Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покрівельні огорожі - норми і вимоги

  1. Детальніше про дахах
  2. різновиди загороджень
  3. Гратчасте / леерное
  4. Екрани з високоміцного оргскла
  5. Строго по ГОСТу і СНиП
  6. Важливі моменти при монтажі
  7. етапи установки

Будь-який дах вимагає постійного догляду і обслуговування. Особливо під час зими, коли під тиском снігу навантаження на її каркас може значно збільшитися. До того ж прибирання покрівлі, лагодження та простий контроль за станом всієї конструкції - робота зовсім не з безпечних.

Кожна хвилина на висоті пов'язана з ризиком отримати серйозні каліцтва. Тому по всьому периметру даху, на якій знаходяться люди, обов'язково повинні бути присутніми спеціальні огорожі покрівлі.

Детальніше про дахах

Існує два види покрівельних конструкцій: скатні і плоскі. Завдяки своїй практичності, останні користуються набагато більшою популярністю. На них можна організувати місце для відпочинку (як для спокійного, так і для активного), облаштувати територію для прогулянок або ж зробити повноцінний балкон.

До того ж, всі дахи по їх призначенню ділять на 2 типу: експлуатовані і неексплуатовані.

  • Конструкція експлуатованих спочатку передбачає можливість перебувати на них для побутових (дозвілля, відпочинок, розвішування білизни і т.д.) і робочих (ремонт, прибирання) цілей. Щоб убезпечити всіх перебувають на даху людей, до жорсткості її заснування пред'являються більш високі вимоги. Як і до міцності встановлюються огорож.
  • Неексплуатовані жорстким каркасом не відрізняються. Вони не розраховані на ту ж навантаження, що і попередній тип. Тому їх ремонт і технічне обслуговування вимагає не тільки установки огорожі покрівлі, а ще й трапів, драбин, перехідних містків.

Незалежно від виду і придатності для експлуатації людиною, надійні огородження обов'язково повинні бути монтовані на будь-якому даху.

різновиди загороджень

Огородження покрівлі - це за своєю суттю прямокутні конструкції з решітки або оргскла, які встановлюються до поверхні даху за допомогою кронштейнів / металевих куточків.

Гратчасте / леерное

Гратчасте / леєрне огородження покрівлі - найбільш простий, а тому і доступний недорогий варіант.

Найчастіше для їх виготовлення застосовується метал або нержавіюча сталь. Перший - менш довговічний і вимагає обробки захисними засобами. Нержавійка - більш надійна і в той же час приваблива за зовнішнім виглядом. Що не вимагає до того ж будь-яких додаткових нашарувань. Крім усього іншого, подібні конструкції зустрічаються в оцинкованому і мідному варіантах.

Крім усього іншого, подібні конструкції зустрічаються в оцинкованому і мідному варіантах

Сучасні огорожі з металу (наприклад, «металопрофіль») обробляються антикорозійними засобами. Додаткову стійкість від негативного впливу навколишнього середовища їм надає шар порошковою полімерною фарби.

Екрани з високоміцного оргскла

Екрани з високоміцного оргскла, монтовані в металевий каркас - більш естетичний тип огорожі. Найкраще він підходить для експлуатованого даху. Проте, відмінний зовнішній вигляд також безпосередньо позначається на їх вартості.

Часто в комплексі з металевими огорожами застосовують залізобетонні парапети.

Для покрівлі инверсионного ( «м'якого») типу вони встановлюються в обов'язковому порядку.

У всьому цьому розмаїтті неодмінно враховується ряд вимог будівельних норм і ГОСТів. Вони формують основні параметри покрівельних огорож.

Строго по ГОСТу і СНиП

Для будь-якого об'єкта висотою більше 10 метрів і з ухилом даху до 12 градусів за стандартами СНиП та ГОСТ передбачена обов'язкова установка огорожі на покрівлі. Крім того, рекомендується це і для будівель, висота яких становить не менше 7 метрів, і з нахилом скатів більше 12 градусів.

Ці вимоги поширюються на всі види дахів:

  • Якщо висота будівлі з експлуатованим типом даху не перевищує 30 метрів, то мінімальна висота огорожі - 110 см. Для більш високих об'єктів - 120 см. У визначення висоти огорожі також входить і висота парапету, на який воно встановлюється. Що стосується інших параметрів, то максимальна відстань між вертикальними складовими частинами - 10 см. Горизонтальні повинні бути розташовані не більше, ніж в 30-ти сантиметрах один від одного.
  • Для експлуатованих поширюються дещо інші вимоги. Набагато менше мінімальна висота огороджень - 60 см. Причому цей мінімум однаковий для всіх будівель з подібним типом даху незалежно від висоти і поверховості.

При цьому відстань між горизонтальними / вертикальними елементами рівно таке ж, як і в першому випадку.

Однак безпеку огорож обумовлюється не тільки їх параметрами і характеристиками, але також і якістю установки на покрівлю.

Важливі моменти при монтажі

Ще до початку установки огороджень необхідно визначитися з типом покрівлі, її призначенням, а також з висотою будівлі (в залежності від типу даху).

У комплектацію ґратчастих конструкцій входять:

  • вертикальні стійки
  • горизонтальні поперечини
  • кронштейни
  • Інші елементи кріплення (гайки, болти-саморізи)
  • ґратчастий каркас

Для безпеки працівників всю процедуру монтажу необхідно проводити тільки при ясній безвітряної погоди.

етапи установки

Сама установка проходить за певною схемою, що складається з декількох послідовних етапів:

  1. Наноситься розмітка на місцях кріплення опор. Між ними обов'язково повинна бути дотримана мінімальна дистанція - 120 см. Також всю конструкцію рекомендується встановлювати не менше, ніж на відстані в 35 см від карниза.
  2. У зазначених ділянках покрівлі за допомогою болтів-саморізів (8х50) закріплюються опори. Для кращої герметизації між ними і настилом рекомендується підкласти ущільнювальну гуму.
  3. Далі проводиться підгін кутових опор. Це дозволяє розташувати конструкцію більш точно щодо поверхні даху.
  4. В опори монтується розпірка, яку закріплюють болтами.
  5. В отвори опор вставляються труби, що фіксуються болтами-саморізами. На вільні краю труб необхідно надіти пластикові заглушки.

Нарешті, залишається лише один обов'язковий пункт при монтажі огородження покрівлі - перевірка на стійкість. Кріплення випробовуються під навантаженням в 150 кілограм. Якщо вони її не витримують, значить конструкція непридатна для експлуатації і повинна бути переінстальовано, або повністю замінена.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама