Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розрахунок цегли | Поради бувалого виконроба

  1. Приклади розрахунку кількості цегли для зведення стін будинку
  2. Як розрахувати цегла для облицювання будинку?
  3. Які параметри нам потрібні?

Розрахунок цегли для будівництва. Розкрито всі секрети!

Як зробити розрахунок цегли для будівництва будинку? Зараз пояснимо. Читайте! Всі ми розуміємо, що для будівництва будинку, необхідно попередньо зробити всі розрахунки. Це робиться, для того щоб, виключити перевитрату матеріалів.

Якщо, люди старшого покоління пам'ятають добрі старі часи, коли будівництво велося ПМК, вони можуть розповісти, як тоді розбазарювалися матеріали. Але ми будуємо для себе, тому постараємося економити (в розумних межах - щоб це не позначалося на якості).

Тут ми покажемо як необхідно вести розрахунки для одного з головних матеріалів будівництва.

Необхідні пояснення. Бажано зробити попередній розрахунок цегли таким чином, щоб можна було придбати цеглу відразу одній партії. Це робиться, для того щоб не було потреби докуповувати цегла згодом.

Цеглини з іншої партії можуть, навіть нехай ненабагато відрізнятися за кольором, що негативно позначиться на естетичний вигляд будинку. По суті, для цього і потрібно знати хоча б приблизно кількість матеріалу для будівництва.

Приклади розрахунку кількості цегли для зведення стін будинку

Перш ніж починати розрахунки, потрібно визначитися, якої товщини будуть наші стіни. Стандартні цеглини можна класти в половину цегли, при цьому товщина стіни буде 120 мм, в одну цеглину - 250 мм, півтора - 380 мм, в два - 510 мм, і в два з половиною - 640 мм.

Для будівництва будинку при нашому кліматі (мається на увазі не південну півкулю) оптимальною буде товщина в два і два з половиною цегли. Якщо з товщиною стіни визначилися, можна приступати до визначення основних параметрів нашого будови.

Для цього ми повинні знати довжину по периметру, і висоту. Елементарним множенням цих двох даних отримаємо загальну площу стіни по периметру.

Після цього ми повинні відняти з цього числа загальну площу всіх дверних і віконних прорізів. Простим вирахуванням із загальної площі стіни, отриманої раніше, отримуємо необхідну площу стіни з цегли. Також потрібно визначитися з розмірами самої цегли.

Цеглини бувають одинарні, полуторні і подвійні.

Параметри одинарного цегли: довжина - 250 мм, ширина - 120 мм, висота 65 мм.

Полуторного 250 х 120 х 88 мм, подвійного - 250 х 120 х 138 мм.

Якщо ви хочете трохи прискорити і полегшити будівництво можна придбати полуторний або подвійний цегла, однак це може позначитися на естетиці стіни.

Здається, стіна з одинарної цегли виглядає красивіше. Однак це справа смаку. І тільки після цього можна визначатися з розрахунком необхідної кількості матеріалу.

Для спрощення розрахунку наведемо кількість цегли необхідне для кладки одного квадратного метра стіни в два і два з половиною, з урахуванням кількості розчинних швів. Висота шва дорівнює 10 мм.

Вид кладкиРозміри цегли

Кількість з урахуванням

розчинних швів, шт.

в 2 цегла

одинарний 204 полуторний 156 подвійний 104 в 2,5 цегла одинарний 255 полуторний 195 подвійний 130

Взявши розрахунки з таблиці, і помноживши їх на раніше вирахувану площа цегляної стіни, отримуємо кількість матеріалу необхідне для нашого будівництва. Однак потрібно мати на увазі, і кількість бракованого матеріалу, тому оптимальним буде придбання понад необхідного ще деякої кількості запасу, рівним приблизно 7% від загального числа цегли.

Як розрахувати цегла для облицювання будинку?

Буває так, що вам потрібно розрахувати кількість цегли не для будівництва, а просто, щоб облицювати будинок. Як ведуться розрахунки в такому випадку? Тут все простіше.

Витрата буде таким же, як у звичайній кладці, але виходячи з розрахунку в півцеглини.

Для розрахунку необхідної кількості матеріалу при облицюванні будинку нам потрібно всього два параметри - розміри цегли і розмір розшивки. Якщо цегла має параметри 250 х 65 мм, а розмір розшивки стандартний - 10 мм, то зробивши нехитрий розрахунок отримуємо що на 1 кв.м стіни необхідно 52 цегли.

Які параметри нам потрібні?

Площа поверхні, яку ми хочемо облицювати і розмір цегли. Висота розчинного шва залишається колишньою - 10 мм. Витрата приймаємо на 1 кв.м. Тому обчислюємо площу облицьовується і множимо на кількість цегли з таблиці. Отримуємо кількість цегли для облицювання. Якщо ви хочете при облицюванні використовувати якісь екзотичні конфігурації у вигляді арок і інших вам знадобиться додаткова кількість цегли.

Для цього в розрахунках можете зробити запас в 10-15%, від загальної кількості цегли. Це потрібно, для того щоб заповнити втрати, які утворюються при різанні цегли обумовлені фігурною кладкою. Ось такі обчислення потрібно зробити для розрахунку цегли. Вдалих обчислень!

Читайте також: Розрахунок саманного цегли

Сподобалася стаття? Залиш коментар і отримай 100 рублів! Детальніше про це ...

Які параметри нам потрібні?
Як зробити розрахунок цегли для будівництва будинку?
Як розрахувати цегла для облицювання будинку?
Як ведуться розрахунки в такому випадку?
Які параметри нам потрібні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама