Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дах гаража своїми руками: як зробити, ремонт, каркасний з односхилим, відео, фото, з профнастилу, як перекрити, гідроізоляція, утеплення

  1. види даху
  2. Односхила гаражна дах
  3. Двосхилий гаражна дах
  4. етапи монтажу
  5. гідроізоляція
  6. Види покрівлі для гаража
  7. шифер
  8. М'яка покрівля
  9. черепиця
  10. Фальцева покрівля

Будівництво капітального гаража перш за все необхідно для захисту автомобіля від різних факторів впливу навколишнього середовища, які негативно позначаються на його стані. Особливі вимоги пред'являються не тільки до зводяться стін та підлоги, але і ще до одного конструктивного елементу - покрівлі. Будівництво капітального гаража перш за все необхідно для захисту автомобіля від різних факторів впливу навколишнього середовища, які негативно позначаються на його стані

Для гаража найчастіше виробляють укладання наплавляється, тому що вона недорога і має відмінну гідроізоляцію.

Будується дах гаража своїми руками повинна повністю забезпечити сухе і надійне приміщення, що має на увазі ретельний аналіз і точний розрахунок всіх параметрів майбутньої конструкції. Не зайвими будуть в цьому випадку консультації з досвідченими забудовниками, рекомендацій і правил яких потрібно строго дотримуватися.

види даху

Основні вимоги, які висуваються до цього елементу будівництва,. це надійність, простота і економічність конструкції. Тому при самостійному зведенні даху найчастіше віддається перевага односкатной формі. При бажанні мати горищне приміщення, яке може стати місцем зберігання інструментів, запчастин на автомобіль та іншого майна робиться двосхилий дах , Яка має більш складний технологічний процес і обходиться дорожче.

Односхила гаражна дах

Схема розрахунку кута нахилу даху.

Найбільш проста і доступна форма покрівлі. Однак є деякі особливості її установки. Висота упору на стіни неоднакова, і при монтажі потрібно дотримуватися різний кут нахилу. Перш ніж починати будівництво, потрібно зробити креслення, для якого потрібно правильно визначити висоту перепаду. Розраховується вона за наступною формулою: Н = tan α × ширина гаража, де tan α знаходиться по таблиці Брадіса.

При обраному покрівельний матеріал допускаються наступні показники:

  1. Профнастил до 8º.
  2. Шифер 20 ... 35º.
  3. Фальцева покрівля 18 ... 30º.
  4. Металочерепиця до 30º
  5. Руберойд до 5º.

Основними конструктивними елементами є крокви. це хвойні гладко вистругав бруси. Для того щоб підвищити вогнетривкість і гідроізоляцію даху , Вони обробляються спеціальними антисептиками. Процес починають з кріплення кроквяної системи до стін гаража за допомогою напрямних балок (мауерлат), які укладаються поверх стін. У попередньо вирубані гнізда на поверхні мауерлата вставляються крокви. Для додаткової стійкості вони кріпляться дротом або анкерними болтами.

При ширині будівлі більше ніж 4,5 метрів кроквяна система обов'язково підпирається, що дозволяє уникнути прогину. Складає крок підпірок 60 ... 70 см, і винести назовні їх слід на 30 ... 50 см. Далі монтується решетування з сухого струганого бруса. Її частота залежить від тяжкості даху. Після того як зроблений основний процес - змонтовано каркас, можна приступати до установки гідроізоляції і основним покриттям покрівлі.

Двосхилий гаражна дах

Задумавши зробити таку форму даху , Важливим моментом є правильно складений розрахунок конструкції крокв і по ним же зроблений загальний креслення, оскільки саме кроквяна система дає надійність верхній частині споруди. Для визначення висоти коника покрівлі (Н) і довжини кроквяної ноги (С) потрібно дізнатися кут нахилу (Z). Далі, виходячи з того, що конфігурація даху. це трикутник, можна застосувати в цьому випадку теорему Піфагора, і всі інші необхідні параметри розрахувати за такими формулами:

  • H = 0,5 * H (Z / 2);
  • C = 0,5 * H / sin (Z / 2).

Пристрій покрівлі з полімерною мембраною.

Для крокв потрібні рівні балки, що не мають тріщин і сучків. Хорошим варіантом буде високоміцна деревина сосни. Не рекомендується брати на будівництво перекручену деревину, так як можуть виникнути нерівності при влаштуванні покрівлі та її гідроізоляція буде проведена недостатньо добре. Економити на будматеріалах в цьому випадку не рекомендується.

Щоб зробити двускатную покрівлю , Буде потрібно:

  • обрізна дошка (150Х150);
  • дерев'яний брус (150Х150);
  • кріплення (болти, цвяхи, саморізи, дріт);
  • гідроізоляція;
  • покрівельний матеріал.

Вибравши більш складний вид даху, краще обмежитися найпростішим каркасом. Суть процесу полягає в тому, щоб, використовуючи креслення, дві абсолютно однакові кроквяні ноги скласти в трикутник і в верхній точці (конику) їх з'єднати.

етапи монтажу

Будівництво починається з установки похилого каркаса і далі збирається частинами. За допомогою анкерних болтів прикріплюється до стін гаража покладений по периметру мауерлат. Не завадить в даному випадку додаткова гідроізоляція - попередньо на стіну потрібно укласти рубероидную прокладку.

Не завадить в даному випадку додаткова гідроізоляція - попередньо на стіну потрібно укласти рубероидную прокладку

Розрахунок крокв для даху.

далі потрібно зробити кроквяну систему :

  1. Заготовлюється брус, довжина якого повинна бути дорівнює відстані між гніздами мауерлата (підпірного бруса), протилежно розташованими.
  2. Кріпиться опора строго перпендикулярно в середині бруса. Довжина опори і є необхідна висота гребеня даху.
  3. Кроквяні ноги встановлюються на рівні коника. Для швидкого і точного з'єднання всієї системи з каркасом даху потрібно відзначити. врубку підпірного бруса на нижніх кінцях. Гнізда стиків краще зробити заздалегідь. Кроквяні ноги залишити довше необхідного розміру (30.50 см), що дозволить при монтажі правильно їх закріпити.
  4. Щоб роботу зробити більш точною, можна натягнути шнур.
  5. Крайні пари встановлюються з кроком 0,6 ... 1,2 м.
  6. Сполучну планку потрібно закріпити трохи нижче коника.
  7. Решетування набивається строго перпендикулярно по відношенню до крокв. Її щільність залежить від матеріалу покриття і визначається на початковому етапі проектування.
  8. Наступний вид робіт - це гідроізоляція і покриття конструкції, після чого процес монтажу даху на гараж можна вважати закінченим.

гідроізоляція

для плоскої гаражної даху як гідроізоляційний матеріал добре зарекомендував себе руберойд. Що стосується більш складної форми, то правильно буде застосовувати спеціальну мембрану, яка не тільки ефективно захищає приміщення від вологи, але і пропускає скупчилися пари назовні.

монтаж:

  1. Мембрана укладається між латами і кроквами. При цьому монтаж ведеться вільно, але уникаючи натяжки і провисання. Краї мембрани накладаються один на одного (10 ... 15 см) або орієнтуючись на пунктирну пряму стику.
  2. Гідроізоляція закріплюється спеціальним скотчем.
  3. За допомогою будівельного степлера грунтовно встановлюється на каркас.

Крім того, не варто забувати, що гідроізоляція потрібна і для димоходу, якщо такий є. У цьому випадку застосовується спеціальний герметик або цементно-піщана суміш. Гідроізоляція даху таким способом є універсальною і найбільш простим варіантом для самостійного виконання.

Види покрівлі для гаража

Профнастил

Сучасне покрівельне покриття, яке поступово витісняє шифер. Термін експлуатації розрахований на 50 років. У його виготовленні використовується сталь з полімерним покриттям або тонка оцинкована сталь. Способом холодного прокату листу надається трапецієвидна хвилястість. Основною перевагою його використання є неодноразове застосування в побуті.

шифер

Легка асбестоцементная плита, яка розрахована на 30-40 років використання. Дане покрівельне покриття легко монтується шляхом просвердлювання отворів і вбивання в них оцинкованих цвяхів.

М'яка покрівля

Даний вид покриття відрізняється великою різноманітністю. Так, використання в якості м'якої покрівлі руберойду дозволяє отримати недороге і міцне покриття для гаража, але має не надто тривалий термін експлуатації. всього 10 ... 15 років. Для його монтажу буде потрібно суцільний жорсткий каркас і лати.

Особливою популярністю користується гнучка черепиця. Основними достоїнствами використання є її легкість, довговічність і великий вибір кольорів.

Складається з скловолокна і повсті (органічної целюлози). Лицьова частина має покриття з базальтового грануляту, що відмінно захищає від впливу опадів і сонячних променів. Монтаж проводиться на будь-яку поверхню і навіть на старе рулонне покриття.

Ремонт м'якої покрівлі гаража не вважається складним і особливо витратним процесом, тому є кращим способом покриття серед автолюбителів. До такого виду матеріалу також відноситься євроруберойд і рубемаст.

черепиця

Будівництво покрівлі гаража може бути виконано з натуральних компонентів: керамічної і цементно-піщаної черепиці. Дешевим матеріал не назвеш, але витратність свою він виправдовує. Термін служби такої черепиці розрахований на 100 років, має високу стійкість до ультрафіолетового випромінювання, має високі вогнетривкими властивостями і добре витримує різкі перепади температури.

при будівництві даху , Ухил якої становитиме понад 12º, правильно буде використовувати металочерепицю.

Фальцева покрівля

Технологічний процес покриття вважається не зовсім простим. В процесі монтажу дозволяє заощадити на каркасі, оскільки є досить легким матеріалом. Раскройка металу проводиться на землі за допомогою спеціального обладнання. В цьому випадку при недостатній кваліфікації не зайвою буде допомога досвідчених майстрів. Оскільки найменший прорахунок може сприяти перекосу, що в подальшому буде складно виправити.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама