Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як краще виконати обробку стелі на балконі?

  1. З чого починати?
  2. Як роблять гідроізоляцію?
  3. Як гидроизолировать конструкцію зовні?
  4. Чим утеплювати?
  5. чистові роботи
  6. Позитивні і негативні сторони пластикових панелей

Оздоблення стелі на балконі є не тільки важливою частиною інтер'єру, але і способом утеплення конструкції, захисту від продування. Завдяки обробці ви зможете заховати негарний утеплювач, перетворити конструкцію в дизайнерський шедевр. Все це можна зробити самостійно, використовуючи інструкцію, інструменти і правильний оздоблювальний матеріал. до змісту ↑

З чого починати?

Перш ніж буде зроблена оздоблення стелі на лоджії, необхідно привести в порядок саму конструкцію: її склять, утеплюють, усувають протяги. По суті, оздоблення стелі - це завершальний етап всіх робіт, і перш ніж буде виконано чистовий варіант, потрібно гідроізолювати перекриття, усунути щілини, утеплити конструкцію. Якщо знехтувати хоча б одним етапом роботи, ваші праці підуть нанівець, так як перекриття можуть почати протікати або в приміщенні буде панувати холод.

Ремонт стелі на балконі не дуже складний. Існує багато способів його проведення, від самого простого фарбування до використання різноманітних багаторівневих конструкцій.

до змісту ↑

Як роблять гідроізоляцію?

Перш ніж буде виконана обробка стелі балкона, необхідно подбати про те, щоб в приміщення не потрапляла волога. Балкон повинен бути надійно захищений не тільки від дощу, але і від тієї вологи, яка може потрапити всередину по перекриттях.

Даний етап робіт важливий, навіть якщо ви не плануєте склити балкон . Вода не повинна по перекриттях потрапляти на стіни. Це не тільки зіпсує обробку, але і може нашкодити несучих елементів, зробити їх більш крихкими; згодом з'явиться цвіль і інші неприємні явища. Від мокрих стін сиро стане і в житловому приміщенні

Найбільш слабкими місцями є стики і кути конструкції, їх гідроізоляції потрібно приділити особливу увагу. Якщо знаходиться зверху конструкція має скління, вам доведеться витрачати набагато менше сил і часу: досить лише промазати силіконовим герметиком стики і шви конструкції, що знаходяться між плитою і стіною. Після цього саму плиту бажано загрунтувати. Використовувати для цього слід здатний проникати гідрофобний склад: він буде відштовхувати будь-яку вологу.

Оздоблення стелі лоджії займе більше часу, якщо балкон над вами незаскленому. Для захисту конструкції від вологи потрібно оцінити стан плити, що знаходиться зверху. Якщо воно гарне, герметика вистачить, якщо немає, доведеться відновлювати бетонну основу, замазувати всі щілини.

Кути і стики - найслабші місця в захисті від води

до змісту ↑

Як гидроизолировать конструкцію зовні?

Будинки типової забудови зазвичай вимагають, щоб гідроізоляція балкона проходила зверху і знизу. Це найбільш оптимальний спосіб позбутися від вологи, яка може знайти шлях всередину. Верхню частину зазвичай ізолюють за допомогою покрівельних матеріалів. Найчастіше це робиться при формуванні даху балкона верхнього поверху.

Якщо не буде гідроізоляції верхньої плити, бетон вбере вологу, і вона почне протікати у внутрішню частину балкона. Це пов'язано з пористістю структури бетону. Крім цього, через вологи відбудеться корозія арматури, що знаходиться всередині бетону, що також призведе до руйнування плити.

Найчастіше для обробки плити зверху мешканці квартир звертаються в спеціалізовані фірми, які займаються ремонтом дахів. Вони мають спеціальні допуски до ремонтних робіт. Для самостійної роботи потрібно отримати допуск ДЕЗ, а це не так просто, до того ж робота на такій висоті пов'язана з певним ризиком для життя. Тому, не маючи досвіду і відповідного обладнання, мешканцям будинку робити на даху нічого.

Якщо ви хочете засклену лоджію , Яка буде тримати тепло, то найкраще утеплити стелю: якщо цього не зробити, через дах буде йти до 70% тепла. Крім цього, утеплення допоможе зробити приміщення більш тихим.

Зовнішня гідроізоляція стелі балкона

до змісту ↑

Чим утеплювати?

Перш ніж вирішити, яка стеля буде на лоджії, необхідно виконати другий етап підготовки до обробки - утеплення . Ця частина важлива для засклених балконів: якщо конструкція відкрита, утеплювати її не має ніякого сенсу.

Зручніше за все використовувати тверді утеплювачі, які не кришаться і не вимагають спеціальних кріплень. Це може бути фольгований пенополістрол, який потрібно направити відбиває стороною всередину, можна використовувати пінопласт, інші тверді, що не пропускають повітря і вологу матеріали. Закріплювати їх можна на спеціальні пластикові дюбелі або використовувати клей. Як обрешітки можна використовувати алюмінієвий або дерев'яний профіль. Він стане в нагоді і для закріплення фінішної обробки.

фольгований пінополістирол

до змісту ↑

чистові роботи

Досить популярним варіантом є обробка стелі на балконі пластиковими панелями. Цей матеріал виглядає естетично, коштує недорого, має невелику масу і не боїться вологи, що дозволяє використовувати його не тільки всередині, а й зовні балкона. Пластикові панелі відмінно підійдуть як для засклених, так і для відкритих конструкцій.

Оздоблення стелі балкона ПВХ-панелями не займає багато часу і може проводитися самостійно. Варто зауважити, що панелі прекрасно підходять і для обробки стін. Вони будуть гармонійно виглядати з стелею з ПВХ, монтаж не викличе складнощів. Пластик добре утримує тепло, під ним можна розмістити будь-який утеплювач, а головне - матеріал зручно мити: він практично не притягує пил, не вбирає її і не боїться інших забруднень. Відмити пластикові панелі можна за допомогою будь-яких миючих засобів і звичайної ганчірки.

Зверніть увагу на те, що оздоблення стелі лоджії пластиковими панелями відрізняється не тільки технічно, а й самі панелі використовуються трохи інші. Стельові панелі тонші, так як стеля не відчуває великих механічних навантажень, вони легші. Оздоблення балкона стелю панелями можлива в трьох варіантах:

  • Складальні панелі: зовні вони імітують вагонку. Розмір матеріалу - 300х30 см, з'єднання відбувається завдяки системі шип-паз, для закріплення на своєму місці панель має спеціальні скоби і пластини.
  • Панелі під плитку. Це більш цікавий зовні варіант. З них можна скласти різноманітний орнамент, до стелі їх можна прикріпити за допомогою рідких цвяхів. До недоліків таких панелей можна віднести їх гнучкість: вони повністю повторюють форму стелі, тому важливо, щоб він мав рівне, міцну основу. Для цього можна оббити стеля фанерою або вирівняти бетонну плиту, якщо стеля не засклений.
  • Листові плити є найбільш зручними для монтажу. Випускаються в різних колірних гамах, що дозволяє підібрати виріб на власний смак, яке впишеться в інтер'єр.

Якщо ви підбираєте, яка саме буде влаштована оздоблення стелі на балконі, варіанти досить різноманітні, і вирішувати, на чому зупинитися, слід безпосередньо вам, однак використання пластикових панелей дозволяє вирішити відразу дві проблеми і зробити стелю балкона не тільки привабливим, але і довговічним.

Якщо ви підбираєте, яка саме буде влаштована оздоблення стелі на балконі, варіанти досить різноманітні, і вирішувати, на чому зупинитися, слід безпосередньо вам, однак використання пластикових панелей дозволяє вирішити відразу дві проблеми і зробити стелю балкона не тільки привабливим, але і довговічним

Вирівнювання стелі перед обробкою дуже важливо

Слід пам'ятати і про те, що обшивка стелі панелями не любить різких перепадів температури. Якщо ви плануєте встановлювати її в холодному кліматі, то вона більше підійде для заскленого балкона, де різкій мінусової температури все-таки немає.

до змісту ↑

Позитивні і негативні сторони пластикових панелей

Будь-оздоблювальний матеріал має свої достоїнства і недоліки. До позитивних сторін можна віднести наступне:

  • Пластикова стеля на лоджії служать довше десяти років. Панелі не вимагають складного догляду: достатньо іноді протирати їх за допомогою вологої ганчірки. Матеріал не втрачає своєї гладкості, привабливого зовнішнього вигляду, не вицвітає і не жовтіє.
  • Після монтажу пластикових панелей не потрібно ніякої додаткової обробки. Вони мають привабливий, завершений зовнішній вигляд.
  • Якщо панелі встановити за допомогою каркаса, що має зазор, то останній буде виступати в ролі додаткового ізолятора шуму і тепла.
  • Обшивка стелі панелями ПВХ не викликає складнощів і може бути виконана своїми руками. Для цього буде потрібно створити нескладну обрешітку з бруса або алюмінієвого профілю, прикріплюються панелі за допомогою саморізів, крім цього, вони мають спеціальну систему для з'єднання між собою. Чи не потрібно використовувати будь-які додаткові кріплення або інструменти.
  • Пластикові панелі не бояться вологи, тому, навіть якщо на балконі погано виконана гідроізоляція, оздоблювальні матеріали не постраждають. На декоративних поверхнях не з'явиться плям, сам матеріал ненатуральний, тому на ньому не утворюється грибків і плісняви.

Обшивка стелі лоджії пластиком може мати і ряд недоліків, серед яких можна виділити наступні:

  • Якщо панелі занадто яскраво пофарбовані, пігмент з часом вицвіте під впливом ультрафіолету. Рішення проблеми є: потрібно обмежити доступ сонця на балкон. Якщо він засклений, відмінно допоможуть фіранки або тонування стекол. Можна використовувати плівки, які не дають потрапляти в приміщення певному спектру світла, при цьому не затемнюють його. Однак такий підхід влаштовує не всіх господарів, може бути шкідливий для домашніх квітів.
  • Оздоблення стелі лоджії пластиковими панелями вимагає точних вимірів: якщо не дотриматися цієї вимоги, при роботі утворюється щілини, які не тільки зіпсують зовнішній вигляд обробки, а й призведуть до протягів.
  • Варто заздалегідь подумати про висвітлення: після того як стеля буде змонтований, розбирати його для прокладки проводів і монтажу освітлювальних приладів вкрай незручно.

Оздоблення стелі пластиковими панелями

Вирішуючи, яка стеля буде змонтований на лоджії, уважно вивчіть матеріали, що продаються в будівельних магазинах. Пластикові панелі є одним з найбільш доступних за ціною і простих в монтажі рішень.

З чого починати?
Як роблять гідроізоляцію?
Як гидроизолировать конструкцію зовні?
Чим утеплювати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама