Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ГОСТ Р 52605-2006 - "Лежачий поліцейський" по правилам

З початку 2008 року в Росії вступив в силу новий ГОСТ Р 52605-2006, який буде регламентувати технічні вимоги до штучних дорожніх нерівностей - в народі «лежачим поліцейським». Згідно з новим ГОСТу, висота «лежачого поліцейського» не повинна перевищувати 7 сантиметрів, а довжина перешкоди не повинна бути меншою за ширину проїжджої частини. Допустиме відхилення - не більше 20 см з кожного боку дороги. Для пристрою «поліцейського» повинен бути передбачений водовідведення з проїзної частини.

При монтажі штучної нерівності необхідно забезпечити умови для того, щоб водій обов'язково помітив таку перешкоду. Для цього передбачена установка попереджувальних знаків, а на поверхні «лежачого поліцейського» повинні бути розміщені спеціальні світловідбиваючі елементи.

ГОСТ Р 52605-2006 встановлює, що використання штучних нерівностей покликане знизити максимальну швидкість автомобіля до 40 км / ч.

Розробник нового ГОСТу - Федеральне дорожнє агентство - розраховує, що цей введений вперше стандарт дозволить уніфікувати штучні дорожні нерівності в усіх регіонах Росії і допоможе уникнути пошкодження автомобілів.

джерело: AutoNews.ru , Фото: sleepingpoliceman.ru

Дивіться також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама