Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Труби для водяної теплої підлоги: види, конструкція, особливості установки і експлуатації

  1. Основні вимоги до труб для теплої підлоги
  2. Які труби підходять для теплої підлоги
  3. Чи існує ідеальна труба для теплої підлоги?

Тепла підлога являє собою систему нагріву підлогових поверхонь Тепла підлога являє собою систему нагріву підлогових поверхонь. Залежно від способу нагрівання, він буває газоповітряний, електричний і водяний. В умовах сучасних матеріалів і рівня розвитку технологічних рішень в пристрої теплих підлог, водяний обігрів є найкращим рішенням для квартир, а особливо для приватних будинків. Головне достоїнство даної технології - енергоефективність. Багато хто використовує тепла підлога як єдине джерело опалення.

Основні вимоги до труб для теплої підлоги

У підлогових системах опалення використовуються   поліпропіленові труби, з поперечно зшитого поліетилену   , Полібутеновие,   металопластикові   , А також з нержавіючих металів (сталі або міді) У підлогових системах опалення використовуються поліпропіленові труби, з поперечно зшитого поліетилену , Полібутеновие, металопластикові , А також з нержавіючих металів (сталі або міді). За нормами ГОСТу забороняється застосовувати труби з чорного металу через те, що в стіни шовний матеріал вставляти не можна. Зовнішній діаметр труб опалення буде оптимальним при 16 або 18 мм. Це зовсім незначно збільшить товщину статі, але додаткові пристрої для нормально гідравліки будуть не потрібні.

Унаслідок заливки труб бетоном і вельми проблемного їх ремонту в разі поломки, до параметрів їх міцності пред'являються досить високі вимоги. Перш за все, використовуються опалювальні труби, а не для водопостачання. У трубі обов'язково присутній захисний шар, що перешкоджає кисневої дифузії, труба 100% герметична і гнучка з коефіцієнтом розширення 0,25 Мм / мК, або менше, і теплопровідністю 0,43 Вт / мК.

Обов'язкова умова: в одному приміщенні укладається цільна труба, термін служби якої порівнюється з терміном експлуатації будівлі.

Отже, потрібно застосовувати продукцію відомих виробників, що дають гарантію на вироби від 50 років, а в разі шлюбу нададуть відповідну компенсацію.

Які труби підходять для теплої підлоги

Оскільки в пристрої теплої підлоги ключовим місцем є якість труби, а саме її довговічність, потрібно вміти вибрати найбільш підходящий варіант з усього розмаїття виробників і видів, наявних на сьогоднішній день у продажу. Самі широко застосовуються на даний момент це:

  • металопластикові
  • поліетиленові

Обидва види легкі, витримують температуру до 95 градусів, поєднують в собі невеликий зовнішній діаметр і достатню внутрішній перетин для високої пропускної здатності, при установці не вимагають застосування дорогих спеціальних інструментів. Труби з поліетилену міцні і не перегинаються, що гарантує відсутність появи тріщин.

поліетиленові труби   (REX) останнім часом використовують більш часто поліетиленові труби (REX) останнім часом використовують більш часто. Це пов'язано з відносно невисокою ціною продукту, зручністю і простотою монтажу. Металопластик (МТП) рідше, а мідь поки не отримала популярності. Монтаж кожної труби пов'язаний зі своїми особливостями. REX є зшитий поліетилен, тому тут основна вимога - якість зварного стику. Металопластик для теплої підлоги являє собою багатошарову конструкцію, зшиту з поліетилену і фольги. За якість тут несуть відповідальність всі матеріали, тому шанс втрати якості або виходу з ладу стику збільшується. Багато хто вважає, що алюміній в трубі підвищує її міцність, але це не так. Він захищає від проникнення всередину матеріалу кисню, а також стримує лінійні звуження і розширення.

Якщо вибирати між REX і МПТ, з невеликою перевагою перевагу буде на боці останнього, простого і надійного матеріалу з прогнозованими характеристиками, особливо в плані його довговічності. Проникненню в матеріал кисню перешкоджає обробка труби полівінілового спирту з зовнішньої сторони. Що стосується мідної труби , Про її тепловіддачі коментарі зайві, і міцність її набагато вище полімерних матеріалів. Але протягом багатьох років цей кольоровий метал також схильний до корозії, причому найбільше в місцях з'єднання, де використовуються інші метали. Незважаючи на це мідь набагато надійніше полімерних матеріалів, хоча для теплої підлоги її високі характеристики і не будуть використані. До того ж це дорогий матеріал, і його монтаж проводиться спеціальними інструментами і пристосуваннями, а майстри установки вимагають певної кваліфікації і досвіду. Сполучні і кріпильні деталі також піднімають кінцеву вартість системи. У будь-якому випадку, щоб при виборі не допустити помилки, і не купити неякісний матеріал, необхідна консультація фахівця.

Відмінно себе зарекомендували труби Uponor, які виготовляються за методом хімічної зшивання Енгеля. Вони еластичні і м'які, зручні в монтажі, самокомпенсіруются при температурних розширеннях, швидко і надійно з'єднуються і випускаються діаметром від 16 до 110 мм. З'єднуються труби запатентованою технологією Quick & Easy, заснованої на ефекті зворотного стиснення. Переваги цього виду труб полягають в наступному:

  • термін служби труб не менше 50 років
  • система нейтральна по відношенню до води
  • екологічно чиста
  • незначна за вагою

Додатково до водяного підлозі рекомендується провести монтаж теплого плінтуса. Подробиці експлуатації розглянуті тут: https://teplo.guru/sistemy/teplyiy-plintus-vodyanoy-svoimi-rukami.html

Чи існує ідеальна труба для теплої підлоги?

Так дану тему існує безліч різних думок Так дану тему існує безліч різних думок. У кожного виробника і виду труб є свої сильні і слабкі сторони. Наприклад, багато сантехніки давно використовують труби PEX - AL - PEX, і хоча є думка, що вони дуже застаріли в порівнянні з іншими зразками аналогічної продукції, в них є свої чудові сторони. Ця труба дуже стабільна - тримає форму при фізичному впливі, з нею працювати зручно, легко і швидко. Деякі монтажники даного виробника ігнорують, так як не володіють методикою її згину. Такі недоліки як вага і менша теплопровідність компенсуються її стабільністю. Існує багато різновидів іншого типу труб - із шаром, непроникним для кисню. Всі вони мають гарну теплопровідність, то в той же час слабкою стабільністю. При монтажі потрібно утримувати кут до закінчення його закріплення, а від укладальників потрібен досвід і фізична сила.

Якщо коштів на дорогі матеріали не вистачає, а тепла підлога дуже потрібен, можливий найбільш бюджетний його варіант - поліпропіленова труба. Ціна дуже низька, але, не дивлячись на неї, даний матеріал майже не використовується. Вся справа в радіусі вигину, який буде складати 8 діаметрів. Труби будуть розташовані між собою на досить великій відстані, і це помітно відбивається на потужності. Недоліком є ​​також особливі умови монтажу поліпропіленових труб . Так, установка їх можлива при температурі приміщення не менше 15 градусів, що не завжди можливо з урахуванням кліматичних умов регіонів країни і пори року.

З факторами, що впливають на потужність теплої підлоги, можна познайомитися тут: https://teplo.guru/teplyy-pol/vodyanoy/raschyot-moschnosti-tyoplogo-vodyanogo-pola.html

Поліетиленові труби завоювали широке застосування в системах самого різного призначення. Ця труба не чутлива до негативних факторів навколишнього середовища, і тому вона залишається найпопулярнішою і затребуваною в системах підлогового опалення. Єдиний нюанс - потрібно враховувати температуру навколишнього середовища. Так, в приміщенні з даною системою опалення стрілка термометра ніколи не повинна падати нижче -10 градусів.

На закінчення всього можна зробити висновок, що такий комфортний спосіб опалення, як   водяна тепла підлога   , Може дозволити собі будь-який бажаючий, вибравши систему, найбільш підходящу за ціною і функціональним можливостям На закінчення всього можна зробити висновок, що такий комфортний спосіб опалення, як водяна тепла підлога , Може дозволити собі будь-який бажаючий, вибравши систему, найбільш підходящу за ціною і функціональним можливостям. Стандартний монтаж і вибір матеріалів не викличе особливих труднощів навіть у не фахівців. Але при цьому потрібно пам'ятати, що труби опалення укладаються один раз на багато років, і ремонт в разі поломки буде вкрай витратний і проблематичний. Тому до вибору матеріалу і процесу укладання потрібно поставитися з усією відповідальністю, і найкращим вибором буде залучення для цього досвідченого фахівця, який допоможе підібрати якісні матеріали, зробить всі розрахунки, і якісно зробить роботи. І тоді тепла підлога буде служити довгі роки, приносячи в життя мешканців будинку комфорт.

Покрокова інструкція з укладання теплої підлоги представлена ​​в цій статті: https://teplo.guru/teplyy-pol/vodyanoy/teplyi-vodyanoi-pol-poshagovaya-instruktsiya.html

Рекомендації фахівців з вибору труб (відео)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама