Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тепла підлога своїми руками - як заощадити на теплих тапочках? + відео

  1. Чи можливо зробити теплу підлогу своїми руками?
  2. Як виконується монтаж теплої підлоги своїми руками
  3. Тепла підлога своїми руками - покрокова схема
  4. Крок 2: Укладання ізоляції
  5. Крок 3: Настилання захисного шару
  6. Крок 4: Укладання сітки для армування
  7. Крок 5: Укладання металопластикової труби
  8. Крок 6: Врізання в систему центрального опалення
  9. Крок 7: Визначення горизонту і виставлення маяків
  10. Крок 8: Заливка
  11. Робимо тепла підлога правильно - кілька порад

Приємно взимку, увійшовши в приміщення, відчути під ногами ласкаве тепло, що дозволяє ходити босоніж навіть по цементу, прикритого тонким лінолеумом - саме такий ефект дає тепла підлога, своїми руками його зробити нескладно.

Чи можливо зробити теплу підлогу своїми руками?

Сьогодні технології просунулися досить далеко, настільки, що з'явилися підігріваються електричні підлогові покриття, на зразок лінолеуму, які можна класти замість килимів. Однак це не варіант, якщо необхідно організувати повноцінне опалення в кімнаті, альтернативне центральному, в якості якого можна зробити теплу підлогу своїми руками. Подібна ідея виникла давно, ще в давнину в стінах і перекриттях деяких палаців прокладалися труби. За ним пускали тепле повітря з величезних підвальних вогнищ, в яких постійно підтримувався вогонь. Все це складний пристрій зводилося одночасно з будівлею. Відомо, що нагріте повітря піднімається, тому використовувати в якості джерела тепла саме підлогу найбільш раціональне рішення.

Однак неважко здогадатися, що подібний пристрій теплої підлоги якісно своїми руками виконати неможливо. Чи можна сьогодні обійтися без допомоги фахівців, яка зазвичай обходиться в чималу суму грошей? Самостійний монтаж системи цілком можливий, а будівельні ринки готові надати все необхідне за цілком доступними цінами. У господарстві потрібно мати лише необхідний набір інструментів, щоб підключити обігрівальний контур, і пару додаткових робочих рук, оскільки далеко не всі можна зробити в гордій самоті.

Для монтажу теплого водяного статі вам знадобиться вже працює центральне опалення, яке, швидше за все, не справляється з покладеним на нього завданням, якщо ви вирішили підключити додатковий обігрів. У будівельному магазині можна придбати гнучкі металопластикові труби, кілька рулонів термоізолятора на основі фольги, а також великі відрізи поліетилену (щоб вистачило для покриття всього теплої підлоги). Обов'язково потрібна буде металева сітка для армування, з осередками від 20 сантиметрів. Також буде потрібно тонка гнучка дріт, за допомогою якої буде здійснюватися монтаж гнучких труб. Ось, загалом-то, і все, якщо не брати до уваги кількох мішків цементу і піску, без яких не можна буде зробити стяжку.

Як виконується монтаж теплої підлоги своїми руками

Що найцікавіше - укладання та підключення теплої підлоги допускається не тільки в приміщенні, але і на терасі, а також на відкритій веранді. Надалі поверхню можна облицювати керамічною плиткою, яка добре передає тепло. Але суть не в цьому, а в тому, що пропонований варіант надзвичайно економний - вам не потрібно встановлювати спеціально нагрівальний котел, знадобиться тільки підключити невеликий циркуляційний насос. А тепер, власне, розглянемо, як просто укладається тепла підлога своїми руками.

Тепла підлога своїми руками - покрокова схема

Крок 1: Підготовка поверхні

Підлоги ретельно перевіряємо на наявність нерівностей, і особливо помітні виступи збиваємо, для цієї мети можна скористатися перфоратором із спеціальною насадкою. Виїмки, так само як і інші невеликі нерівності, не завадять, вони будуть закриті підкладкою з фольгированной термоізоляції. Втім, будемо послідовними. Отже, перед тим, як встановлювати теплі підлоги, повністю вирівнюємо основу і очищаємо його від пилу і цементної крихти.

Отже, перед тим, як встановлювати теплі підлоги, повністю вирівнюємо основу і очищаємо його від пилу і цементної крихти

готуємо поверхню

Крок 2: Укладання ізоляції

Перекриття має звичай приймати тепло не гірше, ніж стяжка, а нам потрібно, щоб весь обігрів йшов наверх. Для цього ми і придбали так званий фольгоізол, або, інакше, термоізоляцію на основі фольги.

Для цього ми і придбали так званий фольгоізол, або, інакше, термоізоляцію на основі фольги

укладаємо фольгоізол

Матеріал потрібно розмотати і укласти на підлогу так, щоб смуги перехоплює краями, а їх кромки переходили на стіни, вигинаючись вгору на 10 сантиметрів.

стикуємося термоізоляцію

Виконавши цей етап перед тим, як правильно змонтувати і підключити тепла підлога, ви досягнете якісного прогріву стяжки.

Крок 3: Настилання захисного шару

Слід враховувати, що фольгоізол при контакті з цементом легко роз'їдається, тому, щоб захистити теплоотражающий прошарок, укладаємо зверху поліетилен, або, інакше кажучи, щільний целофан.

Слід враховувати, що фольгоізол при контакті з цементом легко роз'їдається, тому, щоб захистити теплоотражающий прошарок, укладаємо зверху поліетилен, або, інакше кажучи, щільний целофан

укладаємо поліетилен

Смуги повинні бути настелені внахлест, причому місце з'єднання краще заклеїти скотчем, щоб виключити найменшу ймовірність руйнування підстави теплої підлоги.

Крок 4: Укладання сітки для армування

Поверх поліетилену кладемо металеву сітку з великими вічками від 20х20 сантиметрів і більше.

Поверх поліетилену кладемо металеву сітку з великими вічками від 20х20 сантиметрів і більше

Кладемо металеву сітку

З її допомогою буде забезпечена міцна установка теплої підлоги своїми руками, крім того, вона буде задіяна і в якості армування стяжки. Підійде будь-який варіант, з полімерним покриттям і без нього. Якщо приміщення велике, а сітка рулонний, смуги скріплюємо між собою тонкою гнучкою сталевим дротом.

Крок 5: Укладання металопластикової труби

Перед тим як своїми силами укладати тепла підлога, потрібно визначити для себе, за якою схемою буде здійснюватися монтаж труб. Варіантів існує декілька, але найпростіший пристрій обігріву - подвійний спіраллю, коли обидва кінці, подача і обратка, закручуються в парі від точки з'єднання по периметру кімнати до центру.

Варіантів існує декілька, але найпростіший пристрій обігріву - подвійний спіраллю, коли обидва кінці, подача і обратка, закручуються в парі від точки з'єднання по периметру кімнати до центру

Схема монтажу теплої підлоги

про міру протягування труби теплої підлоги, закріплюємо її на сітці дротом, роблячи короткі скручування її кінців (все це потім сховається під шаром цементу).

Закріплюємо труби дротом

Фіксатори можна використовувати і пластикові, з замками, це дозволить здешевити і спростити пристрій системи.

Крок 6: Врізання в систему центрального опалення

Далі йдуть зварювальні роботи, необхідні для того, щоб підключити систему до центрального опалення. Вони можуть бути виконані особисто вами або запрошеним професіоналом. Втім, якщо у вас пластикові труби опалення, в них вдасться врізатися без будь-яких проблем. Отже, перед вами два варіанти, як правильно встановити в приміщенні тепла підлога.

Щоб виконати якісний монтаж, можна купити спеціальні пластикові трійники і використовувати спеціальний паяльник, або за допомогою газозварювального апарату вирізати в металевій трубі невеликі отвори. У другому випадку приварюють відгалуження з різьбленням, на яку слід прикрутити аварійні вентилі, забезпечені американками. Перед тим як самостійно класти тепла підлога, на обратку накручуємо невеликий циркуляційний насос (поруч повинна розташовуватися розетка електромережі). Потім виконуємо монтаж металопластикової труби.

Підключаємо шланги до системи опалення

Крок 7: Визначення горизонту і виставлення маяків

За допомогою лазерного рівня (або звичайного бульбашкового) визначаємо, наскільки горизонтальна поверхня, з чого виводимо середню товщину стяжки для теплої підлоги . Як правило, мінімальний шар заливки становить не менше 5 сантиметрів. На потрібному рівні укручуємо в протилежні стіни шурупи і натягуємо на них шнури, за якими встановлюємо маяки, фіксуючи їх за допомогою невеликих порцій цементу.

На потрібному рівні укручуємо в протилежні стіни шурупи і натягуємо на них шнури, за якими встановлюємо маяки, фіксуючи їх за допомогою невеликих порцій цементу

Визначаємо товщину стяжки

Крок 8: Заливка

Як тільки будівельна суміш, яка фіксує встановлені раніше маяки, застигне, можна переходити до основного етапу, а саме - до заливання стяжки підлоги в квартирі . Замішуємо розчин, для якого можна використовувати як пісок, так і відсівання дроблення гравію (допускається і комбінований варіант - Клінец).

Замішуємо розчин, для якого можна використовувати як пісок, так і відсівання дроблення гравію (допускається і комбінований варіант - Клінец)

замішуємо розчин

Потім заливаємо систему труб і вирівнюємо цементний склад по маяках.

Вирівнюємо розчин по маяках

Цим етапом інструкція підключення теплої підлоги завершується.

Чекаємо висихання розчину

Робимо тепла підлога правильно - кілька порад

В першу чергу багатьох цікавить, як правильно покласти в кімнаті тепла підлога, з яким проміжком робити монтаж замкнутої системи опалювальної труби. Будь-який фахівець скаже, що відстань між витками не повинно перевищувати 75 сантиметрів, оскільки в іншому випадку ділянки стяжки між надмірно віддаленими одна від одної труби не будуть прогріватися. Краще, якщо проміжок між витками складе не більше 35 сантиметрів. Якщо ви хочете заощадити, розплануйте обстановку до того, як здійсните монтаж, і під важкими предметами меблювання не здійснюють пристрій системи труб.

Важливо пам'ятати, що чим довше система, тим вище опір руху в ній води, краще ділити приміщення на сектори з окремими замкнутими контурами по 100 метрів.

Тепер поговоримо про те, як правильно укласти водяна тепла підлога. Схеми можна використовувати різні, крім тієї, монтаж якої позначений вище, існує ще змійка і подвійна змійка. Але найбільш зручна саме подвійна спіраль з тієї простої причини, що вигини в ній здебільшого складають 90 градусів. Змійка ж зазвичай складається з витків з вигинами на 180 градусів, що значно ускладнює пристрій магістралі і збільшує опір тиску води в системі. Іншими словами, знаючи, як зробити правильно і якісно тепла підлога, можна істотно заощадити на потужності насоса і на погонних метрах закуповуваних труб.

Чи можливо зробити теплу підлогу своїми руками?
Чи можливо зробити теплу підлогу своїми руками?
Чи можна сьогодні обійтися без допомоги фахівців, яка зазвичай обходиться в чималу суму грошей?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама