Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розрахунок сходів: гвинтових або маршової конструкції

  1. Складання проекту гвинтових сходів
  2. Розрахунок одномаршових сходи
  3. Секрети правильного проектування

Грамотне будівництво сходів вимагає попереднього розрахунку основних параметрів і складових елементів. В першу чергу вони дозволяють визначити кількість необхідних матеріалів, а також виконати роботу самостійно з дотриманням правил. Спочатку слід визначитися з типом сходів, так як конструкції, наприклад, гвинтовий і маршової значно різняться. Потім вимірюються наступні параметри:

  • товщина перекриття,
  • висота стелі,
  • сумарне значення висоти стелі і товщини перекриття,
  • площа підлоги, виділена для пристрою сходів,
  • довжина, ширина або діаметр стельового отвору.

Крім цього слід визначити напрямок конструкції, тобто зміщення відносно один одного місць її установки на підлозі і входу в стельовий отвір. Ця характеристика також вказує на кут нахилу конструкції, якщо вимірюється в градусах.

Складання проекту гвинтових сходів

Головний параметр даної конструкції - кут закручування Головний параметр даної конструкції - кут закручування. Сходи можуть проходити повне коло або лише його частину, при цьому висота до перекриття враховується так, щоб людина не вдарився головою при підйомі. У проекті також розраховуються висота ступенів, їх довжина і кількість. Вони виконуються забежнимі в гвинтової конструкції, тому не передбачають сходинок. Це полегшує розрахунки, тобто дозволяє округлити в більшу сторону параметри проступей.

Припустимо, потрібно зробити розрахунок гвинтових сходів з кутом закручування 360º, висотою 3 м, діаметром 2 м. Спочатку обчислюється довжина кола по формулі: L = 4ПR / 3 (радіус переводять в мм). Таким чином, L = 4х3,14х1000 / 3 = 4,19 м. Слід зазначити, що ширина ступенів гвинтових сходів збільшується при видаленні від вертикальної стійки. Для конструкції з такими параметрами висоти доцільно прийняти кількість ступенів 17 штук. При цьому справжніх підйомів буде 16 штук, так як остання 17-я щабель - це верхня площадка.

В такому випадку ширина проступи посередині складе: L / 16, тобто 4,19 / 16 = 26,2 см В такому випадку ширина проступи посередині складе: L / 16, тобто 4,19 / 16 = 26,2 см. Висоту розраховують шляхом розподілу загальної висоти конструкції на кількість підйомів: 3000/17 = 176,5 мм. Сходинки жорстко кріпляться вузькою частиною до вертикальної стійки діаметром 50 мм. Для цього в них проробляють отвори такої ж величини і розширюють на ці ж 50 мм, щоб вони не зламалися від навантаження. В результаті ширина ступенів у вузькій частині дорівнює 50 + 50 + 50 = 150 мм.

У широкої частини знову розраховується довжина кола, але вже за іншою формулою: L = 2ПR, тобто 2х3,14х1000, вона дорівнює 6,28 м. Розділивши цей параметр на 17 сходинок, отримують їх ширину 39 см. Слід зазначити, що розрахунок ступенів виконується з урахуванням їх забігу один на одного. Отримані величини уздовж середини ступенів в проекті більше, ніж буде їх реальна робоча ширина, і вони стануть ергономічними і зручними.

Розрахунок одномаршових сходи

Розрахунок здійснюють на підставі таких величин: Розрахунок здійснюють на підставі таких величин:

  • висота стелі,
  • кут підйому,
  • довжина сходів.

Дерев'яні маршові конструкції виготовляють з подступенками, при цьому деякі параметри беруть, виходячи з принципів ергономіки. Ширину проступи беруть не менше 25-28 см, так як стопа у взутті повинна стійко ставати на неї. Висота подступенка залежить від кроку людини, при цьому враховується проживання в будинку дітей і людей похилого віку, так як їх крок менше, ніж у дорослого. Середня висота дорівнює 18-19 см.

Ширину маршу стандартно вибирають 80 см, якщо в будинку буде проживати невелика кількість людей. Для порівняння: в громадському будинку її збільшують до 120 мм. Фахівці радять уточнювати параметри методом складання: сума проступи і подступенков повинна бути в межах 46 см ± 1 см.

Наприклад, ширина проступи 29 см і висота подступенка 17 см забезпечують безпеку і зручність сходів. При цьому різниця двох цих величин повинна скласти 13 см ± 1 см.

Виконуючи розрахунок дерев'яних сходів, враховують параметри її просвіту, ця величина важлива і для конструкцій з інших матеріалів Виконуючи розрахунок дерев'яних сходів, враховують параметри її просвіту, ця величина важлива і для конструкцій з інших матеріалів. Вона показує висоту від сходинок до стелі, і на будь-якому відрізку маршу вона повинна становити не менше 1,90 м. Крім цього важливо визначити найбільш зручну для конкретного приміщення конструкцію:

  • на тятивах,
  • на косоурах.

Вони являють собою похилі балки, до яких кріпляться ступені, в першому випадку їх торець непомітний, а в другому - видно. Висота перил залежить від положення точки центру ваги людини. Вони повинні бути вище за неї, це забезпечує безпеку в разі нахилу через перила. Двухмаршевая сходи передбачає розворот і пристрій майданчика між маршами. Вона виготовляється, як правило, прямокутної форми, ширина дорівнює сумарній ширині сходів. Це означає, що якщо ширина маршу дорівнює 0,80 м, ширина площадки буде не менше 1,60 м.

Секрети правильного проектування

Матеріалом сходи вибирають метал, бетон, камінь, дерево, але вони завжди збираються за правилами проектування, які новачки не враховують. Фахівці дотримуються наступні особливості створення комфортної конструкції, які не є строгими вимогами, але самі по собі стали правилами за замовчуванням. Вона повинна не закривати простір холу, а надавати йому затишок і гармонію. Зручне розташування початку підйому - біля головного виходу. Нагорі сходинки закінчуються так, щоб забезпечувалося місце до стіни поверху. Головна умова - відсутність відчуття тісноти, дискомфорту, замкнутого простору під час підйому або спуску.

Неправильно міняти розмір ступенів навіть заради оригінального дизайну. Цей параметр залишається однаковим протягом одного маршу. Слід пам'ятати про безпеку: відсутність поручнів повинна компенсуватися достатньою шириною сходів. Якщо перила є, їх мінімальна висота 1 м для безпеки підйому. Маршову конструкцію треба влаштовувати вздовж стіни, кількість сходинок в ній роблять непарних.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама