Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Труби для теплої водяної підлоги: різновиди і які краще

  1. Труби для теплої водяної підлоги: різновиди та їх особливості
  2. Як розрахувати кількість труб для теплої підлоги в залежності від схеми укладання
  3. Які знадобляться додаткові матеріали для монтажу теплої підлоги

Зміст:
Труби для теплої водяної підлоги: різновиди та їх особливості
Як розрахувати кількість труб для теплої підлоги в залежності від схеми укладання
Які знадобляться додаткові матеріали для монтажу теплої підлоги

Використання звичайної металопластикової або поліпропіленової труби для монтажу водяної теплої підлоги буде, щонайменше, великою помилкою. Все повинно застосовуватися за призначенням - тільки в цьому випадку будь-який виріб, включаючи тепла підлога, буде служити вірою і правдою довгі роки. У даній статті разом з сайтом stroisovety.org ми вивчимо труби для теплої водяної підлоги - ознайомимося з їх різновидами, характеристиками і відповімо на питання, яка з них краще?

org ми вивчимо труби для теплої водяної підлоги - ознайомимося з їх різновидами, характеристиками і відповімо на питання, яка з них краще

Як вибрати труби для теплої водяної підлоги

Труби для теплої водяної підлоги: різновиди та їх особливості

Труба, яка використовується для монтажу теплої підлоги, є спеціалізованим виробом, тому особливою різноманітністю вона не відрізняється. З одного боку, це навіть добре, тому що така постановка питання в значній мірі полегшує вибір. Існують дві основні різновиди труби, в завдання яких входить обігрів підлоги - це металопластикова труба і виготовлена ​​з шитого поліетилену. Про них і піде мова.

  1. Металопластикові труби для теплої підлоги виготовляються з алюмінію і поліетилену і являють собою композитне виріб, частини якого з'єднуються між собою спеціальним клеїть складом. На нього покладається дуже відповідальна місія. Якщо цей клейовий склад пересихає, то труба просто розшаровується і перестає утримувати гарячу воду. Саме цим нюансом і відрізняються металопластикові труби від різних виробників - слід розуміти, що чим дешевше труба, тим менш якісний склад, що клеїть використовується для її виготовлення. Це і є головний недолік металопластикових труб для теплої підлоги. У всьому іншому, якщо, звичайно, виробник сумлінно підійшов до її виготовлення, вона відмінно справляється зі своїми завданнями. До речі, основний критерій вибору такої труби - це її гарантія. Якщо вона менше 50 років, то купувати її не варто - виробник просто сам не впевнений в її якості.

    Металопластикові труби для теплої підлоги фото

  2. поліетиленові , Або, як їх ще називають в народі, пластикові труби для теплої підлоги, є цілісними, і нестачі можливого розшаровування у них немає. У всіх відношеннях цей тип труби для теплої підлоги можна назвати найкращим. Єдине, що може заподіяти неприємності в процесі їх використання, так це щільність труб. Тут вони діляться на три категорії: низької (LDPE), середньої (MDPE) і високої (HDPE) щільності. Та чи інша щільність зшивання досягається за рахунок різних способів обробки поліетилену. Існують чотири способи його обробки.
    • Зшивання за допомогою пероксиду - маркується така труба як РЕ-Ха. Дана обробка поліетилену вважається найкращою.
    • Зшивання і обробка газом сіланом - труба з позначкою РЕ-Хb. За якістю не набагато поступається першій трубі.
    • Зшивання в електромагнітному полі під потоком електронів - РЕ-Хс. Її можна назвати оптимальною трубою - така собі золота середина, в якій ціна відповідає якості.
    • Зшивання за допомогою азотних сполук - РЕ-Хd. Нормальна труба.

Пластикові труби для теплої підлоги фото

Зшивання поліетилену - це дуже важливий процес у виготовленні таких труб. Завдяки йому між молекулами цього матеріалу з'являються додаткові поперечні зв'язку, які надають поліетилену так звану теплову стабільність. Під впливом високих температур ці труби не розширюються. Крім того, вони здатні витримувати вплив теплоносія температурою до 120˚C.

Крім вищеописаних труб, які використовуються для підігріву підлоги, також застосовують інші - наприклад, мідну трубу для теплої підлоги. Цей варіант дуже хороший, але з огляду на високу вартість кольорових металів, її мало використовують для підігріву підлоги. За великим рахунком, якщо виводити рейтинг і шукати кращий матеріал для теплої підлоги, то цей різновид труб можна поставити на перше місце. Якби не позамежні ціни на мідь, вона отримала б набагато більшого поширення.

Якби не позамежні ціни на мідь, вона отримала б набагато більшого поширення

Мідна труба для теплої підлоги фото

Як розрахувати кількість труб для теплої підлоги в залежності від схеми укладання

Отже, з вибором труб ми визначилися, тепер саме час виконати розрахунок труб для теплої підлоги - справа ця досить нудне, але від нього нікуди не дітися. Тут найкраще скористатися допомогою паперу в клітинку, а краще міліметрівки - на неї потрібно нанести план кімнати, в якій буде монтуватися підігрів підлоги. Мало того, на цьому плані потрібно відзначити, де розташована великогабаритні меблі - який сенс підігрівати, наприклад, шафа? І тільки після цього з дотриманням масштабу розкреслити розташування труб. Ну а тут вже чистої води математика.

Тепер трохи про схемах укладання труби - вони значною мірою впливають на витрату труби для теплої підлоги.

  • Схема «Змійка». Укладати трубу таким способом дуже просто, а головне, з цією роботою можна справитися навіть самостійно, але, як то кажуть, немає лиха без добра - недоліком такого принципу укладання водяної теплої підлоги є недостатня ефективність його роботи. Справа в тому, що теплоносій по цій схемі подається виключно з одного боку і поки він досягає протилежного кінця труби, то порядком остигає. Як результат, одна половина статі в приміщенні має досить високу температуру, а інша наполовину нижче. Така схема укладання труби хороша для приміщень невеликої площі - скажімо, до 6 кв.м.

    Схема укладання теплої підлоги Змійка фото

  • Схема «Спіраль». Укладати трубу спіраллю набагато важче, і тут вже без помічника не обійтися. Але зате ефективність роботи теплої підлоги, зібраного за цією схемою, набагато вище. Виходить так, що по всій площині підлоги рядами проходять і подає трубопровід, і обратка. Краще схеми для монтажу теплої підлоги в приміщеннях великої площі не придумаєш.

    Схема укладання теплої підлоги Спіраль фото

Крім схеми укладання, на довжину труби для теплої підлоги також впливає відстань між так званими жилами. Тут існують певні норми.

  • Мінімальна відстань труби від стін - воно не повинно бути менше 200 мм.
  • Відстань між трубами - для півдюймової труби нормальним вважається 300мм. Кожна труба в змозі добре прогрівати підлогу на відстані 150мм в обидві сторони.
  • Довжина згинається частини труби - як правило, на цю справу виділяється 10% загальної довжини прямих ділянок.

Також хочу звернути вашу увагу на те, що якщо розрахункова довжина труби перевищує 60м, то схему укладання доведеться переглянути і розбити її на два рівноцінних ділянки, кожен з яких підключається до розподільної гребінки. Слід розуміти, що в цьому випадку труби знадобиться більше, але і підлогу при такому розкладі буде працювати набагато ефективніше.

Слід розуміти, що в цьому випадку труби знадобиться більше, але і підлогу при такому розкладі буде працювати набагато ефективніше

Розрахунок труби для теплої підлоги

Які знадобляться додаткові матеріали для монтажу теплої підлоги

Якщо ви вважаєте, що з придбанням труби для теплої підлоги закінчаться всі закупівлі, то ви глибоко помиляєтеся. Крім неї може знадобитися ще досить багато всілякого обладнання та матеріалу.

  1. Щоб збільшити ефективність роботи теплої підлоги, під неї потрібно підкладати теплоізоляційний матеріал. Навіщо гріти стелю сусідам?
  2. Демпферна стрічка, в завдання якої входить компенсація температурного розширення стяжки підлоги . Без цієї стрічки вона просто потріскається. Крім того, потрібно враховувати, що якщо підлога змонтований декількома контурами, то цю стрічку треба прокладати і між ними.
  3. Якірні скоби - з їх допомогою труба кріпиться до підлоги. Встановлюють їх через кожні 300-400мм.
  4. Розподільчий колектор. Він знадобиться, якщо підігрів підлоги змонтований декількома секціями. Крім того, якщо вони різні по довжині, то колектор оснащується регулюючими кранами.

І не варто забувати про стягуванні підлоги, яка заливається розчином особливого складу і армується.

І не варто забувати про стягуванні підлоги, яка заливається розчином особливого складу і армується

Додаткові матеріали для укладання теплої підлоги

Як бачите, труба для теплої водяної підлоги не є єдиним елементом такої системи опалення , І вибрати тільки її рівнозначно тому, що зробити справу наполовину. Тут потрібен комплексний підхід і знання маси тонкощів і нюансів. Так що якщо ви задумали глобальну систему опалення за допомогою теплих підлог, то краще звернутися до фахівців, які і трубу вам підберуть, і розрахунки всіх необхідних зроблять, і покладуть її якісно, ​​і навіть заллють розчином.

Автор статті Олександр Куликов

Org ми вивчимо труби для теплої водяної підлоги - ознайомимося з їх різновидами, характеристиками і відповімо на питання, яка з них краще?
Мало того, на цьому плані потрібно відзначити, де розташована великогабаритні меблі - який сенс підігрівати, наприклад, шафа?
Навіщо гріти стелю сусідам?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама