Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн кухні з барною стійкою (48 фото) - як зробити своїми руками: інструкція, фото і відео-уроки

  1. переваги стійок
  2. Види барних стійок і їх розміщення
  3. типи конструкцій
  4. способи розташування
  5. висновок

Дизайн кухні з барною стійкою - можливість ефективно облаштувати кожен сантиметр маленького простору або вдало зонувати велике приміщення. Ця зручна конструкція стала вже в якійсь мірі традиційним кухонним елементом, створивши серйозну конкуренцію класичному обіднього столу.

Але як вибрати гарну стійку, щоб вона не тільки була зручною в користуванні, але і могла гармонійно вписуватися в інтер'єр кухні? Про особливості та правила оформлення кухні розповість наша стаття.

Про особливості та правила оформлення кухні розповість наша стаття

Барна стійка може стати повноцінним обіднім столом або роздільником між кухнею та вітальні

переваги стійок

Ви все ще думаєте, чи настільки гарні барні стійки, як про них говорять? Давайте розглянемо всі їхні переваги.

  • Багатофункціональність. Конструкція може стати як повноцінною заміною для обідньої зони, так і її продовженням. Її можна використовувати в якості фуршетного столу, столика для сніданків і обідів або робочої поверхні.
  • Компактність. Завдяки різноманітності розмірів і форм, можна підібрати конструкцію практично під будь-який вид кухні, навіть під найменшу.

Конструкція може стати повноцінною заміною для обіднього столу

  • Мобільність. Існують поворотні, пересувні, висувні, кутові моделі.
  • Різноманітність. Барні стійки відрізняються найширшим асортиментом не тільки форм і розмірів, але і дизайнерських рішень. Ви зможете вибрати конструкцію для стилю мінімалізм, хай-тек, етно, модерн, класика.

Сучасний асортимент пропонує моделі на будь-який смак - острівні, стаціонарні, поворотні

Крім цього, стійка може служити роздільником між двома зонами - робочої і обідньої.

Дивіться також про особливості розміщення барних стійок

Види барних стійок і їх розміщення

Щоб підібрати оптимальний дизайн кухні-їдальні з барною стійкою, слід в першу чергу розібратися, які різновиди цих елементів взагалі бувають.

Щоб підібрати оптимальний дизайн кухні-їдальні з барною стійкою, слід в першу чергу розібратися, які різновиди цих елементів взагалі бувають

Стійка може бути виготовлена ​​з дерева, металу, пластику, скла, плитки

Барні стійки класифікуються залежно від конструкції (форми) і позиціонування (розташування) на кухні. Також вони відрізняються матеріалами, з яких виготовлені. Конструкції можуть бути виконані з:

  • дерева;
  • пластика;
  • металу;
  • плитки;
  • натурального або штучного каменю;
  • ударостійкого скла;
  • ламінату.

Вибираючи дизайн кухні студії з барною стійкою, відштовхуйтесь від наявного інтер'єру

типи конструкцій

Вибирати форму барної стійки випливає з розрахунку її майбутнього призначення. Її можна використовувати в якості повноцінної заміни обіднього столу, для приготування їжі або ж просто для нечастого проведення часу за келихом вина. У кожному з випадків форма стійки буде різною.

У кожному з випадків форма стійки буде різною

Барна стійка може стати відмінним місцем для дружніх посиденьок

Отже, сьогодні доступні барні стійки наступних конструкцій:

  • Стандартна. Як правило, являє собою вузьку або середньої ширини стільницю, в якості опори для якої служать тонкі хромовані ніжки. На кінці стільниці зазвичай є овальний або прямокутний зріз. У висоту такий предмет інтер'єру часто становить від 1 до 1,2 м. Використовуватися стійка даного типу може в різних цілях, а як доповнення до неї часто йдуть барні стільці без спинки, оснащені горизонтальною перекладиною для ніг.

Дизайн кутовий кухні з барною стійкою дозволяє максимально ефективно використовувати простір

  • Обідня. У багатьох випадках дизайн маленької кухні з барною стійкою доповнюють стійкою, що служить для заміни обіднього столу. Використовується такий варіант зазвичай для невеликих сімей. Дана барна стійка відрізняється від першого типу більш широкою стільницею і можливістю використання в якості додаткового і / або повноцінного робочого простору.

Деякі моделі можуть служить повноцінною заміною обіднього столу

  • Дворівнева. Дизайн кухні-студії з барною стійкою дворівневого типу є ідеальним варіантом. По суті, така стійка є обідній стіл, уздовж якого на одній зі сторін зроблений більш вузький додатковий винос.

Дворівнева конструкція - ідеальний варіант для кухні-вітальні

Завдяки подібній конструкції в кухонній частині кухні-вітальні виходить повноцінний стіл, а з боку вітальні - барна стійка. Даний вид стійки дозволяє виконати поділ приміщення на функціональні зони і отримати гарний, зручний і практичний елемент меблів.

  • Острівна. Барну стійку «острів» використовують, як правило, при оформленні просторих кухонь. Володіючи широкою і просторою стільницею, стійка-острів годиться під різні цілі - в неї можна вмонтувати мийку, облаштувати варильну поверхню, використовувати для перекусів і т.п.

Острівні моделі - гарне рішення для просторих приміщень

  • Ресторанна. Зазвичай обладнана додатковими аксесуарами, вертикальними і горизонтальними панелями. Іншими словами, вона ідентична тим, що можна зустріти в будь-якому кафе, барі і ресторані. Використовуються такі стійки найчастіше для зберігання і вживання алкоголю для любителів вечірок.

На фото приклад того, як може виглядати відмінний куточок для вечірок

Ресторанні моделі мають значні габарити і часто йдуть в комплекті з барним шафою. Завдяки цьому їх ціна істотно вища за вартість інших типів стійок.

Прийнявши до уваги особливості конструкцій різних видів стійок, майстри домашнього господарства без зусиль зможуть виготовити будь-яку з них своїми руками.

Читайте також статтю про барній стійці для маленької кухні.

Інструкція по створенню барних стійок проста і не викличе ускладнень

способи розташування

Дизайн барних стійок для кухні залежить не тільки від їх форми, але і від позиціонування в інтер'єрі. Ви можете встановити стійку:

  • Автономно. Стійка в даному випадку варто окремо від інших елементів меблів і зазвичай служить в якості заміни обіднього столу.

Автономні моделі служать повноцінною заміною обіднього столу

  • У вікна. Найчастіше її встановлюють в безпосередній близькості з вікном і використовують для чаювань, легких сніданків.

Віконні моделі дозволяють насолоджуватися приємним видом в процесі обіду

  • На кордоні кухонної / обідньої зони. У цьому випадку конструкція примикає одним з країв до робочої поверхні. Таким чином, поверхня зручно використовувати і в якості додаткової робочої площі, і в якості місця для приємних посиденьок. До того ж дизайн кухонь з барною стійкою такого типу стає більш гармонійним, оскільки зона готування елегантно відділяється нею від обідньої / вітальні зони.

Стійка може відокремлювати кухню від вітальні

Кухня-вітальня з барною стійкою - дивіться тут.

Вибір стійки в залежності від стилю кухні

Вибирати барну кухонну стійку випливає з розрахунку створюваного дизайну:

  • Мінімалізм. Для створення легкої і розслаблюючій атмосфери краще відмовитися від металевого блиску ніжок і інших елементів стійки, віддавши перевагу натуральним матеріалам, або пофарбованим у ніжні кольори. Природно, і кухонні меблі повинна мати відповідне забарвлення.

Дерев'яні моделі з простими формами - ідеальне рішення для стилю мінімалізм

  • Ретро. Любителям стилю ретро можна, навпаки, порадити вибір яскравих, іскристих і контрастних сполучень. Вінілова шкіра, червоний колір, блискучий хром, доповнений плиткою у вигляді шахових клітин, буде справжньою класикою цього жанру.
  • Еко-стиль. Зазвичай передбачає максимальну зручність, нічого зайвого, химерного і ультрасучасного.

Приклад використання барной стійки в екостилі

  • Хай-тек і модерн. Конструкції з хромованими і глянсовими поверхнями, дзеркальними вставками прекрасно впишуться в стиль хай-тек.

Глянцеві гладкі поверхні - те, що потрібно для стилю хай-тек

  • Класика. Дизайн кухні-їдальні з барною стійкою в класичному стилі передбачає використання моделей з дорогих порід дерева і каменю. Якщо бюджет не дозволяє, їх можна замінити більш доступними матеріалами з імітацією дерева.

висновок

Отже, ми описали найбільш популярні види барних стійок для кухні, з'ясували, де і як їх слід розташовувати. Керуючись нашими рекомендаціями, ви напевно зможете вибрати барну стійку, максимально зручну для вас і відповідає всім вимогам вашого смаку.

Більше ідей для оформлення своєї кухні ви зможете почерпнути завдяки запропонованому відео.

Читайте також статтю "Кухня з барною стійкою замість столу - сучасне і вигідне рішення".

Галерея

Статті по темі


Але як вибрати гарну стійку, щоб вона не тільки була зручною в користуванні, але і могла гармонійно вписуватися в інтер'єр кухні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама