Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Учасники експедиції «Від Балтики до Арктики» дали старт «Битві тарантасів» «БНК

Сьогодні експедиція «Від Балтики до Арктики» приєдналася до щорічної «Битві тарантасів» в Ежве. Жартівливі змагання на саморобних санях всіх мастей розгорнулися на стадіоні «Гаманець»: з гори котилися піч, танк, літак, НЛО, пожежна машина і інші креативні творіння. Учасники автопробігу в першому заїзді осідлали гігантську лижу. Сьогодні експедиція «Від Балтики до Арктики» приєдналася до щорічної «Битві тарантасів» в Ежве

Фото Григорія Піля

На сніжному схилі з традиційними пирогами мандрівників зустріли організатори з мотоклубу «Полярні вовки» і представники адміністрації Ежвінского району. Вони розповіли, що «Битва тарантасів» проходить вже другий рік і збирає все більше ентузіастів. Спуститися з гори можна на будь-якому подобі саней. Головний критерій - це фантазія творця. Сьогодні на стадіоні «Гаманець» зібралися 15 креативних любителів їзди на санях.

Сьогодні на стадіоні «Гаманець» зібралися 15 креативних любителів їзди на санях

Організатори також відзначили, що в цьому році Ежва відзначить 55-й день народження. Мандрівникам передали ювілейний вимпел і попросили відвезти його до Нарьян-Мара і назад. Публіка зустріла ініціативу триразовим «ура».

Публіка зустріла ініціативу триразовим «ура»

Потім мікрофон перейшов гостям «Битви». Керівник Північно-Західного філії «Російської Газети» Анжеліка Гурська побажала присутнім теплою, красивою і сніжної зими.

Керівник Північно-Західного філії «Російської Газети» Анжеліка Гурська побажала присутнім теплою, красивою і сніжної зими

Передували основні заїзди гонки малюків на «тарантасіках»: в дальності і швидкості спуску змагалися снігокати, ватрушки і саморобні санки. На ватрушки з гори скотилася і Анжеліка Гурська.

На ватрушки з гори скотилася і Анжеліка Гурська

Відкрили основний залік змагань тарантасів учасники експедиції: осідлавши «гігалижу» екіпаж мандрівників на чолі з Костянтином Басковим кинувся вниз. Без втрат не обійшлося - один з учасників пірнув в замет, однак заїзд виявився в результаті одним з найдальших.

Без втрат не обійшлося - один з учасників пірнув в замет, однак заїзд виявився в результаті одним з найдальших

Слідом на схил вийшли саморобні танки і їх екіпажі, пожежна машина з пожежними, яка котилася під звуки сирени, літаки, російські печі з димком, НЛО і навіть «диванні війська» - на дивані і з телевізором.

- Така подія - вже візитка Ежвінского району. Це справжні північні люди, які, незважаючи на мороз, прийшли весело і з користю провести час. Приємно, що захід розвивається, люди і компанії майструють власні тарантаси на радість публіці. Ми із задоволенням приєдналися до «Битві» і бажаємо їй розвитку, - зазначив генеральний директор - головний редактор БНК Олексій Лазарєв.

Дочекатися нагородження переможців учасники експедиції не змогли - позначився щільний графік.

Але вони знайшли кілька хвилин, щоб відвідати новий арт-об'єкт - «Болт на санкції». Як розповів керівник адміністрації Ежвінского району Олександр Калінін, великий болт виготовили місцеві умільці замість вкраденого маленького. Також він розповів, що болт може зайняти своє місце в Книзі рекордів Гіннесса як найбільший болт в світі або країні.

Уже завтра мандрівники відправляться на північ - шлях лежить через Ухту, Сосногорск, Печора і Усинськ до Нарьян-Мара і Пустозерска.

Нагадаємо, колона з чотирьох позашляховиків завдяки підтримці ПАТ «Сбербанк», АВІАСОЮЗА Росії, автосалону «АлексМоторс», «ЛУКОЙЛ-Комі», Групи компаній «КС Альфа» і «Сосногорська швейної фабрики» подолає шлях від Санкт-Петербурга до Пустозерска.

Стежити за експедицією можна в соціальних мережах , На сайтах «Російської газети» і БНК , А також завдяки інтерактивній карті , Де відзначений весь маршрут автопробігу.

Партнери автоекспедиції: ПАТ Сбербанк , АВІАСОЮЗ Росії , Комісія РСПП по ОПК , МОФ «АВІАЦІЙНО-КОСМІЧНИЙ ФОНД» , автосалон АлексМоторс - офіційний дилер Volkswagen в Республіці Комі , ЛУКОЙЛ-Комі , Група компаній КС Альфа , Сосногорська швейна фабрика.

Інформаційна підтримка: Міждержавна телерадіокомпанія Мир , Телерадіокомпанія Комі гір , Республіка , Європа Плюс Комі , трибуна , жесть Комі , джерело новин .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама