Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вентиляція на кухні з витяжкою. Установка витяжки та воздуховода своїми руками. Установка витяжки на кухні: нормативні документи

  1. Види кухонних витяжок
  2. Які інструменти і матеріали будуть потрібні
  3. Монтажу витяжки під шафу
  4. Що знадобиться для підключення витяжки
  5. Підключення до електромережі
  6. Висота установки кухонної витяжки
  7. Кріпимо витяжку до рівної стіни
  8. Різні нюанси установки витяжки
  9. монтаж воздуховода
  10. Установка витяжки на нерівній стіні
  11. Особливості монтажу кухонних вітяжок
  12. Інструменти і матеріали, необхідні для роботи
  13. Виконуємо монтаж витяжки - етапи проведення робіт
  14. Особливості монтажу вбудованої витяжки

сучасна кухня вже не просто місце для приготування їжі, але і красивий, акуратний, функціональний куточок квартири або будинку. Кожна господиня хоче, щоб тут було красиво, а під час готування їжі пар і сторонні запахи не заповнювали не тільки кімнату, але і не поширювалися в інші частини житла. Допомогти у вирішенні такого завдання зможе сучасна, тиха і продуктивна кухонна витяжка.

Не рекомендується збільшувати розмір кришки сифона - кількість всмоктуваного повітря підходить для збільшення шляхом вибору інтенсивного рівня всмоктування. Кухонні присоски, закріплені на кухонному зборі, не мають можливості регулювати висоту. Якщо є необхідність в істотному переході, повинні бути конструктивні коригування, які включають в себе таку роботу кладки. Камінні витяжки мають можливість регулювати висоту навіть без втручання в будівництво будівлі. Уточнення передніх балок виконується під час установки або в разі зміни після багатьох років використання і реконструкції кухні.

Встановити такий прилад на кухні своїми руками під силу навіть початківцю. Всього лише потрібно правильно вибрати необхідні матеріали , Інструменти, робити все акуратно і використовувати декілька хитрощів. І тоді кухонна витяжка не тільки буде надійно функціонувати, але і не зіпсує, а навіть прикрасить інтер'єр.

Види кухонних витяжок

Незалежно від того, який саме варіант кухонної витяжки буде обраний, монтаж проводиться в цілому однаково. Бувають три різновиди таких електроприладів:

Щодо легко працювати при точному регулюванні висоти димоходу по відношенню до корпусу екстрактора внизу і до отвору всмоктування або трубопроводу на верхній стороні. Можливість регулювання потужності всмоктування завжди обмежена. Він коливається від декількох сантиметрів до декількох дм.

Великі кухні можуть бути дуже легкими, або використовуються деякі відсмоктувачі. У будинках і квартирах, де приготована гаряча їжа використовується для середнього будинку, вона стане повним всмоктуванням з осадкою 100 мм. Матеріал труби для висмоктування пара на відкритому повітрі з кухонь - сталь, алюміній і спеціальні пластмаси. Трубопровід повинен бути якомога коротший з мінімальним вигином , Щоб не ігнорувати втрату тиску витяжного повітря.

  • рециркуляційні, яким не потрібен воздуховод, вони використовують вугільні фільтри або, в найдешевшому варіанті, гратчасті, які можна зняти і почистити;
  • з воздуховодом, призначені для підключення до системи вентиляції будинку, проте не мають жорсткого виведення каналу для викиду потоку повітря;
  • купольні або камінні. Обладнані жорстким, красивим корпусом, такі кухонні витяжки виглядають дуже презентабельно, проте мають досить довгий воздуховод, який накладає вимоги по розміщенню приладу.

Багато моделей купольних витяжок передбачають кріплення до стелі. Варіантів при цьому кілька, подібний монтаж на кухні краще доручати фахівцям. Нас цікавлять моделі, які можна без особливих навичок встановити своїми руками. На наступному відео можна побачити різновиди кухонних витяжок, які володіють найбільшою популярністю на ринку.

Просте і недороге виробництво контролерів харчування дозволяє вам пропонувати багато з цих компонентів. Багато виробників пропонують тільки один або два типи вихлопних газів. Деякі виробничі компанії мають в своєму асортименті всі водії. До таких фірмам ставляться в основному великі компанії з багаторічною традицією і виробництво сифонів в великих кількостях.

Багато кухонні раковини сучасного дизайну оснащені не тільки дистанційним управлінням харчуванням і регулюванням роботи, але і шпалами пам'яті, програмістами часу і т.д. таке обладнання має розкішні репрезентативні моделі виробничих компаній. Йдеться про окремих частинах, зроблених на зв'язці.

Які інструменти і матеріали будуть потрібні

Наведемо повний набір матеріалів та інструментів, які дозволять правильно встановити витяжку на кухні своїми руками. Отже, потрібно:

  • ударний дриль або перфоратор (великої потужності, якщо мова йде про монтаж кухонної витяжки на залізобетонну стіну);
  • свердла і бури;
  • кріплення. Можуть використовуватися як монтажні набори «новосел» (пластикова пробка і шуруп), так і кріплення типу «еврогвоздь». Але оптимальні результати досягаються при використанні так званої распорной арматури.
  • викрутки і ключі (в залежності від типу застосовуваного кріплення);
  • невеликий молоток;
  • рулетка;
  • будівельний рівень;
  • засіб розмітки - маркер або олівець.

Невеликі хитрощі роботи з інструментом. Досвідчені майстри застосовують викрутки і біти відповідно до типу головок шурупа. Початківцям, які хочуть, щоб викрутка не зісковзували і кріплення крутився рівно і чітко, знадобиться маленька порада. Шурупи по дереву (чорні, з хрестоподібним заглибленням на голівці без додаткових насічок) закручуються битами з маркуванням PH. Саморізи для щільних матеріалів (ДСП, пластик, метал) зазвичай білі або жовті, мають на голівці насічки, розташовані зі зміщенням на 45 градусів щодо основного поглиблення під хрестову викрутку. Такий тип кріплення ідеально закручується за допомогою біт з маркуванням PZ або викрутками подібною форми. Використовуючи правильний інструмент, можна значно прискорити роботу і щільніше закрутити кріплення без пошкодження головок.

Раніше була отримана дуже проста і недорога відсилання білого кольору. Білий колір відповідав кольору кухні в білому, барвистому дизайні, типовому для панельних будинків. Барвиста різновид придушення пара в кухні повністю проявилася через рік. З тих пір ми випускаємо сифон з багатьох країн у всіх колірних відтінках, які ми виробляли. Зрозуміло, колірне відповідність присоски з складанням кухонної лінії. Більшість їх продуктів поставляється в 6-8 кольорах. Надзвичайно візуально привабливий в нержавіючої сталі.

Цей колір підходить для кожного кольору кухонного гарнітура. Мал. 15 - Колірна гамма випарника має однакову колірну схему. з плитою, огорожею, кухонним куточком або кухонними меблями. експлуатація та технічне обслуговування Оскільки всмоктування є технічно відносно простим пристроєм, робота і технічне обслуговування не дуже складні.


Варіюючи типи кріплення, можна правильно провести монтаж своїми руками на будь-яких стінах. Так, для цегляної стіни на кухні ідеальні набори «новосел» або «еврогвоздь» (його потрібно забивати, тому деякі моделі витяжок не зможуть забезпечити достатньо місце в корпусі для руху молотка, це потрібно враховувати), роботу по залізобетону краще проводити з використанням розпірних трубок, по дерев'яній стіні досить буде саморізів чорного кольору.

Монтажу витяжки під шафу

Деякі виробники Дігери виробляють власні спеціальні засоби для чищення. Для мікропухирців і масляних поверхонь мікрохвилі підходять для очищення поверхні капота. Аксесуари Для кухонних сифонів є ряд аксесуарів. Всі вони використовуються для збільшення корисних властивостей . Найбільш часто використовуються різні типи крапельних і відвідних панелей, плит або стрижнів або штифтів.

Приміщення в димоходах використовуються для відводу штор, інгредієнтів для приготування їжі і т.д. димоходи оснащені полицями або скляними пластинами. Додатковими приналежностями для відповідних всмоктуючих ковпаків є панелі управління з покажчиком засмічення фільтра, пультом дистанційного керування , Програмуванням вентилятора вентилятора і т.д.

Невелика хитрість. Для робіт на кухні по стіні, обробленою керамічною плиткою , Не можна працювати відразу перфоратором - він розколе елемент декору. Спочатку слід пройти плитку свердлом по склу, а потім пускати в хід перфоратор для поглиблення крізь клеїть і власне матеріал стіни.

Що знадобиться для підключення витяжки

Щоб зробити установку кухонної витяжки своїми руками правильно і домогтися акуратного зовнішнього вигляду , Буде потрібно:

Виробники і реселлери виробничих, імпортних, експортних і збутових компаній, що займаються виробництвом парів для кухні, - це кілька днів для нас. Найбільші виробники мають вбудовані навчальні центри. Вони демонструють більшість своїх моделей.

Деякі виробники мають основну виробничу програму кондиціонування повітря або обладнання для кондиціонування повітря, а витяжні ковпаки - тільки додаткова програма. Ці компанії виробляють тільки кілька невеликих типів присосок. У багатьох компаній є кілька десятків або сотень різних моделей.

  • хомути для приєднання повітропроводів, якщо буде використовуватися гофрований рукав;
  • саморізи по металу або заклепувальний пістолет з расходниками потрібного типу, якщо в якості воздуховода буде застосовуватися пластиковий або жерстяної короб;
  • декоративна решітка на вентиляційний канал вдома на кухні;
  • в разі установки кухонної витяжки з жорстким воздуховодом будуть потрібні перехідники (кути) для монтажу каналу проходу повітря.

Якщо поблизу від витяжки на кухні немає розетки, доведеться зробити підключення.

Під час приготування утворюється водяна пара і виробляються високі температури . Негативний вплив цих чинників на меблі і стіни на кухні мінімізує капюшон. Цей пристрій також не дозволить поширити запах по всій квартирі. Ця особливість особливо важлива, якщо у вас є кухня, відкрита для вітальні або приготована на кухонному столі . Подивіться, як швидко і ефективно встановити димар.

Кухонні витяжки, в тому числі димоходи, можуть працювати двома способами. У розімкнутому контурі - капот підключений до вентиляційного каналу, який дозволяє повітрю випускатися поза будівлею, замкнутий контур - всмоктуючий повітря пропускається через фільтр з активованим вугіллям, а потім очищається до кухні. Дуже важливим параметром для установки витяжки є висота, з якої пристрій приєднується до стіни. У ситуаціях, коли витяжна шафа встановлений занадто високо, можливо, що пар і неприємні запахи під час приготування їжі не будуть ефективно поглинатися.

Підключення до електромережі

У будь-якому випадку - є поруч з витяжкою розетка чи ні, правильно розміщувати кабель електропідключення з заходом зверху. Це гарантує відсутність його перегріву теплом від грубки, а також знизить можливість випадкових пошкоджень. Ідеально і правильно - провести кабель за воздуховодом, розміщуючи його на стіні в монтажних коробах. Такий вид підключення непомітний і гарантовано безпечний. На наступному відео показано з'єднання і проводка кабелю.

Висота установки кухонної витяжки

З іншого боку, нізкоекранірованний капюшон може погасити полум'я, якщо у нас є газова плита. Також важливі інші параметри, такі як відстань витяжки від вентиляційної решітки, який мав би перевищувати 2 метри, або ширину витяжки щодо плити. Для ефективного поглинання ширина пластини не повинна бути менше ширини нижньої частини пристрою. Також зверніть увагу, що поруч з капотом є електрична розетка.

Якщо капот працює в розімкнутому контурі, його збірка складається в тому, щоб прикріпити пристрій до стіни і випустити повітря у вентиляційний вал або димар. Інструменти, які нам знадобляться: свердло, рівень, викрутка, вимірювальна стрічка, олівець і аксесуари: дюбеля, шурупи, вентиляційний канал.

Кріпимо витяжку до рівної стіни

Для того, щоб правильно провести кріплення кухонної витяжки до рівної стіни, досить виконати кілька простих дій:

  1. Розмаїття місця розташування елементів кріплення відповідно до розташування відповідних отворів на корпусі кухонної витяжки.
  2. Просвердлити поглиблення потрібної глибини.

У разі стіни з дерева свердлити отвори на повну довжину шурупа не варто. Досить глибини в 1 \ 3. Однак попрацювати свердлом все ж варто - це правильно, саморіз не створюватиме надлишкових механічних навантажень в області поверхні і одночасно жорстко зафіксує конструкцію.

Різні нюанси установки витяжки

Установка кухонного витяжка починається з висоти, на якій вона закріплена і вирівняна, з рівнем карниза, горизонтальних і вертикальних карнизом витяжки. Потім свердліть отвори і прикріпіть капот до стіни гвинтами і дюбелями. Перш ніж підключати пристрій до вентиляційного валу, важливо переконатися, що трубопровід, в якому працює повітря, управляється найпростішим і коротким маршрутом. Це важливо, тому що кожен вигин в каналі для подачі повітря викликає втрату продуктивності і збільшення обсягу витяжки.

  1. Провести необхідні комунікації для електропідключення кухонної витяжки.
  2. Встановити кріпильний елемент або відразу зафіксувати з їх допомогою корпус приладу.


Встановити кріпильний елемент або відразу зафіксувати з їх допомогою корпус приладу

Тонкість розмітки полягає в тому, щоб витяжка розташовувалася чітко горизонтально. Для цього відзначають крайню до стіни точку безпосередньо по корпусу приладу, наприклад, після прикладання кухонної витяжки до стіни. Решта розмітка робиться за допомогою будівельного рівня і рулетки, правильно відзначаючи місця розташування кріплення і дотримуючись рівень розташування приладу.

Також не забудьте використовувати вентиляційний канал того ж діаметру, що і вихідний отвір витяжки, і перевірити вентиляційний канал для вентиляції, - радить експерт. Один кінець труби воздуховода з'єднаний з виходом в карнизах, а інший - з вентиляційним каналом . Варто купити спеціальну вентиляційну решітку з отвором для підключення кабелю. Для забезпечення безперебійної роботи капота настійно рекомендується уважно ознайомитися з інструкціями з експлуатації перед експлуатацією приладу.

При установці рециркуляционного кожуха збірка менш складна. Він обмежений тільки підключенням пристрою до стіни. В цьому випадку капот буде працювати як поглинач, тому необхідно отримати вугільні фільтри і встановити їх в капот. Фільтри розміщуються перед двигуном карниза на спеціальних гаках або на масляних фільтрах. Ці фільтри поглинають вологу і запахи, тому відфільтрований повітря через спеціальні канали повертається на кухню. Однак пам'ятайте, що це рішення збільшує обсяг і продуктивність самого пристрою.

Після того як витяжка прикручена «начорно», не затягуючи болти або саморізи, можна встановити корпус в ідеальне положення, перевіривши горизонталь і вертикаль. Тільки після виконання цієї операції можна закрутити кріпильні елементи міцно.


Хитрощі кріплення. Корпус кухонної витяжки виконується з тонкого металу . Тому кріплення при затягуванні з максимальним зусиллям обов'язково деформує стінку корпусу. Щоб уникнути такої ситуації і гарантувати хороше притиснення з рівномірним розподілом зусилля по більшій площі, можна розташувати під плоскою головкою шурупа трикутної форми пластикову підкладку (продаються в будь-якому господарському магазині, широко використовуються в меблевій справі як підкладка для кріплення ручок). Для плоскої поверхні головок кріпильних елементів (правильно - вибирати саме такий тип болтів або шурупів) можна підкласти широку шайбу із зовнішнім діаметром 16, 22 мм або більше, під яку (на корпус приладу) накладають гумову підкладку, наприклад, призначену для кранів, гнучких шлангів або інший водяної арматури.

монтаж воздуховода

Установка воздуховода на кухні - найпростіше. Якщо використовується гофрований рукав, він надягає на вихідний патрубок витяжки, акуратно прокладається до вентиляційного отвору в стіні квартиру. Там встановлюється декоративна решітка, до якої кріпиться гофрорукав. Правильно спочатку провести канал, перевірити, щоб гофрована труба НЕ перетискають і не деформувалася, відрізати потрібну довжину і потім закріпити вхідну і вихідну частину хомутами на розтрубі кухонної витяжки та декоративної решітки на вентиляції квартири.

Пластиковий або жерстяної короб виглядає акуратніше, може прокладатися більш непомітно. Спочатку необхідно відрубувати потрібної довжини, які послідовно встановлюються на свої місця, з'єднуючись один з одним кутовими або прямими перехідниками. На наступному відео показаний процес складання жорсткого воздуховода.

Установка витяжки на нерівній стіні


Установка витяжки на нерівній стіні

Якщо на стіні проходить газова труба або виступ, можна вдатися до хитрощів. Як кріплення застосовуються болти з двома зонами різьблення (шпильки). Однією стороною такий елемент вкручується в пластикову пробку, розташовану в стіні. На іншій стороні розташовується опорна гайка.

Гайки на декількох кріпильних болтах розташовують таким чином, щоб вони утворювали єдину поверхню, розташовуючись на різній відстані від стіни. Після виконання цієї роботи, на кріплення надаватися корпус кухонної витяжки та його можна закріпити за допомогою ще одного комплекту гайок, застосовуючи хитрощі, описані вище.

Якщо відстань, яку необхідно компенсувати, дуже велика, правильно встановити кухонну витяжку можна на металеві куточки. Однак при таких складнощі краще розглянути варіант застосування вбудованої витяжки, коли всі нерівності стіни компенсує конструкція шафи, в який вона буде встановлюватися.

Якщо ви хочете забезпечити максимально чисте повітря на кухні без випарів, жиру і запахів, то вам буде потрібно якісна витяжка. Вибирати цей пристрій слід по дизайну і продуктивності, але не менш важливе значення має і установка кухонної витяжки. До речі, зробити все своїми руками не становить особливої ​​складності.

Особливості монтажу кухонних вітяжок

Установка витяжки на кухні проводиться за різними принципами залежно від типу конструкції:

  1. Якщо техніка може працювати в режимах рециркуляції і відведення, то монтаж на увазі вивід воздуховода в зовнішню вентиляційну систему . Тут слід правильно розрахувати діаметр воздуховода (він повинен знаходитися в межах 120-150 мм). Повітропровід не звужують, по можливості не згинають і не подовжують - це допоможе мінімізувати втрати потужності. Встановлюється квадратний або круглий воздуховод - але бажано гладкий, а не гофрований, інакше істотно посилиться шумовий ефект від працюючої на кухні витяжки.


Встановлюється квадратний або круглий воздуховод - але бажано гладкий, а не гофрований, інакше істотно посилиться шумовий ефект від працюючої на кухні витяжки


  1. Існують витяжки, що працюють тільки в режимі рециркуляції. Їх основний елемент - вугільний фільтр. Такий пристрій не підключати до вентиляційної шахти. Повітря, що потрапляє всередину конструкції, при проходженні через вугільний фільтр очищається, після чого знову «викидається» в приміщення. Вугільний фільтр купується окремо. Правильно підключити пристрій цього типу легко, хоча і продуктивність його буде нижче, ніж у універсальної конструкції.


Правильно підключити пристрій цього типу легко, хоча і продуктивність його буде нижче, ніж у універсальної конструкції

Способи, що дозволяють правильно встановити витяжку, будуть відрізнятися, в залежності від того, встановлюють або навісну.


Способи, що дозволяють правильно встановити витяжку, будуть відрізнятися, в залежності від того, встановлюють або навісну

Інструменти і матеріали, необхідні для роботи

Установка кухонної витяжки своїми руками зажадає спеціальних комплектуючих і інструментів. Деякі з них будуть в комплекті з купується технікою, а деякі (як, наприклад, кріплення або вугільний фільтр) доведеться купити окремо.

Для установки буде потрібно:

  • Гофра, що дозволяє відводити повітря з забрудненнями безпосередньо в вентканал;
  • Решітка для вентиляційної шахти - щоб місце, де проводилася установка гофри, виглядало естетично;
  • Кріплення (фіксатори) гофри - 2 хомута.


Гофра, що дозволяє відводити повітря з забрудненнями безпосередньо в вентканал;   Решітка для вентиляційної шахти - щоб місце, де проводилася установка гофри, виглядало естетично;   Кріплення (фіксатори) гофри - 2 хомута

Також монтаж витяжки на кухні потребують наявності таких інструментів:

  • Шуруповерт або дриль, перфоратор;
  • Викрутка;
  • Рулетка и олівець для розміткі;
  • рівень;
  • Ножівка по металу для гофри.

Виконуємо монтаж витяжки - етапи проведення робіт

Перш ніж почати монтаж, необхідно розрахувати, на якій висоті вішати витяжку. Власне процес установки своїми руками має на увазі кілька етапів:

  1. Закріпити кріплення витяжки до стіни.
  2. Підключити пристрій до системи повітропроводів (або помістити всередину вугільний фільтр).
  3. Зробити електропідключення.

Основних нюансів кріплення витяжки до стіни два:

  • Пристрій повинен монтуватися з максимальною надійністю;
  • Слід правильно визначити відстань від плити до витяжки.

Яка повинна бути висота установки кухонної витяжки? Це залежить і від її типу, і від типу вручений поверхні:

  • Якщо модель встановлюється для електричної плити , То відстань, на яке потрібно вішати пристрій, становить мінімум 70 см;
  • Для кухонної витяжки з мінімальна висота становить 80 см.

Деякі майстри, які віддають перевагу зробити монтаж своїми руками, стверджують, що і для газової, і для електричної плити оптимальна відстань - саме 700 мм. Дійсно, така висота вважається достатньою для того, щоб витяжка на кухні (навіть рециркуляційна, в комплект якої входить вугільний фільтр), могла ефективно очищати повітря в робочій зоні.

Такоже Дивіться и інші наші матеріали:

Однак варто розуміти, що від газової плити підніматиметься більш нагріте повітря - може не вистачити потужності вироби, пошкодитися фільтр або інші елементи конструкції. Виходить, що зберігаючи мінімально допустима відстань, ви ризикуєте працездатністю приладу, а якщо приймете рішення кріпити прилад на збільшеній висоті від плити, можете істотно втратити в потужності.

Подальші роботи по установці витяжки на кухні своїми руками полягають в наступному:

  1. Кухонну витяжку потрібно повісити до стіни. Тут дуже важливо правильно розрахувати висоту над плитою і виконати розмітку. Монтувати пристрій потрібно за особливою осі, що відповідає центру конфорка. Краще, якщо вибрана витяжка має ексцентриковим кріпленням - він дозволяє скорегувати нюанси розташування техніки над плитою в межах 5 мм.
  2. Потрібно встановити витяжку і підключити її до системи повітропроводів. Положення пристрою слід розрахувати таким чином, щоб довжина коробів була мінімальною. Монтаж воздуховода здійснюється до вентканалу, призначеному для видалення повітря з приміщення. Встановити повітропровід в вентканал можна за допомогою спеціальної гільзи. Вийшло з'єднання стискається хомутами і змащується силіконом для герметичності.
  3. Вирішити питання, як встановити витяжку на кухні, неможливо без електропідключення. Потужність пристрою, як правило, невелика - це значить, що не потрібен спеціальний розрахунок перерізу проводів або монтаж окремого захисного автомата . Бажано передбачити провід на кухні відразу ж і заховати його в стіну. Якщо ж цього не було зроблено, то доведеться вішати розетку зовні і підключити провід, сховавши його в зовнішній вентканал.

Особливості монтажу вбудованої витяжки

Установка вбудованої витяжки своїми руками цілком можлива, хоча і має свої особливості. Тут так само потрібно правильно розрахувати висоту над плитою, але основний нюанс полягає в тому, як кріпиться пристрій.

Вбудовану модель на кухні не потрібно вішати до стіни - вона фіксується в кухонних меблів , В шафці зі спеціально виконаному прихованої порожниною. До речі, таким же чином можна підключити і рециркуляційні витяжки - їх потужності буде цілком достатньо для невеликих кухонних приміщень.

Яка повинна бути висота установки кухонної витяжки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама