Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водяна тепла підлога: принцип роботи, правила укладання

  1. Пристрій і принцип роботи
  2. Де можна виконувати монтаж водяної теплої підлоги?
  3. Достоїнства і недоліки

У приміщеннях, в яких опалення налагоджено за технологією теплого статі, атмосфера більш комфортна, ніж при звичайній системі обігріву з радіаторами. При підігріві підлоги температура розподіляється найбільш правильним способом: найбільше тепла надходить до ніг, а на рівні голови - повітря більш холодний.

Дізнатися ціну і купити опалювальне обладнання та супутні товари ви можете у нас. Пишіть, телефонуйте і приходьте в один з магазинів у вашому місті. Доставка по всій території РФ і країн СНД.

Виділяються системи, які відрізняються способом підігріву, він може бути: водяним і електричним. Водяний коштує дорожче (виходячи з особливостей установки), але зате з ним ви заощадите в процесі експлуатації, саме тому йому найчастіше віддають перевагу.

Розглянемо особливості водяного теплої підлоги.

Розглянемо особливості водяного теплої підлоги

Водяна тепла підлога

Пристрій і принцип роботи

Водяна тепла підлога - досить складна система, але дуже зручна, що дозволяє створити максимально комфортну температуру в будинку. Подібна система обігріву виконана з труб, укладених під підлогове покриття. За ним рухається теплоносій: вода / антифриз / Етиленгліколь (тут все залежить від труб і побажань власників). По довжині труби можуть бути різними, іноді їх розміри - дуже значні. Саме тому, для того, щоб теплоносій добре циркулював, потрібен циркуляційний насос .

Нагрівання теплоносія здійснюється двома методами: за допомогою водогрійного котла або він надходить з централізованої опалювальної системи. І в тому, і в іншому випадку необхідно знижувати температуру теплоносія: робочі показники системи радіаторів, для якої призначені дані джерела, знаходяться в діапазоні 65-95 ° C, в той час як для теплої підлоги вистачить і 35-55 ° С. Такий діапазон обумовлений тим, що згідно з вимогами СНиП, температура теплої підлоги не повинна перетинати кордон в 30 ° С.

Для того, щоб досягти оптимального температурного режиму, перед тим як поступати в труби гарячий теплоносій з'єднується з остигнула водою з обратки в змішувальному вузлі. Саме таким способом досягається оптимальна температура теплоносія, який через колектор теплої підлоги потрапляє в труби.

Розрахунок параметрів насоса циркуляції і його установка описані тут

Як виняток можна відзначити конденсаційні котли, висока ефективність яких спостерігається в подібних системах з невеликими температурами. Саме тому, якщо ви вирішили виконати облаштування теплого водяного статі своїми руками, доглянути до конденсаційним агрегатів.

Зараз детально розглянемо будову водяного теплої підлоги. Водяна тепла підлога - це конструкція з декількох шарів. Орієнтовна схема представлена ​​на малюнку.

Пиріг теплої підлоги

Спочатку на рівне, гладке підставу кладеться теплоізоляційний шар. Вибір матеріалу і товщина стяжки для водяної теплої підлоги залежать від початкового утеплення підлоги і від того, яке приміщення розташовується внизу (якщо воно є).

Найважнейшая завдання полягає в тому, щоб якомога менше тепла йшло. Тоді і буде досягатися максимальна економія опалення. У зв'язку з цим, вибираючи матеріал і його товщину, правильним рішенням стане підбір характеристик з невеликим запасом.

У зв'язку з цим, вибираючи матеріал і його товщину, правильним рішенням стане підбір характеристик з невеликим запасом

Водяна тепла підлога з теплоізоляцією

По всьому периметру кімнати необхідно вистелити демпферну стрічку або стрічковий теплоізоляційний матеріал. Ви можете використовувати пінопласт , Попередньо нарізаний на смуги, ширина яких становить 10 см, пінополістирол або інший листовий утеплювач, товщиною приблизно 10 мм, також підійде картон з мінеральної вати.

Після цього на теплоізоляцію кладуться труби, закріпити які можна декількома способами:

  1. На утеплювач поміщається металева сітка з кроком 5-10 см. До її прутів труби фіксуються за допомогою пластикових хомутів або за допомогою дроту.
  2. Теплоізолююча підкладка застосовується з нанесеною на неї розміткою (сіткою). У спеціально призначених ділянках забивають кріпильні елементи, в які згодом монтується труба.
  3. Спеціальна підкладка під теплу водяну підлогу. Найчастіше використовуються полістирольні плити зі спеціальними виступами, в яких дуже зручно закріплювати труби, просто проштовхуючи їх між виступами. Виробництвом таких плит займаються багато великих компаній.
  4. Кріпильні стрічки, вони розміщуються по всій кімнаті з кроком 15-20 см. У таких виробах присутні відгинаються пелюстки, за допомогою яких труби фіксуються в правильній позиції.

Де можна виконувати монтаж водяної теплої підлоги?

Через те, що система обігріву тепла водяна підлога включає в себе багато труб, встановлюють її найчастіше в приватних будинках. Це обумовлено тим, що опалювальна система багатоповерхових будинків ранньої споруди не передбачена для подібного способу обігріву житла.

Теоретично провести укладання теплої підлоги від опалення можна, але існує висока ймовірність того, що в квартирі може бути недостатньо тепло, або у ваших сусідів зверху / знизу. Тут все залежить від типу заживлення системи. У рідкісних випадках холод надходить на весь стояк, оскільки гідравлічне опір водяного статі набагато вище, ніж у радіаторів і воно може просто не дозволяти теплоносія надходити в систему.

У зв'язку з цим отримати дозвіл на монтаж теплої підлоги в квартирі - дуже складно, а якщо встановлювати без спеціальних документів, що дозволяють це - ви отримаєте штраф.

Якщо говорити про новобудови, то тут почали споруджувати дві системи, одна призначена для опалення радіаторами, інша - для водяної теплої підлоги. У подібних будівлях не потрібно отримувати дозвіл.

Достоїнства і недоліки

Найважливіша перевага водяної теплої підлоги - довгий термін служби. Вам не доведеться кожні пару років робити заміну труб і внутрішніх механізмів.

Грошових коштів на опалення буде витрачатися набагато менше. Монтаж водяної конструкції відповідає всім санітарним нормам, при цьому дизайн вашого приміщення залишиться незмінним, тому що обладнання вкладається під підлогове покриття і абсолютно непомітно для сторонніх очей.

З усіх систем опалення, які існують сьогодні, водяна вважається найбезпечнішою, оскільки встановивши таку підлогу один раз, наступні 10-15 років ви можете просто про нього забути.

Для системи обігріву водяна тепла підлога немає необхідності в постійному технічному і сервісному обслуговуванні.

Встановивши таке обладнання в своєму будинку, ви разом вирішите багато проблем, створивши в своїх оселях комфортну і затишну атмосферу. Не треба намагатися заощадити на стандартних опалювальних системах, оскільки водяна тепла підлога характеризується більш високими показниками економічності та безпеки.

Серед інших ключових переваг можна відзначити наступні:

  • економічна витрата енергетичних ресурсів в процесі опалення приміщення;
  • конструкція устаткування відрізняється високою надійністю і безпекою в процесі роботи;
  • водяна тепла підлога може виступати як допоміжне джерело опалення, так і як самостійний. Відгуки користувачів свідчать про те, що обігріву від статі вистачає для забезпечення оптимальної температури в кімнаті навіть при сильних морозах;
  • монтувати водяний тепла підлога можна під ламінат, плитку і будь-яке інше покриття підлоги;
  • ніякі ділянки деталей конструкції не будуть виступати;
  • система не випромінює ультрафіолетові промені;
  • при необхідності ви можете відрегулювати рівень тепла і мікроклімат;
  • такий спосіб обігріву вважається найкращим для людини. Оскільки ноги весь час будуть в теплі, ризик появи простудних захворювань в зимовий період буде значно знижений.

Як зрозуміло з вищеописаного, плюсів у водяної теплої підлоги - багато, але є і деякі недоліки, які також варто брати до уваги:

  1. Саме обладнання та його монтаж коштують дорого. Однак, якщо порівняти всі початкові витрати і переваги, які ви отримаєте в процесі експлуатації, можна прийти до висновку, що ціна абсолютно виправдана.
  2. При будь-яких поломки відремонтувати систему буде непросто, в деяких ділянках, а іноді і у всій кімнаті потрібно буде знімати покриття для підлоги.
  3. Для фахівців, які будуть збирати і приєднувати систему теплого водяного статі, пред'являються високі вимоги. Вони обов'язкові повинні бути висококваліфікованими професіоналами, тому що найменші недоліки при укладанні позначаться на ефективності системи.

Коли ви будете звертатися за допомогою фахівців, не потрібно намагатися знайти шляхи економії і, наприклад, купувати матеріали самостійно. Навіть в разі, коли фахівець надасть вам докладний список всіх потрібних матеріалів, у людини, яка не розбирається в цьому, завжди є ймовірність того, що він може придбати невірні деталі. Багато компаній, що надають послуги зі складання та встановлення теплого водяного статі, самостійно набувають все потрібні комплектуючі.

Де можна виконувати монтаж водяної теплої підлоги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама