Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Калькулятор розрахунку площі кухонного фартуха

Кухонного фартуху абсолютно заслужено приділяють багато уваги при обробці кухні. Це одна з головних деталей, яка потрапляє відразу в поле зору і повинна підкреслити всі достоїнства гарнітура і кухонної техніки. На фартух покладені дві трудносовместімие функції - захисна і декоративна, тому питанням його розрахунку, правильного вибору матеріалу і грамотного монтажу повинна приділятися багато уваги.

Одним з важливих етапів облаштування кухонного фартуха = це планування його розміщення з урахуванням розстановки кухонного гарнітура і побутової техніки. Для зручності читачів нашого порталу був створений калькулятор розрахунку площі кухонного фартуха, який допоможе в подальшому виборі матеріалу і визначенні необхідного його кількості. Після калькулятора будуть дані необхідні пояснення з усіх його пунктах.

Після калькулятора будуть дані необхідні пояснення з усіх його пунктах

Калькулятор розрахунку площі кухонного фартуха

Калькулятор розрахунку площі кухонного фартуха

Перейти до розрахунків

Звичайно, представлений калькулятор не може врахувати всі моменти, які можуть бути при влаштуванні кухонного фартуха.

  • По-перше, буває, що на кухнях навмисно роблять криволінійну поверхню, до якої індивідуально замовляють кухонний гарнітур.

Такі кухонні фартухи теж бувають

  • По-друге, основна горизонтальна смуга фартуха може мати змінну ширину не тільки в місці розташування витяжки, але і в інших місцях. Існує незліченна кількість варіантів кухонних гарнітурів, де підвісні шафи мають різний розмір.

Фартухи можуть мати змінну висоту

  • По-третє, фартух необов'язково повинен закінчуватися прямою лінією. Буває, що по дизайнерської задумом він закінчується діагоналлю, кривої, сходинкою, - чим завгодно.
  • По-четверте, дуже часто буває, що фартух продовжують і за кухонними меблями. Наприклад, в місці розташування мийки, посудомийної або пральної машини. Робити цю частину доцільно більш дешевими матеріалами, ніж «парадна» частина фартуха, ту яку ми розраховували в калькуляторі. Наприклад, видиму частину можна зробити з мозаїки, а приховану - керамічною плиткою.
  • І, нарешті, фартух може тривати у вигляді обрамлення віконних і дверних прорізів, якихось інших деталей на кухні. Кожен випадок суто індивідуальний, і кожен розрахунок площі фартуха теж може бути індивідуальним.

Фартух може несподівано продовжитися в обрамленні вікна

Може виникнути питання - коли саме необхідно підраховувати площа кухонного фартуха. З цього приводу можна зробити кілька важливих зауважень.

  • Облаштування кухонного фартуха є однією із заключних операцій в обробці кухні. Передбачається, що вже оштукатурені і зашпакльовували всі стіни, зроблена стеля та підлога, проведені всі інженерні комунікації.
  • Кухонний фартух «підганяють» під кухонний гарнітур. Тому він або повинен бути вже придбаний, або повинна бути документація із зазначенням всіх розмірів гарнітура, який буде придбаний.
  • Фартух в більшості випадків роблять на чистій і вільної стіні, на яку наносять розмітку, а вже після цього розраховують площа. Дуже рідко фартух обладнають на стіні, де вже встановлено гарнітур. В основному це роблять з фартухами зі скла або різних панелей. Але тоді ні про які заходах фартуха за меблі не може йти й мови.
  • При розмітці кухонного фартуха рекомендується враховувати матеріал, з якого він буде виконаний. Якщо це мозаїка або малоформатна керамічна плитка, то їх можна підігнати під будь-який розмір, «граючись» з зазорами і підрізуванням. Якщо буде використовуватися плитка великого формату, то це треба врахувати, щоб при монтажі зробити мінімальну кількість підрізування.
  • Після розмітки стіни і зняття всіх розмірів розраховують площа фартуха, від якої залежить кількість придбаних матеріалів. Природно, що все треба купувати як мінімум з запасом 10%.

Кухонний фартух - дуже важлива деталь, монтаж якої часто довіряють професіоналам Кухонний фартух - дуже важлива деталь, монтаж якої часто довіряють професіоналам. Однак, доброму господарю буде цілком під силу зробити фартух самому. Пропонуємо прочитати статтю на нашому порталі: «Як зробити фартух на кухні своїми руками» , - де докладно описані матеріали, технології і процес створення унікального фартуха з мозаїки.

Сподобалася стаття?
Збережіть, щоб не втратити!

Оцініть статтю:

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама