Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція. Види гідроізоляції при будівництві будинку

  1. Обмазувальна гідроізоляція
  2. фарбувальна гідроізоляція
  3. обклеювальна гідроізоляція
  4. мастикових гідроізоляція
  5. просочувальна ізоляція
  6. ін'єкційна гідроізоляція
  7. Супердифузійні і дифузійні мембрани
  8. Полімерні плівки (мембрани)
  9. Полімерні плівки (мембрани)
  10. ТПО-мембрани
  11. Холодильні камери (мембрана) з ПВХ
  12. Антиконденсатні гідроізоляційні плівки
  13. Змонтована гідроізоляція

Жорстка гідроізоляція - це щільні, водонепроникні бетони; гідроізоляційні цементно-піщані штукатурки, роботи з якими виконують вручну або за допомогою стиснутого повітря - торкрет; металева ізоляція. Жорстка листова гідроізоляція влаштовується з металевих або полімерних листів, з жорстким кріпленням до огороджувальних конструкцій за допомогою зварювання або на анкерах, шурупах, клеї, дюбелях і т. П.

Обмазувальна гідроізоляція

Обмазувальна гідроізоляція - це багатошарове покриття товщиною від кількох міліметрів до кількох сантиметрів (товщина залежить від стану поверхні).

Застосовується для зовнішньої захисту будинку від грунтових вод, і внутрішнього захисту - від капілярної вологи, якщо грунт на вашій ділянці дуже волога, грунтові води близько, і є тріщини на стінах. До обмазувальної гідроізоляції відносяться бітум і бітумосодержащие матеріали. Витрата матеріалу: приблизно 2-3 кг / м2. Водонепроникність матеріалів: до 0,7 МПа.

мінуси:

  • термін їх служби 5-6 років, тому що бітум втрачає еластичність і стає крихким вже при температурі 0 ° С. Виникаючі при цій температурі деформації призводять до появи тріщин, покриття відшарується.
  • Працювати з гарячим бітумом небезпечно, так як температура розігріву при нанесенні не менше 120 ° С.

На зміну бітумних матеріалах приходять синтетичні смоли (полімери) та матеріали на їх основі. Виробляються також бітумно-гумові і бітумно-полімерні мастики холодного застосування на органічному розчиннику.

Для порівняння різні види обмазувальних матеріалів:

Для порівняння різні види обмазувальних матеріалів:

* Основні якості гідроізоляційних матеріалів характеризують такі

визначення: довговічність, безусадочность, екологічність, економічність, стійкість до агресивного хімічного впливу, морозостійкість, вологостійкість

Мінус:: Матеріали стійкі до деформації, вібрацій та інших механічних впливів. Це означає, що в разі, якщо біля будинку пролягає жвава траса, що діють залізничні магістралі або ведуться активні роботи: будівництво, прокладка труб і т.п., то матеріали будуть пошкоджені і не зможуть виконувати гідроізоляційні функції. Також при таких недоліках матеріал може бути пошкоджений при зворотній засипці, наприклад, в разі, якщо оброблена зовнішня стіна фундаменту.

фарбувальна гідроізоляція

Фарбувальна гідроізоляція застосовується для внутрішньої і зовнішньої ізоляції. З її допомогою можна боротися з дрібними тріщинами, кришеним, ерозією стін. Це простий, дешевий, і доступний спосіб боротьби з вологою. Він не вимагає спеціальних навичок.

Фарбувальна гідроізоляція має на увазі нанесення на ізольовану поверхню мастики з бітумів різних марок і наповнювачів з тальку, азбесту або мастик на основі синтетичних смол. Гідроізоляція наноситься на поверхню ручним або механізованим способом в два - чотири шари, загальною товщиною 3-6 мм. Мастики наносять в рідкому вигляді, отримуючи гідроізоляційну плівку без швів і стиків.

Бітумні матеріали виготовляють у вигляді розчинів бітуму і пеков, водобітумних і водопекових емульсій, як з наповнювачами та добавками, так і без них. Полімерні гідроізоляційні матеріали виготовляються на основі цементу і синтетичного латексу. Витрата матеріалу: 0,8-2,2 кг / м2. Водонепроникність: до 0,7 МПа.

Для порівняння різні види фарбувальної ізоляції з різними основами:

* Основні якості гідроізоляційних матеріалів характеризують такі

визначення: паропроникність, екологічність, економічність, абразівоустойчівость.

Мінус фарбувальної гідроізоляції - невеликий термін служби - 5-6 років.

обклеювальна гідроізоляція

являє собою шари рулонних матеріалів, нанесені на попередньо підготовлену основу. Обклеювальну ізоляцію здійснюють на вертикальних і горизонтальних поверхнях. Вертикальну гідроізоляцію влаштовують на тій стороні стіни, яка примикає до грунту, до рівня вимощення або тротуару. При високому рівні ґрунтових вод вертикальну обклеювальну ізоляцію захищають від дії грунту глиняним замком, притискними стінками з цегли.

Обклеювальна гідроізоляція являє собою шари рулонних матеріалів, нанесені на попередньо підготовлену основу. Обклеювальну ізоляцію здійснюють на вертикальних і горизонтальних поверхнях. Вертикальну гідроізоляцію влаштовують на тій стороні стіни, яка примикає до грунту, до рівня вимощення або тротуару. При високому рівні ґрунтових вод вертикальну обклеювальну ізоляцію захищають від дії грунту глиняним замком, притискними стінками з цегли.

Рулонне покриття являє собою суцільну поверхню, виконану з водонепроникних плівкових матеріалів. Вони наклеюються на основу і один на одного за допомогою водостійких мастик.

Найбільш звичні матеріали: руберойд, толь, пергамін. Але ці матеріали неводостійкі, негнілостойкі і недовговічні. Зараз бітум модифікується полімерами, що значно збільшує його еластичність і теплостійкість.

Витрата матеріалу: кількість шарів рулону залежить від умов. Проти капілярної вологи і проступає води укладають 2-3 шари. Проти напору води в підвальних приміщеннях до 5 шарів. (Рішення про кількість шарів оклеечной гідроізоляції приймається на рівні проектування, і після узгодження з будівельниками). Водонепроникність: до 0,8 МПа.

Особливості рулонних покриттів

  • Матеріали можна укладати на бетон, асфальтобетон, дерево, метал, старе рулонне покриття, плоский шифер і ін.
  • Для захисту від ультрафіолетових променів і механічних пошкоджень матеріали покриті кам'яною крихтою (гранулят).

Для порівняння різні види оклеечной ізоляції з різними основами:

* Основні якості гідроізоляційних матеріалів характеризують такі

визначення: економічність, стійкість до агресивного хімічного впливу, вологостійкість

Мінуси: рулонний гідроізоляція примхлива в роботі. Потрібна ретельно підготовлена ​​поверхня - неприпустимі нерівності більше 2 мм, потрібна суха основа, грунтовка бітумною емульсією. Важливо ретельне наклеювання або наплавлення матеріалу. Потрібно захищати її від пошкоджень і зсувів за допомогою цегельної кладки, сайдингу, бетонних панелей і т.д.

Нанесення оклеечной гідроізоляції має виконуватися відповідно до рекомендацій прийнятих будівельних стандартів при температурі навколишнього середовища + 10 ° С, (крім еластомерних матеріалів типу EPDM і термопластичних матеріалів).

мастикових гідроізоляція

Мастичное гідроізоляційне покриття (наливна покрівля) - це полімерна мембрана, що укладається на поверхню даху. Воно являє собою безшовні покриття, що складаються з гідроізоляційного і армуючого шарів. Для армуючого шару застосовується склотканина, стеклохолст. Для гідроізоляційного шару застосовуються: бітумні, бітумно-полімерні, тіаколовие тощо. Мастики.

Сучасні мастичні гідроізоляційні матеріали утворюють водонепроникну, однорідну, безшовну поверхню. Незважаючи на низьку водопроникність, матеріали добре пропускають водяні пари мають високу паропроникність та зберігають еластичність при температурному діапазоні від -40 до + 110oС. Вони володіють стійкістю до соляних розчинів, розбавлених кислот і лугів, проте постійного контакту з концентрованими кислотами і лугами фахівці все ж радять уникати.

Мастичні покриття наносять на підставу механізованим способом або вручну. Нанесення мастик проводиться в 1-3 шару в залежності від типу мастики і щільності армуючого матеріалу. Основою для мастичної гідроізоляції можуть служити бетонні, залізобетонні плити з рівними поверхнями, поверхні монолітних утеплювачів, наприклад, полістиролбетон, стяжки з цементно-піщаного розчину. Після затвердіння покриття виглядає як монолітний, гумоподібний матеріал. Такі покрівлі особливо гарні для районів з суворим кліматом. Витрата матеріалу: від 2,5 кг / м². Водонепронізаемость - до 1,0 МПа.

Особливості мастичної гідроізоляції:

  • Має високу адгезію (налипанням) до будь-яких видів підстав (бетону, металу, дереву, цеглині ​​і ін.)
  • Довговічність і надійність експлуатації покриттів не менше 20 років.
  • Рівень механізації покрівельних робіт може становити 90% проти 30% при виконанні робіт з використанням руберойду.
  • Збільшує міжремонтний термін.
  • Забезпечує отримання безшовних покриттів.

Мастики поділяють:

по виду сполучного матеріалу:

  • на бітумні, бітумно-гумові, бітумно-полімерні.

за способом застосування:

  • гарячі, застосовувані з попереднім підігрівом до 160 ° С - для бітумних мастик,
  • холодні, використовувані без підігріву при температурі повітря не нижче 5 ° С і з підігрівом до 60 ° - 70 ° С при температурах повітря нижче 5 ° С.

Існує дуже велика різноманітність пропонованих ринком містичних матеріалів з великими відмінностями в властивості і цінах, тому рішення про застосування того чи іншого виду мастичного покриття приймається при створенні проекту і узгодження його з будівельниками.

Мінуси: застосування гарячих мастик пов'язане з підвищеною пожежонебезпекою * (див. Словник термінів і визначень) .Поверхность перед покриттям повинна бути обов'язково висушена (допускається нанесення мастики на поверхні з вологістю не більше 15%), очищена від пилу, масла та інших забруднень.

просочувальна ізоляція

(Пенетруюча) виконується просоченням будівельних виробів з пористих матеріалів - бетонні плити і блоки, азбестоцементні листи і труби, блоки з вапняку і туфу спеціальними матеріалами. Проникаючі матеріали виготовляються з цементу з добавками хімічно активних речовин і спеціально подрібненого піску. Застосовується в основному для внутрішньої гідроізоляції фундаментів і підвалів, а також при ремонті бетонних споруд.

Цей матеріал можна використовувати і при реконструкції, і при новому будівництві, якщо доступ до зовнішніх поверхонь обмежений, і єдиний спосіб влаштування гідроізоляції - це роботи зсередини приміщення.

Кристалічні освіти гідроізоляційної суміші проникають в пори бетону на глибину до 60 см і стають складовою частиною бетону, гарантуючи його водонепроникність.

До плюсів можна віднести те, що в процесі експлуатації, при контакті з водою, хімічна реакція триває, і процес герметизації триває - відбувається самозалічування бетону. Виходить подвійний гідроізоляційний ефект: гідроізоляція зовнішнього шару і кристалізація пір всередині бетону. Крім того, при використанні даної технології стіни залишаються паропроникними.

Товщина шару гідроізоляції: від 1 до 3 мм. Витрата матеріалу: від 0,8 кг / м2 Водонепроникність: витримує тиск 0,8 МПа.

Особливості просочувальної гідроізоляції:

  • Може наноситися і на вологу поверхню.
  • Можна вести роботи без оголення зовнішніх стін.
  • Можливість виконання гідроізоляції після завершення основних будівельних робіт.
  • Не має потреби в захисті, під час зворотної засипки, укладання арматури і т.п.
  • Не потребує попередньої обробки поверхні ґрунтовкою.
  • Підвищує морозостійкість бетону, захищає його від вивітрювання та інших пошкоджень, викликаних погодними умовами.
  • Висока стійкість до хімічних речовин (рН в межах від 3 до 11)
  • Забезпечує захист від корозії - запобігає окисленню арматури.

Рішення про застосування того чи іншого виду просочувальної ізоляції приймається при створенні проекту і узгодження його з будівельниками.

Мінус: просочують гідроізоляція більше підходить для свіжого бетону. При ремонті старого бетону, необхідно очистити поверхню від штукатурки і знежирити, щоб відкрити доступ до капілярної системи поверхні. Для цього знадобиться дробоструминний або водоструминний апарат, що працює при тиску не менше 15-20 атм., Так як використання скребка або дротяної щітки буде недостатньо.

ін'єкційна гідроізоляція

застосовується для:

  • гідроізоляції холодних швів в місцях стиків стін і грунту
  • ліквідації протікання в стінах.
  • для збільшення несучої здатності старих фундаментів з цегли і буту.
  • створення капілярної відсічення для виключення капілярного підсосу вологи з ґрунту - ін'екцірованіе фундаментів і внутрішніх стін.

Ін'єкційна гідроізоляція створюється при нагнітанні рідких матеріалів при ремонті в пори і тріщини грунту, бетону або кам'яної кладки. Створюється на мінеральної, поліуретанової, епоксидної та інших засадах, по щільності матеріали близькі води і здатні проникати у всілякі руйнування в стінах конструкції. Зовнішня гідроізоляція відновлюється без проведення земляних робіт.

Матеріали вводяться в стіни під високим тиском до 240 атм. за допомогою спеціального обладнання пакеров (ін'єкторів) і заповнюють тріщини в стіні. Виходячи назовні, вони утворюють гідроізоляційну високоеластичну бар'єр-мембрану між стіною і грунтом. Смоли проникають в тріщини, пори і зовнішню поверхню фундаменту, створюючи захисну плівку і заповнюючи весь вільний простір. Изолирующее речовина ін'єкційної гідроізоляції - полімерні смоли або гелі з низькою в'язкістю - вводиться в похилі свердловини діаметром 10-20 мм (заздалегідь засверленние). Витрата ін'єкційного складу - від 1,7 л / кв.м. Водонепроникність - до 1 МПа.

Особливості ін'єкційної гідроізоляції:

  • Має високу адгезію (налипанням) до мокрих поверхонь: від 100 кг. / Кв.см до цеглини, стали, бетону- немає необхідності просушування тріщин перед проведенням робіт.
  • Матеріали по щільності близькі до щільності води і здатні проникати в тріщини будь-якого розміру від 0.1 мм.
  • Низька мінімальна температура нанесення
  • Час реакції: від 8 сек до декількох хвилин. Можна миттєво перекрити доступ воді.
  • Безпечна для навколишнього середовища (не є небезпечною для питної води).

Рішення про застосування того чи іншого виду ін'єкційної ізоляції приймається при створенні проекту і узгодження його з будівельниками.

Мінуси: складність, дорожнеча. Самостійне проведення ін'єкційної гідроізоляції неможливо, а фірм, що пропонують послуги з ін'єкційної гідроізоляції, небагато.

Супердифузійні і дифузійні мембрани

Це тришаровий високопаропроніцаемий матеріал з армованої гратами з поліпропіленових волокон в своїй структурі. Він призначений для використання в будівництві скатних покрівель і вентильованих фасадів.

Особливості супердифузійних і дифузійних мембран:

  • Дозволяють монтувати покрівлю легшу за вагою.
  • Укладаються безпосередньо на теплоізоляційний матеріал.
  • Паропроникність більше 1400 г / м2 х 24 год.
  • Підвищена водонепроникність (2000 мм.вд.ст і більше)
  • Матеріали можна зміцнювати впритул до утеплювача
  • Підвищена опірність дії ультрафіолетових променів.
  • простота укладання
  • Збільшується період експлуатації покрівлі.
  • Створюється здоровий клімат усередині приміщення.
  • Завдяки невеликій вазі і хорошим гідроізоляційним властивостям мембрана може застосовуватися в будь-яких кліматичних зонах і укладається при будь-яких погодних умовах (і при негативних температурах) без втрати властивостей.
  • Можна застосовувати при зовнішньому утепленні вертикальних стін будинку.
  • Довговічність становить понад 50 років.
  • Можливість проводити монтажні роботи в будь-яких погодних умовах.

Супердифузійні мембрани потрібно застосовувати з покрівельними матеріалами, зворотна сторона

яких не боїться вологи - це керамічна, цементно-піщана, бітумна черепиця та металочерепиця з алюмоцинковим покриттям.

Відмінність дифузійних мембран від супердифузійних полягає в тому, що працювати вони можуть лише при наявності двох вентильованих зазорів: верхнього і нижнього -Між утеплювачем і мембраною, розміри зазорів рівні 50-60 мм.

мінуси:

  • Не використовуються з металочерепиці, якщо вони не мають алюмінієвого покриття, і хвилястими бітумними листами - єврошифером.
  • Як у будь-якого пористого фільтра, можливо забруднення пір і зниження паропроникності. При підвищеної запиленості повітря пил з вентиляційного зазору можуть притягатися до мембрани і закривати пори, знижуючи паропроникність.

Полімерні плівки (мембрани)

: Поліетиленові, полівінілхлоридні ПВХ, поліпропіленові плівки, синтетичний каучук - етиленпро- мономер (штучна гума), як, наприклад, EPDM.

Особливості полімерних плівок:

- термін служби таких матеріалів: до 50 років.

  • Довговічність.
  • Покриття можна укладати поверх старих бітумних покрівельних матеріалів, наприклад, руберойду.
  • Монтаж можна вести круглий рік.
  • Висока еластичність. До температури -45 ° С еластичність матеріалу перевищує 400%.
  • низьке водопоглинання
  • Стійкість до хімічної дії
  • Температурний діапазон використання від -40 до + 100 ° С.

армована плівка

  1. поліетилен
  2. армована сітка
  3. поліетилен

Полімерні плівки (мембрани)

- етиленпро- мономер EPDM - використовуються при створенні інверсійних, зелених, ремонту і гідроізоляції покрівель будь-якої конфігурації. Дозволяє покривати покрівлі будь-якої складності з мінімальною кількістю швів. Вони можуть бути армованими, наприклад, стеклохолстом або поліефірної сіткою, і неармованими. Армовані плівки мають міцність - близько 10 кПа.

Скріплення швів виробляється зварюванням гарячим повітрям, а також за допомогою спеціального розчинника. Вулканізація швів дозволяє отримати монолітне з'єднання. Плівки можуть кріпитися до основи покрівельними дюбелями або на двосторонню самоклеящуюся стрічку. Ці мембрани можуть також укладатися без приклеювання: з баластом з шару гравію або настилу з тротуарної плитки або на дахах з озелененням.

Мінус: приклейка до основи відбувається тільки уздовж примикань. Методи суцільний приклеювання і механічного кріплення вимагають спеціального кріплення і технологій, тому є більш дорогими, ніж при використанні ПВХ або ТПО-мембран.

ТПО-мембрани

НЕ ма ють Летючий пластіфікаторів, оскількі виготовляють з поліпропілену и етіленпропіленового каучуку з Додавання спеціальніх добавок, что поліпшують его експлуатаційні та пожежобезпечні * Властивості. Використовують для гідроізоляції покрівель, Які піддаються підвіщенім механічнім НАВАНТАЖЕННЯ в процесі ЕКСПЛУАТАЦІЇ и будівництва, тому что завдяки наявності армуючого шару володіє міцністю на розрив і прокол, високим опором розтягування і стиснення.

Мінус: можливі лінійні розширення, а це може впливати на зовнішній вигляд покрівлі. Середня вартість робіт з улаштування гідроізоляції полімерною мембраною - 3 долари / м2.

Холодильні камери (мембрана) з ПВХ

складається з полівінілхлориду з додаванням пластифікаторів. Це дозволяє їй зберігати еластичність при негативних температурах. Використовується для покриття покрівлі, стінок басейнів. Для додання плівці більшої міцності на розрив і прокол використовується спеціальна армована основа з поліестерової сітки. Це дозволяє кріпити мембрану механічними способами.

Мінуси: з часом пластифікатори випаровуються з матеріалу, що призводить до втрати еластичності. Несумісність з бітумом. Нестійкий до низьких температур нижче -20 ° С. Низька паропроникність (40гр / м2 на добу). Схильний до проколювання.

Антиконденсатні гідроізоляційні плівки

Вони паронепроникні. Застосовується, коли покрівля виконана з металочерепиці, заліза, керамічної черепиці, бітумних плиток та інших матеріалів, що викликають підвищене утворення конденсату, для гідроізоляції дахів над холодним горищем.

Зворотний бік плівок, та, яка звернена до утеплювача, має ворсисту поверхню. Вихідна з утеплювача волога утримується за рахунок ворсу. Плівка може утримати кількість води в 4-8 разів більше власної ваги. Необхідна наявність двох вентильованих повітряних зазорів - нижнього і верхнього. Потім волога несеться разом з повітрям, який піднімається по нижньому повітряному зазору. Інша сторона матеріалу захищена від вологи і вентилюється завдяки верхньому повітряному зазору.

Особливості антиконденсатна гідроізоляційних плівок:

  • Міцність на розрив - не менше 780 кгс / см2
  • Здатність утримувати воду на од. собств. ваги - від 400%
  • Допомагають продовжити термін служби покриття покрівель
  • За рахунок провітрювання нижньої поверхні подовжується термін служби нижнього захисного шару.

Мінус: при мінусових температурах волога, невиветрівшаяся з ворсистого покриття, замерзне і перетвориться в лід, що перешкоджає виходу пари назовні.

Змонтована гідроізоляція

на основі бентонітових матів - створення захисних екранів. Запобігає просідання будівлі, створює хорошу гідроізоляцію стін, служить захистом від капілярного підсосу вологи. Основну роль відіграють бентонітова гідроізоляція. Шар бентонітової глини у вигляді гранул укладають між листами картону або геотекстилю. Картонна оболонка в процесі ЕКСПЛУАТАЦІЇ розкладається в грунті. В результате вся загліблена поверхня віявляється оточеній глиною. Бентонітова глина відіграє роль щита вже при товщині 1-2 см. В результаті вся заглиблена поверхня конструкції виявляється оточеній глиною.

Бентоніт має вигляд гранул, які після контакту з водою набухають і стають гелем. Мати або полотна матеріалу укладають на підготовлену поверхню (грунт, бетон) внахлест. Для забезпечення додаткової надійності між укладеними внахлест крайками засипають гранули бентоніту, а поверх усього - шар дрібно-зернистого грунту товщиною ущільненого шару не менше 0,3 м. Водонепроникність бентонітових матів: до 0,8 МПа.

Мінуси - складність у виготовленні, висока вартість.

Існують ще безліч різноманітних гідроізоляційних матеріалів крім тих, що були представлені вище: швидкотверднучі склади для ремонту аварійних протікань; санирующие штукатурки; гідрофобізуючі склади для додання бетону і цеглині ​​водовідштовхувальних властивостей; антісолевие, антигрибкові просочення і багато, багато іншого.

Вибір гідроізоляційного матеріалу слід проводити з урахуванням кліматичних особливостей місцевості, конструкції будинку, і всі рішення приймати за узгодженням з проектувальниками і будівельниками.

За матеріалами: Builder Club

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама