Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ізоляція фундаменту будинку: способи, дренаж, інструкція по роботі

  1. гідроізоляція будинку
  2. Спосіб горизонтальної ізоляції фундаменту
  3. Як виконується дренаж
  4. Спосіб вертикальної гідроізоляції фундаменту
  5. Бітумна гідроізоляція
  6. Гідроізоляція за допомогою рулонних матеріалів
  7. Рідка гума як спосіб гідроізоляції
  8. Гідроізоляція, виконана проникаючим способом
  9. Гідроізоляція шляхом штукатурки поверхні
  10. теплоізоляція фундаменту

Ізоляція фундаменту будинку - це основа його довговічності. Зазвичай роблять гідро- і теплоізоляцію для того, щоб убезпечити будинок від вогкості і цвілі, а також від руйнування стін.

гідроізоляція будинку

існує кілька способів гідроізоляції фундаменту :

  1. горизонтальна;
  2. вертикальна.

Перед початком роботи необхідно врахувати умови, в яких буде стояти будинок, і визначитися з типом гідроізоляції. На що ж слід звернути увагу:

  • на якому рівні залягають грунтові води;
  • наскільки сильно спучується грунт в період відлиги;
  • наскільки грунт, на якому буде будуватися будинок, неоднорідний;
  • з'ясувати, за яких умов буде експлуатуватися будинок.

Спосіб горизонтальної ізоляції фундаменту

Ізоляція фундаменту будинку - це основа його довговічності

горизонтальна ізоляція

Горизонтальна ізоляція фундаменту відбувається на етапі будівництва будинку. Незалежно від того, який спосіб зведення фундаменту ви виберете, гідроізоляція виконується два рази. А саме, це повинен бути рівень підлоги підвалу (або на 15-20 сантиметрів нижче), а також там, де з'єднується фундамент будинку зі стіною. Ще необхідно робити ізоляцію в цоколі.

Як проходять роботи? Починається робота з того, що на дно підготовленого котловану лягає глина, висотою не більше 30 сантиметрів. Її потрібно гарненько притоптати. Далі йде шар бетону (5-7 сантиметрів). Його використовують, щоб ізоляція під фундамент була добре облаштована. Перед тим, як викладати наступний шар ізоляції, бетон повинен встоятися і висохнути. Це може зайняти від десяти до п'ятнадцяти днів. Після закінчення цього часу укладають наступний шар - бітумну мастику. Нею обробляють всю площу залитого бетону, а після по всій поверхні стелиться руберойд. Потім його також необхідно обмазати мастикою і ще раз укласти руберойд. Після цього знову поверхню потрібно залити бетоном (5-7 сантиметрів), добре вирівняти і виконати железнение.

Технологія залізнення. Цю операцію слід робити через два-три години після того, як залитий бетон. Полягає вона в тому, що поверх бетону засипається цемент шаром один-два сантиметри. Попередньо цемент потрібно просіяти крізь тонке сито. Після цього потрібно розрівняти поверхню і дочекатися зволоження цементу від бетону. Подальша робота з бетонною поверхнею полягає в тому, що її періодично потрібно змочувати водою, для більшої міцності бетону. Потім потрібно дочекатися, коли він висохне, і продовжити зводити фундамент.

Ізоляція між фундаментом і стіною також важлива! Ця операція дозволить затримувати вологу і не давати їй підніматися в стіни. Для того щоб зробити таку гідроізоляцію, необхідно поверхню фундаменту розкрити захисним шаром, використовуючи бітумну мастику. На неї покласти руберойд, але замість нього можна використовувати і інший подібний матеріал. Необхідно виконати два таких шару. Краї руберойду (або іншого матеріалу) слід звернути вниз фундаменту, але не обрізати. Поверх них потім можна зробити вертикальну гідроізоляцію.

Як виконується дренаж

Дренажна система навколо будинку необхідна в тому випадку, якщо грунт, на якій він побудований, погано вбирає вологу, а грунтові води піднімаються занадто високо. Вона буде виводити зайві води в спеціальний колодязь.

Виконання дренажної системи починається з викопування траншеї по периметру будинку. Відстань від неї до будинку має бути не менше 0,7 метрів. Шириною така траншея буде в межах 30-40 сантиметрів. Глибина буде залежати від того, наскільки піднімається вода. Рити траншею слід трохи під нахилом до колодязя, який буде збирати воду.

Після того як траншея викопана, на її дно потрібно покласти геотекстиль. Загорніть його краю на борт траншеї десь на 80-90 сантиметрів. Після цього слід на п'ять сантиметрів засипати її дно гравієм або щебенем і зверху покласти дренажні труби. Підготуйте ще щебінь - його потрібно добре промити і насипати зверху труб на 20-30 сантиметрів. Внутрішня "начинка" готова, можна загорнути краї геотекстилю. Залишилося вивести труби в колодязь і все засипати грунтом.

Залишилося вивести труби в колодязь і все засипати грунтом

Ізоляція фундаменту із зовнішнього боку

Не біда, якщо ви не виконали дренажну систему під час будівництва. Її можна зробити пізніше, у міру необхідності, навіть коли будинок вже побудований.

Спосіб вертикальної гідроізоляції фундаменту

Чи потрібно ізолювати фундамент із зовнішнього боку? Чи так це важливо? На це питання можна відповісти тільки одне - якщо ви хочете теплі, сухі приміщення, а також на тривалий термін забути про ремонти, то ця частина в будівництві будинку також важлива. Слід зауважити, що вертикальну гідроізоляцію, як і дренажну систему, можна робити вже після спорудження будинку.

Варіанти вертикальної гідроізоляції:

  1. бітумна;
  2. оклеечная;
  3. за допомогою рідкої гуми;
  4. проникаюча;
  5. штукатурна.

Розглянемо кожну з них детальніше.

Бітумна гідроізоляція

Бітумна гідроізоляція

Це найдешевший спосіб. Полягає в тому, що гарячої бітумної смолою слід обмазати зовнішню сторону фундаменту до самого низу. Цю процедуру слід робити з особливою ретельністю, щоб залити все пори в бетоні.

Така ізоляція прослужить близько п'яти років, після цього бітум почне тріскатися і пропускати вологу. Чистий бітум можна поміняти на мастику, яка виготовлена ​​на основі бітумних полімерів. Такий матеріал і служити буде набагато довше!

Гідроізоляція за допомогою рулонних матеріалів

Цей спосіб можна використовувати самостійно, а можна в комплексі з іншими. Найбільш затребуваним матеріалом (і найдешевшим, до того ж), є руберойд. Закріплення на робочій поверхні відбувається після обробки його відповідними матеріалами. Це може бути мастика, а також бітумний праймер.

Закріплення полотен відбувається наступним чином. Їх необхідно розігріти газовим пальником і прикласти до оклеиваемой поверхні (внахлест 15-20 сантиметрів). Якщо немає бажання возитися з пальником, то можна використовувати спеціальні клеяться мастики.

Сучасні технології пропонують більш якісні матеріали. Наприклад, Стеклоізол, Техноніколь, рубітекс і інші. Вони мають поліпшені гідроізоляційні характеристики, однак, і більш дорогі.

Рідка гума як спосіб гідроізоляції

Ізоляція рідкої гумою

Хороші якості ізоляції у рідкої гуми. Її плюси в тому, що вона добре з'єднується з робочою поверхнею, вона довговічна і вогнетривка. Якщо ви робите ізоляцію фундаменту будинку своїми руками, то можна використовувати однокомпонентну рідку гуму (наприклад, Еластомікс або Еластопаз).

Еластопаз наноситься пошарово, кожен з них сушиться не менше доби. За ціною дешевше. Еластомікс можна нанести одним шаром, сушиться він близько двох годин. За ціною дорожче.

Перед тим, як наносити гуму, з робочої поверхні потрібно видалити пил і прогрунтувати її. Тільки через годину потрібно нанести гуму.

Гідроізоляція, виконана проникаючим способом

Цей спосіб полягає у використанні таких матеріалів, які після нанесення особливим чином вбираються в бетон, а після кристалізуються всередині. Кристали добре відштовхують воду, підвищують морозостійкість і запобігають руйнуванню бетону.

Наноситься така гідроізоляція на мокрий бетон. Поверхня попередньо потрібно очистити від пилу, а після добре зволожити. Матеріал наноситься в кілька шарів.

Гідроізоляція шляхом штукатурки поверхні

Цей спосіб дозволяє вирівняти поверхню, а також здійснити гідроізоляцію. У продажу є багато особливих штукатурних сумішей, які містять компоненти, що не пропускають воду (наприклад, гідробетон, асфальтова мастика, полімербетон).

Штукатурити поверхню краще гарячим способом, щоб запобігти появі тріщин. Оштукатурив поверхню, потрібно дочекатися висихання штукатурки. Для закріплення слід зробити глиняний замок, після чого зворотне засипання з глиною.

теплоізоляція фундаменту

Не менш важливо утеплити фундамент. Це дозволить зберегти тепло в будинку, а також запобігти утворенню цвілі, сирості. Як ізолювати фундамент, для того, щоб зберегти тепло? Для цього також існують спеціальні матеріали.

Екструдований пінополістирол. Цей матеріал стійкий до вологи, а також має хороші теплоізоляційні властивості.

Скляна і мінеральна вата. Щоб матеріал підходив і для утеплення, і для непропусканія вологи, краще використовувати плити, які мають щільність 110 кг / м3.

Використання керамзиту. Це морозостійкий матеріал, також стійкий до вогню, вологи, до різних утворень цвілі і грибків. Його засипають в котловани зовні, а також під підлоги на грунті. Матеріал потрібно укладати товстим шаром, так як у нього слабкі теплоізоляційні властивості.

Ізоляція фундаменту - це дуже важливо для будинку, тому не варто нехтувати виконанням цих робіт, які також можна зробити і своїми руками.

Як проходять роботи?
Чи так це важливо?
Як ізолювати фундамент, для того, щоб зберегти тепло?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама