Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція септика і колодязя з бетонних кілець

  1. причини гідроізоляції Для облаштування каналізації в приватному будинку або на дачі найбільш зручним...
  2. Традиційний бітумний спосіб
  3. проникаюча гідроізоляція
  4. полимерцементная
  5. пластикові вставки
  6. Герметизація межкольцевих швів

причини гідроізоляції

Для облаштування каналізації в приватному будинку або на дачі найбільш зручним пристроєм є септик, виконаний з бетонних кілець.

Для облаштування каналізації в приватному будинку або на дачі найбільш зручним пристроєм є септик, виконаний з бетонних кілець

Схема гідроізоляції колодязя.

Однак необхідна гідроізоляція септика з бетонних кілець може породити справжню проблему, якщо ставитися до неї легковажно.

Гідроізоляція септика необхідна з багатьох причин.

Гідроізоляція септика необхідна з багатьох причин

Схема двох камерного септика з бетонних кілець.

Перша - це корозія, як арматурного каркаса кільця, так і його бетонної складової. В результаті через стінки бетонних кілець вміст септика починає просочуватися в грунт.

Друга причина - це рух бетонних кілець відносно один одного в результаті впливу зовнішніх сил, в періоди замерзання і відтавання грунту. Також істотне механічний вплив на бетонні кільця септика надають грунтові води. Підсумок - негерметизовані стики починають активно «пропускати».

Третя - крім механічного впливу грунтові і стічні води завдають і «хімічний» збиток матеріалу бетонних кілець. Вміщені в них агресивні хімічні речовини з часом руйнують цілісну структуру бетону. Через тріщини, що утворилися, в грунтові води проникають відходи життєдіяльності людини, мікроорганізми.

Якщо мова йде про колодязь з питною водою, то результат зворотний: вода колодязя піддається атаці з боку агресивного зовнішнього середовища і стає непридатною для пиття.

Неприємний запах в районі житла - найменш шкідливе наслідок. Зараження питної води, отруєння грунту - більш серйозна ситуація, безпосередньо впливає на здоров'я мешканців будинку або дачі.

Таким чином, гідроізоляція бетонних кілець каналізаційного септика або колодязя покликана забезпечити надійний захист бетону від руйнівного впливу агресивних речовин, що містяться як в каналізаційних відходах, так і в масах стічних вод.

Штукатурка під тиском

Схема монтажу кесона.

Зовнішня і внутрішня обробка септика водонепроникним і безусадкова цементом за допомогою стиснутого повітря під високим тиском

Цей спосіб дозволяє отримати рівномірну і щільну герметизацію септика по всій площі. Є мінуси.

Так, для здійснення процесу необхідне використання спеціального пристрою типу «цемент-гармата». Необхідно укласти не менше двох шарів товщиною в 5-10 мм при температурі повітря не менше + 5 ° С.

Кожен наступний шар наноситься тільки після повного схоплювання попереднього, тому весь процес затягується на 10 і більше доби.

У спекотну погоду покриття слід поливати кожні 3-4 години. При помірній або прохолодній температурі повітря перерви між поливами можуть скласти 12 годин.

Традиційний бітумний спосіб

Зовнішня і внутрішня герметизація

Схема нанесення проникаючої гідроізоляції на бетонні кільця.

Сам по собі гарячий бітум, хоч і є непоганим ізоляційним матеріалом, досить недовговічний, схильний до відшарування і руйнування при перепаді температур. Тому для обробки бетонних кілець бітумно-бензинова суміш використовується в поєднанні з бітумними мастиками, доповненими спеціальними добавками.

Зовнішню і внутрішню поверхні бетонних кілець необхідно зачистити. Далі за допомогою компресора накладається перший шар суміші бітуму з бензином в пропорції 1: 3. Наступні шари мають пропорцію 1: 1. Суміш доводиться до повного висихання. Другий шар наноситься гарячим бітумом за допомогою кисті або квача, доводиться до охолодження і покривається третім шаром гарячого бітуму.

Після повного охолодження бітуму наноситься шар мастики не менше 2-3 мм.

На зовнішню поверхню бетонного кільця, зверху по мастиці, наклеюється руберойд або інший герметизуючий матеріал.

Плюсами бітумного способу гідроізоляції септика з бетонних кілець є невисока вартість і простота виконання робіт. Є й мінуси: сумніви в стовідсоткової надійності і неможливість застосування в якості внутрішньої гідроізоляції в колодязях з питною водою.

Використання традиційних матеріалів і методик гідроізоляції бетонних кілець виправдано часом. Не можна скидати з рахунків і відносно невисоку вартість цих робіт. Але існують сучасні матеріали, застосування яких, хоча і обійдеться дорожче традиційних, проте забезпечить набагато більш високу ступінь надійності.

проникаюча гідроізоляція

Проникаюча гідроізоляція.

Одним з найбільш перевірених і надійних способів гідроізоляції бетонних кілець є застосування проникаючої гідроізоляції.

Спеціальні сучасні склади, розроблені для отримання ефекту проникаючої гідроізоляції, такі як «Лахта», «Пенетрон», «Гідро S» та інші, забезпечують високі гідроізоляційні властивості септиків на весь час їх експлуатації.

Ці матеріали, будучи нанесеними на бетон, глибоко проникають в пори бетону і кристалізуються там, заповнюючи собою всі мікро і макропустоти.

Кристали стають складовою частиною структури, не порушують «дихаючих» властивостей бетону, але абсолютно не пропускають молекули води.

Таким чином, після обробки бетонних кілець з внутрішньої і зовнішньої сторони виходить однорідна, герметична структура, здатна витримувати натиск агресивного середовища тривалий час.

Час освіти кристалів і глибина їх проникнення в «тіло» бетону залежить від ступеня його пористості, щільності і вологості. Так, при зменшенні кількості вологи процес утворення кристалів гальмується, а при збільшенні - знову прискорюється. Це дозволяє бетонним структурам після обробки сумішами проникаючої гідроізоляції купувати властивість «самолікування».

Застосування матеріалів проникаючої гідроізоляції вимагає ретельної підготовки оброблюваної поверхні: повне очищення, хімічне (за допомогою спеціальних розчинів) або механічне фрезерування бетону для отримання рівної шорсткою поверхні, насичення вологою.

полимерцементная

Пристрій переливної вигрібної ями з бетонних кілець.

Порівняно недорогим і часто вживаним способом є гідроізоляція обмазочна або полимерцементная.

Здійснюється за допомогою сумішей цементу зі спеціальними полімерами або рідким склом.

Полімерцементні гідроізоляція настільки ж проста в здійсненні, як і бітумна, але служить набагато довше.

пластикові вставки

Один з найпростіших і надійних способів гідроізоляції септиків і колодязів з бетонних кілець - використання спеціальних пластикових вставок

Це - спеціальні пластикові циліндри різних розмірів і форми (діаметр: 90 см, 140 см, 190 см, висота до 4,5 м), обладнані горловиною і кришкою.

Схема септика з 2-х залізобетонних кілець.

Товщина стінок пластикових ємностей у різних виробників може бути від 8 мм до 25 мм. Крім того, циліндри посилюються ребрами жорсткості для запобігання деформації.

Встановлені всередину бетонних кілець, укріплені сухої цементно-піщаної засипанням між пластиком і кільцями септика, посилені ребрами жорсткості, пластикові циліндри забезпечують 100% герметизацію септика.

Термін експлуатації пластикових вставок для септиків з бетонних кілець може досягати 30 і більше років.

Герметизація межкольцевих швів

Який би не був обраний спосіб гідроізоляції септика з бетонних кілець, він може не спрацювати, якщо не приділити уваги надійної герметизації межкольцевих швів.

При установці бетонних кілець між ними необхідно прокласти амортизирующую і гідроізолюючу прокладку.

Це може бути спеціальна бентоніти-каучукова прокладка, до складу якої входять гранули бентонітової глини, що володіють здатністю при попаданні вологи збільшуватися на 300-400% і повністю заповнювати всі порожнечі і тріщини між бетонними кільцями.

При зміщенні кілець відносно один одного висока пластичність матеріалу дозволяє зберегти цілісність герметизації.

Із сучасних матеріалів може бути використана гумова ущільнююча стрічка типу «Rubber Elast».

Прекрасні результати досягаються при застосуванні суперсучасних матеріалів типу «Армополотно Файбертек», які набувають чудові герметизирующие властивості після спеціального УФ-опромінення.

Можна використовувати і менш дорогі традиційні способи герметизації швів.

Це звичайні лляні, джутові або конопляні мотузки, просочені фіброрезіной. Укладаються мотузки на шар густого полимерцемента або суміші цементу з ПВА.

Між собою бетонні кільця необхідно скріпити скобами або за допомогою спеціальних замків.

Гідроізоляція септиків і колодязів з бетонних кілець - процес не просто необхідний, але і дуже відповідальний. Тому, вибираючи спосіб гідроізоляції, найкраще довіритися досвіду професіонала.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама