Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити своїми руками ремонт взуття

  1. Інструмент і матеріали для ремонту взуття
  2. Ремонт шва верху взуття своїми руками
  3. Якщо відклеїлась підошва
  4. Якщо порвався верх черевика, який примикає до підошви
  5. Ремонт каблука своїми руками

Взуття має властивість швидко зношуватися, і, щоб зекономити свій бюджет, можна спробувати зробити своїми руками ремонт взуття. Для цього буде потрібно спеціальний інструмент і трохи вправності. У цій статті докладно описується, як можна самостійно відремонтувати взуття. Взуття має властивість швидко зношуватися, і, щоб зекономити свій бюджет, можна спробувати зробити своїми руками ремонт взуття

Інструмент і матеріали для ремонту взуття

Інструмент для ремонту взуття своїми руками потрібно різний. Для деяких операцій потрібно шевська нога і два різних молотка (звичайний взуттєвої і важкий). Обробка та оздоблення низу взуття зажадає застосування шевського рашпіля. Замість нього в домашніх умовах можна використовувати новий драчовий напилок.

Для різання і розкрою шевських матеріалів буде потрібно ніж. Добре, якщо ножі будуть двох видів: двосторонній і односторонній заточки.

Взуття з поліуретану ремонтують за допомогою електропаяльника молоткастого типу і звичайного приладу для випалювання.

Верх взуття ремонтують за допомогою саморобного гачка. Такі гачки виготовляють з товстих машинних голок. Вушко голки потрібно обробити за допомогою алмазного інструменту (алмазного відрізного диска, надфіля і т. П.) І закріпити в ручці.

Для підшивки низу взуття потрібно товстий шевський гачок. Щоб виконати отвори в підошві, знадобиться шило. Добре, якщо їх буде декілька (різна товщина і конфігурація).

Добре, якщо їх буде декілька (різна товщина і конфігурація)

    Для деяких операцій потрібні будуть шевські голки. Для їх виготовлення потрібно тонка балалаєчної струна і свинцево-олов'янистими припій для спайкі.Со усіма перерахованими вище інструментами можна легко зробити своїми руками ремонт взуття. Але крім інструментів доведеться запастися і деякими допоміжними матеріаламі.Для прошива верху взуття знадобляться точні шестісложние бавовняні нитки в шість повивов. Іноді можна користуватися звичайними нитками в три повиву або капроновимі.Ніз взуття підшивають спеціальними лляними нитками (дратва). Іноді їх додатково натирають шевським варом.Перед склеюванням або зварюванням деталей взуття їх попередньо знежирюють за допомогою чистого бензіна.Также для загального призначення знадобиться середньозернистий абразивна шкірка, гвоздики, плоскогубці, кусачки.

Ремонт шва верху взуття своїми руками

Ремонт взуття в цьому випадку можна зробити звичайною голкою і ниткою (якщо це зручно). У незручному місці шити краще за допомогою спеціального гачка. Гачок потрібно ввести зовні, накинути на нього нитку і витягнути один її кінець назовні. Потім ввести гачок у другий отвір і витягнути назовні петельку. Після цього кінець нитки потрібно ввести в петельку і затягнути в стібок. Так шити до кінця.

Якщо відклеїлась підошва

Ремонт підошви взуття своїми руками в цьому випадку може бути в двох варіантах в залежності від підошви (гумова вона або поліуретанова).

Ремонт підошви взуття своїми руками в цьому випадку може бути в двох варіантах в залежності від підошви (гумова вона або поліуретанова)

Взуття з гумовою підошвою потрібно очистити від бруду і знежирити. Нанести на заготівлю і на підошву клей, дати йому трохи підсохнути і обпресувати черевик. Опресовування відбувається за такою схемою: черевик потрібно набити газетним папером і помістити в надуту футбольну камеру з ніпель. Там потрібно витримати черевик приблизно 10 годин.

Взуття з поліуретанової підошвою також потрібно очистити і знежирити. Верхній шар шкіри зняти за допомогою плоского надфіля, і ще раз знежирити. Від старої підошви відрізати невеликий шматочок поліуретану і розмазати його по місцю склеювання гарячим електричним паяльником. Після цього притиснути підошву до верху черевика і провести гарячим приладом для випалювання.

Якщо порвався верх черевика, який примикає до підошви

За допомогою плоскої викрутки потрібно від'єднати верх від підошви, все очистити і знежирити. Приготувати латку: вона повинна бути приблизно на 15 мм більше розірваного місця. З вивороту латку потрібно зрізати нанівець ножем односторонньої заточення (зріз повинен бути товщиною близько 8 мм).

Місце на черевику, де буде латка, зашкурівают за допомогою плоского надфіля. Латку потрібно знежирити і висушити. Потім приклеїти латочку до верху взуття, підсушити. Нижню частину заплатки і місце між підошвою і черевиком промазати клеєм, заправити туди латочку, підсушити і обпресувати.

Ремонт каблука своїми руками

Щоб приклеїти набійку на гумовий каблук, з одного боку її обробляють рашпілем, роблячи шорсткою. Каблук за допомогою рашпіль вирівнюють. Все потрібно знежирити, намазати каблук і набійку клеєм, склеїти і підрізати.

Щоб змінити набійку на шкіряному підборах, проробляють ті ж самі дії, тільки ще додатково набійку потрібно пробити цвяхами (9-10 штук).

Ремонт каблуків на жіночому взутті. Широкі і не дуже високі підбори ремонтують так само, як було описано вище. Пробивається набойка 3-5 цвяхами.

На тонких високих підборах (шпильках) змінюється металева і металопластикова набойка. Стару набійку потрібно видалити, а на каблук встановити нову. Для цього в підборах є посадкові отвори, а на набойках - штирі.

Таким чином, можна без особливих зусиль зробити своїми руками ремонт взуття, подарувавши своїм черевиків друге життя.

джерело

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама