Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Матеріали для обробки басейну

  1. Пристрій басейнів
  2. види гідроізоляції
  3. Внутрішня гідроізоляція
  4. Матеріал для басейну і способи обробки водойми, зробленого з бетону

Внутрішнє оздоблення чаші басейну з бетону плиткою і мозаїкою. Оздоблювальні роботи з гідроізоляції поверхні плівкою своїми руками.

Пристрій басейнів

Для того щоб грамотно виконати гідроізоляцію басейнів своїми руками, необхідно бути, як мінімум, непогано обізнаним в цьому роді діяльності. А найкраще, взяти собі в допомогу професійних фахівців, так як гідроізоляція своїми руками вимагає дуже ретельного підходу, оскільки цей процес є фундаментальним в будівництві даного виду водойми.

види гідроізоляції

Внутрішнє оздоблення чаші   басейну з бетону   плиткою і мозаїкою

Види гідроізоляції Існує, як мінімум, два види гідроізоляції, які можна виконати своїми руками:

  • зовнішня;
  • Внутрішня.

Зовнішня гідроізоляційна система спрямована на те, щоб захистити басейн від проникнення в нього грунтових вод. Основним фактором, що впливає на спосіб обробки гідроізоляційної системи, є безпосередньо рівень вод, що знаходяться в грунті. Знаючи його, можна вже визначити напрямок будівництва цієї системи своїми руками. Витратні матеріали, які можуть знадобитися для виготовлення зовнішньої гідроізоляції:

  • Спеціальні покриття, що захищають басейн від зовнішньої вологи;
  • Суміші, що наносяться на внутрішній шар;
  • Захисні плівки.

Внутрішня гідроізоляція

Така обробка проводиться безпосередньо всередині водойми для того, щоб вода не потрапила на бетон. Якщо басейн сконструйований з бетону, для того, щоб він прослужив якомога довше, потрібно спеціальна технологія, щоб вода не проникала крізь покриття і не зруйнувала його. Всім відомо, що бетон - досить крихкий матеріал і схильний до швидкого руйнування, особливо, якщо на нього потрапляє вода. Щоб запобігти цей процес, необхідно виконати гідроізоляцію поверхні, за допомогою спеціальних речовин. Виконавши гідроізоляцію, можна бути впевненим, що вода не зруйнує поверхню басейну, і він не почне через це руйнуватися. Завдяки процесу гідроізоляції він буде служити довго, якісно виконуючи свої функції належним чином, радуючи своїх власників чистою і свіжою водою.

Найкращим оздоблювальним матеріалом для гідроізоляції є ПВХ плівка.

ПВХ розшифровується як полівінілхлорид. Це, мабуть, ідеальний витратний матеріал для виготовлення гідроізоляції в басейні своїми руками. ПВХ, як правило, є продуктом, для виготовлення якого використовуються тільки найякісніші матеріали, здатні прослужити довгі терміни без будь-яких пошкоджень. Також, можна побудувати самостійно басейн з ПВХ. Такий варіант є дуже зручним для тих, хто хоче заощадити на будівельних матеріалах, оскільки ПВХ відрізняється своєю низькою вартістю і гарною якістю.

Матеріал для басейну і способи обробки водойми, зробленого з бетону

Найоптимальнішим варіантом обробки бетонного басейну своїми руками, є штукатурка по сітці. Перш, ніж почати облицювання басейну, необхідно переконатися в тому, що грунт для неї приготовлена ​​належним чином. Бетонна поверхня, в міру нанесення її на поверхню басейну, потребує того, щоб після заливки зробити її більш рівною. Оштукатурювання по сітці має, як переваги, так і недоліки. Головною перевагою даного способу є металева сітка. Для початку, на поверхню накладається вона, після чого її починають покривати штукатуркою. Недоліком даного способу є те, що в силу своїх властивостей, рідина може проникати під облицювання, розбавити її і, через це, вона почне руйнуватися. Під впливом руйнування, штукатурка дозволяє потрапити рідини вглиб покриття, а, як відомо, метал при взаємодії з водою, схильний піддаватися корозії, що, згодом, практично неможливо запобігти своїми руками.

Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що існує велика кількість матеріалів для басейну, які можуть допомогти господарям при обробці, гідроізоляції, покритті за допомогою ПВХ і багатьох інших діях, що дозволяють зробити якісний і довговічний водойму. У всьому цьому, найважливіше безпосередньо мати чітке бачення того, що саме необхідно побудувати, в якій кольоровій гамі, якого розміру і так далі. Потім, покликати собі в команду кілька кваліфікованих фахівців і, можна сміливо приступати до обробки, будівництва та іншим ремонтним роботам, які необхідні для того, щоб побудувати басейн своїми руками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама