Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція деформаційних швів і цегляної кладки

  1. Технологія гідроізоляції деформаційних швів
  2. Гідроізоляція цегляної кладки - основні види

Для зниження навантажень на підлогу і стіни будинку застосовуються технологічні шви. З їх допомогою спорудам легше справлятися з деформацією, причиною якої можуть виступати нерівномірна усадка будівлі, зміна температурних показників, сейсмічна нестабільність тощо. Шви наносять там, де йдуть місця примикання перекриттів, а також на порогах різниці температурних режимів (між покрівлею і поверхом, цоколем і поверхом). При відсутності або неправильному нанесенні термо- і гідроізоляції на деформаційні шви, можуть з'явитися тріщини в підлозі і стінах будинку. Дуже часто такі проблеми спостерігаються в будинках, що стоять на залізобетонних блоках. Технологічні шви повинні володіти достатнім ступенем пружності, для того щоб легше долати навантаження.

Технологія гідроізоляції деформаційних швів

При влаштуванні шва в конструкції виникає порожнину, яка надалі може стати місцем скупчення вологи При влаштуванні шва в конструкції виникає порожнину, яка надалі може стати місцем скупчення вологи. В результаті цього можуть виникати тріщини, порушуватися цілісність конструкції, що, в свою чергу, негативно позначиться на терміні експлуатації будинку. Герметизація і гідроізоляція деформаційних швів дозволить запобігти цим проблеми. При виборі матеріалу для захисту конструкції, слід враховувати, що надалі він буде відповідати за волого-, звуко-і теплоізоляцію всередині будівлі. Якісні матеріали і ретельне дотримання технології нанесення складу дозволять забезпечити всі перераховані вище функції.

Матеріали, що застосовуються в герметизації деформаційних швів

  • герметики або мастики,
  • ущільнювальні хомути,
  • профільні системи,
  • гідрошпонкі.

Використання герметиків або мастик - відмінний спосіб гідроізоляції швів. Представляючи собою однокомпонентний склад на основі рідкої гуми, герметик, потрапляючи в порожнину, полимеризуется, перетворюючись в масу резіноподобного типу. Даний матеріал характеризує повна влагонепроницаемость, стійкість до впливу хімічно агресивних складів, довговічність і висока надійність. До недоліків даного способу відносять значну трудомісткість.

Використання герметиків або мастик - відмінний спосіб гідроізоляції швів Ущільнювальні гернітовие хомути (джгути) застосовуються для захисту швів, розташованих усередині приміщення. Цей матеріал має в своєму складі пластифікатори і натуральний каучук, тому забезпечує високу ступінь еластичності і повну гідроізоляцію. Гернітовим хомутом заповнюють простір, під дією води він набухає і, повністю перекриває доступ волозі. Даний матеріал добре переносить температурні коливання, здатний витримувати великі механічні навантаження.

Профільні системи по праву вважаються кращим способом захистити деформаційні шви від руйнівної дії вологи. Крім того, вони забезпечують конструктивну посилення шва. Профілі можна використовувати для швів, розташованих в підлогах, плитах покрівлі, стінах, зовні і всередині будинку. За допомогою даного матеріалу можна забезпечити максимальну довговічність швів, захистити їх від вологи і забруднювачів.

Гідрошпонкі - інноваційний матеріал, який можна використовувати для гідроізоляції деформаційних швів різного призначення. Їх використовують зовні і всередині приміщень. Висока водонепроникність і еластичність гідрошпонок дозволяється застосовувати їх в найскладніших експлуатаційних умовах.

Гідроізоляція цегляної кладки - основні види

Конструкції, виконані з цегли, характеризуються високою міцністю, стійкі до температурних перепадів, однак під дією вологи вони здатні руйнуватися Конструкції, виконані з цегли, характеризуються високою міцністю, стійкі до температурних перепадів, однак під дією вологи вони здатні руйнуватися. Саме тому значення гідроізоляції цегляної кладки складно переоцінити. Сучасний вибір влагозащитних матеріалів дозволяє використовувати ті склади, які здатні забезпечити максимальний результат.

Розглянемо основні види і способи нанесення:

- фарбувальна гідроізоляція. Поверхня очищаємо від сміття, просушують і грунтуємо. Далі наносимо в кілька шарів водонепроникний склад. Від того, наскільки рівним і суцільним буде шар, залежить якість і термін служби ізоляції. Тому всі дефектні місця слід обробити кілька разів. Це можуть бути бітумні емульсії, пасти, мастики, бітумно-полімерні, полімерцементні склади. Гарячі склади мають підвищену морозо- і вологостійкістю. Холодні мастики, пасти і емульсії при промерзанні можуть покриватися тріщинами;
- одночасне нанесення горизонтальної і вертикальної гідроізоляції цегляної кладки. При даному способі використовується розчин цементу або асфальту або рулонний ізоляція. Шар стяжки наноситься на плиту фундаменту і стіни, далі йде кладка. Якщо використовувати рулонний спосіб захисту від вологи, то обклеювання слід проводити поетапно. На поверхню наносимо шар мастики, далі шар матеріалу (наприклад, руберойду), потім, другий шар мастики і наступний шар рулонного матеріалу. Вертикальну поверхню очищаємо від пилу і грунту і обкачуємо мастикою, шари наклеюємо внахлест з горизонтальною ізоляцією, так щоб згодом волога не могла проникнути в стики.
- проникаюча захист від вологи. Здатний проникати склад утворює в порах будівельного матеріалу кристали, які надійно перекривають доступ вологи всередину конструкції, але при цьому не ускладнюють циркуляції повітря. Проникаючі склади на цегляну стіну наносять за особливою технологією:
- в кладок швах створюються штроби на 2/3 товщини кладки за допомогою зубила і перфоратора;
- штроби зачищаються і промиваються;
- в шви поміщається здатний проникати складу;
- на всю поверхню стіни наноситься проникаюча суміш (гідроізоляційна штукатурка) в кілька етапів. Протягом наступних 3-х днів необхідно постійно зволожувати. Армування штукатурки здійснюється за допомогою стекловолоконной сітки, яка в подальшому просочується спеціальним щелочеустойчівий складом. Товщина шару ізоляції досягає 30 мм;
- ін'єкційна гідроізоляція. Є різновидом проникаючої вологозахисту, характеризується високими технічними якостями і довговічністю. Як матеріали виступають рідка гума або рідке скло. Рідке скло додають в бетонний розчин або використовують в чистому вигляді. Рідку гуму наносять методом напилення.

Якісна гідроізоляція деформаційних швів і цегляної кладки дозволить надійно захистити будинок від дії вологи, виключити ризик корозії арматури, яка застосовується в залізобетонних фундаментах, підвищити хімічну стійкість будівельних матеріалів, не допустить освіти в будинку цвілі і грибка.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама