Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи можна хліб папугам, чи можна варене яйце папузі (відео)

  1. дозволені продукти
  2. Їжа рослинного походження
  3. заборонені продукти

Не замислюючись, чи можна хвилястому папузі хліб або інші борошняні вироби, багато господарів годують ними своїх вихованців

Не замислюючись, чи можна хвилястому папузі хліб або інші борошняні вироби, багато господарів годують ними своїх вихованців. Це часто погано позначається на роботі пташиного шлунка та інших життєво важливих органах. Одомашнена птах не може самостійно вирішити, що і скільки їй їсти. Стежити за її раціоном - обов'язок власника. У цій статті ми розглянемо, які продукти можна давати хвилястій папузі, а від чого краще відмовитися.

дозволені продукти

Їжа тваринного походження

Білкові корми використовуються у вигляді добавки до основної їжі (зернової суміші, фруктам, овочам), щоб заповнити в організмі хвилястих папуг брак деяких вітамінно-мінеральних речовин .

Давати птахам продукти тваринного походження необхідно близько двох-трьох разів на місяць. Під час линьки, в період гніздування і при годуванні потомства годувати вихованців білками потрібно набагато частіше - практично кожен день. У білкові корми входять наступні продукти:

  • яйце - високий вміст вітамінів A, D, Е, К і мікроелементів: фосфор, хлор, йод та інші;
  • риб'ячий жир - джерело вітамінів, йоду, фосфору;
  • сир - багатий вітамінами і різними мікроелементами: магній, кальцій, залізо та інші.

Найкраще давати хвилястій папузі куряче яйце, воно легше засвоюється. Його необхідно зварити круто. Для цього його потрібно тримати в киплячій воді близько восьми хвилин. Після чого варене яйце звільняють від шкаралупи і розчавлюють виделкою або труть на тертці.

Птаху можна дати вийшло блюдо або в такому вигляді, або упереміш з натертими овочами. Наприклад, з морквою або буряком. Щоб суміш була розсипчастою, в неї додають невелику кількість манки. Деякі птахи люблять, якщо в яйце додати трохи корму. Ніякої солі!

Риб'ячий жир дають папузі тільки в тому випадку, якщо у нього сильна нестача кальцію в організмі. Він продається в аптеках як в натуральному вигляді, так і з додаванням вітамінів A, D. Даний засіб вимагає певних умов зберігання: чи не більше десяти градусів тепла. Тому його необхідно зберігати в холодильнику. Пам'ятайте - якщо ви придбали флакон з риб'ячому жиром, то його вміст після відкриття псується (окислюється) за два-три дні.

Пам'ятайте - якщо ви придбали флакон з риб'ячому жиром, то його вміст після відкриття псується (окислюється) за два-три дні

Якщо ви сумніваєтеся, чи можна сир хвилястим папугам, знайте - тільки знежирений. Причому він обов'язково повинен бути свіжим. Якщо сир НЕ розсипчастий, додайте в нього невелику кількість манної крупи. Перед подачею завжди пробуйте сир на смак - кислий продукт може отруїти вихованця.

Також хвилястим папугам іноді дають борошняних хробаків і гаммаруса (невеликого рачка бокоплава) у вигляді білкової підгодівлі. Ці птахи в дикій природі іноді з задоволенням ласують різними дрібними комахами, тому і в домашніх умовах такий білковий корм піде їм на користь.

При приготуванні продуктів тваринного походження необхідно враховувати кілька нюансів. По-перше, це швидко псується корм, особливо в жарку пору року. Тому, потрібно насипати їжу на одне годування і прибирати її через деякий час, якщо папужка не доїв. В іншому випадку вихованець може отруїтися. По-друге, для білкового корму повинна бути окрема годівниця.

Їжа рослинного походження

Про основний рослинний корм (зернову суміш) ми розповідали в статті «Харчування для хвилястого папугу» . Однак зерно - не єдиний рослинний продукт, який дають цим вихованцям. Наприклад, їм можна зварити кашу. Це прекрасна додаткова їжа, яка може входити в щоденний пташиний раціон.

Для приготування підійдуть такі крупи, як горох, квасоля, пшоно, вівсянка, гречка, рис та інші. Щоб правильно зварити кашу, необхідно керуватися двома правилами:

  • варити потрібно тільки на воді;
  • не можна додавати сіль, цукор, будь-яке масло або приправи.

Щоб хвилясті папуги могли харчуватися різноманітно, найкраще зробити кілька каш окремо, а потім їх змішувати. Приготувати подібну їжу можна по-різному, але коли вона трохи недоварена, то виходить розсипчастою. У такому вигляді птаха її легше є - каша не прилипає до дзьоба. У таку їжу додають натерті овочі, фрукти, дрібно порізану зелень.

Зберігати зварений продукт потрібно в холодильнику не більше двох днів або в морозилці більш тривалий термін, размораживая його по частинах. Не можна розморожувати частини каші в мікрохвильовці, тільки природним шляхом - спочатку кілька годин на полиці в холодильнику, потім в приміщенні до повної розморожування.

Також зрідка можна давати папузі хліб в маленьких кількостях. Однак не весь хліб придатний в їжу хвилястому вихованцеві. Виключіть з раціону птиці житній хліб. Він занадто липкий, і якщо м'якуш накопичиться в зобу у вихованця, то організм навряд чи зможе проштовхнути його в шлунок і переварити. Такий стан речей часто призводить до смерті птиці.

А ось білий хліб може підійти як пташиної їжі. Але захоплюватися не варто - в його складі є такі шкідливі для папуги інгредієнти, як сіль, цукор і дріжджі. Найкраще насушити з білого хліба сухарів, потовкти їх і додавати потроху, наприклад, в яєчно-бурякову суміш. Також іноді можна побалувати улюблену пташку свіжої солодкої випічкою. Але зовсім трохи, від солодкого папуга стає гіперактивним.

заборонені продукти

заборонені продукти

При годуванні хвилястого папугу обов'язково враховуйте той факт, що його організм не призначений для багатьох звичних для нас продуктів. Адже травлення птиці, в основному, спрямована на переробку різних зерняток. Наведемо список продуктів, які категорично не можна давати хвилястим вихованцям через високий вміст шкідливих речовин:

  • молоко (вершки);
  • сир (особливо солоний);
  • кава;
  • алкогольні напої;
  • картопля;
  • шоколад;
  • смажені продукти;
  • жирні продукти;
  • солоні продукти;
  • солодкі продукти;
  • ковбасу (сосиски);
  • м'ясо - в рідкісних випадках папузі можна дати шматочок вареної курки;
  • фрукти: авокадо, манго, папайя, хурма;
  • пряні трави;
  • шпинат;
  • горіхи;
  • насіння яблук, груш;
  • цибуля;
  • часник;
  • гриби.

А що любить їсти ваш папуга?

Якщо стаття вам сподобалася, поділіться нею з друзями і поставте лайк.

А що любить їсти ваш папуга?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама