Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як робити гідроізоляцію фундаменту

  1. Навіщо виконувати гідроізоляцію підвалу і фундаменту
  2. Гідроізоляція фундаменту зсередини
  3. Гідроізоляція фундаменту рідким склом
  4. Проникаюча гідроізоляція фундаменту
  5. наклеюється ізоляція
  6. Застосування штукатурки як гідроізоляції
  7. висновок

Грунтові води - це, мабуть, один з головних ворогів фундаменту. Такі природні умови дуже впливають на цілісність фундаменту. Оскільки волога може руйнувати як бетон, так і арматурну конструкцію, що при великих навантаженнях, призведе до пошкодження, або навіть руйнування елементів, з яких складається фундамент. Гідроізоляція зсередини або зовні фундаменту - не примха, а необхідність, без якої ви не забезпечите безпеку всього приміщення.

Гідроізоляція зсередини або зовні фундаменту - не примха, а необхідність, без якої ви не забезпечите безпеку всього приміщення

Для того щоб запобігти вогкість, яка може утворитися на фундаменті, слід провести комплекс заходів. Гідроізоляція фундаменту - важлива частина роботи, яка виконується після виготовлення фундаменту. Однак, як вам вчинити, якщо ви купили вже побудований будинок, в якому будівельники не врахували цю важливу частину роботи. У підвалах таких будинків можуть бути калюжі і мокрі стіни зеленуватого кольору.

Як правило, стіни стрічкового фундаменту, за сумісництвом є стінами підвального приміщення, в якому багато зберігають запаси картоплі або інших овочів на зимовий період. Однак не настільки важливо для чого використовується дане приміщення, важливо те, що в ньому часто або час від часу будуть знаходитися господарі будинку. Саме тому приміщення повинно бути безпечним для життя домовласників.

З цієї статті ви дізнаєтеся про нові методи гідроізоляції фундаменту, які допоможуть вам уберегти свій будинок від проникнення грунтових вод всередину приміщення.

Навіщо виконувати гідроізоляцію підвалу і фундаменту

На перший погляд може здаватися, що гідроізоляція фундаменту не є обов'язкову роботу. Однак без гідроізоляції ви можете потиснути неприємності:

  1. Підтоплення грунтовими водами. Як і всі природні фактори, грунт, на якому побудований будинок, не відрізняється стабільністю. Якщо фундамент будувався на суглинних або піщаних грунтах, це не буде запорукою того, що через постійне руху пластів, не виникне водоносний горизонт, особливо якщо недалеко від будинку знаходитися свердловина або колодязь.
  2. Скупчення конденсату. Через великий перепад температур між холодною підлогою, бетонними стінами і теплого стелі, може виникнути появи крапель води на стінах або стелі. Таке явище буде шкідливим для фундаменту з бетону, оскільки постійна волога буде його руйнувати. А також волога буде провокувати виникнення цвілі всередині приміщення. Якщо ж боротися з вологою в приміщенні за допомогою електричних приладів, то витрати на електричну енергію будуть просто колосальними.
  3. Застій вологи. Бетонний фундамент, грунт і будівельні матеріали будинку вбирає в себе вологу, яка не так вже швидко випарується в природних умовах. У зимовий період накопичена волога представляє серйозну небезпеку для цілісності фундаменту і інших елементів несучої конструкції. Чому? Тому що при замерзанні волога має властивість розширюватися, при цьому вона може зруйнувати конструкцію.

Тому що при замерзанні волога має властивість розширюватися, при цьому вона може зруйнувати конструкцію

Всі ці причини показують, що виконання гідроізоляції фундаменту є обов'язковою частиною роботи. Ігнорувати її не варто, оскільки від цього залежить якість і довговічність фундаменту і вдома. Така робота не виконується швидко, однак, її можна зробити своїми силами. Вибір способу нанесення гідроізоляції на фундамент залежить від конкретного випадку. Наприклад, необхідно враховувати рівень води і її натиск.

Гідроізоляція фундаменту зсередини

Захистити підвал і фундамент від води можна за допомогою простого руберойду. При цьому роботи з гідроізоляції фундаменту можна виконувати як зовні на цоколь, так і зсередини в підвальному приміщенні. Руберойд - простий і дешевий гідроізоляційний матеріал, який найчастіше використовують для укриття фундаменту. Крім того, широко використовується і бітумна мастика , Яку або в холодному, або в гарячому стані просто наносять на фундамент.

Досить повністю покрити його, не залишаючи необроблених ділянок. Завдяки цьому створюється захисний шар, який не дозволяє рідини проникати в бетон, тим самим руйнуючи його. Особливістю даного методу є простота робіт і дешевизна матеріалу. Але, за свої гроші, він відмінно справляється зі своїм завданням.

Гідроізоляція фундаменту рідким склом

Завдяки незвичайному складу даного матеріалу, він має властивості глибоко проникати в стіни фундаменту і створювати всередині нього кристали, які не будуть пропускати вологу.

Гідроізоляція фундаменту даним методом досить довговічна. Цікавим є той факт, що термін служби гідроізоляції може перевищити термін експлуатації будинку. Крім цього, рідке скло сприяє підвищеної міцності всього будинку, оскільки воно якісно заповнить всі порожнечі і тріщини на поверхні.

Роботи проводяться в наступному порядку:

  • відкачка ґрунтових вод, якщо вони притаманні;
  • очищення поверхні фундаменту від бруду і пилу;
  • для гідроізоляції властиві тріщини необхідно розширити, для того щоб збільшити глибину проникнення рідини. Однак будьте обережними і не перестарайтеся;
  • нанесення гідроізоляційної рідини відбувається в один або кілька етапів. Завдана на фундамент рідина в один шар здатна заглибитися на 1-2 мм. При нанесенні складу в кілька шарів, ви отримаєте набагато кращий результат. Якщо ви тільки зводите фундамент, досить після затвердіння бетону покрити цоколь даними способом. Гідроізоляція фундаменту виконується зовні.

Гідроізоляція фундаменту виконується зовні

Матеріал володіє наступними перевагами:

  • заповнюючи тріщини фундаменту ви, тим самим, підсилите стійкість будинку при механічних навантаженнях;
  • високий рівень захисту від просочування води через фундамент;
  • доступна ціна матеріалу;
  • простота замішування складу;
  • гідроізоляційний матеріал стійкий при впливі шкідливих мікроорганізмів;
  • простота в нанесенні.

заповнюючи тріщини фундаменту ви, тим самим, підсилите стійкість будинку при механічних навантаженнях;   високий рівень захисту від просочування води через фундамент;   доступна ціна матеріалу;   простота замішування складу;   гідроізоляційний матеріал стійкий при впливі шкідливих мікроорганізмів;   простота в нанесенні

Через своїх численних достоїнств, даний матеріал становить велику конкуренцію всім іншим гідроізоляційним способам нанесення.

Проникаюча гідроізоляція фундаменту

Даний метод за своїми характеристиками і зовнішнім виглядом схожий на попередній матеріал. Гідроізоляційний шар заповнює всі щілини, не допускаючи при цьому проникнення вологи всередину будинку. Завдяки хімічним здібностям даний склад входить в реакцію з конструкцією і утворює з нею одне ціле.

Порада! Розчин, яким ви будете закладати щілини і, власне кажучи, всю поверхню, повинен бути досить рідким.

Переваги проникаючої ізоляції:

  • екологічна безпека;
  • антибактеріальні впливу;
  • стійкість до механічних пошкоджень;

Хороша ступінь зчіпки зі сценою, що з часом не дозволить матеріалу відшаруватися від поверхні.

Гідроізоляція фундаменту зсередини, даним матеріалом, відбувається в наступному порядку:

  • якщо внутрішнє приміщення підвалу наповнене водою, то її необхідно викачати, це можна зробити, за допомогою насоса;
  • далі, вам необхідно просушити приміщення, для цього ви можете відкрити вікна і двері, які забезпечить невеликий потік повітря;
  • після повного висихання приміщення необхідно очистити поверхню від старих нанесених на поверхню матеріалів, а також від пилу і бруду;
  • за допомогою стамески або іншого зручного інструменту, розширте тріщини мул шви між блоками;
  • нанесіть склад на поверхню, після нанесення дочекайтеся повного висихання (приблизний час очікування 2-3 години).
  • останнім етапом буде нанесення другого шару.

останнім етапом буде нанесення другого шару

Протягом двох тижнів вам необхідно доглядати за нанесеною поверхнею. Як? Ви повинні будете вкривати її поліетиленом або тканиною з мішковини, завдяки таким процедурам склад буде рівномірно застигати. Одним з якісних матеріалів відзначимо «Пенетрон». Завдяки своїм унікальним властивостям, він може проникнути на глибину до 50 см, що в порівнянні з деякими складами робить його унікальним, оскільки вони можуть проникнути на глибину тільки до 10 см. Вибираючи матеріал в магазині, звертайте на це увагу. Якщо ізоляція досить глибоко проникне в фундамент, тоді ви можете заощадити на дорогих зовнішніх гідроізоляційних матеріалах.

наклеюється ізоляція

Наклеюється гідроізоляція являє собою кілька шарів рулонних виробів, які утворюють монолітне полотно. Обклеювання даного покриття виконується за допомогою бітумного клею або розігріву поверхні газовими пальниками.

Послідовний процес роботи:

  • на поверхню наноситься мастика;
  • прокочуючи валиком, на шар мастики наноситься рулонний ізолятор;
  • перед наклеюванням другого полотна гарненько обробіть стики мастикою;
  • дані полотна прокочуються валиком. Кріпити до поверхні можна і горизонтально і вертикально. Залишки матеріалу, що не помістилися, на стіні обрізаються, гострим ножем.

Залишки матеріалу, що не помістилися, на стіні обрізаються, гострим ножем

Застосування штукатурки як гідроізоляції

Штукатурка стін виконується на будь-яких поверхнях. Стіни можуть бути як з невеликими вибоїнами, так і тріщинами по всій довжині стіни.

Така робота виконується в наступному порядку:

  1. Очистити поверхню від пилу бруду, а також прибрати зі стін все стирчать предмети: цвяхи, штирі тощо, що могло б вам перешкодити.
  2. Добре змочити стіни простою водою, завдяки цьому розчин не буде відшаровуватися від поверхні.
  3. Встановити маяки. У цьому вам допоможуть такі інструменти: рівень, правило, волосінь або нитку, маленький шпатель або кельму.
  4. Відстань між маяками слід закидати гідроізолюючим розчином, попередньо підготувавши її до необхідної консистенції.
  5. Вирівняти поверхню по маяках, використовуючи правило.
  6. Після висихання складу, видаліть маяки і заповніть щілини розчином.

Після висихання складу, видаліть маяки і заповніть щілини розчином

Дана речовина може похвалитися своїм багатим на пластифікатори і модифікатори складом, які служать в'яжучі адгезійними компонентами і присадками. Такі матеріали можуть застосовуватися як гідроізоляція фундаменту зовні, так і всередині.

висновок

Тепер ви знаєте, як робити гідроізоляцію фундаменту. В ідеалі, це потрібно робити ще при будівництві будинку, а не тоді коли ваш підвал наповниться зсередини від грунтових вод. Будьте уважними до порад в цій статті і тоді ви зможете убезпечити свій будинок від різних механічних або природних впливів.

Чому?
Як?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама