Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити надійну гідроізоляцію ванної кімнати своїми руками

  1. Види гідроізоляції, яку можна нанести своїми руками
  2. Гідроізоляція стін своїми руками
  3. Гідроізоляція підлоги своїми руками
  4. Пристрій гідроізоляції під ванною
  5. Максимально ефективні рішення

Бажання людини робити що-небудь самостійно - похвально. Але важливо підійти до питання з повною відповідальністю, особливо якщо мова заходить про гідроізоляції ванної кімнати. Це дуже відповідальне завдання, вирішення якої потребує певних знань і навичок. Постараємося коротко і схематично розглянути, що таке гідроізоляція ванної кімнати, яке її пристрій, які матеріали краще застосувати для підлоги, стін. І почати слід саме з розгляду матеріалів.

Зміст статті

Види гідроізоляції, яку можна нанести своїми руками

Бажання людини робити що-небудь самостійно - похвально

Нанесення рідкої гуми

Звичайно, можна використовувати і рулонну шовную ізоляцію, але в силу своєї недосконалості вона застосовується вкрай рідко в таких приміщеннях, як ванні кімнати. А ось рідка або обмазочная гідроізоляція підлоги і стін у ванній - це найбільш поширений варіант. Отже, що вам знадобиться:

  • Суха полімерна суміш - сьогодні на ринку будівельних та оздоблювальних матеріалів вибір сумішей на цементно-полімерній основі для гідроізоляції досить широкий. Вартість їх досить висока, але вона виправдана якістю результату, хоча для його досягнення і потрібно докласти чимало зусиль
  • Рідка гума або мастика на основі бітуму - необхідна для промазування щілин і кутів
  • Самоклеящаяся непромокаючий стрічка - її ви теж знайдете в будівельному магазині. Вона допоможе додатково захистити кути і місця стиків перекриттів

Гідроізоляція стін своїми руками

гідроізоляція стін

Основа повинна бути сухим і чистим. Якщо гідроізоляція буде наноситися прямо на нього, то гарантувати його не потрібно. Так гідроізоляція краще зчепиться з підставою. Суміш замішується точно так же, як і шпаклівка, а потім шпателем наноситься на стіну. Важливо наносити шар, роблячи руху шпателем тільки в одному напрямку, наприклад, від низу до верху. Після 24-годинної паузи можна наносити другий шар. Але його ми вже наносимо рухами зліва направо. Знову пауза на 24 години. Третій шар знову наносимо знизу вгору. Даємо схопитися. Після цього стіну необхідно зволожувати протягом 5-7 днів, щоб гідроізоляція набрала міцність.

Гідроізоляція підлоги своїми руками

гідроізоляція підлоги

Основна гідроізоляція наноситься так само, як і на стіни. А додаткової обробки зажадають кути уздовж стін. Гідроізоляція підлоги у ванній повинна бути виконана особливо ретельно, адже вся вода буде стікати саме на нього. У хід йде наша липка гідроізоляційна стрічка. Нею ретельно проклеюються кути. За допомогою гумового м'якого шпателя добийтеся повного прилягання стрічки до основи. Неприпустимо наявність під плівкою міхурів. Далі в хід піде обмазочная гідроізоляція для ванної кімнати - рідка гума або бітумна мастика. Нею промазиваются кути прямо поверх плівки. Внахлест близько 5-7 сантиметрів. Потім їй дають час повністю схопитися. наносити рідку обмазувальну гідроізоляцію просто - використовуйте для цього валик або широку щільну кисть.

Пристрій гідроізоляції під ванною

Пристрій гідроізоляції під ванною

Особливо важливо правильно нанести гідроізоляцію під самою ванною і навколо неї. Адже саме в цьому місці найбільшу кількість води буде потрапляти на підлогу. В якості додаткових захисних заходів можна застосувати відразу два види ізоляції: на основі сухої суміші, яка піде під стяжки, а також обмазувальну бітумну, яка піде між стяжок. виконати гідроізоляцію підлоги і стін ванної кімнати не настільки складно, але вимагає великих трудовитрат, а також маси вільного часу. Але є рішення краще.

Максимально ефективні рішення

Наша компанія пропонує вам гідроізоляцію ванної кімнати Полісечовини - унікальним полімерним складом, який перевершує за своїми властивостями будь-які аналоги. Полісечовини затьмарює проникаючу гідроізоляцію і залишає далеко позаду бітумні матеріали . Цей матеріал після затвердіння володіє максимальною міцністю, еластичністю, стійкістю до будь-яких зовнішніх впливів, в тому числі і хімічним. Його ефективність ще довго буде залишатися неперевершеною, так як навіть Напилювана гума поступається Полімочевини за якістю.

Фахівці здійснюють роботи протягом всього одного робочого дня, так як час повного затвердіння складає всього одну годину, хоча схоплюється матеріал менш ніж за хвилину. Метод напилення спеціальним обладнанням дозволяє покривати цієї гідроізоляцією конструкції будь-яких форм, при цьому високу ефективність забезпечує мінімальний шар. Гідроізоляція заповнює всі щілини, кути. І це прекрасна альтернатива гідроізоляції ванної кімнати своїми руками. Ви отримуєте економію часу, грошей і сил.

Компанія «Екотермікс» пропонує послуги напиляемой гідроізоляції за розумними цінами .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама