Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж натяжної стелі до гіпсокартону: установка і кріплення своїми руками

  1. Визначення конфігурації майбутньої стелі
  2. Установка гіпсокартонного короба на існуючий стеля
  3. Установка натяжної полотна

У сучасному дизайні приміщень часто застосовується поєднання підвісних стель з різних матеріалів. Монтаж натяжної стелі до гіпсокартону дозволяє отримати різнорівневі стелі з глянцевою і матовою структурою. Використання натяжних полотен з репродукцією робіт відомих художників перетворить кімнату в справжній палац. У сучасному дизайні приміщень часто застосовується поєднання підвісних стель з різних матеріалів

Гіпсокартон і натяжна стеля ПВХ в тандемі

З'єднати натяжна стеля і гіпсокартон самостійно нескладно. Для цього буде потрібно ознайомитися з технологією установки підвісних стель з гіпсокартону. Так само необхідно дізнатися порядок і правила монтажу натяжної стелі з плівки ПВХ. Всі секрети виконання робіт, а так само корисні поради та рекомендації Ви дізнаєтеся на цій сторінці.

Визначення конфігурації майбутньої стелі

Натяжні стелі або гіпсокартон - на ділі частіше один інший доповнює.

Для того, щоб спростити розуміння розберемо найпростіший приклад. Найбільш поширене в обробці стель кімнат, застосовувати гіпсокартонний короб з вмонтованими в нього точковими освітлювальними приладами.

Малярська нитка

Короб представлятиме другий рівень підвісної стелі, до якого кріпиться глянсовий натяжна стеля. Плівка ПВХ розташована на мінімальній висоті від бетонного перекриття - 3 см. По центру заплануємо люстру, яку потрібно вмонтувати в стельове полотно.

Короб другого рівня буде опущений на висоту 12 см від старого стелі. Це обумовлено висотою корпусу точкового світильника. Ширина короба буде 30 см (можете вибирати на свій розсуд). Тепер, коли задача сформульована, перейдемо до конкретних дій.

Тепер, коли задача сформульована, перейдемо до конкретних дій

Монтаж направляючого профілю

Установка гіпсокартонного короба на існуючий стеля

Перед установкою каркаса для гіпсокартонних плит необхідно виконати розмітку стелі і стін. Для цього буде потрібно гідроуровень або рівень лазерний. Порядок розмітки площині під натяжні та гіпсокартонні стелі такий:

  •  Лінійкою або рулеткою від існуючої стелі відміряється 12 см і ставиться базова відмітка (репер)
  •  За допомогою водяного рівня відмітка переноситься на стіни з інтервалом 1 м по периметру всієї кімнати. У кожному кутку ставиться дві позначки (по одній на суміжних стінах)
  •  Точки на стінах з'єднують малярської відфутболювальні ниткою
  •  Від стіни відступають 29 см і по периметру ставлять позначки з кроком 1 м
  •  Точки так само з'єднують чоклайном (це буде межа ширини короба)
  •  По стелі проводять діагоналі і отримують центр стелі, де буде розташовуватися люстра

Установка профілів жорсткості для короба

Важливо пам'ятати! Виконувати розмітку приміщень і установку гіпсокартонної стелі рекомендується з помічником.

Розмітка завершена і, можна приступати до установці підвісного каркаса. Елементи каркасної системи гіпсокартонної стелі виготовлені з тонкого оцинкованого профілю спеціальної конфігурації. Форма рейок забезпечує стійкість до різних навантажень.

Форма рейок забезпечує стійкість до різних навантажень

Каркас в зборі

По зазначеній лінії короба на стінах монтується направляючий профіль UD. Як кріплення застосовують дюбеля діаметром 6 мм і довжиною 40 мм. Крок кріплення повинен бути не більше 0,5 м.

За зазначеної на стелі лінії з таким же кроком виробляють кріплення такого ж профілю UD. Профіль CD (несучий) нарізають відрізками довжиною 11 см. Для цього можна використовувати ножиці по металу, але швидше буде з застосуванням болгарки і відрізного кола по металу.

Для цього можна використовувати ножиці по металу, але швидше буде з застосуванням болгарки і відрізного кола по металу

Перфорований для вирівнювання стиків ГКЛ короба

Відрізки профілю кріплять до стінки UD за допомогою оцинкованих саморізів 12 мм зі свердлом на кінці. Як робочий інструмент рекомендується застосовувати шуруповерт з магнітною насадкою. Бічні полки несучого профілю зрізають від торця на 2,5 - 3 см. Саморіз закручують в отриманий «мову».

Хороший рада! Гіпсокартон і натяжні стелі рекомендується встановлювати, застосовуючи шуруповерт з запасним акумулятором. Поки перший працює - другий стоїть на зарядці.

Поки перший працює - другий стоїть на зарядці

Монтаж точкових світильників

Відстань між відрізками має бути 25-30 см. У торець відрізків профілю CD монтують саморізами 12 мм направляючу рейку УД по всьому периметру приміщення. Для жорсткості короба між паралельними напрямними монтують відрізки несучого профілю CD.

У результаті повинна вийти ґратчаста коробчатая конструкція. Після завершення монтажу каркасу виробляють установку гіпсокартонних листів. Для цього лист стельового гіпсокартону розмічають олівцем і лінійкою. Лист з одного боку по розмітці надрізають канцелярським ножем і переломлюють її. Після цього її відрізають остаточно.

Після цього її відрізають остаточно

Монтаж багета до гипсокартонному основи

Важливо пам'ятати! До того, як починають обшивку каркасів під стелі натяжні з гіпсокартоном, необхідно провести проводку освітлення для точкових світильників.

Підготовлений відрізок фіксують до каркаса саморізами по дереву завдовжки 25 мм чорного кольору. Кріплення повинен потрапляти в елементи каркаса. Після обшивки в місцях установки точкових світильників висвердлюють отвори необхідного діаметра. Для цього застосовують дриль і коронку по дереву.

Для цього застосовують дриль і коронку по дереву

Прогрів стельового полотна тепловою гарматою

Короб ретельно шпаклюють і шліфують всі нерівності абразивної сіткою і наждачним папером. Як шпаклівки можна застосовувати гіпсову суміш німецької фірми КНАУФ. Попередньо всі стики листів гіпсокартону оклеиваются стеклосеткой.

Коли короб під натяжні та гіпсокартонні стелі готовий його можна забарвити водоемульсійною фарбою. У центр перетину стельових діагоналей кріплять монтажний гак для люстри і проводять провід освітлення. Його укладають в гофровану пластикову трубу і фіксують до плит хомутами.

Його укладають в гофровану пластикову трубу і фіксують до плит хомутами

Заправка полотна ПВХ в багет

Кріплення натяжної стелі до гіпсокартону роблять у такий образом.К короба кріплять багет гарпунного типу для натяжної стелі. Від плит перекриття відступають 3 см і з інтервалом 10-15 см кріплять саморізами довжиною 25 мм багет. При цьому кожен саморіз повинен зайти в металевий профіль каркаса гіпсокартонного профілю.

Важливо знати! У місцях стику гарпунного профілю для натяжної стелі крок кріплення зменшується до 2 см. При цьому стикування багета в кутах не допускається.

Установка натяжної полотна

Кріпити натяжні стелі з гіпсокартоном починають, розгорнувши плівку у відповідність з доданою схемою. Фіксують її зажимами в двох протилежних кутках. Полотно прогрівають тепловою газової гарматою до тих пір, поки температура в приміщенні досягне 65-70 град.

Полотно прогрівають тепловою газової гарматою до тих пір, поки температура в приміщенні досягне 65-70 град

Протекторну кільце для люстри

Полотно заправляють круглим профілем в багет. Порядок заправки такий: кути - стіни. Для кріплення в паз багета на край полотна приварений гнучкий профіль «гарпун». Після заправки полотна в місці гака люстри приклеюють протекторное кільце особливим клеєм.

Після висихання клею полотно всередині вирізують гострим ножем. Люстру встановлюють і підключають до електромережі. В отвори короба під гіпсокартонні стелі і натяжні встановлюють точкові світильники. Між багетом і натяжним полотном вставляють декоративний профіль ПВХ. тепер комбінований стелю готовий і може радувати господарів довгі роки. Що краще стелю гіпсокартонний або натяжна, а може їх комбінація тепер вирішувати Вам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама