Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гарячі страви і напої на Новий 2012 рік: рецепти і приготування

  1. запечена баранина
  2. Свинина з перцем
  3. Гаряче з риби «Подих Дракона»
  4. Пікантна сьомга з рум'яною скоринкою
  5. Тушкований в зеленому чаї лосось
  6. кабачковий гратен
  7. шампанське
  8. Палаючий напій «Жженка»

Новорічний стіл в цьому році обіцяє бути багатим, як ніколи, і все тому, що Дракона - покровителя року, вважають всеїдних, а значить, можна готувати багато різних страв. Проте, краще постаратися готувати страви з сумісних продуктів: так буде смачніше і простіше, та й тяжкості в шлунку після застілля не буде, і ви зможете веселитися до ранку - адже Дракон любить активних і рухливих, так що змішувати все підряд і переїдати вже точно не варто.

Вважається, що Дракон любить м'ясо - це так, але 2012 - рік Чорного Водяного Дракона, тому можна і потрібно приготувати і рибу, а також овочі - Дракони бувають і травоїдними, так що навіть вегетаріанці можуть зустрічати Новий рік весело і «зі смаком». Гарячі страви можуть бути будь-якими - головне, щоб продукти були свіжими і справжніми - ніякі консерви і напівфабрикати не підійдуть.


Отже, гарячі м'ясні страви - це те, що наші господині люблять ставити на стіл кожен Новий рік , Незалежно від того, хто є його символом.

запечена баранина

Почнемо з запеченої баранини, соковитою і свіжою. Буде потрібно нежирна бараняча корейка - 1 кг, і маринад. Для його приготування треба змішати томатну пасту і соєвий соус - по 2 ст.л., сік лимона , Гірчицю, суху зелень розмарину - по 1 ст.л., часник - 3-4 часточки. Часник треба видавити через Часничниці, змішати його з іншими інгредієнтами; готовим маринадом залити м'ясо, нарізане скибочками і укладене в емальований посуд, і на 6-8 годин поставити в холодильник. Запікати м'ясо треба протягом години, в розігрітій до 200 ° C духовці, полив його маринадом. Готове м'ясо укладають на свіже листя салату, поливають виділився при запіканні соком, і кладуть поруч зелень і свіжі овочі - бажано огірки і Зелена цибуля . Таке блюдо засвоїться чудово, і не завадить вам розважатися, грати і танцювати.


Свинина з перцем

У Росії завжди любили і свинину, особливо молоду - вона готується швидко, і дуже смачна - з пряними приправами і овочами. Гарне спекотне вийде зі свинячої вирізки - її треба взяти 500 г, а також великий болгарський перець , Пучок свіжої петрушки , Кілька свіжих гілочок базиліка , оливки , Спеції для свинини і сіль за смаком. Шматок м'яса надрізають зверху, солять за смаком і натирають спеціями, кладуть в пакет для запікання і залишають на годину. Потім ставлять в розігріту до 200 ° C духовку, і запікають 45-50 хвилин; готове м'ясо поливають соком, що утворився, злегка остуджують, нарізають шматочками, прикрашають оливками, нарізаним соломкою червоним перцем і зеленню - чим більше зелені, тим краще.

У рік Водяного Дракона більш ніж доречними будуть гарячі страви з риби.

Гаряче з риби «Подих Дракона»

Є рецепт, який так і називається - «Подих Дракона: в ньому використовуються часник і пекучий червоний перець . Рибу можна взяти будь-яку - білу або червону, але, якщо є можливість, нехай це буде риба «шляхетних» видів. Знадобиться 700 г риби, 3 великих болгарських перцю, велика морква , 2 помідора , Пекучий червоний перець - ½ стручка, часник - 10 часточок, лимон , Пучок свіжої петрушки, оливкова олія і сіль.

Рибу нарізають порційними шматками, морква тонко нарізають або натирають на крупній тертці, часник (7 часточок) розрізають на 3-4 частини, перець нарізають тонкими смужками, пекучий перець - дуже дрібно; з помідорів знімають шкірку, попередньо опустивши їх на 2-3 хвилини в окріп, і відрізають від них стільки ж кружечків, скільки вийшло шматків риби; залишок помідорів дрібно нарізають. Петрушку ріжуть крупно, а 3 залишилися зубчики часнику - дрібно.

Крупно нарізаний часник злегка припускають в оливковій олії, додають моркву, перець - солодкий і пекучий, дрібно нарізані помідори, трохи солі, і викладають на овочі рибу; на неї кладуть кружки помідорів, ще трохи солять, додають трохи теплої кип'яченої води, і гасять під кришкою на середньому вогні, протягом 15 хвилин. Потім кришку прибирають, дають рідини випаруватися майже повністю, знімають блюдо з вогню, посипають дрібно посічений часником і петрушкою, знову закривають кришкою і настоюють 5-7 хвилин. Ця страва виходить в міру гострим і пекучим, зате не засмажені, а овочі і зелень прекрасно поєднуються з рибою - Дракону сподобається.

Пікантна сьомга з рум'яною скоринкою

Пікантні рибні страви взагалі можуть стати окрасою будь-якого столу - адже раніше в російській кухні завжди було більше риби, ніж м'яса. Пікантна сьомга з рум'яною скоринкою сподобається не тільки символу року, але і всім гостям - до такої страви неможливо залишитися байдужим.

Сьомги треба взяти 1 стейк, твердого сиру - 50 г, вершків - 100 мл, оливки, лимон - 2-3 скибочки, розмарин сухий - 1 ч.л., рослинна олія , Перець, сіль - за смаком, і свіжу зелень.

З стейка знімають шкіру, натирають сумішшю солі, перцю і розмарину, поливають лимонним соком і залишають на 20 хвилин, потім злегка обсмажують на сковороді, в розігрітій олії, викладають у форму для запікання, укладають на рибу розрізані навпіл оливки, заливають вершками і запікають в духовці під кришкою, при температурі 200 ° C, протягом 15-20 хвилин. Потім кришку знімають, посипають рибу тертим сиром, і запікають ще 5 хвилин, до утворення рум'яної скоринки. Готову рибу подають з гарячим відварним рисом і зеленню: рис - теж один з улюблених продуктів Водяного Дракона.

Тушкований в зеленому чаї лосось

З ароматним рисом і овочами можна подати і іншу рибу - тушкований в зеленому чаї лосось. Ця риба - одна з найбільш смачних і корисних, а готувати її дуже легко. Спочатку треба приготувати соус: 1-2 ч.л. зеленого чаю заварити літром окропу, процідити, вилити в глибоку сковороду, додати тертий імбир - 1 ст.л., і подрібнений часник - 3 часточки, і все проварити на малому вогні близько 5 хвилин. Потім покласти в соус стейки лосося - 4 шт., Накрити сковорідку кришкою і тушкувати рибу 5-8 хвилин; викласти рибу на блюдо, відлити трохи соусу, в якому вона тушілась, і додати 5-6 крапель соєвого соусу; перемішати, полити рибу, і подати з рисом і овочами.

кабачковий гратен

Як гарячих страв прекрасно підійде печеня або курчата в горщиках, запечена птиця, м'ясо на грилі, але, як ми і обіцяли, вегетаріанці теж зможуть порадіти: для них є дуже смачне блюдо - кабачковий гратен. Назва мудроване, але по-нашому це просто запіканка, тільки обов'язково з рум'яною скоринкою: «gratin» - по-французьки і означає «корочка», і ми готуємо таким способом дуже багато страв.

молоді кабачки (1,2 кг) треба вимити, при необхідності очистити, нарізати тонкими кружечками, посолити і поперчити за смаком, злегка обсмажити на середньому вогні (до золотистої скоринки) в оливковій олії, в сковороді з товстим дном, і відкинути на друшляк. У каструльці готують соус: 30-40 г вершкового масла розтоплюють, додають борошно (1 ст.л.), трохи тертого мускатного горіха , І заважають, щоб не утворилися грудки. Молоко або вершки (½ л) додають поступово, помішуючи соус до загусання. Кабачки викладають у форму, рясно змащену вершковим маслом, заливають соусом, посипають тертим твердим сиром (100 г), запікають в духовці при температурі 180 ° C - не більше 15 хвилин, і відразу подають. Головне, щоб вийшла золотисто-жовта або хоча б світло-коричнева корочка, а всередині овочі добре пропеклися.


шампанське

До таких чудовим гарячих закусок варто підібрати не менш цікаві напої - звичайно, шампанське ніхто не відміняв, але, виявляється, його можна не тільки купити, але і заздалегідь приготувати вдома - хоча б спробувати.

Треба закип'ятити 1 л води, додати мед і цукор (по 150 г), прянощі - мускатний горіх, імбир, кардамон , Гвоздику, корицю (5 г), лавровий лист (2 шт.), І кип'ятити ще 10-15 хвилин. Потім настояти близько години, вилити в пляшки, додати по кілька ягід родзинок; пляшки щільно закрити, і поставити в холодильник на 2-3 тижні. Напій повинен вийти схожим на покупне шампанське.

Палаючий напій «Жженка»

Здивувати гостей можна і палаючим напоєм - «жжёнкой» за старовинним рецептом: шампанське - 2 пляшки, ром і біле вино - по 1 пляшці, цукор - 800 г, великий ананас. Все спиртне виливають в мідну (з нержавійки) каструлю, додають цукор і нарізаний ананас, доводять до кипіння і виливають в кришталеву (фарфорову) ємність. Зверху хрест-навхрест кладуть срібні виделки, а на них - шматочок цукру; цукор поливають ромом і підпалюють. Що тане і палаючий цукор капає вниз, і весь напій горить; по чашках (або металевим кубкам) ​​його треба розливати прямо на столі, великою срібною ложкою. Головне, щоб гості не побоялися випити «жжёнку» палаючої: це дуже цікаво і весело - адже саме так, разом зі своїми друзями, її пив колись наш улюблений Пушкін.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Повернутися до календаря Свят
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама