Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Система опалення приватного будинку своїми руками

  1. Особливості організації систем обігріву в заміському будинку
  2. Принцип роботи системи теплопостачання в приватному будинку
  3. Правила монтажу системи обігріву заміського будинку
  4. Опалення будинку за допомогою печі
  5. Водневе опалення заміського будинку
  6. Система Ленинградка для обігріву

Мати нерухомість за містом сьогодні воліє все більше число міських жителів Мати нерухомість за містом сьогодні воліє все більше число міських жителів. Але перед кожним з них постає важливе питання щодо того, як правильно зробити опалення в приватному будинку самостійно. Щоб відповісти на нього, важливо розбиратися у всіх тонкощах функціонування системи, знати різновиди обігрівальних систем і особливості їх монтажу. Для новачків в цій сфері напевно стане в нагоді інформація, представлена ​​в даній статті.

Особливості організації систем обігріву в заміському будинку

Заміська споруда відрізняється абсолютною незалежністю від комунальних організацій Заміська споруда відрізняється абсолютною незалежністю від комунальних організацій. Тому облаштовуючи житло, треба подумати про грамотної організації систем опалення. Без якісного обігріву проживання навряд чи буде комфортним. Тому, знаючи, як самому зробити опалення в приватному будинку, легко створити затишну атмосферу при мінімальних витратах фінансових коштів.

Побудувати систему теплопостачання самостійно непросто Побудувати систему теплопостачання самостійно непросто. І особливо тим домовласникам, які не мають потрібної кваліфікації і досвіду. У більшості випадків труднощі полягають не в самому процесі монтажу, а в складанні грамотного проекту, виборі найбільш підходящих систем і схем, проведенні деяких розрахунків. Перш ніж зробити опалення в приватному будинку, бажано отримати консультацію у фахівців. Організувавши обігрів приміщення своїми силами, можна заощадити чимало коштів.

Нижче наведено перелік компонентів, які будуть потрібні для того, щоб обладнати опалення в приватному будинку своїми руками грамотно:

Звичайно, це не весь список Звичайно, це не весь список. Під час проведення робіт можуть знадобитися і інші прилади та інструменти. Все залежить ще і від обраної системи теплопостачання. Звичайно, якщо домовласник проводить проектування системи опалення приватного будинку своїми руками вперше, вибрати необхідні компоненти буде досить складно. Адже окремо елементи системи обігріву не продаються. Тому треба вміти без проблем поєднати окремі деталі між собою. Важливо правильно підібрати котел, трубопровід і радіатори. Особливу увагу треба приділити і проведенню розрахунків теплоносія, вибору схеми розводки.

Принцип роботи системи теплопостачання в приватному будинку

Перш ніж визначити, як краще зробити опалення в приватному будинку, треба розглянути принцип її функціонування. Він ґрунтується на тому, що теплоносій рухається по замкнутому контуру. Циркуляція може бути природного або примусовою.

При примусовому типі вода нагрівається і потім піднімається вгору, а холодна ж опускається вниз При примусовому типі вода нагрівається і потім піднімається вгору, а холодна ж опускається вниз. Вибравши таку систему, домовласник може зіткнутися з деякими труднощами в проведенні розрахунків. Створення мережі з примусовою циркуляцією є більш поширеним варіантом. Пов'язано це з більш високою ефективністю обігріву. Правда дана система відрізняється більш складною структурою. Оскільки додатково встановлюється спеціальний насос.

Також треба пам'ятати, що коли проектується система опалення в приватному будинку схема її може бути за видами одно- і двухтрубной Також треба пам'ятати, що коли проектується система опалення в приватному будинку схема її може бути за видами одно- і двухтрубной. Перший варіант застосовується тільки для цілей обігріву приміщення. Якщо потрібно ще й організувати подачу гарячої води для господарських потреб, додатково встановлюють бойлер.

Звичайно, система опалення приватного будинку своїми руками однотрубна відрізняється більш простим монтажем Звичайно, система опалення приватного будинку своїми руками однотрубна відрізняється більш простим монтажем. Але вона має ряд недоліків. Наприклад, серед мінусів застосування однотрубної схеми можна назвати нерівномірний обігрів: батареї, які розташовані ближче до котла - гарячі, а які знаходяться в більш віддалених кімнатах - набагато прохолодніше. Тому система малоефективна.

Розглядаючи на опалення приватного будинку своїми руками схеми двухтрубная є більш поширеною Розглядаючи на опалення приватного будинку своїми руками схеми двухтрубная є більш поширеною. Оскільки дозволяє не тільки опалити приміщення, а ще й забезпечує подачу гарячої води. Температура у всіх обігрівальних приладах, незалежно від віддаленості їх від теплового котла, є однаковою.

окрім цього двотрубна система опалення приватного будинку своїми руками характеризується і багато інших переваг:

окрім цього   двотрубна система опалення   приватного будинку своїми руками характеризується і багато інших переваг:

  1. можна регулювати надходження теплоносія окремо в кожному з радіаторів;
  2. можливість установки системи великої протяжності;
  3. підходить для використання в спорудах будь-якої поверховості.

Правда, є деякі недоліки Правда, є деякі недоліки. Наприклад, вдвічі більшу кількість труб (якщо проводити порівняння з однотрубним варіантом) ускладнює і здорожує процес монтажу. Естетичність системи залишає бажати кращого: магістралі повинні бути розташовані вище рівня батарей, часто їх прокладають на рівні підвіконня або ближче до стелі.

Треба відзначити: розводка труб опалення в приватному будинку буває не тільки одно- і двухтрубной, а й колекторної.

У такій системі до батарей підходить два трубопроводи. Але труби між собою не пов'язані, а йдуть до колектора безпосередньо, а вже від нього - до котельної установки. Таким чином, найдешевша, проста схема опалення приватного будинку - це схема однотрубна, а більш ефективна, але дорожча - це двотрубна.

Правила монтажу системи обігріву заміського будинку

Для обладнання системи теплопостачання заміського будинку крім вибору компонентів конструкції слід закупити і підготувати необхідні матеріали, інструменти Для обладнання системи теплопостачання заміського будинку крім вибору компонентів конструкції слід закупити і підготувати необхідні матеріали, інструменти. Напевно знадобляться прокладки, трійники, ніпелі, кронштейни тощо А для обв'язки всіх елементів будуть потрібні спеціальні лляні нитки.

Щоб монтаж опалення в приватному будинку своїми руками був виконаний вдало, важливо дотримуватися такі правила:

Не маючи уявлень, як зробити опалення в приватному будинку, за роботу краще не братися, а звернутися до майстра. Толку від неграмотно обладнаної системи буде мало: вона або взагалі працювати не зможе, або функціонувати буде, але малоефективно. А часті поломки навряд чи дозволять створити комфортну атмосферу в приміщенні.

Опалення будинку за допомогою печі

Підходить пічне опалення для будинків, кількість поверхів в яких не більше двох Підходить пічне опалення для будинків, кількість поверхів в яких не більше двох. Устаткування розташовують по центру будинку. Дотримуючись при цьому відстань між стінами і перегородками в 0,25 м. Спорудити опалення приватного будинку своїми руками пічне досить складно. Тут потрібні особливі знання, навички. Будуть потрібні і спеціальні матеріали, інструменти. Наприклад, для кладки паливної камери необхідний вогнетривку цеглу, розчин кладки на основі піску, глини і води.

Процес викладки системи на основі печі можна представити таким чином Процес викладки системи на основі печі можна представити таким чином. Спочатку зводиться фундамент: дно котловану засипається гравієм або щебенем, трамбується і заливається бетонним розчином, проводиться зміцнення арматурою. Далі проводиться укладання цегли. Формується корпус, встановлюється труба димоходу.

Водневе опалення заміського будинку

Сьогодні багато хто воліє опалення приватного будинку воднем своїми руками з причини високої ефективності і економною роботи системи Сьогодні багато хто воліє опалення приватного будинку воднем своїми руками з причини високої ефективності і економною роботи системи. Продуктів згоряння при водневому обігріві немає. Виділяється лише пар, який є абсолютно безпечним для людей, природи. Видобуток водню - дешевий і простий процес. Правда, на розщеплення води необхідні витрати електроенергії. Для організації системи потрібні котел і труби. Система працює безшумно, і іноді застосовується для обігріву підлоги.

Система Ленинградка для обігріву

Розглядаючи на опалення приватного будинку своїми руками схеми Ленинградка є одним із широко використовуваних варіантів Розглядаючи на опалення приватного будинку своїми руками схеми Ленинградка є одним із широко використовуваних варіантів. це однотрубна система теплопостачання. У ній немає обратки і подачі води. Рух здійснюється по замкнутому контуру, який має вигляд кільця і ​​на який встановлюються радіатори.

Обладнати опалення приватного будинку Ленинградка своїми руками дуже просто Обладнати опалення приватного будинку Ленинградка своїми руками дуже просто. Відмінною рисою є мала витрата труб. Вартість монтажу сильно залежить від матеріалу труб, але, як правило, завжди є цілком прийнятною. Правда, є деякі недоліки. Наприклад, при великій довжині магістралі Ленинградка є неефективною. Використовуються тільки труби з великим діаметром, що погано позначається на зовнішньому вигляді приміщення, а також підвищує вартість обігріву.

Коли створюється система опалення приватного будинку Ленинградка своїми руками, важливо пам'ятати про дотримання деяких правил Коли створюється система опалення приватного будинку Ленинградка своїми руками, важливо пам'ятати про дотримання деяких правил. Наприклад, подає труба повинна проходити по периметру споруди. При цьому якщо використовується природний тип циркуляції теплоносія, магістраль повинна розташовуватися під ухилом. Розширювальний бачок треба монтувати в найвищій точці обігрівальної системи. Підключення радіаторів виконується або по діагоналі, або знизу.

Треба пам'ятати, що Ленинградка має схильність до завоздушіванію.

Тому бажано оснастити конструкцію краном Маєвського Тому бажано оснастити конструкцію краном Маєвського. Якщо в системі є циркуляційний насос, його треба встановлювати після розширювального бака. Згодом система Ленинградка починає працювати менш ефективно. І викликано це тим, що на стінках трубопроводу утворюється шар накипу. Це призводить до зниження швидкості циркуляції води і зростанню витрат енергії для нагріву теплоносія. Знаючи, як промити систему опалення в приватному будинку, подібну проблему легко вирішити. Бажано, щоб чистку конструкції виконував фахівець.

Промивання може проводитися з використанням хімічних реагентів, які роз'їдають всі забруднення, які утворилися на стінках труб Промивання може проводитися з використанням хімічних реагентів, які роз'їдають всі забруднення, які утворилися на стінках труб. Використовується часто і гідропневматичне промивання. Існують і інші способи. Вибір методу здійснюється виходячи з матеріалу виготовлення магістралей, особливостей системи, ступеня і характеру забруднення.

Підводячи підсумок, можна сказати, що система опалення приватного будинку своїми руками - легко здійсненна задача Підводячи підсумок, можна сказати, що система опалення приватного будинку своїми руками - легко здійсненна задача. Головне знати принцип роботи системи, вміти підібрати найбільш підходящу схему розводки. Перш ніж виконувати монтаж, треба підготувати всі необхідні інструменти, ознайомиться з рекомендаціями фахівців, правилами і чітко дотримуватися їх під час установки системи. Пам'ятайте, що грамотно обладнана система - це запорука ефективного обігріву приміщення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама