Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити підлогу в лазні зі зливом: види інструкції поради

  1. глиняна долівка
  2. цегляний пол
  3. бетонні підлоги
  4. Дерев'яна підлога
  5. Види ізоляції і зливних систем
  6. теплоізоляція
  7. система зливу

У сучасних умовах життя лазня для нас стала вже чимось особливим, а не просто місцем для купання

У сучасних умовах життя лазня для нас стала вже чимось особливим, а не просто місцем для купання. Баня - це місце відпочинку, спілкування, це засіб позбавлення від різних хвороб та їх профілактика, це частина менталітету російської людини. Ці храми відпочинку та очищення виготовляються з різних матеріалів. Часто будують лазні з бруса, колоди, цегли, споруджують також мобільні лазні на колесах.

Найбільш важливими елементами при будівництві лазні, як і будь-який інший надземної архітектурної конструкції, є фундамент і підлогу. Фундамент - це основа будь-якої будівлі, яка тримає весь її вага на себе, запобігаючи появі тріщин, не даючи покоситися набік, або просто зруйнується. У всіх будівлях влаштування підлоги зв'язується з верхньою частиною фундаменту - цоколем, який розташований на рівні з усіма лагами. Підлоги в кожній лазні вимагають особливої уваги, оскільки лазня - це приміщення з дуже великими перепадами температури і гранично високою вологістю, підлоги в якому повинні бути утеплені й захищені від руйнування водою. Проте, в більшості випадків людина може сам вирішувати, який підлогу зробити в лазні буде доцільніше і правильніше.

Підлоги в кожній лазні зазвичай зроблені з самих різних матеріалів. Залежно від кліматичної зони, матеріалу будівництва, місця розташування, а також від фінансових можливостей господаря підлогу в лазні можна побудувати з дерева, бетону, цегли або навіть глини.

Повернутися до змісту

глиняна долівка

Найпростішим і доступним матеріалом для облаштування підлоги в лазні є глина. Цей матеріал вважається дешевим, доступним, екологічно чистим і придатним для повторної переробки.

Пол, зроблений з глини, має ряд переваг:

  • простота (при влаштуванні не потрібні спеціальні інструменти і особливі навички);
  • натуральність (використовуються тільки натуральні матеріали - глина, солома, пісок, олію або віск);
  • екологічність (до складу розчину не входять речовини, що забруднюють навколишнє середовище);
  • термостійкість (глина добре витримує перепади високих і низьких температур, швидко нагрівається і довго віддає тепло).

Але, незважаючи на всі ці переваги, глиняні підлоги дуже чутливі до вологи. Причому жодна централізована система відводу води зазвичай не передбачається в приміщеннях з такими підлогами. Цей матеріал схильний до швидкого намокання. Вода з глини випаровується дуже довго, що призводить до неприємного аромату в бан е. Але через свою дешевизну таке покриття, на подив, все ще користується великою популярністю.

Повернутися до змісту

цегляний пол

цегляний пол

Даний вид покриття підлоги для лазні відноситься також до бюджетних варіантів. Перевагами цього матеріалу є бактерицидні властивості цегли і його теплостійкість. Такі підлоги будуть перешкоджати розмноженню бактерій і добре тримають тепло. Однак цегла досить сильно розжарюється, тому використовувати його доцільніше в якості основи для кожного бетонної підлоги або під час експлуатації укладати на цеглу звичайний дерев'яний настил, а вода при цьому довільно буде стікати в заздалегідь встановлену воронку.

Повернутися до змісту

бетонні підлоги

бетонні підлоги

Пол з бетону є найбільш довговічним і легким в обслуговуванні. Здійснювати монтаж такої підлоги можна безпосередньо по грунту, або по дерев'яним лагам.

Заливка бетонної підлоги за звичайним грунту передбачає ряд підготовчих робіт: зняття верхнього шару грунту, трамбування поверхні, укладання чорнової підстави з будь-якого каменю, цегли, щебеню або інших матеріалів, гідро- і теплоізоляція.

При заливці підлоги по дерев'яним лагам чорновий основою є дерев'яний настил. Перед безпосереднім монтажем такого виду статі застосовується кілька шарів ізоляції.

Для додання більш естетичного вигляду бетонному підлогового покриття в лазні можуть використовуватися такі додаткові оздоблювальні матеріали, як плитка, мозаїка, фарба по бетону, дерев'яні настили і т.д.

Повернутися до змісту

Дерев'яна підлога

Цей матеріал для влаштування підлог в лазні використовується найбільш часто. Через відносно невисокій вартості, простоти монтажу, зовнішньої привабливості та екологічності дерев'яні підлоги сьогодні є найбільш поширеними.

Використання дерева в якості пристрою підлогового покриття має ряд значних переваг та недоліків в залежності від конструкції каналізаційної системи лазні. Температура, рівень вологості, присутність або відсутність неприємного запаху, а також інші показники комфорту будуть залежати від того, як зробити підлогу в лазні зі зливом. Залежно від системи зливу дерев'яні підлоги поділяються на що протікають і не протікають конструкції. При монтажі того чи іншого виду статі використовуються різні методи утеплення і гідроізоляції дерев'яної конструкції.

До переваг дерев'яних підлог можна віднести:

  • натуральність;
  • міцність;
  • легкість і зручність монтажу;
  • відносно невисока вартість матеріалу і робіт.

Особливих недоліків дерев'яні підлоги не мають, але при монтажі та експлуатації такого покриття можуть виникнути деякі неприємні моменти:

  • буде потрібно велика кількість будматеріалів;
  • будь-яка дерев'яна конструкція схильна до гниття;
  • тривалі періоди просушування в залежності від особливостей конструкції.

Повернутися до змісту

Види ізоляції і зливних систем

гідроізоляція

гідроізоляція

Залежно від виду підлогового покриття в лазні використовуються самі різні матеріали для гідроізоляції. Найчастіше гідроізоляція використовується там, де потрібно захистити дерев'яні елементи від попадання вологи. При монтажі дерев'яних непротекаемого підлог гідроізоляційні матеріали захищають конструкцію від потрапляння вологи з боку грунту. Під час влаштування бетонної підлоги по дерев'яним лагам елементи дерев'яних конструкцій необхідно захистити від вологи знизу і зверху, щоб уникнути попадання води на дерев'яну основу через зовнішній шар бетону.

Шар поліетиленової плівки або руберойду може служити також хорошим ізоляційним матеріалом при монтажі бетонної підлоги на кам'яно-піщану основу. Використання гідроізоляції в цьому випадку буде сприяти швидкому висиханню поверхні підлоги, запобігаючи появі неприємного запаху і цвілі.

теплоізоляція

теплоізоляція

Спільно із захистом підлоги конструкції від вологи використовується і теплоізоляція. Для створення більш комфортних умов перебування в лазні, а також для мінімізації тепловтрат можна використовувати різні види утеплювачів: шлак, керамзит, теплоізоляційну плівку з тепловідбивача, мінеральну вату або пінопласт високої щільності. Використовувати теплоізоляційну захист можна далеко не у всіх видах підлог. Конструкція цегельного, дерев'яного протікає і бетонного протікає статей не дозволяє використовувати теплоізоляційні матеріали в принципі. Під час виконання робіт гідроізоляцію і теплоізоляцію можна використовувати разом, причому ізолювати кожен шар конструкції можна окремо по обидва боки. При влаштуванні бетонної підлоги важливо використовувати жорсткі теплоізоляційні матеріали, а також армуючої металеву сітку, яка допоможе запобігти просідання, відшарування і розтріскування бетонного шару від основи.

Повернутися до змісту

система зливу

Як зробити слив в підлозі лазні, залежить від кліматичних умов і конструкційних особливостей статі. Існує кілька типів систем зливу:

  1. Протікає конструкція дерев'яної підлоги. На вологостійкі палі з цегли або бетону кріпляться дерев'яні лаги, поверх яких набиваються дошки з невеликими проміжками. Вода стікає через ці зазори безпосередньо на підставу з піщаної подушки.
  2. Протікає конструкція бетонної підлоги. Бетонна підлога заливається на чорнову основу у вигляді воронки, в центрі якої розташований стічний резервуар з відвідної каналізаційної трубою. Поверх бетонної конструкції встановлюється дерев'яний настил з невеликими проміжками. Вода, проникаючи через зазори дерев'яної конструкції, збирається в резервуарі і виводиться через трубу.
  3. Непротекаемого конструкція дерев'яного або бетонної підлоги. Пол з високим ступенем теплоізоляції і гідроізоляції монтуються під невеликим ухилом в одну сторону, в нижчій частині якого знаходиться отвір для відводу води. Для запобігання появі неприємного запаху на початку системи встановлюється сифон.

Для запобігання появі неприємного запаху на початку системи встановлюється сифон

Щоб визначитися, як зробити підлогу в лазні зі зливом, потрібно взяти до уваги кліматичні умови регіону і властивості грунту. Також необхідно визначитися з тим, який бюджет людина готова витратити на влаштування підлоги в лазні, визначитися з будівельними матеріалами і розрахувати обсяги робіт. Лише комплексно підійде до питання влаштування та монтажу підлоги для лазні, можна домогтися потрібного комфорту і довговічності покриття.

Схожі статті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама