Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як повісити картину на стіну: поради та рекомендації

  1. Чому важливо співвіднести розміри картини і кімнати?
  2. На якій висоті повинна бути розташована картина?

Прикрашати свій будинок або квартиру картинами люблять багато. Але вміють, на жаль, далеко не всі. Але ж картини - точно такий предмет інтер'єру, як стіл або диван, відповідно, в загальний інтер'єр вони повинні вписуватися грамотно і органічно. У цій статті ми хочемо розповісти вам, як зробити так, щоб картини, покликані урізноманітнити ваш інтер'єр, не виглядали на стінах об'єктами, які опинилися там по якомусь прикрого непорозуміння.

Перед тим, як купувати картину або картини, дайте собі відповідь на ряд питань. Яке приміщення ви збираєтеся нею прикрасити? Чи буде розмір картини відповідати розміру приміщення? Яким чином картина буде висвітлюватися? Чи впишеться її колірна гамма в оформлення приміщення?

Чому важливо співвіднести розміри картини і кімнати?

Інакше маленька кімната, якщо повісити туди картину метр на два візуально стане ще менше. Якщо ваша кімната вузька, не широка і взагалі не відрізняється підвищеними габаритами, купуйте невелику картину в неширокої рамці. І, відповідно, навпаки: якщо в ваших кімнатах спостерігається простір і розмах, вам підійдуть великі картини з солідними рамами.

Вертикальні картини вішайте там, де вам хотілося б візуально збільшити висоту стелі. Відмінно вони виглядають на вузькій стіні. Горизонтальні картини добре виглядають над столом або диваном.

Враховуйте і відстані, з якого ви і ваші гості будуть милуватися картинами. У коридорі доречно повісити мініатюрні роботи, а в великих кімнатах, відповідно, великі. Якщо картина виконана широкими мазками, помножте на три розмір її великий боку. Отримана цифра буде означати оптимальна відстань, з якого найкраще розглядати даний твір.

Якщо ваша стіна має позначену фактуру або візерунки, помітите картину в крислате паспарту, оскільки такі стіни можуть «вкрасти» художні достоїнства твору.

На якій висоті повинна бути розташована картина?

Зрозуміло, не під стелею. Пам'ятайте про правила супермаркету - найкраще продається той товар, який знаходиться на рівні очей. З картинами таке правило теж працює. Тобто, розташовуйте їх на висоті приблизно півтора метра від підлоги. При цьому пам'ятайте, що зростання у кожної людини різний, тому не потрібно дотримуватися інструкції аж до сантиметра. Вішайте картину там, де вам і вашим домочадцям буде зручно. Якщо зображення містить безліч дрібних деталей, наприклад, групове фото, його слід розташувати так, що б до зображення був вільний доступ.

Прикрашати свій будинок або квартиру картинами люблять багато

Вчіться групувати картини

Уявіть, як буде виглядати на великій стіні компактна за розмірами картина? Вона буде виглядати самотньою і нікому не потрібною. Зате велика картина в широкій, багато декорованої рамі там буде в самий раз. Тому маленькі картини доцільно буде розташувати на стіні групами. Як правило, з такого ансамблю вибирають найголовнішу картину, а навколо неї вже починають розвішувати інші. Такі групи повинні мати загальний стиль або єдину колірну гаму. Це можуть бути різноманітні квіткові або пейзажні композиції, виконані в однаковому стилі або бути близькими за змістом. Варіантів розміщення є декілька:

  • Зображення однакового розміру найчастіше вішають в один ряд. Можна погратися з відстанями між ними або спробувати розташувати їх на різних рівнях;
  • Між великими картинами спробуйте розташувати маленькі, іноді таке рішення виглядає більш виправданим, ніж вішати маленьку картину окремо;
  • Не потрібно вішати картини на стіну в порядку збільшення розміру. Це найлегше і саме безглузде рішення;
  • Не потрібно прагнути до того, щоб всі рами були однаковими. Кожна рама повинна підбиратися під конкретний твір, а не під інтер'єр. Але якщо ви хочете скласти ансамбль, такий крок буде виглядати непогано;
  • Перед тим, як вішати композицію на стіну, порепетіруйте її складання на підлозі і оціните результат.

питання освітлення

Щоб фарби не тьмяніли, повісьте картину таким чином, щоб на неї не потрапляли прямі сонячні промені. Найкращий варіант - розсіяне освітлення кімнати. Може бути, для окремих картин буде потрібно додаткове освітлення. Тоді придбайте спеціальний світильник. Розташовувати його потрібно так, щоб при освітленні не з'являлися тіні і різні відблиски. Щоб кольору картини не спотворювалися, світло повинне бути виключно білим.

Чому важливо співвіднести розміри картини і кімнати?
На якій висоті повинна бути розташована картина?
Яке приміщення ви збираєтеся нею прикрасити?
Чи буде розмір картини відповідати розміру приміщення?
Яким чином картина буде висвітлюватися?
Чи впишеться її колірна гамма в оформлення приміщення?
Чому важливо співвіднести розміри картини і кімнати?
На якій висоті повинна бути розташована картина?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама