Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою: своїми руками, відгуки, покрокова інструкція, відео

  1. Матеріали для гідроізоляції
  2. підготовка даху
  3. Готує устаткування і матеріалів
  4. Технологія нанесення на Напилювана поверхню

Найбільш економічним за витратами і трудомісткості є гідроізоляція покрівлі рідкої гумою. Зазвичай цим методом обробляють плоскі дахи. Але в деяких випадках цим напилюваним матеріалом користуються і для обробки скатної покрівлі. Найбільш економічним за витратами і трудомісткості є гідроізоляція покрівлі рідкої гумою

Всі види ізоляції покрівлі.

Переваги ізоляції рідкої гумою:

  1. Екологічна чистота матеріалу, виготовленого на водній основі.
  2. Продукт не виділяє шкідливих речовин, як при нанесенні, так і при висиханні. У складі немає розчинників.
  3. Продукт виводиться з мембрани в процесі полімеризації.
  4. Матеріал Бистровисихающая і бистротвердеющий. Після закінчення десяти хвилин Напилювана поверхню можна «навантажувати» і ходити по ній. Миттєве затвердіння матеріалу до 80%.
  5. Гідроізоляція плоскої покрівлі з дотриманням усіх технологій дозволяє значно заощадити майбутні кошти: про ремонт покрівлі можна забути на кілька десятиліть.

гідроізоляція покрівлі способом нанесення рідкої гуми забезпечить:

  1. Рівне і цілісне покриття даху навіть при наявності на ній різних виступів і предметів (труб, антен, примикань).
  2. Якісне і довговічне гідроізоляційне безшовне полотно при малих витратах і відносно невеликий трудомісткості.

Матеріали для гідроізоляції

Рідку гідроізоляцію можна нанести на поверхню будь-якої форми та конфігурації.

Для виконання якісних робіт буде потрібно:

  1. Спеціальне обладнання для нанесення рідкої гуми.
  2. Безпосередньо сама рідка гума (кількість розраховується окремо з розрахунку від 2,5 кг на кв.м і більше - це залежить від бажаної товщини шару).
  3. Покрівельна мастика і геотекстиль для підготовчих робіт.
  4. Два-три людини

Розраховуємо матеріал і витрати

  1. Імовірно Напилювана поверхню становить 1000 кв.м. Щоб обробити дах шаром гідроізоляції в 2 мм, знадобиться 25 кг рідкої гуми. Орієнтовна вартість становить 120 руб. за 1 кг. Разом - 3 200 руб.
  2. Покрівельної мастики потрібно одне відро - ціна варіюється від 120 руб. до 200 руб. за евроведро (20 кг).
  3. Геотекстиль грає захисну функцію. Це матеріал з високими фізико-механічними характеристиками і захисними властивостями. Для виконання робіт знадобиться 1 рулон - від 6 руб. за 1 м.кв.
  4. Оплата робочим за 8 годин роботи.
  5. Для проведення самостійних робіт знадобиться спеціальний розпилювач для безповітряного розпилення або валик, кисті і шпатель для ручного нанесення ізоляції.

підготовка даху

Дуже важливим етапом є підготовка поверхні для подальшого нанесення рідкої гуми. Напилювана поверхню потрібно ретельно очистити і грунтувати. Дах очищають від сміття і пилу, використовуючи щітки або пилосос. Видалити жирні плями масла або бензину найкраще уайт-спіритом. Після цього поверхню промити водою. Для грунтовки використовуємо спеціальний матеріал - мастику під рідку гуму.

Після грунтовки і очищення потрібно провести армування даху, потрібних ділянок покрівлі. Для цього рекомендують використовувати матеріал геотекстиль.

Готує устаткування і матеріалів

Ізоляцію (двокомпонентну) рекомендується наносити апаратами безповітряного розпилення. Можна використовувати вітчизняне недороге обладнання безповітряного розпилення рідкої гуми. Дорожчі апарати, представлені на ринку, - моделі зарубіжного виробника. Можливо нанесення матеріалу і вручну, пензлем, валиком або шпателем.

Перед нанесенням емульсії (першого компонента рідкої гуми) її потрібно якомога краще розмішати. В процесі нанесення на Напилювана поверхню емульсію необхідно перемішувати кожні 30 хвилин. Другий компонент - каталізатор затвердіння - також вимагає ретельного перемішування реагентів.

Під час роботи з матеріалом необхідно надіти рукавички, маску і окуляри, так як другий компонент рідкої гуми - це хімічно активний реагент.

Технологія нанесення на Напилювана поверхню

Застосування рідкої гуми дозволяє значно скоротити час робіт і обробити велику площу в дуже стислі терміни силами двох-трьох чоловік.

Після підготовки поверхні до нанесення ізоляції, проведення армування геотекстилем потрібних ділянок даху можна приступати до напилювання. Компоненти матеріалу «рідка гума» потрібно змішати, дотримуючись пропорцію 15: 1 (емульсія / реагент). Змішувати компоненти потрібно безпосередньо перед нанесенням.

Наносити готову масу потрібно способом розпилення на поверхні за допомогою спеціального апарату або ручним способом за допомогою кистей або валика. Не варто забувати, що в процесі нанесення почнеться розпад емульсії, тому на поверхні з'явиться вода. Це цілком нормально.

Далі, після закінчення десяти хвилин, можна вільно пересуватися по поверхні, що ізолюється. Повне висихання гідроізоляції відбудеться через 48 годин. Потрібно перевірити, яка в підсумку вийшла ізоляція. Якість виконаної роботи можна перевірити протокою. Для цього покрівлю заливають водою на два-три дні і уважно вивчають стіни і кути, чи не з'явилася де вода або патьоки.

Якщо все технології дотримані, дах прослужить вам довгі десятиліття. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що зумієте провести якісну роботу по ізоляції покрівлі самостійно, то краще довірити свій дах фахівцям. Сьогодні багато фірм і компаній, що спеціалізуються на даній технології гідроізоляції покрівлі, пропонує свої послуги.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама