Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту: що вибрати і як робити?

  1. Види гідроізоляції підстави
  2. Основні технології гідроізоляції
  3. Обмазочная бітумна ізоляція
  4. Гідроізоляція рідкої гумою
  5. Створення глиняного замка
  6. Гідроізоляція мембранного типу
  7. гідроізоляція руберойдом

вибір гідроізоляції

В основі будь-якої будівлі лежить його фундаментальна основа. Саме на цю частину лягає навантаження всієї вищерозміщеної конструкції. Міцність, надійність і якість підстави виступають гарантом довговічності зведеного будівлі і комфортного перебування в ньому. Однак для створення міцного фундаменту не досить тільки правильних розрахунків і дотримання технології будівництва. Дуже важливо правильно організувати захист фундаментальної основи від негативного впливу зовнішніх факторів, серед яких головним ворогом є вода.

Справжню статтю можна назвати оглядовим матеріалом, так як в ній способи гідроізоляції фундаменту будуть описані ознайомчо, а на докладні покрокові керівництва можна буде перейти за наведеними в статті посиланнях.

Види гідроізоляції підстави

Захист фундаменту від негативного впливу вологи проводиться в двох напрямках:

  • Гідроізоляція горизонтальних поверхонь.
  • Гідроізоляція вертикальних поверхонь.

Горизонтальна гідроізоляція захищає аналогічні площині від проникнення грунтової вологи на капілярному і молекулярному рівні. Необхідність виконання подібних заходів виникає при досить високому заляганні грунтових вод.

Захист горизонтальних поверхонь підстави виконується в кілька етапів, одним з важливих заходів при цьому можна назвати створення дренажної системи (читайте докладно як зробити дренаж фундаменту ), За допомогою якої відводиться зайва грунтова волога від підошви фундаменту. Також горизонтальна гідроізоляція передбачає облаштування спеціальної подушки, розмір якої трохи повинен перевищувати параметри підстави (докладніше в статті робимо надійну подушку під фундамент ). Іншими словами при такому способі захисту безпосередньо перед зведенням фундаменту створюється своєрідний бар'єр, який перешкоджає проникненню вологи до несучої конструкції будівлі. Останнім кроком при горизонтальної гідроізоляції є нанесення захисних складів на верхній зріз фундаменту. В цьому випадку перешкода створюється для вологи, яка може проникнути до стін будівлі на капілярному рівні.

різновиди гідроізоляцій

При створенні вертикальної захисту фундаменту головна увага приділяється способам, які допоможуть запобігти вплив атмосферної вологи через прилеглий до вертикальних поверхнях шар ґрунту.

Безпосередньо на бетон, який є основою будь-якого фундаменту, вода руйнівної дії не робить, вона навіть підвищує його характеристики. Але при неякісному будівництві фундаментальної основи або при найменшому відхиленні від технології будівництва в порожнині підстави можуть утворитися мікропори, в які проникає вода. У зимовий час відбувається замерзання найдрібніших частинок вологи і їх розширення, в результаті цього відбувається утворення тріщин в порожнині фундаменту і його подальше руйнування. Також вода, яка проникає в порожнину фундаменту, головний шкоди завдає арматурі, яка подібно до всіх металевим виробам втрачає свої характеристики під впливом вологи.

до змісту ↑

Основні технології гідроізоляції

Для збереження цілісності і робочих характеристик фундаменту слід повноцінно захистити конструкцію від впливу шкідливих факторів. Існує кілька технологій гідроізоляції підстави, кожна з яких має свої переваги і недоліки.

Обмазочная бітумна ізоляція

Бітумна мастика є найпопулярнішим і доступним гідроізоляційним матеріалом. З переважних моментів використання подібного матеріалу можна виділити наступне:

  • Еластичність нанесеного шару.
  • Відсутність стиків, завдяки чому підвищується надійність захисту.
  • Повний закупорювання мікропор в бетоні.
  • Довгий експлуатаційний термін.
  • Прийнятна ціна.

Бітумна мастика

З недоліків бітуму увагу привертають такі характеристики:

  • Погана стійкість до низької і високої температури. При нагріванні вище 60 градусів мастика починає плавитися і стікати по вертикальній поверхні, а при зниженні температури до -15 градусів матеріал просто тріскається.
  • Мастика наноситься на поверхню фундаменту тільки в гарячому вигляді, отже, для якісної гідроізоляції потрібні особливі умови.

Вибираючи бітумну мастику для захисту фундаменту від впливу вологи, важливо звернути увагу на наступне:

  • Робочий температурний режим.
  • Термін служби матеріалу.
  • Якісні характеристики.

Види обмазувальної мастики

При цьому слід врахувати, що не всі мастики на основі бітуму можуть використовуватися в якості гідроізоляційного матеріалу. Крім того подібний захист не рекомендується для використання на ділянках з високим заляганням грунтових вод. Це пояснюється тим, що під впливом вологи термін служби бітумної мастики істотно знижується.

Для роботи з мастикою на основі бітуму слід придбати кисті з жорсткою щетиною, так як матеріал має досить в'язку структуру. Обмазочная бітумна гідроізоляція в більшості випадків наноситься в два шари, при цьому кожне наступне нанесення виконується після повного висихання першого покриття.

Якщо Ви вирішили використовувати цей матеріал, то рекомендуємо прочитати докладні статті про те, чим і як розвести бітум , як правильно виконати обмазувальну гідроізоляцію , а також використання бітумної мастики для фундаменту .

до змісту ↑

Гідроізоляція рідкої гумою

Одним із засобів гідроізоляції стін фундаменту є рідка гума. Такий захист має багато переваг, серед яких виділяються наступні:

  • Високий ступінь надійності.
  • Довговічність нанесеного шару.
  • Створення монолітного шару.
  • Стійкість температурних перепадів.
  • Простий монтаж.

Недоліком рідкої гуми можна назвати досить високу вартість у порівнянні з іншими гідроізоляційними матеріалами. Крім того наносити матеріал на поверхню можна тільки за наявності спеціального обладнання. Незважаючи на простоту монтажу, процес вимагає досить багато часу.

Гідроізоляція поверхні фундаменту рідкої гумою виконується в один або два шари. Це залежить від марки матеріалу і його якості. В процесі напилення гума заповнює мікротріщини і пори бетону, тим самим збільшуючи термін служби підстави.

Якщо Ви вирішили зупинитися на цьому матеріалі, то читайте покрокову інструкцію про застосування рідкої гуми для гідроізоляції фундаменту .

до змісту ↑

Створення глиняного замка

Глиняний замок являє собою щільно утрамбовані шари глини, покладені уздовж стін фундаменту. Така гідроізоляція найчастіше використовується в якості додаткового захисту від проникнення грунтових вод в підвальне приміщення будинку.

До переваг глиняного замка відносяться такі характеристики:

  • Надійний бар'єр на шляху води до підвальним приміщенням.
  • Доступність і низька вартість основного матеріалу.
  • Проста технологія.

Недоліки у такого способу захисту більш істотні, тому про них також слід знати.

По-перше, безпосередньо глина не здатна повністю перешкоджати проникненню води, тому обов'язково потрібно додатковий захист.

По-друге, глиняний шар при низькій температурі промерзає, що призводить до збільшення обсягу матеріалу. Це може стати причиною руйнування фундаменту.

Виходячи з цього, можна сказати, що для відповідальних будівель такий спосіб краще не використовувати. Він підходить для невеликих господарських будівель.

Читайте докладніше нашу статтю з рекомендаціями про те, як зробити глиняний замок для фундаменту .

до змісту ↑

Гідроізоляція мембранного типу

Одним із сучасних матеріалів, використовуваних для захисту фундаменту від негативного впливу вологи, є гідроізоляційна мембрана. Цей матеріал виготовляється з різних видів поліетилену з додаванням полімерів, антиокислювачів і мінеральних компонентів. Завдяки такому складу експлуатаційні характеристики матеріалу знаходяться на досить високому рівні.

Гідроізоляційна мембрана має велику перевагу перед іншими матеріалами подібного типу:

  • Стійкість до ультрафіолетового випромінювання і різної агресивному середовищі.
  • Довговічність.
  • Безпека для здоров'я людей.
  • Збереження еластичності при будь-якій температурі повітря.

Кріплення мембрани до поверхні фундаменту виконується різними способами:

  • За допомогою спеціального клею або стрічки. Листи укладають внахлест, а місця стиків нагрівають паяльною лампою і склеюють між собою.
  • У самоклеящейся мембрани одна сторона покрита спеціальним клейовим складом і захисною плівкою. У процесі обклеювання захист знімають, а мембрану притискають до стінок фундаменту.
  • Мембрана профільованого типу кріпиться за допомогою дюбелів з профільованими шайбами. Завдяки цьому досягається герметичність з'єднання полотен гідроізоляційного матеріалу.

Якщо Ви вирішили використовувати цей матеріал, то читайте покрокову інструкцію про гідроізоляційних мембранах для фундаментів і підвалів .

до змісту ↑

гідроізоляція руберойдом

Одним з найбільш надійних і простих способів захисту фундаменту від вологи є використання рулонних матеріалів, до їх числа належить руберойд. З переваг цього матеріалу чітко виділяються наступні характеристики:

  • Досить низька вартість.
  • Зручний і простий процес монтажу.
  • Створення надійного захисту від проникнення вологи.
  • Великий термін експлуатації, практика показує, що гідроізоляція руберойдом може прослужити до півстоліття.

Що стосується недоліків рулонної гідроізоляції, то можна впевнено сказати, що особливо значущих моментів в цьому випадку немає.

Укладання руберойду виконується вертикальними і горизонтальними рядами. У першому випадку монтажні роботи проводяться простіше і швидше, але при горизонтальному кріпленні полотен гідроізоляційного матеріалу захист виходить більш високої якості.

гідроізоляція руберойдом

Надійна гідроізоляція забезпечується за рахунок двох моментів:

  • Поверхня промащується шаром бітумної мастики, який гарантує додатковий захист.
  • Процес кріплення руберойду супроводжується прогріванням смуг за допомогою газового пальника, завдяки чому гідроізоляційний матеріал міцно приклеюється до поверхні фундаменту.

Про один з найбільш популярних гідроізоляційних матеріалів читайте в статтях «Руберойд для фундаменту» і «Рулонна гідроізоляція фундаменту» .

Захист фундаментальної основи будови від проникнення вологи є дуже відповідальним моментом. Однак при правильному виборі способу гідроізоляції і відповідних матеріалів весь процес можна виконати своїми руками.

Мітки: гідроізоляція

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама