Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити будинок теплим

  1. Зовнішнє утеплення
  2. етапи робіт

Тепло в будинку - одне з головних складових комфорту і благополуччя його мешканців

Тепло в будинку - одне з головних складових комфорту і благополуччя його мешканців. Сучасні умови життя, подорожчання будівельних матеріалів і енергоносіїв диктують власникам заміських будинків і котеджів необхідність економії тепла та усунення його витоку. В останні роки ця тема стала дуже актуальна, тому зарубіжними і вітчизняними виробниками були розроблені безліч комплексних систем утеплення будинків. Сьогодні існують технології утеплення цегляних , каркасних , дерев'яних і бетонних будівель, а також застосовуються вже готові проектні рішення при будівництві будинку з підвищеними властивостями теплозбереження, наприклад, «Термодім», каркасно-щитові будинки з високою теплоізоляцією і т.д.

Традиційно найбільші втрати, більш 50%, відбуваються через стіни будівлі. Тому, будь-який власник, замислюючись над питанням, як зробити будинок теплим, в першу чергу починає з фасадних стін. Утеплення проводять по фасаду будівлі і іноді, якщо це не можливо, то зсередини приміщення.

Зовнішнє утеплення

Зовнішнє утеплення

В основному для зовнішнього утеплення використовують пінополіуретан і мінеральну вату . Вони є універсальними матеріалами, які мають багато переваг. Мінеральна вата - це екологічно і абсолютно безпечний матеріал, який володіє хорошою міцністю і відмінними теплоізоляційними характеристиками, і що найголовніше відноситься до негорючих виробів. Як правило, мінеральну вату на фасад наносять при облаштуванні каркаса. Однак є жорсткі плити, які безпосередньо кріплять до зовнішніх стін за допомогою спеціальних анкерних дюбелів.

Пінополіуретан - це сучасний матеріал, що відрізняється міцністю і невеликою вагою, високою технологічністю і великою областю застосування. Пінополіуретан має низьку теплопровідність. На фасад матеріал наносять за допомогою клею і додаткової фіксації анкерними дюбелями. Важлива умова - в зв'язку з тим, що пінополіуретан є горючим матеріалом, зовні його обов'язково штукатурять по сітці або закривають іншими фасадними системами.

етапи робіт

етапи робіт

Основні тепловтрати в дерев'яних будинках відбуваються через стіни, вікна, підлога, покрівлю та підвали за рахунок теплового випромінювання. Причина цього - перепади температури всередині приміщення і особливо взимку. Слід зазначити, що більше 50% тепловтрат зазвичай йде через будівлі, і по 20% - через стелю і вікна. Тому утеплення стін приділяється, як правило, першочергова увага.

Якщо в дерев'яному будинку втрати тепла пов'язані з проблемами в межбревенних швах для утеплення застосовується спеціальний герметик , Який наноситься за спеціально розробленою технологією. Застосування герметика для дерев'яного будинку збільшує його теплотехнічні характеристики, дозволяючи значно економити на опаленні.

При утепленні будинку з дерева розташовувати шар утеплювача всередині будинку не рекомендується, так як така система утеплення може привести до небажаних наслідків - волога почне накопичуватися на поверхні стін в місці контакту з утеплювачем, руйнуючи їх поступово і погіршуючи мікроклімат в будинку. тому методика утеплення з зовнішнього боку фасаду - краще.

Коли проводять комплексні заходи щодо зменшення тепловтрати стін, необхідно пам'ятати, що будинок з дерева - це особливе будівля, з характерним тільки цій будові внутрішнім мікрокліматом. Саме тому в якості утеплювального матеріалу бажано використовувати екологічно чистий, який не вплине на природний повітрообмін в будинку. До таких матеріалів відносять ISOVER, ROCKWOOL, ISOROK, URSA (на основі якісної мінеральної вати), Піноплекс, техноплекс - екструзійні полімери, а також інші сертифіковані теплоізоляційні матеріали.

Утеплення дерев'яного будинку з фасаду краще проводити в літній період, і обов'язково при сухих стінах, стабільної вологості і температури повітря. Фасад будинку попередньо обробляють антисептиками і антипіренами. Потім роблять додаткову конопатку стін і проводять роботи по утепленню. Дуже важливо, щоб обраний для утеплення матеріал був термостійким, мав високі антикорозійні властивості. Для уникнення утворення конденсату при перепадах температури і вологості біля фундаменту і карниза будівлі влаштовують вентиляційні канали (спеціальні продухи).

Якщо варіант утеплення дерев'яного будинку передбачає утворення зазорів між утеплювачем і поверхнею фасаду, то позбутися від утворилися порожнин можна за допомогою насипного утеплювача або сучасної технології напилення пінополіуретанової теплоізоляції.

Проведення якісної теплоізоляції будинку дозволить надовго забути про проблеми з тепловими втратами, сирими стінами і інші проблеми.

Рекомендуємо прочитати:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама