Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Профлист для забору. Розміри профнастилу.

  1. Глибина профілювання профнастилу
  2. товщина профлиста
  3. Несуча здатність
  4. покриття профнастилу
  5. Профлист для забору виробництва Прушиньскі

Нижче мова піде про характеристики і розмірах стандартних профлистов, які застосовуються для монтажу огорож.

Глибина профілювання профнастилу

Глибина вимірюється в міліметрах. Зазвичай позначається цифрою в назві профнастилу, наприклад, Т-10 або Т-20 означає глибину профілізації, тобто відповідно 10 і 20 мм. Відхилення фактичного профілювання профнастилу від заявлених розмірів, як правило, мінімальні. Для зборів зазвичай застосовуються профнастили з невеликою глибиною профілювання від 6 до 20 мм. Цього цілком достатньо, щоб при нормальній товщині металу забезпечити достатню жорсткість і здатність профлиста витримувати необхідну вітрову і механічне навантаження.

Фото 1. Профнастил Т-10. Глибина профілювання 10 мм

Фото 2. Профнастил PF -25. Глибина профілювання 24 мм

товщина профлиста

Як правило, профлист для забору застосовується в товщині 0,5 або 0,45 мм. Однак на сьогодні все частіше зустрічається профлист в товщині 0,35 і навіть менше. Як правило, метал в таких товщинах відбувається з далекого Китаю і купується через свою низьку ціну і нерозуміння проблем, які з них можуть бути пов'язані (інформація про покриття та гарантії нижче).

Несуча здатність

Яку вітрову і механічне навантаження може винести профлист залежить від глибини профілювання, товщини металу і в меншій мірі від марки стали. На практиці для забору від несучої здатності залежить, скільки ниток прогонів необхідно буде для забору необхідної для Вас висоти, і яку відстань може бути між ними.

Фото 3. Огорожа з профлиста з двома нитками прогонів

Фото 4. Огорожа з профлиста з трьома нитками прогонів

Кожен серйозний виробник профнастилу має спеціальні таблиці навантажень , Які дають можливість правильно вибирати профнастил для конкретного забору з урахуванням побажань замовника, місцевих вітрових навантажень, висоти забору, прогонових і товщини металу.

Підібрати кількість ниток прогонів для свого паркану Ви можете в інструкції по монтажу огорож з профнастилу або металевого паркану .

покриття профнастилу

Види покриттів профнастилу: для будівництва парканів застосовують забарвлений і незабарвлений профнастил.

Пофарбований профнастил для парканів виготовляється в таких захисно-декоративних покриттях:

Поліестер - товщина захисного покриття профнастилу 25 мкм. Для виробництва профнастилу для забору на заводі Прушиньскі використовується метал імпортного виробництва в товщині 0,45 і 0,5 мм і надається 10-річна гарантія. Гамма кольорів в поліестрової покритті дуже широка і дозволяє вибрати колір з урахуванням наявних фасадів і покрівлі. Матовий поліестер (РЕМА) - товщина захисного покриття профнастилу 35 мкм. Для виробництва профнастилу для забору на заводі Прушиньскі використовується метал імпортного виробництва в товщині 0,45 і 0,5 мм і також надається 10-річна гарантія. Гамма кольорів в покритті з матового поліестеру не така широка, але матове покриття виглядає цікавіше.

Фото 5. Профнастил Т-20 з покриттям матовий поліестер RAL 3005

П оліуретан матовий (PURMAT) - захисне покриття профнастилу становить 50 мкм. Є тільки сталевий лист товщиною 0,5 мм європейського виробництва з 1-м класом цинкування. На профлисти в цьому покритті надається 30-річна гарантія. Для зборів покриття Purmat використовується рідко через високу ціну.

Незабарвлений профнастил для парканів буває оцинкований і з алюцинка.

Оцинкований профнастил має єдина перевага - ціну. Тому він найчастіше використовується при влаштуванні тимчасових огорож. Однак мала товщина цинкування і невисока якість вітчизняної оцинковки не дозволяють розраховувати на тривалий термін служби таких зборів. Оцинкований профнастил має також ту особливість, що не може зберігатися на майданчику в пачці, а повинен монтуватися відразу після доставки або складуватися так, щоб листи могли провітрюватися для запобігання від виникнення білої іржі. Згодом оцинкований профнастил втрачає свій блиск і тьмяніє. Не рекомендується застосовувати оцинкований профнастил в промислових районах, поблизу металургійних і хімічних виробництв, а також в приморській зоні.

Профнастил з алюцинка

Алюцинковому покриття - це суміш алюмінію, цинку і кремнію - набагато краще цинку, за зовнішнім виглядом щось середнє між оцинкованим профнастилом і сріблястим металликом. За ціною профлист з алюцинка в однакових товщинах дорожче оцинкованого профнастилу, але дешевше пофарбованого.

Таблиця 1. Профлисти для влаштування парканів виробництва Прушиньскі

Фото 6Фото 6. Профнастил Т-10

Оптимальний варіант з точки зору вартості, а також несучої здатності. Відстань між нитками забору рекомендуємо не більше 1,1 м. Тобто для розмірів вище 1,8 м краще переходити до більш високим профнастилом або ставити третю нитку прогонів.

Фото 7Фото 7. Профнастил Т-20

Найбільш поширений профнастил, в тому числі для парканів та огорож. Має вищі несучі здібності, ніж Т-10, призначений для зборів від 1,8 м і вище. Найбільш поширений профнастил, в тому числі для парканів та огорож Фото 8. Профнастил Т-18U Профнастил, який має незвичайне профілювання і який часто вибирають ті, хто хоче, щоб їх паркан виділявся не тільки за кольором, але і за зовнішнім виглядом. Фото 9. Профнастил Т-6 Найнижчий і економічний профнастил. Рекомендуємо застосовувати його перш за все в товщині 0,5 мм, для зборів не більше 1,25 метра. Фото 5. Профнастил PF-25 Профнастил для індивідуалістів. Забір з таким профнастилом точно не буде мати аналогом в більшій частині України, хоча виглядає дуже цікаво, а за ціною дорожче несуттєво.

Профлист Прушиньскі. Розміри

Як правило, у кожного виробника є обмеження по довжинах профнастилу. Мінімальні розміри обмежуються через низьку продуктивність виробничих ліній.

Фото 10. Різні види профнастилов, упаковані в пачки

Максимальні розміри - через турботу виробників про те, щоб виготовлений профнастил доїхав до замовника неушкодженим і не постраждав при навантаженні-розвантаженні, а також монтажі. На заводі Прушиньскі можуть бути замовлені будь-які розміри профнастилу з допуском 1 см. Є обмеження по мінімальний / максимальний довжині (дивіться таблицю), але для стандартних довжин листів, які застосовуються при монтажі парканів, а також огорож, це проблем не становить.

Таблиця 2. Максимальні / мінімальні розміри листів профнастилов

Вид профнастилу, товщина, ммМінімальний розмір профнастилу, мМаксимальний розмір профнастилу, м

Т-10, 0,45 мм

0,35

4

Т-10 0,5 мм

0,35

6

Т-18У, 0,45 мм

0,35

7

Т-18У 0,5 мм

0,35

9

Т-6 0,5 мм

0,35

4

Т-20, 0,5 мм

0,35

9

Т-20 0,7 мм

0,35

9

PF-25 0,45 мм

0,50

4

PF-25 0,5 мм

0,50

6

PF-25 0,7 мм

0,50

7

Фото 11 Фото 11. Профлист для забору матполіестер, RAL 8017 Фото 12. Профлист для забору матполіестер, RAL 8017 Фото 13. Профлист для забору матполіестер, RAL 8017

Профлист для забору виробництва Прушиньскі

ТОВ «Прушиньскі» виробляє більше 30 видів профнастилов. Для влаштування парканів, а також огорож рекомендуємо наступні види профлиста:

Купити профлист Прушиньскі в Україні

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама