Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рецепти паски і пасок від відомих кухарів і блогерів

  1. Рецепт "маминого" пасхального хліба від Євгена Клопотенко
  2. Рецепт класичної ( "звичайної") паски від Пані Стефи
  3. Рецепт листкового паски-краффіна від Едуарда Насирова
  4. Рецепт сирного паски від Олени Ольшевської
  5. Сирна паска без яєць від Олени Прохорчук

Готувати за рецептами з інтернету - справа ризикована. Майже таке ж, як замовити приголомшливий костюм з Aliexpress і отримати ганчірку для підлоги. Очікування і реальність не завжди збігаються. Саме тому ми зібрали самі що ні є перевірені рецепти до Великодня від відомих кухарів і гастроблогеров.

Класична, сирна, з цукатами, шоколадом, за маминим рецептом і навіть на іноземний манер - CityOboz зібрав п'ять рецептів пасок на будь-який смак.

сирна паска

cookandshare.com.ua

Рецепт "маминого" пасхального хліба від Євгена Клопотенко

Про автора: кулінарний експерт і засновник "Гастромастерской Конфитюр", автор в Klopotenko.com

com

Великодній хліб за маминим рецептом

Юлія Горін / надане прес-службою Євгена Клопотенко

Інгредієнти для однієї закладки (3-5 пасок в залежності від розміру форм):

1,5 кг просіяного борошна, 750 г цукру, 330 мл молока, 500 г вершкового масла, 7 яєць, дріжджі (виходячи з витрат на масу борошна, має бути зазначено на упаковці), родзинки (за смаком), 50 г бурякових і морквяних цукатів, 2 пакети ванільного цукру, кілька крапель ромової есенції.

приготування:

1. Приготуйте опару. Необхідна кількість дріжджів розведіть у теплій воді, змішайте з невеликою кількістю борошна до однорідного стану і поставте в тепле місце на 30 хвилин.

2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки змішайте з розм'якшеним маслом і збийте з цукром до отримання однорідної маси.

3. Додайте масляну суміш до опари, потім додайте решту борошна і почніть вливати молоко невеликими порціями. Тісто має вийти досить густим.

4. Додайте ванільний цукор, родзинки, цукати і добре вимісити тісто руками. Чим довше ви його будете місити, тим краще. Тісто має стати пружним і не липнути до рук.

5. Білки збийте в пишну піну і введіть в тісто. Залиште тісто в теплому місці ще на 30 хвилин, щоб воно піднялося.

6. Розігрійте духовку до 170 градусів. Тісто розділіть на порції і розкладіть по розбірних металевих форм, змазаним маслом. Випікайте паски до готовності, поки верхівки не стануть насиченого золотистого кольору. Також готовність можете перевірити дерев'яною шпажкою. Дістаньте паски з духовки і дайте їм трохи охолонути у формі, а потім дістаньте і повністю охолодіть на металевій решітці.

Рецепт класичної ( "звичайної") паски від Пані Стефи

Про автора: Маріанна душара ( " пані Стефа "), Кулінарний блогер

Про автора: Маріанна душара (    пані Стефа   ), Кулінарний блогер

Класична паска

Інгредієнти (порція на 3-4 середні паски):

1 кг борошна + невеликий запас, 2 склянки теплого молока, паличка (100 грам) дріжджів, 8-10 жовтків, 250 грам масла, 250 г цукру, 200 грам родзинок, 100 грам цукатів без сиропу, пів чайної ложечки солі, цедра, ванільний цукор.

приготування:

1. Розчинити дріжджі - розкришити їх, додати тепле молоко, кілька ложок борошна і кілька ложок цукру і поставити в тепле місце.

2. Розтерти жовтки з цукром і ванільним цукром до стану піни.

3. Коли закваска заграє (на це йде хвилин 15-20), влити її в широку миску з просіяного борошном і сіллю, злегка перемішати, додати перетерті жовтки і замісити тісто. Якщо рідини багато - підсипати по чуть-чуть борошно.

4. До тесту додати тепле розтоплене масло і ще раз вимісити до гладкості. Додати родзинки, цукати, цедру, акуратно вимісити, накрити рушником і поставити щоб росло.

5. Коли тісто підросте в об'ємі вдвічі, обмять, розкласти у форми на 1/3 висоти, накрити і дати ще раз підрости. Потім змастити верх жовтком і випікати в гарячій духовці (200 градусів) десь 40-50 хвилин. Виймати з форм холодними.

Рецепт листкового паски-краффіна від Едуарда Насирова

Про автора: кулінарний блогер і гастроексперт, автор в HappyFood

Про автора: кулінарний блогер і гастроексперт, автор в   HappyFood

Листковий паску-краффін

Інгредієнти на 2 паски:

350 г борошна, 100 мл молока, пакетик сухих дріжджів (6-7г), 80 г цукру, 1 ч / л ванільного екстракту, 80 г шоколаду, 100 г сл масла, 2 яйця, щіпка солі, 100 г цукатів, 100 г кураги / родзинок / вишні або ін. сухофруктів.

приготування:

1. У теплому молоці з дрібкою цукру розвести дріжджі і залишити на 15 хвилин. Коли з'явиться пінка - значить дріжджі активувалися і можна робити заміс.

2. У просіяне з сіллю борошно додати цукор, що залишився, 40 г розтопленого вершкового масла, яйця, ваніль, опару, і замісити тісто. Спочатку воно буде здаватися досить липким, але в міру вимішування перетвориться в м'яке і еластичне. При необхідності можете додати трохи борошна, але краще спочатку вимішайте добре тісто, хвилин 10, і тільки потім дивіться, чи варто.

3. Тісто перекласти в миску, накрити плівкою і прибрати на дві години на тепле місце. Коли воно збільшиться в об'ємі в 2-3 рази, обмять і розділити на дві частини. З кожної розкачати прямокутник якомога тонше (краще робити це на пергаменті, щоб було потім зручно згортати рулет). Масло, що залишилося розтопити, змастити добре кожен прямокутник.

4. Розподілити по поверхні змащеного шару рубаний шоколад, нарізані цукати і сухофрукти. Згорнути тугий рулет, потім зробити розріз (не до кінця) уздовж всього рулету. Далі з отриманих половинок згорнути косичку, намагаючись щоб розріз був зовні. Отриману косичку викласти в підготовлену форму, формуючи паску.

5. Накрити паски рушником і дати постояти 30-50 хвилин.

6. Духовку розігріти до 200 градусів. Надіслати форми з пасками в духовку і випікати 10 хвилин при 200 градусах, потім знизити температуру до 180 і випікати ще 40-50 хвилин. Слідкуйте, щоб верх не підгорів. Щоб уникнути цього можна в середині випікання накрити форму фольгою.

7. Готові паски остудити, присипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю.

Рецепт сирного паски від Олени Ольшевської

Про автора: гастрономічний блогер в Cook & Share , Співвласниця бренду домашнього декору

Про автора: гастрономічний блогер в   Cook & Share   , Співвласниця бренду домашнього декору

Сирний паску

На дві паперові форми діаметром 13 см і ще 4 маленькі:

Опара: 60 ​​мл молока, 30 г борошна, 1 ч.л. цукру, 21 г свіжих дріжджів. Тісто: 300 г борошна, 250 г сиру, 2 яйця, 150 г цукру, 50 г розтопленого вершкового масла, 1/2 ч.л. солі, 1 ч.л. ванильнойесенції або пакетик ванільного цукру, цедра одного лимона або невеликого апельсина, 100-150 г родзинок (можна замочити в коньяку перед початком замішування опари).

приготування:

1. Опара. Розчинити в теплому молоці цукор і дріжджі. Ввести муку і замісити рідку опару. Поставити в тепле місце на 30-40 хвилин. Опара підніметься приблизно в 3-4 рази, тому беріть вільну миску. Як тільки вона максимально піднялася і потім осіла по центру - можна замішувати основне тісто.

2. Сир довести до однорідної консистенції, протерши через сито або за допомогою міксера. У миску з сиром додати всі інгредієнти крім борошна і родзинок з цедрою. Ретельно перемішати до повної однорідності і ввести всю опару, знову перемішати.

3. Ввести наповнювачі до смаку (родзинки, сушену журавлину, горіхи, цукати, цедру).

4. Поступово просіяти до сирної суміші борошно і замісити густе липке тісто. Накрити плівкою або рушником і поставити в тепле місце до збільшення тесту вдвічі. Зазвичай це займає не більше 1,5 годин. Оскільки тісто важке через наявність сиру, то і підніматися йому важче, тому температурний режим бажано при расстойке дотримати близько 30º. Лена ставить миску з тестом у включену духовку на 30 градусів.

5. Після підйому обминути тісто, зібрати в кулю (куля умовно, швидше за грудку) і перекласти у форму. Якщо потрібно, змастити форму маслом і присипати борошном або вистелити пергаментом. Порція тесту повинна займати трохи менше 1/2 висоти. Залишити ще підніматися (приблизно до 3/4 висоти форми). Зазвичай це займає хвилин 40, але можливо і більше.

6. Розігріти за час, що залишився духовку до 175-180º. Випікати паску до сухої скіпки (меншого розміру приблизно 30 хвилин, більшого розміру - близько 50 хвилин). Як правило, хвилин через 15-20 можна буде прикрити форму фольгою.

7. Витягнути паски з духовки, дати охолонути у формах хвилин 10, потім вийняти і повністю остудити на решітці. Якщо паски високі, то остудити на рівній поверхні на боці.

8. Покрити зверху можна шоколадом, пудрою або білкової глазур'ю.

Сирна паска без яєць від Олени Прохорчук

Про автора: кулінар, блогер в Lovekitchen

Про автора: кулінар, блогер в   Lovekitchen

сирна паска

Інгредієнти:

200 г родзинок, 1,5 кг сиру, 300 г вершкового масла, 5 ст.л. цукру, 250 г сметани, 400 мл згущеного молока або вершків, 10 г ванільного цукру.

приготування:

1. Ізюм добре промити і залити окропом хвилин на 15. Сир протерти через сито.

2. Масло збити з цукром (заздалегідь дістаньте його з холодильника і наріжте невеликими шматочками). Додати сир і добре змішати. Зручно робити в міксері з допомогою спеціальної насадки, але якщо у вас такої немає - можна змішувати або звичайним міксером на дуже маленькій швидкості або вручну, ложкою або силіконової лопаткою.

3. Додати сметану і знову змішати до однорідності. Додати згущене молоко, ванільний цукор, знову змішати.

4. Дістати форми, поставити їх в невеликі мисочки догори дном (якщо немає спеціальних форм - можна взяти сито), застелити їх марлею і викласти на дно трохи сирної маси. Далі силіконової лопаткою додати масу на стінки форми - так щоб вона покрила всі стінки.

5. У масу, що залишилася додати родзинки, перемішати і залити нею форму до самого краю. Акуратно загорнути кінці марлі, зверху поставити тарілку або дощечку і що-небудь важке. Надіслати в такому вигляді в холодильник мінімум на добу. І не забувайте періодично зливати з мисочок рідина, яка буде витікати з сирної маси.

6. Через добу або двоє перевернути форму, акуратно зняти її і марлю з уже готовою сирної паски, прикрасити за бажанням.

Смачного святкування!

А якщо збираєтеся в кіно, нагадуємо, що недавно писали про кращих фільмах квітня, які варто подивитися .

Ми в Telegram ! Підписуйся! Читай тільки краще!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама