Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Експлуатована покрівля: інструкція як зробити

  1. Навіщо робити експлуатовану покрівлю
  2. Покрівля з твердим покриттям
  3. підготовка матеріалів
  4. гідроізоляція даху
  5. Укладання покриття
  6. інверсійна дах
  7. Дах-газон
  8. висновок
Andrey

2564 0

Навіщо робити експлуатовану покрівлю

Експлуатовану покрівлю має сенс виконувати міським жителям, а також дачникам, якщо розміри ділянки обмежені. Як правило, додатковий майданчик використовують для таких цілей:

  • Як зони відпочинку. Це найбільш поширений варіант застосування плоскої покрівлі. Справа в тому, що тут можна поставити не тільки столик і лавочки, але і встановити цілу альтанку, укласти газони або навіть зробити басейн;
  • Як спортивного майданчика. На даху можна встановити спортивні тренажери або навіть обладнати майданчик для тенісу, якщо, звичайно, площа цьому сприяє;

На даху можна вирощувати рослини

  • Для вирощування рослин. На даху можна облаштувати клумби з квітами, зробити теплицю або навіть зимовий сад.

При бажанні можна придумати і інші варіанти використання цього простору або комбінувати кілька, якщо площа більша. Але, яким би з них ви не віддали перевагу, як я вже сказав вище, необхідно грамотно укласти покрівельний пиріг.

Існує кілька способів пристрою пирога. В даний час найчастіше застосовують такі з них:

  • Покрівля з твердим покриттям;
  • Інверсійна дах;
  • Зелена дах.

Далі розглянемо всі ці варіанти.

Дах з твердим покриттям перетворюється в терасу

Покрівля з твердим покриттям

Процес пристрою жорсткого покрівельного пирога включає в себе кілька етапів:

Етапи пристрою експлуатованої покрівлі з твердим покриттям

підготовка матеріалів

Для пристрою експлуатованого даху в нашому випадку знадобляться такі матеріали:

  • Рулонне бітумне покриття, яке забезпечить гідроізоляційний шар;
  • Бітумний праймер.
  • Профільована (дренажна) мембрана;
  • Екструдований пінополістирол;
  • Геотекстиль.

До слова, всі ці матеріали знадобляться і для пристрою інших типів покрівельних пирогів. Тому далі повторюватися не буду.

Екструдований пінополістирол не боїться вологи і стійкий до механічних впливів

Фінішне покриття може бути різним, наприклад, часто використовують тротуарну плитку, яка укладається на пісок. Більш універсальним рішенням є стяжка, поверх якої можна укласти будь-який матеріал.

гідроізоляція даху

Гідроізоляція покрівлі здійснюється так:

Укладання покриття

Тепер плоска покрівля гідроізолювати, можна приступати до укладання основної частини пирога:

На цьому пристрій експлуатованої даху завершено, тепер залишилося тільки її обладнати. Як я вже говорив, замість піску і плитки ви може залити поверхню стяжкою, і потім покрити будь-яким оздоблювальним матеріалом, наприклад, керамічною плиткою.

Якщо ви хочете облаштувати на даху спортмайданчик, можна залити стяжку і покрити її гумової фарбою. Це покриття дуже еластичне і навіть м'яке на дотик, в результаті чого на такому майданчику зручно займатися спортом. До того ж, гумова фарба буде додатково захищати дах від вологи.

В якості фінішного покриття можна використовувати гумову фарбу

інверсійна дах

Інверсійна дах укладається практично так, як і вищеописана, з тією лише різницею, що поверх шару геотекстилю насипається сипучий матеріал - гравій або щебінь. По суті, вищеописаний пиріг теж є інверсійним, так як гідроізоляційний матеріал розташований під утеплювачем. Однак інверсійними дахами прийнято називати покрівлі з сипучими матеріалами зверху.

Схема пирога інверсійної покрівлі

Розглядати технологію монтажу цього покрівельного пирога не будемо, так як вона аналогічна вищеописаної процедури, крім, як я вже сказав, останнього пункту.

Дах-газон

Зелена дах багато в чому виконується так само, як і дві вищеописані, так як в основі використовується все той же інверсійний принцип. Єдине, вона вимагає не стандартної разуклонкой в ​​пару градусів, а ухилу як мінімум градуса на 4.

На схемі конструкція зеленої покрівлі

Тому робота починається з виконання разуклонкой наступним чином:

Після заливки стяжки потрібно дочекатися поки вона застигне. Подальші дії виконуються за описаною вище схемою в такій послідовності:

Етапи пристрою зеленої покрівлі

Якщо в якості утеплювача буде використовуватися шар мінеральної вати або пінопласту, з двох його сторін необхідно укласти пароізоляційну плівку.

Розглядати як виконуються всі ці дії не будемо, так як про них я вже розповів. Як ви помітили, відрізняється лише послідовність.

Після підготовки поверхні покрівлі вам залишиться висадити рослини. Можна використовувати насіння або навіть укласти готовий газон.

Треба сказати, що не обов'язково весь дах покривати газоном. Окремі ділянки можна викласти плиткою або іншим фінішним матеріалом.

висновок

Тепер ви знаєте як виконується експлуатована покрівля, і можете облаштувати її самостійно. А якщо в процесі роботи зіткнетеся з якими-небудь труднощами, звертайтеся до мене в коментарях, і я з радістю допоможу вам радою.

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама