Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Колесо огляду Лондонське око, Англія - ​​все про пам'ятки, режим роботи і фото

  1. Історія створення атракціону
  2. опис
  3. Режим роботи і вартість відвідування оглядового колеса «Лондонське око»
  4. Як дістатися до колеса огляду «Лондонське око»?

«Лондонське око» - неймовірне колесо огляду, перше за масштабами в Європі, а також четверте в світі. Встановлено атракціон на березі річки Темза. До 2006 року був найвищим у світі - його висота становить 135 метрів (45-ти поверховий будинок), а в діаметрі колесо досягає 120 метрів. «Лондонське око» - одна з яскравих пам'яток англійської столиці, яка приваблює туристів з усіх куточків земної кулі. Щороку покататися на чортовому колесі приїжджає близько 3,5 мільйонів чоловік. За 30 хвилин (час одного повного обороту) можна з вражаючою висоти розглянути прекрасний вид, що відкривається на популярний місто Англії.

Колесо огляду Лондонське око Колесо огляду Лондонське око


Історія створення атракціону

Урочисте відкриття атракціону планувалося до початку нового тисячоліття, тому його ще називають «Колесом Міленіуму». Над створенням символу нової ери працювала сім'я архітекторів (Джулія Барфілд і Девід Маркс), а для збірки були залучені фахівці з п'яти країн. Спочатку планувалося встановити «Лондонське око» на 5 років, але по закінченню цього періоду атракціон продовжив своє існування, так як став дуже популярним і вигідним з точки зору розвитку туризму. Так тимчасова споруда стало символом сучасного Лондона. Сьогодні тут часто проводяться зйомки реклам, різних шоу, кліпів. Цікаво що в 1993 році, коли місцеве видання «SundayTimes» оголосило про конкурс на краще спорудження століття, інженерний проект «Лондонського ока» не схвалили міська влада. В ідею подружжя повірив директор компанії «British Airways» Боб Елінг, який вклав інвестиції в реалізацію інженерного плану.

Колесо огляду Лондонське око Колесо огляду Лондонське око

Атракціон збирали з окремих елементів, які доставляли на баржах і збирали на спеціально побудованих платформах. Готову конструкцію піднімали дуже повільно (2 градуси за годину), за процесом спостерігала велика частина міста. Коли кут нахилу склав 65 градусів, потрібно було провести ряд технічних заходів, тому підйом призупинили на тиждень. Вага атракціону разом з кабінками становить 1 700 тонн. У 2006 році «Лондонське око» обладнали спеціальною підсвіткою, завдяки якій колесо може міняти колір і захоплювати незвичайними світловими спецефектами. За весь період існування «Врата в Лондон» (ще одне негласне назву атракціону) були удостоєні 75 премій у сфері інженерних нововведень.

Лондонське око Лондонське око

Лондонське око Лондонське око



опис

«Лондонське око» - перше колесо огляду, що вважається «наглядовою». У класичних конструкціях подібних споруд кабінки підвішені на ободі колеса і розташовуються потрібним чином завдяки дії сили тяжіння. Тут же для стабілізації застосовується складна механічна система. По суті, кабіна, закріплена на зовнішній стороні колеса, обертається щодо своєї поздовжньої осі. По виду атракціон нагадує величезне колесо від велосипеда. Гігантський обід підтримується спицями, які виглядають досить витончено в загальній конструкції. Колесо закріплено на Л-образній формі (таке кріплення називається «консольним»). Особливою гордістю творців пам'ятки є кабіни, виконані у формі яйця. На лондонському колесі огляду їх розмістилося 32, кожна символізує певний район міста. Цікавий момент - забобонні лондонці виключили цифру 13 з нумерації капсул. У гарну погоду видимість з кабін складає близько 40 км, представляючи погляду:

  • Королівський театр «Ковент Гарден»
  • Вестмінстерський палац
  • Будівля парламенту
  • Букінгемський палац
  • Собор Святого Павла

Вид з кабінки колеса огляду Вид з кабінки колеса огляду

Вид з кабінки колеса огляду Вид з кабінки колеса огляду

При русі яйцеподібні капсули повністю закриті, а повітря всередину подає з систем кондиціонування. Вага однієї кабіни становить 10 тонн, одночасно в ній може розміститися до 25 осіб. Якщо кабінки будуть заповнені максимально, то одночасно милуватися відкривається видом зможуть 800 осіб. Швидкість обертання (26 см / с або 936 м / ч) не змінюється навіть при посадці нових пасажирів і висадці тих, хто вже зробив оборот. Виняток становлять випадки, коли в кабінку потрібно зайти літнім або людям з інвалідністю.
У кожній кабінці передбачено інтерактивний гід.

усередині капсули усередині капсули


Режим роботи і вартість відвідування оглядового колеса «Лондонське око»


На атракціоні можна «покататися» з деяким додатковим сервісом. Варіанти такі:

  • Стандартний квиток за 21,20.
  • Ціна поїздки без черги - 32 фунта. У вартість квитка включено відвідування кінотеатру.
  • Оренда капсули. Можна замовити кабінку на 25 пасажирів (компанію проведуть без черги), а після сходити в кінотеатр, відвідати бар. Особливою популярністю користується «капсула Купідона», розрахована на двох закоханих. Обслуговувати пару буде офіціант (в кабінці передбачено накритий столик з шоколадом і шампанським). Ціна - 380 фунтів.

Звичайні робочі години атракціону - з 10:00 до 20:00 або до 21:30 (в залежності від місяця). У святкові дні можливі інші графіки роботи, які краще подивитися на офіційному сайті (адреса http://www.londoneye.com). Там же необхідно уточнювати ціну та види квитків.


Як дістатися до колеса огляду «Лондонське око»?


«Лондонське око» знаходиться за адресою: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, SE1. Щоб потрапити на пам'ятку, яка вабить багатьох мандрівників, можна скористатися метро, ​​поїздом або автобусом. Для тих, хто поїде на метро, ​​слід вийти на станціях:

  • Waterloo (необхідно пройти близько 5 хвилин)
  • Embankment і CharingCross (тут до атракціону йти хвилин 15)
  • Westminster (потрібно вийти на Вестмінстерський пірс)

Якщо ви поїдете на автобусі, можна скористатися наступними маршрутами: №77, 211, 381. Найближчі залізничні станції - Waterloo і CharingCross. Екскурсійні автобуси також доставлять вас до головного атракціону Лондона.

Колесо огляду "Лондонське око» на карті, панорама


Як дістатися до колеса огляду «Лондонське око»?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама