Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бра над ліжком

  1. Основні типи
  2. Переваги і недоліки
  3. Правильна організація освітлення в кімнаті
  4. На що звернути увагу при виборі бра
  5. На якій висоті розмістити світильник

Розміщення бра над ліжком виконується на стіні за допомогою кронштейнів і підвісів, забезпечує розсіяне світло, створює комфортну атмосферу. Світильники настінного типу дозволяють зонувати простір, виділяючи комфортні блоки для відпочинку і читання. Настінні світильники можуть бути сусідами з дзеркалом і поличкою. Використовують бра і для декору приміщення в якості художнього підсвічування ваз, картин і т. Д. Розміщення бра над ліжком виконується на стіні за допомогою кронштейнів і підвісів, забезпечує розсіяне світло, створює комфортну атмосферу

Схожі статті:

Основні типи

Підвісні світильники розрізняються типом конструкції, конфігурацією, системами виключення, якістю лампи, дизайном.

За конструкційним особливостям світильники поділяються на 3 види: бра настінні, вироби з плафонами, підвісні моделі.

Настінний тип світильників монтується на стінну панель зі скляним плафоном або абажуром. Моделі оригінальні за формою, універсальні для інтер'єрів, різних за стилем.

Бра з плафонами називають поверхневими світильниками. Моделі щільно кріплять до стіни. Форма переважно прямокутна або овальна. Конструкції забезпечують розсіяне освітлення, не підійдуть для організації спрямованого світла.

Підвісні бра монтуються на кронштейнах. Моделі мають більш складний пристрій, оригінальні і коштують дорожче інших аналогів.

Конструкції можуть бути поворотними або стаціонарними. Поворотні вироби обертаються, створюючи потрібний напрямок світлового потоку. Моделі стаціонарного типу міцно кріпляться до стіни, будучи джерелом розсіяного світла.

Розрізняються форми моделей бра, які випускають у вигляді підвісок, строгих геометричних елементів, ліхтарів, свічників і т. Д.

Ліжкові світильники для спальні розрізняються типами пристроїв виключення. Розроблено важелі, сенсорні, кнопкові, шнурові, клавішні вимикачі, а також бра з кнопкою на дроті.

Для додаткового підсвічування використовуються різні типи ламп - галогенні, люмінесцентні, світлодіодні, розжарювання. Пристрої впливають на якість і тривалість роботи. Стандартна лампа розжарювання надмірно витрачає енергію, перегрівається. Більш економічні галогенні моделі, але нагріваються вони також сильно. Найбільш енергозберігаючі лампи - люмінесцентні і світлодіодні.

Переваги і недоліки

Переваги підсвічування біля ліжка - в універсальності, зручності експлуатації, невеликій вазі, що дозволяє розміщувати конструкції на стіні. Моделі, компактні за розміром, можуть монтуватися в ніші, полки і т. Д.

Лампи, встановлені біля ліжка, при поєднанні з основним джерелом світла дозволяють економити електроенергію. Моделі нескладні у догляді, функціональні, т. К. Допомагають в організації простору для читання.

Електричну проводку для бра монтують на панелі або вбудовують в стіну. Це забезпечує зручність експлуатації.

Фахівці відзначають високі декоративні функції підвісних бра, т. К. Вони дозволяють зонувати простір, виділяти предмети інтер'єру, картини і т. Д. Чи поєднуються навісні світильники і з підсвічуванням під ліжком.

До недоліків розміщення бра відноситься необхідність ремонтних робіт. Може знадобитися організація додаткової електропроводки для вбудованого джерела живлення. Недоліком моделей вважається слабкий світловий потік в порівнянні з люстрами на стелі.

Правильна організація освітлення в кімнаті

Грамотне розташування джерела освітлення над ліжком в спальні вимагає обліку габаритів приміщення, стилю і дизайну інтер'єру. До монтажних робіт потрібно скласти схему розташування плафонів, розмітити систему електропроводів і розеток.

Важливо забезпечити зручність експлуатації моделей в узголів'я ліжка - до вимикачів світильників повинно бути просто дотягуватися рукою.

Настінні моделі виконують і декоративні функції, що важливо враховувати при плануванні. Грамотне розташування дозволить приховати недоліки приміщення, підкреслити достоїнства.

Для ліжок, які розташовуються в кутку кімнати, світильники у формі бра можна розмістити над тумбою і спальним ложем. Настінні лампи, встановлені перед дзеркалом, сприяють відображенню світла і рівномірному його розподілу.

На що звернути увагу при виборі бра

При виборі системи освітлення спальні потрібно керуватися комфортом при експлуатації і параметрами безпеки. Важливі також естетичні показники і відповідність стилю приміщення.

Бра компактних розмірів додадуть додатковий обсяг простору за рахунок простоти і вишуканості. Інтер'єр не буде перевантаженим. Вибір форми світильника залежить і від стилю оформлення інтер'єру. Класичному дизайну підійдуть лаконічні і строгі формою бра, приміщень в стилі рококо, модерн - конструкції у вигляді квітів, свічок.

Важливий критерій вибору плафона - зручність при експлуатації. Варто заздалегідь визначити, якою моделлю вимикача зручно користуватися - з кнопкової системою, сенсорним і т. Д.

Враховуються характеристики якості світлового потоку і обсягу енергоспоживання. Найбільш економічні та функціональні світлодіодні лампи, т. К. Забезпечують комфортність передачі світла, рівномірність його розподілу в приміщенні.

Що ви робіть зі старими меблями?

На якій висоті розмістити світильник

При складанні схеми розміщення необхідно визначити, на якій висоті вішати світильник над ліжком. Необхідно дотримання вимог безпеки, комфорту, естетичного зовнішнього вигляду.

Щоб правильно визначити, на якій висоті вішати бра над ліжком, важливо враховувати і зростання людини. Конструкції встановлюються для зручного доступу до вимикачів.

Типові характеристики розташування бра варіюються від 1,2 до 1,6 м у висоту від підлоги. При підрахунку оптимального параметра враховується розмір прикроватной спинки. Фахівці рекомендують розміщувати лампи вище головах на 20-30 см.

Допускається зміна параметрів в залежності від дизайнерського проекту. Для моделей ліжок зі спинками висотою більше середнього потрібно індивідуальний розрахунок розташування ламп. Передбачено варіант монтажу бра вище головах, в такому випадку будуть потрібні моделі зі шнурками. Допускається установка світильника і на узголів'я ліжка, що потребують грамотного монтажу системи електропроводки.

Щоб правильно вирахувати висоту і повісити бра, важливо враховувати тип конструкції. Якщо потік світла в плафоні спрямований вгору, потрібно монтувати систему трохи нижче стандартної. Конструкції з лампами, які спрямовані вниз, монтуються вище.

Якщо поруч з ліжком є ​​туалетний столик, додаткове освітлення монтується і біля дзеркала - на рівні верхньої третини його поверхні.

Що ви робіть зі старими меблями?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама