову суму.

Демонтаж старого полотенцесушителя

Теплосушітель може бути литий частиною основної труби Теплосушітель може бути литий частиною основної труби. Для демонтажу потрібно спочатку відміряти необхідну відстань, а потім розрізати трубу.

Слід підготувати на місці розрізу труби різьблення за допомогою плашки (резьбореза).

Якщо у вас вже був встановлений байпас, просто зніміть його, відкрутивши кріплення. Після від'єднання старого пристрою від труб, потрібно відкрутити кріплення теплосушітеля від стіни.

Установка байпаса і кріплення кульових кранів

На відміну від звичайної перемички, за допомогою байпаса можна перекривати струм води, коли робота теплосушітеля буде не потрібна або виникне потреба ремонтних робіт На відміну від звичайної перемички, за допомогою байпаса можна перекривати струм води, коли робота теплосушітеля буде не потрібна або виникне потреба ремонтних робіт.

Для установки необхідно вибрати байпас, прикріпити по обидві його сторони регулювальні крани і змонтувати їх з трубою за допомогою зварювання.

Попередньо потрібно прикрутити труби за допомогою різьблення, обмотавши її стрічкою ФУМ, яка необхідна для надійної фіксації і захисту від протікань.

Сварка

Після виконання робіт по монтажу кріплень теплосушітеля потрібно з'єднати його з основними трубами Після виконання робіт по монтажу кріплень теплосушітеля потрібно з'єднати його з основними трубами.

Кінці труб водопостачання і рушникосушки поміщаються в зварювальний апарат. Проводиться контроль паралельності встановлених труб.

Нагрівальним інструментом стики розігрівають до температури, необхідної для зварювання металу, з якого вони складаються.

Кінці труб прикручують (або притискають один до одного) і утримують в такому положенні до їх охолодження.

Який матеріал для труб слід вибрати?

Вибирайте ті матеріали, які підходять вам за всіма якостями і ціною, також уточнюйте їх сумісність з основними трубами водопостачання.

підключення рушникосушки

Теплосушітель необхідно надійно приєднати до труб Теплосушітель необхідно надійно приєднати до труб. Спочатку розрахуйте кут труби, що підводить. Потрібно подбати про створення ухилу по ходу руху гарячої води.

Теплосушітель повинен знаходитися на відстані від стіни. Мінімальний зазор між пристроєм з трубами в діаметрі менше 23 мм становить 35 мм. Якщо діаметр труб перевищує 23 мм, то покладається відстань від 50 мм.

Для забезпечення надійного кріплення пристрою застосовуються підтримують кронштейни. Їх закріплюють на будь-який трубі теплосушітеля і пригвинчують до стіни.

Правильний підбір матеріалів та дотримання технології виконання робіт забезпечать вас зручною річчю в інтер'єрі ванної кімнати. Ваші рушники ніколи не залишаться вологими, не покриються грибком завдяки теплосушітелю.

Відеосюжет про встановлення рушникосушки

Який матеріал для труб слід вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама