Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція швів

  1. гідроізоляція швів
  2. Гідроізоляція швів бетонування
  3. Види будівельних швів
  4. Критерії вибору типу гідроізоляції швів
  5. гідроізоляційні шпонки
  6. Гідроізоляція холодного шва
  7. Гідроізоляція деформаційних швів бетонування
  8. Гідроізоляція швів. Гідроізоляція деформаційних швів
  9. Фактори що впливають на ступінь усадки:
  10. Класифікація швів будівельних конструкцій по ТИПУ:
  11. Гідроізоляція деформаційних швів: матеріали та порядок проведення робіт
  12. Класифікація
  13. Шовна гідроізоляція. Матеріали для гідроізоляції швів і етапи пристрої
  14. типи гідроізоляції
  15. Технічні характеристики
  16. Область застосування шовного гідроізоляції
  17. Матеріали (сухі суміші) для гідроізоляції швів
  18. Етапи влаштування гідроізоляції швів

гідроізоляція швів

Грамотно проведена гідроізоляція швів дозволить захистити конструкцію від негативного впливу, грунтових вод, атмосферних опадів, стічних вод, інших техногенних факторів Грамотно проведена гідроізоляція швів дозволить захистити конструкцію від негативного впливу, грунтових вод, атмосферних опадів, стічних вод, інших техногенних факторів. На шви конструкції припадає більша частина протікання, причинами яких можуть бути: динамічні впливу на будову, зміна вологості повітря, температурні коливання, усадка бетонних конструкцій. Саме тому від того, наскільки якісно буде проведена гідроізоляція швів, буде залежати довговічність і надійність будівельної конструкції. Причому проводити роботи краще до того, як почали утворюватися тріщини. Гідроізоляція тріщин більш трудомістка, так як вони можуть мати звивини і великі зазори.

Всі будівельні шви поділяються на нерухомі (стики «стіна-пол», робочі, між зовнішніми і внутрішніми кутами і плитами) і рухливі (деформаційні).

Без деформаційних швів не обходиться жодна конструкція, вони необхідні для сприйняття зовнішніх впливів. Якщо величина рухомих швів становить 3 -5 мм, то деформаційні можуть мати ширину 10 мм і більше. Герметизація і гідроізоляція швів проводиться з використанням еластичних матеріалів.

Фактори, що впливають на підбір матеріалів для проведення робіт:

Гідроізоляція швів - основні види:

  • розбухають шнури на основі гідрофільної гуми, акрілата, бетонітовой глини. Встановлюються досить просто, але після закінчення робіт необхідно відразу проводити бетонування. Застосовуються тільки при новому будівництві. Така ізоляція добре працює у вологому середовищі, при висиханні здатна зменшуватися в обсязі. Не рекомендується застосовувати при високому тиску і екстремально низьких температурах;
  • стрічки притискного типу або монтовані на клей. Добре підходять для вже існуючих швів, відмінно працюють на притиск, наділяючи шви необхідної водонепроникністю. Можуть використовуватися на тонких стінах. Потрібна попередня підготовка поверхні;
  • шпонки «профілі» (застосовуються на стадії бетонування). Дуже добре підходять для новобудов, здатні витримувати значний тиск води. Великий вибір видів матеріалу дозволяє легко підібрати потрібний профіль. Шпонки досить складно монтувати в уже існуючих будинках;
  • зачеканення. Проводиться розширюються або безусадкова складами, еластичними полімерними герметиками. Це найпростіший і універсальний спосіб, який можна використовувати як при зведенні будинку, так при ремонтно-відновлювальних роботах. Він може використовуватися, якщо потрібно гідроізоляція колодязів, інших заглиблених і резервуарних споруд. При цьому шви повинні бути нерухомими;
  • ін'єкції твердіючими полімерними смолами (поліуретаном, епоксидними смолами, акрилами) в тому числі з використанням інжектор-систем. Якщо необхідна гідроізоляція цоколя, даний метод забезпечить максимальну водонепроникність швів. Також його використовують в роботі з резервуарами, при цьому є обмеження на товщину ізолюючої конструкції.

Використання полімерних герметиків відбувається в тому випадку, якщо шви мають неправильну геометрію. Це дозволить істотно заощадити на матеріалах. Проте фахівці не рекомендують використовувати даний метод, якщо шви постійно контактують з водою або мають значну ширину.

Для того щоб гідроізоляція швів була максимально ефективною рекомендується використовувати наскільки способів одночасно. Від того наскільки правильно буде підібрана комбінація, залежить витрата матеріалів і довговічність конструкції.

Гідроізоляція холодних і панельних швів


Як робити гідроізоляцію швів. Матеріали для гідроізоляції швів

джерело: aquagroup.ru

Гідроізоляція швів бетонування

Одним з першорядних показників якісної споруди є її водонепроникність і здатність протистояти негативним зовнішнім впливам. А показники надійності і довговічності в першу чергу залежать від того, наскільки будуть водонепроникні будівельні шви. На жаль, не дивлячись на постійне вдосконалення технологій, добитися ідеального монолітного споруди без додаткових етапів будівництва поки неможливо.

Стики бетонних панелей, і необхідні в будівництві шви бетонування, є найуразливішими ділянками для проникнення вологи, води і вітру. А так же по найдавнішого закону природи - «де тонко, там і рветься» саме шви і стики піддаються в процесі експлуатації найбільшому тиску і силових дій навколишнього середовища.

Будівельні шви утворюються як на початковому етапі заливки бетону, з огляду на різних вимушених моментів технологічного процесу, так і виконуються спеціально для створення міцної і надійної конструкції. Тому герметизація швів в будівництві є важливим і необхідним етапом, без якого неможлива жодна будівля.

Види будівельних швів

Будівельні шви за своїм походженням поділяються на два основних види, це жорсткі нерухомі шви і рухливі деформаційні стики.

Нерухомі, холодні або робочі будівельні шви утворюються в процесі основного бетонування за рахунок різних технологічних факторів, що змушують переривати процес заливки. Причинами зупинки робочого процесу, що спричинило за собою утворення холодного шва, можуть стати:

  • Несправність обладнання,
  • Недолік матеріалів,
  • Закінчення робочого дня,
  • Необхідність установки арматури,
  • Обмеження навантаження на несучу конструкцію.

У будь-якому випадку, наступний етап заливки рідкої суміші здійснюється на вже застиглу поверхню, що неминуче веде до утворення жорстких холодних швів, які в подальшому вимагають обов'язкової герметизації. Особливістю робочих швів є виняток, який або рухливості стиків панелей відносно один одного.

Рухливі деформаційні шви класифікуються кількома видами, це:

Всі деформаційні види швів так само формуються через вимушених зупинок робочого процесу, але на відміну від робочих швів виконуються спеціально, щоб уникнути утворення дефектів в подальшому. За застиглої бетонній плиті робиться пропив, який послаблює конструкцію, і при усадки, якій піддається бетон, дефект піде за підготовленим для нього місця.

На жаль, незважаючи на всі технологічні нововведення, розробити склад бетону, несхильність до усадки поки не вдалося. Тому, незважаючи на всі переваги, якими володіють залізобетонні конструкції, усадочних швів не уникнути.

Принципової різниці між робочими швами і швами, отриманими в результаті пропила немає. І ті, і інші є слабким ділянкою бетонної плити, який з часом може стати причиною протікання або навіть руйнувань, і природно потребують обробки спеціальними матеріалами, в залежності від виду шва.

Цікаво, що досвідчені фахівці класифікують будівельні шви не за принципом їх виникнення, а по деформаційному впливу на нього. Це виглядає приблизно так:

  • Умовно - рухливі шви. Розростання подібних дефектів відбувається дуже повільно, і залежить від усадочною швидкості складу бетону. Зазвичай це становить 2 мм за перший рік після здачі об'єкта, і близько 0,8 мм в наступні 5 років. В середньому нормативна усадка становить не більше 5 мм.
  • Деформаційні шви. Розмір передбачуваного розбіжності визначаються методом розрахунку в залежності від експлуатаційних умов.

Критерії вибору типу гідроізоляції швів

Для того щоб гідроізоляція будівельного шва дала необхідний і очікуваний ефект, при виборі матеріалів і спосіб виконання необхідно враховувати такі показники як:

  • Типи рухливості швів (рухливі, монументальні, щодо рухливі);
  • Сила майбутньої навантаження. Можлива сила впливу, яку повинен витримувати стик;
  • Активність агресивного середовища;
  • Температурні перепади;
  • Рівень агресивності грунтових або паводкових вод;
  • Тип грунту під будівлею;
  • Місце положення шва і можливість підходу до нього;
  • Якісний рівень будівельних матеріалів, використовуваних в будівництві будівлі;
  • Тип майбутньої роботи (ремонт або ізоляція нового шва);
  • Цілі роботи: створення водонепроникного шару, естетичного вода, збільшення стійкості і довговічності;

Залежно від цих показників вибирається відповідний матеріал, який максимально відповідає завданням, покладеним на даний вид шва. Для конструкцій, виконаних на основі бетону, пропонуються такі матеріали і прийоми гідроізоляції швів як:

  • Шнури розбухають, виконані з акрилатних матеріалів, бетонітовой глини або рідкої гуми;
  • Гідрошпонкі або профілі, монтовані під час основного процесу заливки бетону;
  • Стрічки, що фіксуються після повного завершення конструкції за допомогою клейового складу або притискним методом;
  • Метод ін'єктування будівельних швів з використанням таких матеріалів як:
    • Поліуретанові смоли,
    • Акриловий гель,
    • Епоксидні смоли.
  • Еластичні полімерні герметики;
  • Обробка безусадкова цементними складами.

Досить часто для досягнення максимально ефекту застосовуються кілька методів в комплексі. Грамотний підбір матеріалів і методів гідроізоляції дозволяє домогтися міцності і надійності стикових з'єднань.

гідроізоляційні шпонки

Цей вид ізоляції є прогумовані смуги, використовувані для гідроізоляції і холодних і деформаційних швів. За своєю суттю гідрошпонкі є внутрішніми опалубки, що встановлюються по ходу бетонування в місцях найбільшого тиску на бетонну плиту.

Переваги гідрошпонок:

Застосування гідропрокладок в деформаційних і температурних швах дозволяє конструкції витримувати високі навантаження, і значні температурні коливання.

Широкий вибір різних видів дає можливість підбору профілю, що відповідає і кліматичних і сейсмічних умов. А так же шпонки можуть забезпечувати герметичність усадочних швів з великою амплітудою коливання.

Використовуються в основному при будівництві нових будівель, так як монтаж у вже готові конструкції представляє значні труднощі.

Недоліки гідрошпонок:

При значному тиску водного потоку стикувальний шар між профілем і бетоном не дає 100% гарантії непроникності.

Гідроізоляція холодного шва

Для герметизації робочих швів однаково вигідно використовувати такі види гідроізоляції як:

  • Розбухають шнури;
  • Ін'єктування;
  • Безусадні цементні склади.

Холодні шви значно знижують міцність і водостійкість бетонної конструкції, і сприяють розростанню цвілі за рахунок підвищеного всмоктування бетоном вологи.

Гідроізоляція безусадкова складами

Найчастіше застосовуються безусадочние тампонажні суміші. Особливістю сухих складів для гідроізоляції швів є їх миттєва реакція на проникнення вологи. Суміш твердне протягом 60 секунд після з'єднання з водою.

Переваги сухих складів:

  • Максимальна простота технології застосування, завдяки якій є можливість використовувати метод і при зведенні нової будівлі, і при ремонтних роботах;
  • Підходить практично для всіх видів конструкцій, незалежно від їх призначення.

Недоліки безусадочних складів:

Переваги ін'єктування холодних швів бетонування

Метод ін'єктування є наймолодшим з усіх відомих способів ізоляції. Проте, за короткий термін він отримав визнання як найефективнішого, надійного і універсального методу. Технологія його проведення дозволяє усунути будь-який дефект, допущений по ходу будівництва, а так само провести якісний ремонт готового будинку, без великих демонтажних робіт.

Область застосування ін'єкційної гідроізоляції залежить від того які матеріали використовуються в даному випадку. Для гідроізоляції холодних швів беруться поліуретанові смоли. Вони мають високу адгезію, стійкі до впливу агресивних водних потоків, і відмінно витримують різкі перепади температур.

Переваги ін'єктування холодних швів:

  • Володіє максимальними показниками гідроізоляції;
  • Можливість широкого вибору матеріалів для використання;
  • На багато подовжує термін експлуатації будівлі.

Недоліки ін'єктування:

  • Небажано застосування для ізоляції усадочних і деформаційних швів;
  • Має обмеження по товщині герметизируемой плити.

Гідроізоляція деформаційних швів бетонування

Деформаційні шви при правильному їх виконанні, повинні бути еластичними, витримувати значні температурні коливання, і не пропускати вологу і воду в приміщення.

Відповідати всім цим вимогам деформаційний шов зможе лише після грамотно виконаної гідроізоляції. Розрахунок кількості рухомих швів виконується з урахуванням можливих коливань температурного режиму, і, відповідно розширення і стиснення бетонних плит, передбачуваний розмір усадки і можливі деформації конструкції.

Найбільш придатними для гідроізоляції деформаційних швів є:

  • Профілі - шпонки;
  • Клейові стрічки;
  • Еластичні герметики з полімерних матеріалів (акрилові гелі або акрилати).

Крім того, що гідроізоляція рухомих сполук ефективно захищає шви від шкідливої ​​дії води і цвілі, вона не дозволяє швах засмічуватись, що значно збільшує термін їх служби.

Переваги використання акрилових гелів

Ідеальним варіантом для герметизації усадочних або температурних швів є акрилові гелі. Акрилати - матеріали, що не пропускають вологи ні за яких умов, досить прості в застосуванні, і що володіють значною еластичністю, щоб підтримувати одночасно міцність і рухливість деформаційного з'єднання.

До переваг цих матеріалів відносять такі якості як:

  • Висока адгезія до всіх видів несучих конструкцій;
  • Стійкість до широкого спектру температурного режиму;
  • Нечутливість до впливу хімічних середовищ;
  • Можливість згущуватися і розм'якшуватися в залежності від ситуації.

Гідроізоляція деформаційних швів бетонування, Технонова


Гідроізоляція швів бетонування в будівництві є важливим і необхідним етапом, без якого неможлива жодна будівля.

джерело: www.texnonovo.ru

Гідроізоляція швів. Гідроізоляція деформаційних швів

В даному розділі в першу чергу представлені матеріали, що застосовуються для герметизації деформаційних і робочих швів заглиблених конструкцій або конструкцій швів передбачають роботу в постійному контакті з водою. Матеріали застосовуються для герметизації швів фасадів будівель і інших швів не призначених для тривалого контакту в водою представлені в розділі «герметики».

  • Гідроізоляція деформаційних швів,
  • гідроізоляція деформаційних швів в підземних спорудах,
  • гідроізоляція деформаційних швів фундаментів,
  • гідроізоляція деформаційних швів в стінах,
  • гідроізоляція деформаційних швів пенетрон - ПЕНЕТРОН, проникаюча гідроізоляція (Росія). Cухой порошок, до складу якого входять запатентовані активні хімічні добавки.

Загальна інформація по гідроізоляції швів

Бетонні та залізобетонні споруди повинні бути розділені на ділянки відповідно до розташування конструкційних і деформаційних швів і в залежності від впливів, обумовлених властивостями використовуваних матеріалів Бетонні та залізобетонні споруди повинні бути розділені на ділянки відповідно до розташування конструкційних і деформаційних швів і в залежності від впливів, обумовлених властивостями використовуваних матеріалів. Вибір матеріалу для пристрою деформаційного шва, форма і профілювання якого керуються заданими розмірами і критеріями навантажень. При цьому основне завдання гидроизолирующего елемента полягає в тому, щоб по можливості не обмежувати деформацію двох будівельних частин по відношенню один до одного. Зустрічаються в швах деформації виникають переважно в результаті наступних причин: Вони задані властивості бетону і його обробкою і викликають зміну обсягу частини споруди, яке може виникнути в результаті деформацій, що виникають в шві. В окремих випадках це усадка, набухання і зміна температури.

Усадка виникає в результаті втрати з отверждающей цементу хімічно зв'язаної води і означає зменшення обсягу матеріалу. Величина ступеня усадки залежить від кліматичних умов (від температури і вологості навколишнього середовища).

Фактори що впливають на ступінь усадки:

  • Дисперсність цементу:

Чим грубіше подрібнений, тим менше ступінь усадки.

Чим менше кількість цементу на 1 м3 бетону, тим менше ступінь усадки.

Чим нижче водо / цементне відношення, тим менше ступінь усадки.

Чим раніше почався і довше проводився догляд, тим незначніше ступінь усадки.

Залежно від розташування арматури ступінь усадки може зменшуватися.

Цемент зі зниженим вмістом оксиду алюмінію і трохи підвищеним вмістом оксиду заліза виявляють меншу схильність до усадки. Розрахункові дані зафіксовані в DIN 4227. Очікувана ступінь усадки приблизно 0,2 - 0,6 мм / м. Усадка частково компенсується набуханием.

Поглинання води бетоном при дуже високій вологості повітря і зберіганні у воді призводить до набухання і збільшення обсягу.

Ступінь набухання значно менше ступеня усадки і становить приблизно 0,1 - 0,2 мм / м.

Зміна температури також є причиною зміни обсягу (довжини) будівельних деталей. Проте процес за часом протікає значно швидше, ніж при усадки і набухання.

Зміна довжини внаслідок різниці температур розраховується за формулою:

ΔIт = зміна довжини внаслідок зміни температури

αт = модуль пружності при даній температурі

Т = різниця температур

Iо = довжина будівельної деталі

Модуль пружності при даній температурі αт - деформація, яка відбувається при зміні температури на 1К.

Для бетону дійсні показники між αт = 9 Х 10-6 і 12 Х 10-6 <1 / К>.

У залізобетонних спорудах можуть допускатися середні показники від αт = 10 Х 10-6 <1 / К>, при середніх коливаннях температур в будівельних частинах в залежності від їх довжини і товщини від ± 7,5 К до ± 20 К. Відповідно до цього довжина будівельних деталей при експлуатації на відкритому повітрі змінюється до 0,4 мм / м. Вплив температури особливо велике в будівельних частинах, які знаходяться у відкритих просторах і тому безпосередньо схильні до крайніх коливань температур.

Повзучість - це залежить від часу, повільно змінюється деформація отверждающей цементного каменю під навантаженням. На відміну від усадки навантаження або тривалий час впливає напруга грає тут значну роль.

Під дією навантажень в подушці підстави виникають деформації, до яких має пристосовуватися спорудження. Виникаючі при цьому деформації будівельних деталей внаслідок різної опади суміжних будівельних частин проявляються як деформації швів. Результуючі зміни форми внаслідок навантажень від усадки, набухання, зміни температури і повзучості можуть бути різними. Наприклад, зміна довжини будівельної деталі, встановленої при низькій температурі (взимку), компенсує усадку при високих літніх температурах. Навпаки, скорочення обсягу будівельної деталі, забетонованої влітку, при зміні температури з літньої на зимову підсумовує усадку.

Класифікація швів будівельних конструкцій по ТИПУ:

  • конструкційні шви

Вони з'являються неминуче в більшості випадків з технологічних причин або всюди, де перерваний процес бетонування, однак будівельна деталь повинна статично і функціонально діяти як єдине ціле. Це відбувається, наприклад, у разі, коли за тимчасовими технічних і економічних причин будівельна деталь бетонується частинами і внаслідок переривання процесу бетонування ставиться під питання отримання монолітного бетону в місцях прилягання.

Вони розташовуються там, де не передбачені деформації швів. При виконанні повного поперечного перерізу арматури місце стику діє як силове замикання.

Конструкційний шов може утворитися як наслідок при, так званих, усадочних швах.

Деформаційні шви - шви, які приймають на себе деформації зустрічних робочих деталей, що викликаються зовнішніми або внутрішніми впливами. Деформації можуть бути спрямовані в x-, y- або z- напрямках або виникають в комбінаціях з 2-х, 3-х напрямків.

Деформаційні (температурні) шви служать для зрівнювання змін обсягу бетону, які виникають внаслідок процесів усадки, набухання і коливань температур, а також повзучості при тривалому навантаженні, особливо у напруженого бетону.

Організацією помилкового шва здійснюється можливість зняття усадочного напруги і освіти неконтрольованих тріщин.

Вони виникають при бетонуванні сусідніх частин будівель, які не повинні бути пов'язані один з одним силовим замиканням. Шви стикового з'єднання облаштовуються, для того щоб приймати на себе незначні рухи швів, зокрема при усадки. Для кращого поділу будівельних частин шов оснащується розділовим шаром (розділовим лаком, бітумних клеєм або чимось аналогічним). У місці шва стикового з'єднання прокладка арматури переривається, і гідроізоляція здійснюється за допомогою монтажу внутрішніх і зовнішніх деформаційних стрічкових профілів.

Так само існують: Осадові шви; Спеціальні шви; Шарнірні шви; Протипожежні шви та ін ..

Гідроізоляція швів і примикань, гідроізоляція деформаційних швів


Гідроізоляція швів: представлені матеріали, що застосовуються для герметизації деформаційних і робочих швів заглиблених конструкцій.

джерело: www.hydroprotect.ru

Гідроізоляція деформаційних швів: матеріали та порядок проведення робіт

Гідроізоляція деформаційних швів: матеріали та порядок проведення робіт

Гідроізоляція деформаційного шва

Для того, щоб після зведення житлового будинку не виникли тріщини в стінах і стелі при можливих опадах і температурних розширеннях виконують деформаційні шви.

Вони зменшують навантаження на бетонні елементи конструкцій будівель, але при цьому є місцем можливих протікань дощової і грунтової води. Про те, як правильно виконується гідроізоляція деформаційних швів, і які матеріали для цього застосовувати читайте в цій статті.

Класифікація

Щоб якісно провести гідроізоляційні роботи і підібрати для цього необхідний матеріал, треба зрозуміти які деформаційні шви бувають. Розрізняють чотири основних види:

Герметизація ін'єкційним способом

Температурні шви поділяють будівлю на ділянки або відсіки від рівня грунту до покрівлі. Відстань між сусідніми швами їх ширина і глибина залежить від того матеріалу з якого виконана споруда. Так само на параметри грає зимова температура в тому регіоні, де розташований будинок. Варто відзначити, що гідроізоляція бетонних швів обов'язкова в кожному разі.

Для запобігання тріщин, які можуть з'явитися в результаті нерівномірного осідання грунту, виконують осадові деформаційні шви. Вони наносяться так само по всій будівлі від фундаменту до даху.

Усадкові шви застосовуються в тих випадках, якщо будівлю зводять з монолітного бетону. При повному схоплюванні бетонні конструкції зменшуються в розмірах, тому щоб розвантажити моноліт від непотрібних напружень виконують ці роботи. Вони після усадки збільшуються в розмірах і їх зазвичай закладають розчином «наглухо». Гідроізоляція швів бетону може проводитися таким матеріалом як «Пенекрит».

Антисейсмічні шви застосовують в сейсмічно небезпечних регіонах, де трапляються навіть найнезначніші зрушення земної кори. Такий зазор між бетонними конструкціями робить будівлю «рухомим» що не дає бетону тріскатися і отримувати додаткове навантаження. Так само сейсмічні шви використовують в тих випадках, якщо будівля розташована поблизу метрополітену.

Гідроізоляція швів і примикань виробляється спеціальними матеріалами. Звичайний бітум і бітумна мастика тут не допоможе. Гідроізоляційні матеріали можна розділити на дві категорії:

  • Джгути і стрічки наповнювачі
  • пластичні герметики

Для того, щоб заощадити дорогий герметик стик між бетонними панелями або плитами попередньо заповнюють спеціальним шнуром. Він може бути виготовлений з дешевого спіненого поліетилену або більш дорогого синтетичного каучуку.

Дуже популярний каучуковий джгут «Бетонит», який в разі потрапляння на нього вологи збільшується в розмірах і перекриває доступ вологи через стик. В якості герметика, яким заповнюються вузли гідроізоляції деформаційних швів, часто застосовують поліуретанові смоли. Вони тверднуть під впливом вологи навколишнього середовища і при цьому зберігають високу еластичність.

Важливо пам'ятати! Застосовуваний герметик не повинен розтріскуватися при переміщеннях бетонних конструкцій будівлі.

Поліуретановий герметик для гідроізоляції швів має високу адгезію (прилипання), що дозволяє застосовувати його як для бетону, цегли, кахельної плитки і скла. При використанні поліуретанового герметика необхідно враховувати співвідношення ширини і глибини шва. Воно повинно бути не більше 1: 0,8.

Гідроізоляція поліуретановим герметиком

Гідроізоляція швів між плитами із застосуванням поліуретанового герметика виглядає наступним чином:

  • Шов очищають від старої гідроізоляції, відшарувань бетону і пилу
  • У нього закладають джгут зі спіненого поліетилену. Він необхідний для зменшення витрати поліуретанового герметика
  • Внутрішню поверхню обробляють складом грунтовки для збільшення адгезії
  • За допомогою пістолета або шпателі герметик вручну укладають в порожнину деформаційного шва
  • Після заповнення герметиком, гідроізоляція деформаційного шва розгладжується шпателем із застосуванням мильної води до отримання рівної поверхні

Важливо знати! Закладається джгут зі спіненого поліетилену повинен бути на 10 мм ширше шва.

Гідроізоляція міжпанельних швів застосовується для герметизації примикань прибудов до цегельних і бетонних будинків. Часто трапляється, що фундамент прибудови просідає і між стіною і прибудовою утворюється щілина. У цьому випадку виконуються описані вище роботи і якщо все виконано правильно, то такий шов буде служити мінімум 5-6 років.

Для герметизації стиків між панелями і бетонними плитами перед виконанням «мокрих» бетонних робіт (стяжка підлоги) рекомендується застосовувати шнур «Бетонит». Для цього щілину очищають від сміття і напливів розчину, після чого в неї запресовують джгут. Зверху на шви наноситься полімерна мастика для гідроізоляції швів і після її полімеризації виробляють укладання на підлогу цементно піщаного розчину.

Якщо в бетонній поверхні утворилася тріщина і через неї сочиться вода, то її необхідно розшити методом штробления, за допомогою кутової шліфувальної машини (болгарки) або перфоратора. Повинна вийти штроба глибиною 2,5 см і шириною 2,5 см. Після цього штробу заповнюють герметиком «Гідротекс-Ш» або йому подібним. Так само цим матеріалом проводиться гідроізоляція холодних швів при будівництві монолітних бетонних будинків.

Гідроізоляція деформаційних швів і примикань: інструкція по герметизації і відео


Для чого застосовуються деформаційні шви, їх класифікація та необхідність гідроізоляції. Послідовність виконання робіт по захисту деформаційного шва

джерело: sdelai-pol.ru

Шовна гідроізоляція. Матеріали для гідроізоляції швів і етапи пристрої

Матеріали для гідроізоляції швів і етапи пристрої

Мета проведення гідроізоляційних робіт складається в створенні захисного шару поверхні від згубного впливу вологи і інших агресивних середовищ.

Це сприяє збільшенню терміну експлуатації споруди та запобігання мікробіологічних процесів всередині приміщення.

Існує окремий напрямок по виконанню робіт на стиках і швах - шовна гідроізоляція.

З'єднання конструктивних елементів будівлі є найбільш уразливими місцями, тому від якості обробки залежить термін експлуатації всього будинку.

типи гідроізоляції

Тип гідроізоляції визначається частиною будови, на якому проводиться монтаж:

Технічні характеристики

• стійкість до гідростатичного тиску;

• високий ступінь адгезії;

• міцний шар, що покриває мікротріщини;

• не реагує на перепад температури;

• можливість використання зовні будівлі і зсередини.

Область застосування шовного гідроізоляції

• на стінах при вертикальному і горизонтальному нанесенні;

• при будівництві штучних водойм;

• в тунелях, шляхопроводах, шахтах;

• на виробничих площах.

• на виробничих площах

Матеріали (сухі суміші) для гідроізоляції швів

• добавки з різним функціональним призначенням;

Суміші легко готуються до застосування шляхом розчинення водою. Шовна обробка забезпечує перекриття пір бетону, підвищення водонепроникності і морозостійкості.

Склад матеріалів для гідроізоляції підрозділяється на види:

- для використання в швах з деформацією;

- які не рекомендовані до застосування в швах, що мають ознаки деформації.

Етапи влаштування гідроізоляції швів

- зачистити стики і шви від розшарується матеріалу;

- розширити канал на 3 см в глибину і 2 см по ширині;

- видути компресором або іншим пристосуванням пил і дрібні частинки з каналів;

- нанести шар грунтовки для збільшення адгезії.

У випадку протікання крізь шов або стик, слід заглибитися на 5-6 см і закрити третину каналу гідропробкой, а потім затирочной гідроізоляцією проникаючої дії.

• Замішування розчину:Замішування розчину:

- в ємність з водою порційно додається суха суміш і розлучається шляхом безперервного розмішування будівельним міксером (приблизно 2-3 хвилини);

- зробити протягом 3-4 хвилин перерву і знову перемішати розчин.

Рекомендується розчиняти суміш невеликими порціями, так як властивості затірки зберігаються протягом 10-15 хвилин. Додатковою розчинення водою суттєво знижує якість гідроізоляційного матеріалу.

- за допомогою кельми або шпателя виробляти затірку каналу, ущільнюючи кожну порцію;

- після нанесення гідроізоляції необхідно захистити сирої шар від впливу ультрафіолету, опадів і морозу, накривши поверхню плівкою.

Протягом 2-х днів поверхню потрібно зволожувати для посилення щільності прилягання.

Закладення тріщин проводиться подібним способом, але тільки після з'ясування причин їх утворення та повного усунення. Якщо не виявити вчасно місця просочування опадів, які найчастіше утворюються в швах конструкції, тріщини будуть збільшуватися, деформуючи краю бетонних плит. Усунути глобальні пошкодження буде набагато важче.

шовна гідроізоляція


Шовна гідроізоляція. Матеріали для гідроізоляції швів і етапи пристрої Мета проведення гідроізоляційних робіт складається в створенні захисного шару поверхні від згубного впливу вологи

джерело: nastroike.com

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама