Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція і дренаж фундаменту. Як виконати відведення стічних вод.

  1. Особливості гідроізоляції в будинку з підвалом

Гідроізоляція фундаменту - це необхідний конструктивний елемент, який дозволяє захистити конструкцію від поверхневої вологи (що надходить з-за опадів) і грунтових вод (капілярного підйому).

Щоб виконати відведення стічних вод і захистити не тільки фундамент, але і стіни будинку, влаштовується вимощення Щоб виконати відведення стічних вод і захистити не тільки фундамент, але і стіни будинку, влаштовується вимощення. Її ширина повинна становити від 60 до 80 см від стіни і на 20 см виступати за звис даху. Також важливий і ухил - він повинен становити 5-10% в напрямку від будинку. Отмостку не виконують тільки в тому випадку, якщо з будівлею впритул межує тротуар.

А якісний захист від грунтових вод має на увазі пристрій надійної перепони від піднімається вологи. Гідроізоляційний шар прокладають по всіх стінах, і зовнішнім, і внутрішнім. Як матеріали тут можуть використовуватися:

  • руберойд, покладений на мастику в 2 шари;
  • розчин на основі цементу, виконаний в пропорції 1: 2, з якого створюють шар 20-30 мм.

Гідроізоляцію для захисту від капілярних вод укладають по зовнішніх стінах так, щоб вона розташовувалася вище вимощення на 10-15 см, а за внутрішніми - на етапі підготовки основи під підлогу.

Особливості гідроізоляції в будинку з підвалом

Якщо в будинку передбачений підвал, то дренаж фундаменту і його гідроізоляцію виконують двошарової - перший шар виноситься на рівень підлоги підвального приміщення, а другий - трохи вище рівня вимощення. Також повністю захищають зовнішні конструкції підвалів в грунті - шар вертикальної гідроізоляції повинен знаходитися на поверхні, стикується з грунтом.

Якщо грунт сухий, то можна забезпечити гідроізоляцію двошарової гарячої бітумної обмазкою. Якщо ж грунтові води виходять на 20-80 см вище підвального статі, то слід застосовувати обклеювальний спосіб нанесення - 3 шари руберойду на бітумі. При агресивних грунтових водах потрібно і додатковий 20-см захисний шар жирної глини.

І ще один момент - якщо ділянка нахилений і будинок розташовується внизу, то буде потрібно відведення стічних вод від фундаменту. Щоб мінімізувати такі прояви, споруджують водовідвідну канаву. Вона являє собою траншею глибиною від 0,5 до 1,0 метра, розташовану поперек схилу і руху стічних вод. Траншея засипається великим щебенем , А зверху виконується ще 20-см шар грунту. Виходить дренаж для якісного відведення стічних вод від будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама