Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Природні зони Росії

  1. Зона арктичних пустель
  2. зона тундри
  3. лісотундра
  4. зона тайги
  5. Зона напівпустель і пустель
  6. Потрібна допомога в навчанні?

У Росії розташовані всі природні зони, крім тропіческой.Ето - зона арктичних пустнь, тундра, лісотундра, тайга, змішані і широколисті ліси, лісостеп, степ, напівпустелі і пустелі.

Зона арктичних пустель

Для цієї зони характерно багато снігу і льоду в усі пори року. Середні температури липня тут 4-2 градуса.Осадкі випадають в твердому вигляді, це сприяє виникненню ледніков.Почвообразовательний процес знаходиться на началной стадії развітія.В арктичних пустелях майже немає боліт, озер.На поверхні грунту в суху погоду з вітром утворюються сольові плями.

Рослинний покрив тут роздратований і плямистого. Річне зростання мохів та лишайників приблизно 1-2мм.Із вищих рослин характерні в цій місцевості полярний мак, зірочник, ломикамінь та інші. Тваринний світ невеликий, зустрічаються писар, лемінг, північний олень, білий олень. З птахів: полярна сова і куріпка.

зона тундри

Тундра - холодна зона з сильними вітрами тому розташована уздовж морів Північного Льодовитого океану. У будь-який місяць можливі заморозки і випадання снега.В тундрі панує надмірно вологий клімат через вплив Атлантікі.Характерен холодний, вологий арктичний і субарктичний клімат.

Низька температура ускладнює почвообразованіе.Почви содержут мало гумусу і мають грубий механічний склад.

Тундра - безлісна зона.Тут ростуть мохи, лишайники; низькорослі рослини - трави, чагарники. Чагарники - карликова береза ​​та верби, які трохи підносяться над снігом.

Тундра ділиться на три підзони - арктична тундра, типова лишайниково-Мохова тундра, південна чагарникова тундра.

лісотундра

На відміну від Тунде тут тепліше лето.Зіма холодна і досить снежная.Важной рисою цієї Зоня є наявність острівних виряджених лісів. Вони складаються з сибірської ялини, модрини та сибірської берези.

Луга влітку і восени служать хорошим пасовищем для оленів. У лісотундрі поширені песци.На зиму з птахів тут залишаються тільки куріпки і білі сови.Около 9 місяців тундра і лісотундра покрита снігом. Для оленів сприятливі території, де мало снігу.

зона тайги

Тайга розташована в двох кліматичних поясах - субарктическом і умеренном.Средняя температура в січні на заході приблизно -10 ...- 16.Температура липня не нижче 10 градусів на півночі і не вище 20 на півдні. У зоні тайги багато боліт, річок, озер.Тайга багата підземними водами.

Тут розвинені різні типи грунтів: підзолисті, тайгові мерзлотние, болотно-підзолисті.

Часто зустрічаються модрини, рідкісні тут лісу з сосни, піхти.Распространени дрібнолисті ліси.

Панують сибірські тайгові види тварин - соболь, кам'яних глухар, рябчик, і інші.В європейської тайзі поширені такі, як лось, білка, глухар, заєць-беляк.Таежние види в європейській тайзі - бурий ведмідь, рись, белка.Обітает безліч комах.

Зона напівпустель і пустель

Займають невелику терріторію.Лето спекотне, температура липня - від 22 до 25 градусов.Зіма холодна, малосніжна, температура січня від -12 до -16.Большую площу займають засолені почви.В деяких місцях грунти містять більше гумусу і мають зернисту структуру.

У напівпустелях багато гризунів: тушканчики, ховрахи, піщанки. Хижаки: вовк, лисиця, хорек.Птіци: жайворонки, кречетка.Пресмикающіеся: змії щитомордник і стріла, ящірки-круглоголовки.

Більшу частину пустель використовують для того, щоб пасти худобу.

Потрібна допомога в навчанні?


У Росії розташовані всі природні зони, крім тропіческой

Попередня тема: Природно-ресурсний потенціал Росії: характеристика і оцінка ресурсів
Наступна тема: & nbsp & nbsp & nbsp Лісові зони Росії: широко- і дрібнолисті ліси, тайга і лісотундра

Потрібна допомога в навчанні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама