Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж радіатора опалення

У системах опалення основним приладом передачі тепла є радіатори опалення

У системах опалення основним приладом передачі тепла є радіатори опалення. Провести монтаж радіатора опалення не складно, але потрібно знати не які моменти.Ми хотіли розглянути цикл установки алюмінієвих і біметалічних радіаторів опалення.

Для монтажу радіатора нам буде потрібно:

1. Рулетка

2. Олівець

3. Дриль зі свердлом під дюбель.

4. Рівень.

5. Ключ для збірки монтажного комплекту.

6. Ключ для закрутки кранів.

Монтаж радіатора ділиться на етапи:

1. Демонтаж старого радіатора з кріпленнями.

2. Розмітка і установка кріплень на стіні з навішуванням радіатора.

3. Проводиться збірка монтажного комплекту (кран Маєвського, заглушки, прокладки).

4. Монтаж крана і клапана під термоголовкою.

5. Прокладка труб опалення від стояка або колекторного шафи до радіатора.

Монтаж радіаторів виробляють на отштукатуренних або забарвлених поверхнях.

Спочатку демонтуємо старий радіатор з кріпленнями тому вони, швидше за все не підійдуть для подальшого використання. Також видаляємо старий ділянку трубопроводу. За допомогою рулетки рівня і олівця розмічаємо місця кріплень радіатора з урахуванням рекомендацій. Відстань від радіатора до підлоги повинно бути 10-12 см., Відстань від радіатора до стіни 2-5 см., Відстань від радіатора до підвіконня 10 см .. Після чого навішуємо радіатор на кріплення. При монтажі, прилад залишається в упаковці і тільки в потрібних місцях ножем акуратно робляться вирізи, а демонтаж упаковки виробляють після закінчення оздоблювальних робіт. Збірку монтажного комплекту виконують залежно від схеми приєднання радіатора опалення.

Перехідні муфти встановлюються на вхід і вихід, кран Маєвського з перехідною муфтою встановлюється в вільної верхньої частини радіатора для спуску повітря, а вільне місце глушиться заглушкою. Далі виробляємо монтаж крана і клапана під термоголовку з урахуванням, клапан повинен стояти на подачі, а кран на зворотній трубі. Як герметизації використовуємо льон з ущільнювачем типу unipac або різьбовий герметик. Після чого монтується новий трубопровід.

Якщо в приміщенні знаходиться більше одного радіатора, то їх кріплення розмічають за допомогою гідрорівня. Після закінчення монтажу радіаторів і трубопроводів проводяться роботи по пресуванні системи опалення . При її заповненні теплоносієм за допомогою кранів Маєвського з радіаторів видаляють повітря. Після закінчення робіт по випробуванню системи опалення підписують акт-здачі.

При монтажі намагайтеся уникати:

  1. Підвісу радіатора нижче 7 см, тому що погіршується теплообмін і ускладнюється прибирання під ним.
  2. Чи не вішати радіатор занадто високо, понад 15 см. Він забирає холодне повітря з нижньої точки і при високому підвісі може відчуватися перепад температур.
  3. Установку радіатора опалення в щільну до стіни ближче 2 см, це погіршує тепловіддачу приладу.
  4. Тепловий потік може зменшуватися за рахунок малого зазору між радіатором і підвіконням (менше 75% глибини).

Також на теплообмін впливають штори і декоративні екрани, при цьому погіршується робота термостатичних головок.

Монтаж радіаторів повинен проводиться фахівцями мають досвід в цій сфері послуг. наявність професійного інструменту є бажаною умовою при цих роботах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама