Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Природний камінь туф. Відомості. Різновиди туфів. Застосування туфу в будівництві, ландшафтному дизайні.

  1. Відомості, опис
  2. різновиди туфів
  3. застосування туфу

Відомості, опис

Туф вулканічний (має походження від італійського tufo * a.volcaniktuff explosion tuff) - осадова гірська порода, з вулканічного попелу, вулканічних бомб і інших уламків, викинутих під час виверження вулкана і ущільнити.

Розглянемо докладніше питання: Природний камінь туф.

Має дуже велику щільність і твердість.

Характерна особливість туфів вулканічних - незграбність уламків і їх неотсортірованность, поділяються за складом, характером і розмірами уламків.

Туфи вулканічні досить різноманітні за забарвленням: жовті, помаранчеві, фіолетові, рожеві, червоні, коричневі, сірі та чорні.

Від інших порід оздоблювального каменю вулканічний туф відрізняється широким діапазоном яскравих і насичених відтінків. Існує більше 40 відтінків від чорного до білого.

Застосовується як будівельний матеріал, служить прекрасним стінових каменем, завдяки невеликій вазі і морозостійкості.

Володіючи високими декоративними якостями, невеликий об'ємною масою і досить високою міцністю, туфи вулканічні, застосовуються в якості облицювального і стінового матеріалу, заповнювача в м'яких бетонах і для отримання архітектурних деталей складного профілю.

різновиди туфів

Якщо говорити в цілому про різновиди туфу, то виділяють дві великі групи (не плутати їх з вулканічним туфом): кремнистий (або гейзерит) і вапняний туф (травертин). Перший утворюється після випадання з гарячих джерел (гейзерів) в ході пароутворення і охолодження з'єднань кремнію на поверхні землі.

Вапняний туф відкладається у природних бар'єрів, біля прісноводних джерел. Утворюється шляхом насичення води вуглекислої вапном. Саме тому в цих місцях можна зустріти наявність «каскадів». Зазвичай має коричневий або оранжево-жовтий колір.

Зазвичай має коричневий або оранжево-жовтий колір

Окремо варто сказати про вулканічний туф, який утворюється при виверженні вулканів. Містить в своєму складі вулканічне скло, мінерали (піроксени, польові шпати), уламки ефузивних порід і деякі вторинні освіти.

Кожен з цих видів в однаковій мірі підходить як для будівництва, так і для оздоблювальних робіт. Відрізняються вони один від одного родовищем, а також фізико-хімічним складом, який визначається на кожному конкретному джерелі. Тобто в кожному місці (в Вірменії, Італії, США) туф має свої характеристики.

Матеріали до теми:

застосування туфу

Використовується туф для обробки внутрішніх і зовнішніх стін. Їм облицьовують фасади будівель і прикрашають внутрішній інтер'єр. Це стало можливим завдяки його пористій структурі і різноманіттю забарвлень. Наприклад, найбільш популярним вважається білий, помаранчевий, червоний, чорний, жовтий, коричневий, фіолетовий, рожевий туф. У внутрішньому інтер'єрі його застосовують для обробки камінів, винних льохів, стін кімнат відпочинку.

Також туф, завдяки гідравлічним властивостями, використовується в якості добавки для різних сумішей (цементу, розчину для штукатурки, в тому числі цементної, повітряного вапна). Ще з нього роблять стійкі фарби. Окремо варто сказати і про виробництво будівельних каменів, блоків. Все про ландшафтному дизайні.

Все про ландшафтному дизайні

Архітектурні споруди, церкви і будинки з туфу виходять незвичайно теплими і міцними. Він досить легко обробляється (розрізається і шліфується), що спрощує процес монтажних робіт.

З найбільш відомих будівель можна виділити: Церква Святої Богородиці в місті Гюмрі, монастирський комплекс Нораванк поблизу ущелини річки Арпа, Ечміадзінський монастир у Вірменії, церква Лалібеле на півночі Ефіопії. Для їх будівництва використовувався вулканічний туф.

Деякі види даного матеріалу (краще вапняний туф) використовують для створення об'єктів в ландшафтному дизайні (в тому числі водойм і альпійських гірок ) .

Крім естетичної привабливості туф дає можливість вирощування різноманітних рослин на своїй поверхні.

висновок: Сподіваємося, що матеріал статті допоміг Вам розібратися в питанні: Природний камінь туф.

Читайте цікаві статті по темі:

    • Сланець природний камінь, опис, фото, застосування в дизайні саду
    • Вапняк в ландшафті саду, властивості, характеристика, різновид, фото
    • Основні види каменю
    • Кварцит, златоліт в ландшафті саду, характеристика, види, фото
    • Пісковик природний камінь в ландшафті саду, характеристика, види, фото
    • Мощення натуральним каменем, використання в дизайні саду, вибір матеріалу, технологія мощення

Зверніть на це:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама