Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

як зробити пароізоляцію даху своїми руками

Розширене впровадження відкриттів в прикладних науках веде до швидкої зміни деяких прийомів на етапах будівництва Розширене впровадження відкриттів в прикладних науках веде до швидкої зміни деяких прийомів на етапах будівництва. Це стосується і удосконалення покрівельних конструкцій. Нинішні покрівлі вже не просто захищають весь будинок від опадів. Все частіше їм доводиться також зберігати тепло / прохолоду в оселях і службових кабінетах. Тому безпосередньо під покрівельним матеріалом кріплять утеплюючий шар (наприклад, мінеральну вату).

Але найперший досвід установки теплоізолюючих прошарку показав, що вона постійно просочується вологою конденсату, який утворюється на внутрішній поверхні металевої (і будь-який інший) покрівлі. А хронічне намокання термоізолюючого шару неминуче призводить не тільки до втрати їм необхідних властивостей і деформації, але ще до підвищеної вологості самого даху і знаходяться поруч крокв, горищного перекриття та ін. Так росте ймовірність появи цвілі і гнилі. При цьому руйнування елементів будинку відбувається швидше.

Тому пароізоляція даху в сучасних будівлях є обов'язковим конструктивним атрибутом Тому пароізоляція даху в сучасних будівлях є обов'язковим конструктивним атрибутом. Природно, що призначення такої перешкоди саме в захисті утеплювальній прошарку від надмірного зволоження. Та ж кам'яна вата при намоканні всього на 5% може знизити свою теплоізолюючу здатність десятикратно.

У ролі паробар'ер вживають дві концептуально роздільних групи виробів. До однієї з них відносять рулонні продукти, які виконані на основі бітуму. Інша укладає в себе все розмаїття полімерних виконань.

Першу групу зазвичай використовують в склеюються шарах. А полімери монтують за принципом «вільного розстеляння». Хоча тут теж потрібно скріплювати між собою окремі смуги. Останнім часом матеріали першої групи застосовують в основному в якості аварійного волого - і парозагражденія в період самого будівництва і ремонту.

Постійна пароізоляція даху виконується за допомогою плівок і мембран з полімерів. Найпростіший і примітивний варіант тут - укладання в якості захисного шару звичайної поліетиленової плівки. Витрати тут звичайно мінімальні, але і якість паробар'ер залишить бажати багато кращого. Західні інноваційні розробки явили світу досить різновидів полімерних плівок, які спеціально призначені як для гідроізоляції, так і для захисту від пароконденсата.

При першій-ліпшій нагоді ще до того як встановлюється такий захист треба обов'язково подбати про вентиляцію як такої. Потрібно вже в процесі спорудження даху зробити продухи і так звані слухові вікна. Формування таких отворів в конструкції покрівлі вже серйозно оптимізує температуру і відсоток вологості під нею. Без цього пароізоляція даху не матиме функціонального сенсу. Добре також звести додатково одну або більше горищних перегородок.

Якщо покрівля має складний профіль і циркуляція повітря під нею в силу цього утруднена, то розглядають можливість підключення особливих вентиляторів Якщо покрівля має складний профіль і циркуляція повітря під нею в силу цього утруднена, то розглядають можливість підключення особливих вентиляторів.

Правильно підібрані матеріали і додаткові елементи до них своєю високою якістю зовсім не гарантують відмінну роботу парозахисної пристроїв. Визначальним фактором тут все-таки є грамотний і вмілий монтаж. Він повинен вестися не тільки зі знанням питання, але з урахуванням конкретики місця і кондицій. Лише при дотриманні необхідних технологічних вимог пароізоляція даху буде дієвою і довгостроковій. А будь-яка недбалість або нехтування рекомендаціями з монтажу можуть обернутися великими проблемами в самий невідповідний період року.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама