Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно вибрати торшер і настільну лампу: надихаючі ідеї і фото - 2018

  1. ЯКІ БУВАЮТЬ ЛАМПИ
  2. З ЧОГО ПОЧАТИ
  3. МАТЕРІАЛ плафон

Сьогодні ХОЧУ.ua розповість вам про торшерах і настільних лампах , А точніше, де купити цікаві варіанти і які вибрати.

4,7 5 1

ЯКІ БУВАЮТЬ ЛАМПИ

Сьогодні ХОЧУ

Торшери та настільні лампи - не тільки елементи освітлення, але і предмети, що володіють декоративними властивостями і створюють затишок в домі. Сучасні лампи відрізняються фантастичними варіаціями і вписуються в будь-який інтер'єр. Деякі дизайнери при створенні ламп і торшерів змішують кілька стилів, щоб освітлювальний прилад став справжнім витвором мистецтва.

Читати також Дизайнерський килим на підлогу: новий погляд на оформлення кімнати

Класичні лампи і торшери відрізняються строгістю форм, що не пашать зайвими елементами, не приваблюють зайвої уваги і відмінно виглядають в простих кабінетах, віталень і спальнях. Освітлення вони забезпечують якісне, точкове, не втомлюють очі ні світлом, ні дратівної пихатість.

Освітлення вони забезпечують якісне, точкове, не втомлюють очі ні світлом, ні дратівної пихатість

Офісні лампи - функціональні і практичні. Вони дозволяють змінювати кут освітлення і його інтенсивність. Завдяки спеціальним плафонам світловий потік цілеспрямований, через що знижується навантаження на очі. Не всі офісні лампи нудні, бувають незвичайні дизайнерські варіанти, що радують око своїм цікавим виконанням.

Не всі офісні лампи нудні, бувають незвичайні дизайнерські варіанти, що радують око своїм цікавим виконанням

Читати також Міжкімнатні двері в інтер'єрі: як оновити своїми руками

Дитячі лампи і торшери повинні бути виконані з неразбівающегося матеріалу (метал або пластик), але ніяк не з скла. Для маленької дитини ідеально підійде торшер або настільна лампа у вигляді казкового або мультяшного персонажа. Згадайте, який мультфільм подобається вашій дитині - може це «Міньйон», «Шрек», «Корпорація монстрів», «Холодне серце» і виберіть для нього лампу у відповідному стилі. Для дітей шкільного віку є учнівські лампи, що допомагають не напружувати зір під час виконання домашнього завдання і читання.

Декоративні лампи і торшери служать яскравою прикрасою інтер'єру. Частенько таке освітлення настільки вишукано і витіювато, що відірвати від нього погляд дуже складно. Торшери і лампи можуть нагадувати нам красиві статуетки, але при цьому бути освітлювальним елементом. Декоративне освітлення може бути виконано зі скла, металу, золота, позолоти, срібла, кераміки, кришталю, бронзи та інших матеріалів.

З ЧОГО ПОЧАТИ

З ЧОГО ПОЧАТИ

Сучасні торшери і лампи настільки різноманітні в своєму стильовому рішенні, що додатково створять зручність і затишок. Перед покупкою визначитеся зі стилем і подумайте - куди її поставити.

Перед покупкою визначитеся зі стилем і подумайте - куди її поставити

Буде це стіл, комод, тумбочка, підвіконня, пуфи або підлогу - не важливо, важливо, щоб в інтер'єр освітлювальний прилад вписався і не дратував очі.

Буде це стіл, комод, тумбочка, підвіконня, пуфи або підлогу - не важливо, важливо, щоб в інтер'єр освітлювальний прилад вписався і не дратував очі

Читати також Прикрашаємо квартиру домашніми рослинами: 8 класних ідей

Зверніть увагу на освітлення - воно повинно бути оптимальним: не надто яскравим і не тьмяним. В іншому випадку, ви отримаєте головний біль, швидку стомлюваність очей, втома, дратівливість, запаморочення і навіть безсоння. Лампи можуть бути з абажуром або без нього самої різної форми і розмірів.

Вибір потужності світильника залежить від його призначення - нічник відрізняється від офісної лампи, рівно також як торшер від настільної. І якщо ви думаєте, що ви обійдетеся класичної люстрою - ви помиляєтеся.

Постійний верхнє світло дуже дратує, адже ввечері так хочеться відпочити, розслабитися перед книгою або переглядом фільму і тут виручає торшер або настільна лампа, що створюють приглушене освітлення, налаштовує на відпочинок.

Читати також Що робити з пташиної кліткою: 8 класних ідей

Визначтеся з кількістю світильників: чим більше кімната, тим більше знадобиться предметів для її освітлення. Ви можете компонувати торшери та настільні лампи в одному стилі або грати з ним. Можете вибрати, наприклад, класичну настільну лампу і витіюватий торшер або навпаки.

Можете вибрати, наприклад, класичну настільну лампу і витіюватий торшер або навпаки

Зверніть увагу на колір кімнати: чим нейтральнішою фон, тим яскравіше має бути освітлення і навпаки. Щоб торшер точно вписався в інтер'єр кімнати, вибирайте його з ідентичними квітами, що і загальний інтер'єр. Абажур освітлювального приладу вибирається за такими параметрами: його діаметр повинен бути на 5 см менше висоти ніжки настільної лампи - так вона не буде дисгармоніювати простір і кидатися в очі.

МАТЕРІАЛ плафон

МАТЕРІАЛ плафон

Плафон - голова всіх світильників! Якщо на ніжку мало хто звертає увагу (якщо, звичайно, вона не представляє собою твір мистецтва або супер-хитромудра), то на плафон звертають увагу всі. Залежно від матеріалу плафона, можна підібрати настільну лампу і торшер під стиль вашого інтер'єру.

Залежно від матеріалу плафона, можна підібрати настільну лампу і торшер під стиль вашого інтер'єру

Скло - найпопулярніший, але крихкий матеріал для плафонів. Воно якось по особливому діє на освітлення, роблячи його м'яким, затишним і теплим. Скляні плафони бувають прозорими, матовими, вітражними, фарбованими і в залежності від загального стилю світильника, можуть використовуватися в різних стилях: лофт, класика, кантрі, прованс, хай-тек, модерн, ар-деко і т.д.

д

Читати також Немає громіздким шаф: інший підхід до зберігання речей

Метал - холодний і довговічний матеріал, що використовується для плафонів спрямованого світла. Плафони з металу можуть бути розфарбовані в різних кольорах, наносити візерунки і розписувати на ваш смак. Відмінно світильники з металевим плафоном будуть виглядати в стилі модерн , Лофт і хай-тек, а також в адміністративній будівлі.

Текстиль - матеріал, з якого часто роблять плафони для світильників в класичному і романтичному стилі. Матеріал забезпечує розсіяне світло, створює романтичну обстановку. Особливо добре виглядає в спальні і вітальні. Завдяки різноманітності тканин, освітлення з текстильними плафонами можна підібрати під будь-який стиль.

Папір - має такі ж властивості, що і текстиль, тільки вона менш міцна, довговічна і відповідно коштує не дорого. Торшери і лампи з паперовими бра і плафонами імітують китайські ліхтарики або мають мудру форму різних вигинів. Таких світильників тьма в IKEA.

Читати також Як приховати нерівності стіни: 8 цікавих рішень

Пластик - бюджетно, стильно, цікаво. Такі плафони можуть мати будь-яку форму, бути пофарбовані в будь-який колір. Правда, світло пластикові плафони пропускають дуже погано, зате вони довговічні і не розбиваються, як скло.

Правда, світло пластикові плафони пропускають дуже погано, зате вони довговічні і не розбиваються, як скло

Дерево - ідеально підійде для етно- і еко- стилів . Дерев'яні плафони - рідкісне явище, як правило - робота штучна і авторська. Вартість - піднебесна, але це того варто.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама