Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стіни у ванній: 35 кращих ідей облаштування інтер'єру кімнати

Якщо душа вимагає змін, не відмовляйте собі в новизні. Прагнення відійти від звичних шаблонів в оформленні будинку і звернутися до альтернативних рішень завжди вітається. Ряд сучасних конкурентних матеріалів нічим не поступаються за якістю і красу звичної плитці, і готові гідно прикрасити стіни. Нижче представлені кілька версій для облицювання в скромному периметрі. Адаптувати ідеї під себе або віддати перевагу протестовані схеми вирішувати вам. У будь-якому випадку, ремонт - хороший шанс, щоб зробити життя кращим. А поки вільні від дизайнерського втручання стіни асоціюються з чистим полотном і запрошують вас до мольберта.

Досить приклеїти гальку до поверхні, зачистити її після клею і покрити лаком, щоб отримати креативну ванну. Копітка робота не сприймає суєти і швидкості, але приголомшливий результат того вартий. Процес набагато спроститься, якщо купити каміння на підкладці. Відсортовані за розміром і прикріплені до сітки, гладкі конгломерати міцно з'єднаються зі стіною плитковим клеєм, і також рівно ляжуть на площину з кольоровою штукатуркою, будь-то кругле приміщення або сувора геометрія кутів. При тонкому шарі вони активно виступають назовні, при втапливанием в глибину сполучною контістенціі - стіна виглядає інакше.

Використання затірки закріпить ефект. Якщо щось не влаштовує в колірних нюансах - пофарбуйте стіну одним кольором і закріпіть лаком. Облицюйте галькою колону або подіум для ванни, який може служити міні-оранжереєю. Закінчать композицію великі конгломерати, викладені в ряд місце плінтуса. Процедуру СПА салону замінить килимок в душі з дрібної розсипи.

Мушлі продовжать тему води. І нехай вони не підходять в якості підлогового покриття, зате чудово виглядають в поєднанні з каменем на стіні. При цьому вони цікаві як прикраса: в обробці дзеркальної рами, ваз, довгих гірлянд на люстрі. Оригінальні світильники з великої раковини за формою і текстурі не мають аналогів, так само як і сотні інших інтер'єрних штучок з їх участю.

Зовсім необов'язково ремонтувати стіну, якщо ставка зроблена на рослини. Адреса кімнатної прописки зелених «мешканців» неважливий - флористичні композиції готові прописатися на будь-якій території і стилі. Місце біля стіни, необхідне для кріплення вертикальної шпалери, є початковою точкою для організація батаніческого саду в мініатюрі. Вертикальне озеленення нічим не отличаеся від принципу по догляду за квітами в горщиках, і турбота про них зводиться тільки до поповнення резервуара водою. Функція автополива в системі закладена спочатку, і рідина досягає коренів через сполучні канали.

Зелена вертикаль дивує красою і ціною. Наприклад, французька конструкція «FlorWall» позначена в середньому 1000 $ за кв. м. Але варто побачити в'юнкий плющ, ампельні бегонії, аспарагуси, химерні листя хлорофитумов, сад з квітучих калл, антуриумов і довгого переліку флори, як питання ціни відсувається на другий план. І коли приходить пора цвітіння каланхое і зигокактус, у ванній хочеться жити.

І коли приходить пора цвітіння каланхое і зигокактус, у ванній хочеться жити

Як вам перспектива споглядання мозаїчного панно або стін? Кольорові пазли не обмежені достоїнствами керамічної плитки і представлені різнорідними текстурами. Тому його колекції займають одну з лідируючих позицій в обробці. Це вироби, що копіюють шкіру і прозорість перламута, кольорового пластику, дерева. Зрозуміти затребуваність художнього панно нескладно, якщо хоча б раз побачити його готовим. У класиці домінанта за картинами з античними героями, портретами, пейзажами, натюрмортами, тематичними сюжетами.

Поряд з фантазійними заставками і дизайнерською фантазією мозаїчні пазли здатні трансформувати простір. Ефектно виглядають фрагментарні вставки, природно гармонують з різнорідними структурами. Суворі квадратики з дерева не вражають яскравістю, але в концепції екостилю і підтримки природних «аксесуарів» в єдності з ідеєю. Фарбовані сухоцвіти на тлі лаконічною стіни симпатично розбавляють коричневе зневіру.

Чи вважаєте, що шпалери минуле століття і хочете проігнорувати подібний декор? Насправді їх можливості невичерпні і колекції шпалер поповнюються щосезону новими версіями. При цьому вони зовсім необов'язково повинні складатися з ніжної текстури. Останні досягнення приємно дивують сміливими рішеннями.

Енергія і фарби - це головні стимулюючі чинники. Кольорові стіни в дизайні ванної з ранку налаштують на бадьорий ранок, а ввечері пожвавлять емоції і, як наслідок, настрій. Серед актуальних тенденцій - фокус на сегментному комбінуванні. В об'єктиві можливостей - контрастні схеми сполучень. За рахунок різнокольорових квадратів створюється ефект, раніше досягається пензлем і фарбою. Схоже відчуття об'єму забезпечують і великі колоритні візерунки. Досить поклеїти одну стіну, щоб задати тон загальною композіціі.А якщо це ще й фактури з натуральних волокон - очерету, бамбука або переплетення водоростей, коментарі зайві.

А якщо це ще й фактури з натуральних волокон - очерету, бамбука або переплетення водоростей, коментарі зайві

Чергування кольорових смуг по периметру не можна назвати банальним декором. Цікава ідея настільки приваблива, що багато виробників пропонують уже готові варіанти з різних рулонів. Текстильні види затребувані для підтримки класичних інтер'єрів. Практично і симпатично виглядає симбіоз з стінових панелей буазері з рослинними сюжетами на шпалерах.

Практично і симпатично виглядає симбіоз з стінових панелей буазері з рослинними сюжетами на шпалерах

З приводу актуальності монолітної кладки в інтер'єрі ванної не варто довго міркувати - стіна з цегли між оштукатуреними стінами, стала акцентної в багатьох напрямках. Так, для демонстрації дизайну в стилі лофт, що вимагає грубуватих поверхонь, він незамінний. А щоб стіна виглядала естетично шорстку поверхню покривають лаком. Припустимо скористатися кольоровий водоемульсії або просто пофарбувати стіну в білий або графітовий колір.

Якщо прямуєте класиці - це привід переконатися в тому, як на тлі кранів і змішувачів з латуні цегла виглядає природно. Без шкоди для ідеї допускається замінити крани мідними і підтвердити ідею фурнітурою. Сьогодні цей метал в фаворі, і від сантехнічних деталей вже перейшли до виготовлення ванн і раковин. Шанувальникам скандинавської концепції варто поритися в комірках, і витягнути на світло червоно-коричневі старовинні вироби, щоб потрапити в протягом моди і додати теплі нотки в біле безмовність інтер'єру. Не перестарайтеся, інакше ванна буде нагадувати стим панк.

Цегла добре поєднується з мозаїчним панно, панелями, деревом і стерпить будь-які експерименти. Пожвавити кімнату і привнести експресії допоможуть аксесуари. Насичені кольором деталі і розкішні поверхні з мармуру, дерев'яні фасади меблів відвернуть увагу від фактури стіни і при цьому ванна прінімет обжитий вид. Для еклектики таке рішення теж буде нормою, якщо виконати його більш зухвало. Дерев'яні фарбовані балки, блискучі фризи, композиція на підлозі, кольорова атрибутика забезпечать відсутні враження.

У перевазі середземноморського стилю, який сприймає лише натуральні основи та природні кольори, такі стіни і стельові балки в солідарності екологічних фасадів сприймаються тепло. З мінімалізмом цегла теж в ладу. Пофарбована в чорний, вертикаль стає акцентної і інтегрованою в оформлення. У такому виконанні дизайн набуває ультрасучасне звучання.

У такому виконанні дизайн набуває ультрасучасне звучання

При вигляді каменю негайно виникає думка про обробку всього периметра. Натуральних видів і штучних аналогів досить, щоб підібрати їх відповідно до бюджету і бажанням. Декоративні текстури в співдружності зі склом і деревом, і зроблять дизайн багатшими. Задіюючи конгломерати різних розмірів, як плитковий вапняк, нескладно відчути ностальгії по старине. Зовсім інше враження справляють мармурова обробка. Вона ототожнюється з розкішшю і статусом.

Вона ототожнюється з розкішшю і статусом

Чи не бажаєте «змінювати» стандартам, але при цьому хочеться креативу? Далеко не у всіх є розкішні апартаменти, і облицювання стіни або стелі світловідбиваючими виробами доведеться до речі. Цінність дзеркальних квадратів зводиться до відмінної можливості вплинути на простір, додати світла і урізноманітнити оформлення. І нехай не бентежить її оманлива крихкість, тому що її міцність визначена стандартами і в порівняльному ряду не поступається керамічної.

Крім зазначеної моделі популярної версією визнана плитка з фацетом. На відміну від класичного ряду вона відрізняється технологією виготовлення. З одного краю знімається фаска і внаслідок прийому дзеркальна поверхня здається невагомою. Плитка не проти консолідації з іншими видами обробки і в будь-якому їх декоративних ходів виглядає незвично. Єдиний недолік - складність укладання, яка під силу тільки майстру.

Стельова обробка зробить кімнату вище. Рівне відображає полотно поряд з сегментними вставити однаково ефективно скоректує довжину стін. Такий же результат допустимо отримати і при укладанні плиткою невисоких панелей. У крихітних кімнатах можна сміливо оформляти нею всі стіни. При цьому дзеркальні квадрати приживаються в сусідство інших квітів і фактур, однакових за розмірами. Симпатична комбінації з керамічною плиткою перлового, чорного або перламутрового тонів приємно здивує в променях інтенсивного освітлення. Вітається точковий світло.

До скляної серії відносяться і склоблоки, і хоча їм вже півстоліття, затребуваними в обробці будинку стали не так давно. В унісон другого дихання вони видозмінилися, і сьогодні представлені в різних варіаціях. Модельний ряд розширився за рахунок неоднорідних поверхонь, форм і колірних маніпуляцій. Присутність невагомою стіни або перегородки для розмежування душа і санвузла впливає на об'ємність сприйняття і естетику кімнати.

Присутність невагомою стіни або перегородки для розмежування душа і санвузла впливає на об'ємність сприйняття і естетику кімнати

Вірний вибір в оперативній облицюванні ванній без бруду і пилу - панелі. Пластикові версії програють дерев'яним, але симпатично виглядають в складних викладі: в комбінуванні з іншими матеріалами або в оформленні їх фотодруком. Варто згадати декорований оргалит з основою з евкаліпта, покритий прозорою ламінованою плівкою. За формою вони ідентичні з керамічною плиткою.

За формою вони ідентичні з керамічною плиткою

Дерев'яні конструкції, як буазері, виглядають престижно і дорого. Сьогодні випускаються панелі не тільки з цільної деревини, але і шпонированного МДФ, що позитивно позначається на ціні. Якщо цього не вимагає стиль, буазері не прикрашає. У класичному дизайні їх присутність заохочується.

У класичному дизайні їх присутність заохочується

Керомокраніт відрізняється за складністю технології від плитки, і завдяки щільній структурі вважається більш міцним і якісним. Завдяки успішним спробам відійти від стандартів, на його поверхні прекрасно приживаються всі допустимі імітації, на вигляд точно копіюють оригінальні текстури.

Завдяки успішним спробам відійти від стандартів, на його поверхні прекрасно приживаються всі допустимі імітації, на вигляд точно копіюють оригінальні текстури

Перетворіть кімнату на раз-два! Все так просто і красиво, що по дорозі до словесного вираження емоцій, втрачається нитка рассказа.Технологія приваблива можливістю нанесення струменевим принтером картинок після їх цифрової обробки для прикраси стін. На суцільному полотні допустимо розмістити барвисті постери або об'ємну урбаністичну замальовку.

На суцільному полотні допустимо розмістити барвисті постери або об'ємну урбаністичну замальовку

Для ванної ідея з фотографіями неактуальна, але сподобалися картинки, мають право стати центром уваги вертикальної інсталяції. Нанесіть малюнок на будь-яку з поверхонь, і отримаєте ошатний декор. На підтримку ідеї досить однієї стіни. Це не буде дратувати очі і розбурхувати емоції.

Варіантів обробки стін багато, і вам залишилося тільки зробити вибір. Дерзайте, і нехай ваша ванна кімната буде особливою.

Дерзайте, і нехай ваша ванна кімната буде особливою

Як вам перспектива споглядання мозаїчного панно або стін?
Чи вважаєте, що шпалери минуле століття і хочете проігнорувати подібний декор?
Чи не бажаєте «змінювати» стандартам, але при цьому хочеться креативу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама